login |

Arrow: vége a 8. évadnak. És a sorozatnak is.

2020. 01. 29. 21:07 - Írta: Necridus

33 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

The name of the island they found me on is Lian-Yu. It’s Mandarin for “Purgatory.” I’ve been “stranded” here for 5-years. I’ve dreamt of my rescue every cold black night since then. For 5 years, I have had only one thought, one goal… survive… Survive and one day return home. The island held many dangers. To live, I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked but the man who will bring justice to those who have poisoned my city. My name is Oliver Queen.

A szuperhősös sorozatok reneszánszát elhozó Arrow ezen mondatokkal indult el még 2012-ben (érdekes olvasni ma a kommenteket!), ma hajnalban pedig végleg leköszönt a képernyőkről, miután maga köré ölelt nem egy mai napig sikeresnek mondható spinoffot, animációs- és websorozatot, valamint képregényeket.

Röviden már leírtam, mi minden változott a 8 év alatt, így nem ismételném magam. Arra ott a finálé előtt leadott különkiadás Hitting The Bullseye címmel, amiben a készítők és a színészek visszaemlékeznek az elmúlt időre és a legfontosabb elemeire a sorozatnak, amelyekből kiemelik a sorozat legnagyobb pozitívumait.

A blogon a sorozat minden évadjához van több kritika is, így azokkal is lehet nosztalgiázni. A nyolcadik évadot pedig heti kibeszélőkkel követtük nyomon, így azokat se részletezném külön. Inkább egyszerűen leírom, hogy a csúcson hagyja abba a sorozat. Pontosabban az egyiken.

Igaz, Stephen Amell nem akarta tovább csinálni, de végül belement egy lezáró, rövid szezonban, és ebben a felosztásban nem is lehetett volna jobbat kérni. Az első két évad után a süllyedni látszódó hajóról Amell és csapata ismét felúsztak a felszínre, és megmutatták az S5-ben, hogyan is kell újra éleszteni egy szériát, majd a nyolcadik évad ismét ezt tette. Ezúttal ugyan más eszközökkel, elvégre nagy segítségére volt a gigacrossover, a Crisis On Infinite Earths, hiszen a főszálat ez biztosította.

Nem voltak felesleges karakterek vagy céltalan mellékszálak, s a tölteléknek tűnő, nem a főtörténetet továbbvivő részek is magukkal ragadók voltak, ha másért nem is, de a karakterek remek kezelése miatt mindenképpen. Oliver Queen kiváló átalakuláson ment keresztül ebben az évadban, amivel sikerült még közelebb hozni a nézőkhöz még azelőtt, hogy sorsát beteljesítse, ahogy Diggle is szerethetőbb szerephez jutott, a valószínűleg hamarosan sorozatot kapó Mia és Laurel részről részre erősebb karakterekké nőtték ki magukat. A vendégszereplők jelenléte pedig egytől egyig remekül sült el.

Nézzük is, mi történt a fináléban, vagyis a Crisis On Infinite Earths után az Arrow szereplőivel. Vigyázzatok a spoilerekkel a tovább mögött.

Sejthető volt, hogy nem várhatunk nagy akciójeleneteket, hiszen a főhős már halott, és az ő búcsúztatására kell, hogy sor kerüljön egy sorozat legutolsó részében. És mégis kaptunk! Az előző évadok előtt tisztelegve ismét flashback-ek kerültek elő, de ezúttal nem a szigetről, hanem az első évadból, amikor még Oliver és Diggle csak összeszokni kezdtek.

A kaszkadőr-koordinátor James Bamford rendezésében egy majdnem négy perces, a lehető legkevesebb vágásból álló jelenetben a Hood egyedül egy csapat gengszterrel találta szemben magát, amivel szintén a korábbi évadokra tekintettek vissza. Megmutatták, honnan indult Oliver, mint magányos harcos, s milyen stílusban is prezentálta ezt a sorozat.

De a múltra visszautalással egyszerre a jövővel is foglalkoztak, és itt jött be a másik akciójelenet. Williamet (a 2020-asat, Ben Lewis felnőtt Williamje sajnos nem jelent meg, ahogy Connor sem) elrabolták, így Oliver korábbi csapatának feladata volt, hogy megtalálják, amivel Mia karakterének kedveztek a Green Arrow and The Canaries után.

Ügyesen vitték a képernyőre, hogy Oliver öröksége egyúttal egy új hősgeneráció felemelkedése is, melynek központi karaktere Mia lesz, igaz, neki most nem annyira ment a keménykedés és a you have failed this city.

A részt egyébként a 150. epizód dokusorozatával kezdték, Oliver halála miatt átalakították az univerzumban a filmet, és ezzel közölték a nézőkkel, hogy Moira él. Mi több, Oliver nem csak édesanyját hozta vissza, hanem Tommyt, Quentint és Emikót is. Moira teóriája, hogy fia csak azon emberek sorsát tudta megváltoztatni, akik nem változtatták meg az övét, így Robert Queen nem lehet ismét közöttük.

Oké, de akkor ő mit keres ott? Vagy Tommy, aki miatt teljesen megváltozott a második évadra az akkori Starling City igazságosztója. És Quentin, aki Robert helyett is apja volt? A többiek életét azonban nem változtatta meg, Thea például ugyanúgy sebhelyes, Roy-nak ugyanúgy hiányzik egy karja (van helyette nyikorgó robotkarja), Laurel pedig ugyanúgy ezer meg egy szenvedésen van túl, ugyanúgy a megjavult Black Siren van jelen, mint a Crisis előtt.

Kapott emiatt egy saját jelenetet, amiben megkérdőjelezi létét, és nem érti, miért nem az egykori Föld-1 Laurelje él, mire Quentin kezdi vigasztalni, ezzel is Cassidy és Blackthorne közös apa-lánya jeleneteinek hangulatát hozták ismét a képernyőre.

A rengeteg karakter feltámasztása viszont semmiképp nem jelent problémát. Logikátlan, de nem rossz döntés. Ha ez egy évadközi rész lenne, nyilván húzhatnánk a szánkat, hogy ne már, itt senki se hal meg?, de egy sorozatzáróba bőven belefér, ahol a főhős azért halt meg, hogy jobbá tegye a világot és az abban élő emberek életét. Oliver Queen ezzel a barátainak, családtagjainak életét tette szebbé.

Ezen felül remek húzás volt, hogy visszahozzanak az utolsó részre ennyi, a sorozatban fontos karaktert (Madison McLaughlin, vagyis Artemis is tervben volt, de nála nem volt alkalmas a forgatás ütemezése).

Mind összegyűltek Oliver megemlékezésén, ahol Felicity találkozott a felnőtt lányával, Nyssa újra láthatta Sarát, Emiko kapcsolatba léphetett Theával és Moirával, Barry és Kara is megjelentek, Tommy-tól pedig megtudhattuk, hogy ebben az új idősíkban Laurel férje volt, míg az el nem hunyt, ezzel is utalva kettejük románcára az első évadból.

De a visszautalások, visszaemlékezések és easter egg-ek legjobbja mégis Diggle beszéde, amit a megemlékezésen mondott. Nem csak a flashback igyekezett átadni, milyen szoros kötelék alakult ki köztük Oliverrel, de itt is kihangsúlyozta mindamellett, hogy mi mindent hagyott maga után hátra a férfi.

Majd elbúcsúztatta a karaktereket. René elindult a polgármesteri választáson, miután Quentin visszavonul a posztból, Dinah elhagyta Star City-t, mert az már bűnözésmentes, és más városban nagyobb szükség lehet rá. Sajnos választ nem kaptunk arra, hogy került 2040-be Mia mellé Laurellel együtt és miért törlődött a történelemből, így ha nem rendelik be a GA&TC-t, maximum interjúkból tudhatjuk meg.

Roy és Thea eldöntötték, hogy összeházasodnak, Diggleék pedig Metropolis-ba költöznek gyermekeikkel, amivel lehetőséget adnak neki egy-egy megjelenésre az érkező Superman & Lois Lane-sorozatba – vagy lehet, hogy állandó szereplő lesz? Előtte azonban megkapta a Green Lantern gyűrűt (feltételezhetően, mert nem mutatták konkrétan), amire rajongók annyi ideje várnak már (elmondása szerint benne lenne egy Green Lantern-sorozatban, ha megkapná a megfelelő költségvetést).

Felicity pedig, ahogy a tavalyi évadzáróban is mutatták, elment a túlvilágra a Monitor segítségével 2040-ben, miután felnevelte Williamet és Miát is, hogy újra találkozhasson Oliverrel, így örökre együtt tudtak maradni.

Ahogy Diggle esetében, itt is sikerült elérniük, hogy ennek tudjunk örülni, hiszen megfelelően előkészítették. Előbbi feleslegesnek tűnt sok éven keresztül, Felicity meg a túltolt dráma katalizátorának, de fokozatosan átalakították őket szerethetővé tavaly, illetve idén.

A záróepizód tehát (nyilván lehetne mibe belekötni, de) remekül emlékezett meg az előző 8 évre (amellett, hogy az egész záróévad is igazából folyamatosan ezt tette), miközben irányt adott a karakterek jövőét illetően, még ha nem is követhetjük mindenkiét nyomon ezután. Bár ki tudja, hányan fognak még átkerülni másik sorozatba, vagy a legendák gyűjtőgárdája közé, vagy a többi spinoffba.

Nem szégyen megkönnyezni, mert James Bamford rendezése, Beth Schwartz és Marc Guggenheim írása indokolttá tette azzal, ahogy elbúcsúztatták a karaktereket, akik az elmúlt majdnem egy évtizedben hozzánk nőhettek.

CW-minőség ide vagy oda, az Arrow remekül szerepelt 2012-től kezdve. Igaz, egy halom hibája volt, de összességében kiemelkedő sorozattá alakult, ami rengeteg változást hozott el. Gondoljunk csak az univerzumra, amit létrehozott a tévében (a CW kínálatának nagy része már ebből áll), a szuperhősök újbóli népszerűvé válására, vagy a rengeteg Comic-Conos arcra és Twitteres kijelentésre, amikből látszik, hogy mekkora hatással tud lenni egy sorozat a rajongóira.

Nyilván nem arra ösztönöz, hogy igazságosztók legyünk, de tanít, hogyan is tartsunk ki a barátaink mellett, hogy megannyi pofon után is képesek legyünk felállni, és hogy valaminek a fájdalmas vége lehet, hogy valami sokkal jobb kezdete.

Vannak nyilván más minőségű sorozatok (gondolok itt a közkedvelt Netflixes és HBO-s sorozatokra), de talán az egyik legjobb példája az Arrow annak, hogy mennyire más az emberek preferenciája, és nem csak az számít, hogy mennyire látványos és igényes a díszlet.

Nálam ez a nagyon erős 8/10-es sorozat. Igyekeztem nem elfogult lenni, mert nálam az évtized egyik nagy kedvence az Arrow, nagyon szerettem, ahogy az egyszerű playboyból egy legenda született, és akkora hatással is volt rám a sorozat (ezt is mindenképp újra fogom nézni idővel), mint a How I Met Your Mother óta semmi. Vajon mi lesz a következő ilyen?

33 hozzászólás Ne habozz!

rhynn - 2020. 01. 29. 09:22

Annyira, de annyira kínos és gyenge volt az Arrow finálé :(

Nagyon vártam, de szabályosan untam az egészet. Kb a crossoverrel kellett volna abbahagyni, ezt az utolsó részt (a 9. az az új sorozat remek Pilotja volt) el kellett volna engedni, max az utolsó 10 percet berakni valahova.

FP Jones - 2020. 01. 29. 09:40

Hát tényleg az volt.. ezek a random flashbackek. Meh. Jó, hogy vége lett.

Silver-sama - 2020. 01. 29. 21:22

“(Madison McLaughlin, vagyis Artemis is tervben volt, de nála nem volt alkalmas a forgatás ütemezése).”

:'(

Ayrons - 2020. 01. 29. 21:45

Slade merre volt ?

Anni - 2020. 01. 29. 21:50

Szép finálé volt! :)
Nagyon remélem, hogy berendelik a Canary-t sok potenciál van benne, Mia full olyan mint az apja. Ég veled Oliver Queen, You Have Saved This City. :)

Pr13m - 2020. 01. 29. 22:09

Én meg azt remélem, hogy lesz Green Lantern a Superman soriban! :)

Bazsi - 2020. 01. 29. 22:23

Nem akarom túlragozni, nagyon szép befejezés volt. Voltak mélypontjai a sorozatnak, de a maga kategóriájában kiemelkedő volt, és azért a végére megint nagyon is jó lett!
Hiányozni fog!
Ez a sorozatzáró rész pedig több mint rendben volt!

jessm - 2020. 01. 29. 22:48

Nagyon jól sikerült befejezés volt.
Tetszett a visszaemékezés, ahogy Oliver kíméletlenül elintéz rengeteg embert. Az is plusz pont, amiről nem esett szó, hogy Diget ugynaúgy edzette/ tanította ahogy a többieket. Diget szívesen megnézném Green Lantern-ként.

Az eredeti Laurelt azért nem hozták vissza mert Laurel-2 több potenciál van és jobban illik spinoff-ba. Az mondjuk tetszett, hogy kijavították az első évad egy hibáját, hogy tommy és Laurel házasok voltak, nekem ők mindig is jobbak volt együtt.

tetszett, hogy újra láttuk Roryt, aki nekem kedvenc volt az újak közül, valamint hogy Kara és Barry is ott voltak a temetésen.

Oliver és Felicity befejezés jól sikerült, plusz ebben benne hagyták, hogyha esetleg egy nagyobb sztorit terveznek , akkor még visszatérhessen Stephen Amell.

deda1993 - 2020. 01. 29. 23:12

“That’s because your arms are
the size of telephone poles.”

DarkEagle - 2020. 01. 29. 23:47

“Ayrons – 2020. 01. 29. 21:45
Slade merre volt ?”

Ő is itt volt egy elég ügyes megoldással hozták vissza. Ugye mikor megöli Moira-t az egy új jelenet volt szóval nagy szerepe nem volt de az új jelenet volt mert Oliver ugye megmentette az anyját.

A fináléról:

Nagyon szép és kerek lezárás volt bár én nem éreztem azt a gyomron vágást mint más soriknál ha véget értek. Lehet hogy azért mert tudom hogy ez nem igazán a vége.

Annyit azért hozzátennék hogy Olver azért nem hozta vissza az apját mert ő az egyetlen aki miatt elkezdett “hősködni” a többiek közül pl az anyja nem sokat tett hozzá ahhoz hogy ki legyen mint hős vagy épp Lance papa. Mert már előttük is teljesen más volt mint az 1. évad elején a gyilkosabb verzió. Sőt igazából Oliver az egészet Dignek és Felicity-nek köszönheti hogy lemondott a gyilkosságokról.

Laurelt meg Twitteren is írtam azért nem hozta vissza mert tisztelte az örökséget amit felépített. Az elég nagy pofán vágás lett volna ha visszahozza azok után hogy ő is feláldozta magát a városért. Tomy-ra szintén igaz az hogy nem játszott nagy szerepet abban hogy Oliver milyen hős is legyen mert már előtte is kezdett változni. Na meg E2-es Laurelben tényleg több a potenciál.

A visszatérőknek örültem, különösen Rory-nak és Taliának meg Nyssa-nak. Akiket viszont hiányoztam azok a Team Flash tagok Supergirl csapatból is jöhettek volna azért még DE ami igazán zavart hogy Ray Palmer pl semmilyen szerepet nem kapott és William sem. Nyilván Will-t nehéz lett volna megoldani hiszen elrabolták de azért meg lehetett volna ezt oldani.

Dig mint Zöld Lámpás érdekes lesz mert abban szinte biztos vagyok hogy kezdeni fognak ezzel valamit pláne hogy Metropolis-ba mennek meg amúgy is jön a ZL sorozat és meglepne ha abban nem tűnne fel vagy ha nem is fog baromira nagy mellélövés lenne ha nem kezdenének most ezzel semmit.

Ami a sorozat végét illeti kicsit kettős érzésem van mert nem igazán tudtam eldönteni hogy most hol is vannak Olicity-ék de elég valószínű hogy a túlvilágon. Viszont így tényleg visszajöhetnek, Oliver legalábbis mindenképp mert ezek szerint ő még mindig Spectre hiszen tuti hogy ő kreálta a túlvilági Star City-t és a rész eleji monológban is azt mondja hogy ő Spectre és nem múlt időben mondja. Majd kiderül úgyis.

Elég sok dologba bele lehetne kötni de igazából felesleges mert tisztességes lezárást kapott a sorozat. Nagyon fura lesz nélküle de ha berendelik a Mia spinoffot akkor talán esélyünk lesz egy jó folytatásra.

Ja amúgy annak is nagyon örültem hogy Thea és Roy kaptak egy szép lezárást. A robotikus kart meg a képregényesek nyilván jobban értékelték mint az átlagnézők. :D

Freelancer - 2020. 01. 30. 00:57

Lehet hülye vagyok, vagy túl rég voltak már a korábbi évadok, de mindamellett hogy messze a legérzelmesebb epizódot kaptuk, simán ebben volt a komplett Arroverse legjobb akciójelenete. Ez meg így konkrétan a legjobb Arrow epizódot eredményezte nálam.
Sírtam hát, rohadjon meg :’)
Hiányozni fog. Szépen lassan meg a Winchesterék is lelépnek, hú, tönkre fogok menni idén.

Mate4182 - 2020. 01. 30. 01:25

Nem akarok a negativ arc kenni de szerintem borzalmas volt a finale.
Csomo dolgot nem ertettem bar az lehet az en hulyesegem

– ha az anyja halalat vissza tudta csinalni miert maradt csori Roy felkaru
– most akkor Mia emlekszik barmire 2049ben vagy sem? Csak mert az elozo reszben mashogy tunt mint itt
– Laurel szerepe mostanra akkora zagyvasag hogy latszolag az irok se tudjak mar, es ezt konkretan szova is teszik mar
– Dina nem eltunt a jovobe a temetes utan? Az elozo reszben legalabbis meg ez volt a sztori

Az egyik flashbackben volt egy vagatlan(nak alcazott) harcjelenet ami siman tobb mint a cw átlag, azert jar a pacsi
John meg Dina gondolom azert koltoznek Metropolisba hogy a Superman sorozatban adottak legyenek a mellekszereplok, de ebben majd ugyis lesznek itt nalam informaltabb velemenyek is

+1 dolog ami vegtelenul felbaszott: Central City hosenek szoboravatasara tenyleg mind a 25 lakosa ott volt a varosnak? Ilyenkor tenyleg nem kepes a cw egy open eventet csinalni es megengedni 1500 rajongonak hogy egy helyre alljanak 2 perc erejeig?

A finale 3/10 az Arrow amugy meg 6,5/10

DarkEagle - 2020. 01. 30. 01:45

“ha az anyja halalat vissza tudta csinalni miert maradt csori Roy felkaru”

Mert az ő áldozata is szükséges volt a Crisis-hoz. Nélküle nem szerezték volna meg a bombát.

“most akkor Mia emlekszik barmire 2049ben vagy sem? Csak mert az elozo reszben mashogy tunt mint itt”

2049 teljesen rebootolva lett ezt láthattuk a backdoor pilotban is. Ami már 2040 és nem 49. Mondjuk ez fura mert így mindenki 9 évvel fiatalabb elvileg vagy totál más idővonal szóval mindegy kár ezen agyalni.

Laurel ugyan az maradt aki volt, az egyetlen különbség hogy Tommy felesége volt.

Dinah eltűnése meg majd kiderül a Mia spinoffból, már ha berendelik. Bár nyilván be fogják. :D

Nem Centrlan City (az Flash :D) hanem Star City. Amúgy jogos a felvetés de szerintem az nem nyílt esemény volt hanem csak barátoknak és a sajtónak.

Ayrons - 2020. 01. 30. 07:14

Tommy áldozata miatt nem lesz többé gyilkos. Ez az első és második évadban is benne volt. Szóval ez már itt bukik.

Slade meg így vicc volt.
Felesleges rész volt…

Mate4182 - 2020. 01. 30. 07:50

A 2049 elgepeles volt bocsi.
Central city Star City Supergirl City egytol wgyig egy kaptafa ugyanaz a szerencsetlen 20 cw assistant melos alakit mindenkit a varosi/nobel dij/temetesi jeleneteknel

A tobbivel se vagyok meggyozve de ertekelem a valaszokat :)

CrashBoostZoom - 2020. 01. 30. 08:16

Csalódott vagyok. Nagyon régen éreztem így bármivel kapcsolatban de ezekkel változtatásokkal amiket Oliver csinált az idővonalban én egyszerűen pofán köpve érzem magam. Fontos dolgok változtak amik sehogy sem illenek bele adott magyarázatba.

Nagyon szeretem a sorozatot a gyengébb évadok ellenére is de ezt a finálét én majd igyekszem minél jobban elfelejteni.

DarkEagle - 2020. 01. 30. 10:10

@Ayrons: Nyilván Tommy is hozzájárult ahhoz hogy ki lett Oliverből de nem ő volt rá a legnagyobb hatással. Ezt amúgy el is mondják a rész előtti interjús anyagban amit Necridus is említ a cikkben. És egyébként azt is fel lehetne hozni hogy William anyját pl miért nem támasztotta fel? Neki semmi ráhatása nem volt semmire de nyilván akkor nem nőhetett volna fel együtt William és Mia. Szóval persze sok dologba bele lehet kötni de még így is korrekt befejezést hoztak össze még akkor is ha tényleg kapkodós volt az egész. Látszott hogy nem szokták meg hogy évad 10 részes csak.

Slade szerintem nem volt vicc, mármint maga a lényege a jelenet nem volt az. Oliver meg akarta változtatni az anyja sorsát hogy ott lehessen az unokái életében és Thea se maradjon egyedül nyilván és ez szép dolog azért szerintem. Salde-et meg nyilván nem ölte meg.

@Mate4182: Nem is akartalak meggyőzni. Amúgy jól írtad a 2049-et mert a 7. évadban az még 2049 volt. A Crisis után lett 2040 belőle ami nekem továbbra is fura de én már nem akadékoskodok ilyeneken.

Amúgy nyilván anyagi okok miatt ugyan az minden statiszta. :D Ez nem csak a CW sorikra igaz sajnos de ez ellen nem igazán lehet mit tenni.

Mate4182 - 2020. 01. 30. 10:12

Amúgy jogos a felvetés de szerintem az nem nyílt esemény volt hanem csak barátoknak és a sajtónak.

a varos hosenek szoboravatasa? :D

a nyilt esemenyt a valo eletben ertettem. az cw sorozatok mind baormi nepszeruek social mediaban. ha egyszer lenne egy post (hivatalos) hogy kene 1000 statiszta az Arrow finaleba, szeritnem olyan tuljelentkezes lenne mint az allat …
mindegy

+1.: a tulvilagi ,,idilli orokkevalosag” cask engem emlekeztet az Eredetbol arra a POKOLra amit Dicaprio meg a noje eltek at amikor azt hittek ellesznek kettesben hosszu eveken at?

nish - 2020. 01. 30. 12:49

Na most vagy mivan vagy én nem értem, de most akkor hogy?
Dig-nek lánya van, az holvan 2040ből?
JJ szerepelt, Connor is a backdoor ban

motch - 2020. 01. 30. 14:55

Már épp ideje volt abbahagyni ezt mert az utolsó néhány évad nagyon erőltetett volt, ezért utálom a hosszan futó sorozatokat mert egy idő után nem tudnak mit kitalálni és jönnek az orbitális nagy baromságok(alienek, multiverzum, metahumánok, istenek). Ha most akarnék belekezdeni a sorozatba és azt mondanák nekem hogy a főszereplő az utolsó évadbanmeghal és a túlvilágon egy istenné válik és megmenti az elpusztult mulitverzumot egy gonosz antianyag istentől az idők kezdetén és kreál egy új univerzumot, na akkor tuti ne kezdenék bele. Az első három évad 10/8 a többi 10/6

DarkEagle - 2020. 01. 30. 14:55

Tekintve hogy Metropolisba költöztek elég valószínű hogy Sarah ott él vagy majd csak később mutatják be.

nish - 2020. 01. 30. 16:08

rosszul fejeztem ki magam akkor.
JJ és Connor ott van 2040be mind 2 Dig fia, de az egyik lány a jelenbe. Hol a másik fiú a jelenbe?

Mate4182 - 2020. 01. 30. 16:39

nish – az egyk fiu nem orokbe fogadott a sztori szerint?

ha jol remlik JJ az orokbe fogadott

DarkEagle - 2020. 01. 30. 16:45

JJ az igazi fia Sarah pedig a lánya. Connor Hawke Bronze Tigris fia. Azt meg egyelőre még nem tisztázták hogy Connor a Crisis után is az örökbe fogadott fiúk-e de egyelőre úgy tűnik.

nish - 2020. 01. 30. 16:54

Mate– de örökbefogadott és Connor Hawk a neve. és john diggle junior a másik fiú neve aki a flashpoint miatt lett, de ezt Oliver eltörölte és vissza változott lánnyá aki Sarah volt. de a JJ ott van 2040be akinek nem igen szabadna ott lenni elvileg.

Mate4182 - 2020. 01. 30. 17:24

nish – ja mostmar ertem!

oszinte leszek, nekem meggyozodesem hogy az elmult honapokban a CW iro szobaiban fejetlenseg es kaosz volt mert majdnem egy even at akartak megalapozni vmit amit ok a sajat kis endgame-uknek szantak, de tul nagy volt a bakancs…

a vegere mar ugy ereztem, ok is minden mindegy alapon dobaltak a jeleneteket meg az otleteket egymasra, es arra apellalnak hogy mivel ez mar a finale, konnyebben szemet hunyunk a baromsagok felett. ami tenyleg mukodik

en pl megfogadtam hogy ezentul cask akkor probalok be cw termeket ha a kommentekbol azt szurom le hogy erdemes. megegyszer nem fognak berantani a baromsagukkal …

jessm - 2020. 01. 30. 21:46

mate4182: Oliver ahelyett, hogy eltörölte volna Sarat vagy JJ-t , egyszerűen ikrek lettek. Connort pedig továbbra is örökbe fogadták.

nish - 2020. 01. 30. 22:46

jessm — Erre volt valami utalás?

Edrick - 2020. 01. 31. 05:13

Emlékszem, már pár rész lement belőle a pilot után, mikor becsatlakoztam, és amennyire bűnös élvezet volt nézni, annyira hozzám is nőtt az évek során, még a mélypontokon való kitartásom csak hozzáadott a bondinghoz. Imádtam rajongani érte. Az ötödik évad után elkönyveltem magamban, hogy annál úgy se lesz jobb, és mosolyogva kikapcsoltam a 6×01 után. Azért persze valamennyire figyelemmel követtem, hogy merre tartanak, mik történnek. Most ősszel visszaszálltam, látni akartam, hogy és mit fognak nosztalgiába belecsomagolni befejezésként (úgy, hogy közben a Kanárikkal valamilyen szinten mégis folytatni akarják), és egész jól csinálták. Megkönnyeztem a végére. Nyilván felesleges nekem is elmondanom, hogy honnan indultak, mit kezdtek el, és mit hagynak hátra. Fura úgy gondolni rá, hogy már vége. Minden jó és rossz dolgával, minden hullámvölggyel együtt hálás vagyok és leszek a készítőknek, hogy összehozták.

Kiss Balázs - 2020. 01. 31. 21:13

Tudom, hogy a logikát sokszor nem érdemes keresni a szuperhősös filmekben, de ilyen.olyan magyarázatot azért megpróblpok találni az eseményekre. Azt viszont sehogy se értem, Oliver az anyját milyen univerzumban
mentette meg? Arról volt szó, hogy az újba saját magát nem hozhatja vissza,a régiben pedig ez nem történt meg.

Yooha - 2020. 02. 02. 08:10

Személyes élmény:
A legelső részt a “régi” szobámban láttam szüleim házában. Annyit tudtam hogy valami szuperhősös sorozat, azt se tudtam hogy DC (nem tűnt fel a felirat), meg hogy létezik Green Arrow, semmi.
Az utolsó részt ugyanitt néztem meg, amikor hazalátogattam. Furcsa hogy erre így emlékszem, meg érdekes visszagondolni,nem hittem hogy egy ekkora világ nő ki belőle, meg 8 évig fog futni.
A Flasht nézem, meg néha egy-egy Legends-t, a többit nem

Nekem hiányozni fog. :)

Marianna - 2020. 02. 02. 22:56

Junkieságom kezdetét hozzá köthetem. Emlékszem, hogy a jó kritikák, plusz a félmeztelen plakát miatt kezdtem el *facepalm*. Azt gondoltam, hogy tipikus guilty pleasure, azonban az 1. évad után bebizonyosodott, hogy jóval többet tud annál. Voltak erős, gyengébb, felemelő pillanatok, mindig szívemhez közel álló darab volt. Nagyon megszerettem Olivert, Felicityt és Diggle az évek alatt, számomra mindig ők voltak a széria lelkei. Szép lassan a többi karakter is felnőtt melléjük.

Ahogy a sorozat is változott, én is úgy nőttem fel vele együtt. 16 éves voltam, amikor az 1. évad közepén csatlakoztam, most 23, lassan 24 leszek. Az érettségit letettem és lassan a tanári diplomám is meglesz emellett. Kicsit sajnálom, hogy még egy évet addig pont nem maradt képernyőn.

A 8. évad jól sikerült és szuperül megágyazott a krízisnek, ami szerintem a crossoverek leggyengébbike volt ezek ellenére. A fináléban tetszett, ahogy Diggle és Oliver kapcsolatára helyezték a hangsúlyt, hiszen Dig a kezdetek kezdetén már ott volt. Igazából Oliver és Felicity kapcsolata elég reflektorfényt kapott kinek örömére, kinek bánatára az évek folyamán, így a kedvenc black driver juthatott egy kis szerephez. Kicsit sajnáltam, hogy a flashbacken meg a túlvilágon túl Oliver egy nagy búcsúra a többiekhez nem jelent meg, de így is szép volt a zárás. Ahogy a karakterek az általa felépített örökséget folytatják, plusz azért jó volt látni, hogy Star City biztonságos lett. Igazából ő az a karakter, aki igazán megérdemli a happy endet a maga módján. A legszívatóttabb hőse volt az Arrowverse-nek.

Szóval viszlát Arrow, you haven’t failed this finale for me.

Isaac - 2020. 02. 03. 11:39

Nekem tetszett a finálé,szerintem illendő főhajtása volt az elmúlt 8 évadnak. A Apát miért nem hozta vissza kérdésre egyszerű a válasz ,legalábbis szerintem jól elmagyarázza, van egy film Guy Pearce főszereplésével, Az időgép a címe,(sajnos spoiler nélkül nem lehet leírni) a végén felteszi a kérdést miért nem tudja megmenteni a szerelmét,holott pont azért építette a gépet? A válasz pedig az volt ,hogy a kiváltó tényezőt,ami elindítja az évekig tartó kutatást nem lehet megváltoztatni,mert ha az nincs nem jön létre az az idősík amin elkészül az időgép. Ha Oliver megmenti apját,mondjuk nem szállnak fel a hajóra,sosem lesz Zöld Íjász ,sosem lesz belőle Spectre nem hoz létre egy új univerzumot,amiben megmenti apját… ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz