login |

Pilot-mustra: Outmatched – 1×01

2020. 01. 30. 17:50 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Ó, hát azt hiszem, hogy megvan az idei nézős többkamerás szitkomom!

De most komolyan, annyira kellemes meglepetés volt a FOX múlt héten bemutatott, élő közönség előtt felvett új komédiája, hogy csak néztem. Na, nem azért, mert bármi újat hozott volna a széria, amiben pár zseni kockáról, és a velük együtt élő normális (vagy kicsit buta) emberekről szól. Ismerős?

OUTMATCHED – 1×01 – 7,5/10

Már az alapsztorija, és a felütése is vicces az Outmatched-nek – amolyan tévés módra vicces. Egy családi komédiát kapunk, amiben a szülők meg vannak áldva zsenigyerekekkel (három is jutott nekik), miközben ők teljesen átlagosak, így minden reményük a negyedik lurkóban van, aki a jelek szerint inkább átlag alatti.

Hát, igen, zsenikkel együtt élni nem egyszerű, főleg, hogy mindegyik másféleképp nagy tudású, más területet részesít előnybe, ami igencsak megterhelő a családra (és a szociális életükre) nézve, épp ezért nem volt őszinte a mosolya Maggie Lawson és Jason Biggs karakterének, amikor kiderült, hogy a harmadik gyerekük (a The Mick-ből a kissrác) is kiemelkedő IQ-tesztet írt. A pilotban rögtön ki is derül, hogy mi a buktatója ennek a felállásnak, és hogy miért jó egy pincehelyiség a házban, ahova el lehet menekülni a tömény intelligencia elől.

Az Outmatched pont olyan poénokkal operál, mint amire számíthat az ember, ilyen szempontból a világon semmi újat nem hoz (ha valaki eredetiséget keres, az másfele próbálkozzon), viszont azt nagyon jól és szimpatikusan teszi, a két főszereplő előadásmódja, időzítése és kémiája pedig simán eladja az alapszituációt, illetve annak a végletekig túlpörgetett változatát is. Egész egyszerűen tök szimpatikus a végeredmény. Szórakoztató és szerethető.

Ehhez persze az is kell, hogy a gyerekek rendben legyenek, ráadásul négy gyerek négy végzetes hiba lehetőségét rejti magában, de azt hiszem, hogy a castinggal is elégedettek lehetünk (legalább 3,5-es mutató mellett). Mivel pilotról van szó, így természetesen nem bonyolítják túl a karaktereket, mindenki nagyjából pár szóban definiálható, de ennél nem is kell több.

Nem tudom, meddig marad ennyire élettel teli és friss Outmatched (mert hiába látunk sok mindent előre kilométerekről, azért a hangnem elég üde), de ha csak erre a pilotra, nekem már akkor is megérte a dolog. Nyilván idővel nyílni fog a világ (voltunk egy kicsit most is Anyu munkahelyén, de meglettünk volna nélküle), jönnek egyéb szereplők (az 1×01-ben a Big Time in Hollywood, FL-es Jon Bass, aki idén a Miracle Workers-ben is szerepel, pazar), több lesz a hibalehetőség, de az evolúció már csak ilyen.

9 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2020. 01. 30. 22:48

A Mickes kissrácot ott bírtam, itt is jó volt, de a kishúga is teljesen rendben volt. A két nagyobb gyerekkel egyelőre nem tudtam még dűlőre jutni, a szülők kifejezetten bejöttek.
Még egészen biztos maradok pár részre, ha tartják a szórakoztató faktort, akkor az évadra is.

goodjohnwin - 2020. 01. 31. 09:39

Nem tudom, hogy újravágták-e a pilotot a nyári megmutatása óta, de nagyon meglepődtem a pozitív fogadtatáson – én 5/10-nél többet nem adtam volna, mindenki borzasztóan mesterkélt és idegesítő volt.
Arról nem is beszélve, hogy kicsit gyötrelmes lesz majd 4 gyerekszínésszel “megáldott” sorozatot nézni hosszabb távon (ha túléli a szezont), azt hittem, a 10-es évek közepének ABC-s családszitkom trendjét magunk mögött hagyhattuk, nem volt éppen egy győzelmi menet.

winnie - 2020. 01. 31. 10:13

a kids are alright megmutatta, hogy 8 gyerekszínésszel is megy. a single parent pedig azt, hogy 6-tal vagy 7-tel?

de

“azt hittem, a 10-es évek közepének ABC-s családszitkom trendjét magunk mögött hagyhattuk, nem volt éppen egy győzelmi menet.”

egyrészt 11 évadnyi modern family, 7 évadnyi goldbergs és blackish, 6 évadnyi fresh off the boat, 4 évadnyi american housewife (és tippre még folytathatnám) pont azt mutatja, hogy győzelmi menet volt, másrészt a családi szitkom gyerekeket jelent, ha erre utalsz, és az abc idénre 2 új szitkomot rendelt be, és mindkettő családi volt, tavaly a 3-ból kettő (a kids mellett a single parents is végülis)

goodjohnwin - 2020. 01. 31. 10:45

A Kids are Alright valóban tökéletes castinggal rendelkezett, de mégis kaszát kapott.

Modern Family-t nem soroltam a trendhullámba – sokkal korábban indult és alapvetően a felnőttekre épített.

Blackish, Fresh off the boat, Am.Housewife – nem túl fényes hazai teljesítmény, minimális nemzetközi siker, nem utaznak. A Goldbergs határeset, de a gyerekek elég nagyok abban.

Siker= jó network nézettség, popkult/social lábnyom, nemzetközi eladhatóság.

winnie - 2020. 01. 31. 10:58

jó, de nyilván el kell dönteni, hogy sikerről, minőségről vagy egyéni tetszésről beszélünk, úgy nem korrekt, ha összemossuk őket, hogy az egyik kapcsán az egyikre, a másik kapcsán a másikra hivatkozunk. nekem is megvan a véleményem, látszik, hogy mennyit nézek, de a sikerek elvitathatatlanok, míg a kids esetében az, hogy működött.

Eltiron - 2020. 02. 03. 13:34

Gyengécske. A 2. részt még megnézem, hátha elindul, de kritikailag eléggé bukásnak tűnik: a Rotten Tomatoes-on 25%-ot bírt kapni, de még az imdb-n is csak 4.2-t tudott összekaparni magának.
Nekem ordít az egészről, hogy egy új TBBT-t akartak csinálni, csak itt nem a szomszédjai átlagosak a zakkant kockáknak, hanem a szülei.

winnie - 2020. 02. 03. 13:46

ezért jó, hogy sosem nézek kritikákat, imdb-t vagy rottent, mert nem tudom, hogy mások hogy gondolkodnak. viszont, ha imdb és annak jelentősége, akkor az első rész 6.1/10, a második pedig 7.7/10, szóval az egyik jó, a másik nagyon jó értékelést kapott:)

egyébként annak ellenére, hogy én is céloztam rá fent (nyilván figyelemfelkeltés miatt), ennek nincs sok köze a tbbt-hez – mármint, ha keresünk random hozzávalókat, amikre rá akarjuk húzni, akkor bármelyik családi szitkomot elő lehet venni, miszerint ez is családról szól, csak nem nem átlagosak a gyerekek, hanem zsenik. úgy értem pár párhuzamot minden között lehet vonni. de egy ilyen széria teljesen más közönséget szólít meg, mint egy TBBT.

Mom - 2020. 03. 30. 18:35

Kissé váratlanul ért, hogy csak 10 részes volt. Pedig még meg is jegyeztem magamban, hogy milyen kis mini csattanóval lett vége a résznek. Aztán most látom, hogy ennyi volt az évad.
Nem ez fogja megváltani a világot, de nekem bejött. Jó volt a kémia a szereplők között, a körítésben is van egy kis plusz, elnézegettem az évadot. Ez az egy szitkom akadt fenn a rostámon ebben a szezonban, pedig három másikat is bepróbáltam. De valóban semmi világmegváltó nincs benne, csak jól esett.

winnie - 2020. 03. 30. 18:52

nemsokára írok róla, de nekem eléggé visszaesett kozepszerbe. barmikor elnézem, lehet, hogy ez a legjobb tobbkameras, de nekem ez keves. a ket foszereplo elviszi, de a ket haver nagyon, nagyon nem kene oda, mint ahogy az anya munkahelye sem hozott szinte semmit.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz