login |

Hypewriter 2019

2020. 02. 04. 21:30 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: magyar hírek,

Folytatom a nagy elmaradásaink pótlását: a 2019-es Hypewriter-ről sem “tudósítottunk”. (Az RTL Klub és a Paprika Studios közös pitch fórumáról van szó, amit 2018-ban A hentes nyert, itt írtunk róla – elvileg a sorozat pilotja, több, mint egy éves késéssel 2020-ban végre tényleg képernyőre is kerülhet.)

A 2019-es pályázatot (amire 160 pilot érkezett 30 országból) Bendi Balázs és Erdődy Adrienn sorozatterve nyerte, aminek a címe Golden Age – ez is jönni fog elvileg 2020-ban, egy 110 ezer euró költségvetésű pilot formájában.

A Műsorvízió blog leírása alapján a Golden Age története

…egy idilli kisvárosban játszódik, a cselekmény pedig a tóparti idősek otthonában veszi kezdetét, ahol futótűzként terjed az a pletyka, hogy egy a környéken lezuhant kommunista repülőgép műkincseket szállított. Amikor az egyik lakó, az egykor búvárként dolgozó Tony megtudja, hogy jó esetben már csak egy éve van hátra, úgy dönt, hogy mindent megtesz azért, hogy halála után ne legyen semmi gondja a lányának. Ehhez azonban pénzre van szüksége, ezért elhatározza, hogy megkeresi az értékes kincseket rejtő repülőgépet. A kincsvadászatban a rafinált gondnok lesz a segítségére, de Tony nem is sejti, hogy milyen hamar válhat a legjobb barátból a legnagyobb ellenség.

A Golden Age egy krimi-komédia, egy szívet melengető történet, melyben mindkét főhősnek ugyanaz, egy jobb élet a célja. A “játék” azonban egyre komolyabbra fordul, ahogy közelebb kerülnek a kincsekhez.

Egyébként 8 döntős volt, melyek között akadt társadalmi szatíra, politikai thriller és természetfeletti családi dráma is. Ezen pitch-ek ismertetése után a zsűri még hármat kiemelt (Border Tales – Nagy Levente, The Holy Family – Osváth Gábor és The Prophets – Árpa Attila – nekik jár a nagy taps, főleg, hogy hármuk közül ketten vendégbloggerként már publikáltak a SorozatJunkie-n, nemsokára interjút is közlünk egyikükkel) – talán valamelyikkel még találkozhatunk valahol? A Paparika Studios mindenesetre elkezdte fejleszteni őket.

A tovább mögött el lehet olvasni a többi döntős sorozatterv rövid sztoriját. Ja, és ami a lényeg: az RTL Klub berendelte a Hypewriter 3. évadját, amire 2020-ban fog sor kerülni.

A leírásokat egy az egyben az Index-ről emeltem át, és nem hivatalosak, hanem sixx stílusában íródtak, aki személyesen hallotta a pitch-eket, és véleményezte is azokat – ugyebár a pitch a sorozatterv szóbeli előadását jelenti, ami kitér történetre, karakterekre, hangulatra, miegymásra, és természetesen dialóg formájú, vagyis a potenciális vevők kérdéseire is válaszolni kell:

Happy Weekends

Sorozat egy 28 éves fasziról, aki, mivel a hétvégéivel és szabadidejével amúgy sem kezd semmit, eladja az idejét egy cégnek, aztán amikor az ezért kapott pénzt nem tudja elkölteni, mert, haha, eladta az idejét, ráadásul szerelmes is lesz, akkor fel akarja bontani a szerződést, de ez nem olyan egyszerű. Sajnos a kicsit sci-fi, kicsit fekete komédia ötlete se nem eléggé sci-fi, se nem vicces az üdvösséghez, a török alkotó meg elég hamar belezavarodott a mondanivalóba. (Selim Sevim)

Gold Diggers

Ez az a sorozat, ami négy aranyásó ribancról (Bacardi Bitches) szól, akik egy ötödik havernőjüktől (foglalkozása ua.) kapnak 1-1 millió eurót, ha mindenféle feladatok teljesítésével igazolják, hogy nem a pénz az istenük. Kicsit Diplomatavadászos, kicsit 200 első randis, régies ötlet ez, ami realityben vagy 120 részes telenovellában simán működne, de dramedyben nagyon nem. (Martin Csaba)

Conditional Couple

Dramedy ez is, nyolcrészes (az egyik zsűritag meg is kérdezte valamelyik versenyzőtől, hogy miért 8? Miért nem 10 vagy 13?) és a legkevésbé sem eredeti vagy friss, hiszen a White Collar alapfelállását nyúlja a rendőr és a piti bűnöző összeboronálásával, akiknek olyan remek mellékszereplők igazgatják útjukat, mint egy japán Yoda-klón vagy Kicsi Carlos, a főhősnő cseppet sem romának belőtt öccse. (Szőnyei Dávid)

Border Tales

Az egyik jól előadott ötlet, ami viszont egyrészt túl drága, másrészt túl specifikus helyszínhez kötött a sikerhez. Nagy Levente sorozattervének lényege, hogy a Fargo hangulatát tükrözően mutat be egy határmenti magyar-szerb maffiakonfliktust, alapvetően komor, de mégis groteszkül vicces formában, aminek a nyitójelenetében, egy esküvő keretein belül menten lelőnek negyven embert.

The Holy Family

A második rendesen összerakott pitch Osváth Gábor nevéhez fűződik, és egy 17 éves, a testén stigmákkal élő tinifiúról és a családjáról szól, a Brüsszelből hazaköltöző politikus-családdal, benne a konzervatív apával, akit Frank Underwood karaktere (is) inspirált; a melegségét titkoló másik testvérrel; gimis drámákkal; politikai játszmákkal; depressziós muterral és Nagy Családi Titokkal. Ja, és a főhősnek a jövőre vonatkozó, apokaliptikus vízióiról. Engem személy szerint ez érdekelt a legjobban, de az nyilvánvaló, hogy az ötleten dolgozni kell, mert így olyan, mintha mindenféle hívószót egymás után pakolnánk.

La Bella Morte

Román alkotó, Florentina Vidrascu  komédiája egy temetkezési vállalkozásról, ami a halál vicces oldalát fogja meg, vagy valami hasonló. A pitchet nem az alkotó, hanem egy színész(?) adta elő, de engem nem vett meg, leginkább azért, mert a Sírhant művek egyik nagy kedvencem, a nyúlásokat meg nem kedvelem.

The Prophets

Ha a Strike Back elveszi feleségül a Crossing Lines-t és megszüli a saját SWAT-ba oltott Homelandjét, az kábé olyan, mint Árpa Attila akciósorozata. Másod-harmadgenerációs bevándorlók létrehozta, európai hatalomra ácsingózó terrorszervezet pusztít, nemzetközi összefogás kell, a történet határokon átívelő, komoly és erőszakos, ráadásul Árpa forgatott kis werkfilmeket a szereplőkkel is. A másik kedvencem volt, esősorban azért, mert Árpa remekül eladta az ötletet, még úgy is, hogy kizárt volt, hogy nyerjen: 100 000 euróból csak nagyon csehszlovákul lehetne megcsinálni.

6 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2020. 02. 04. 22:37

Hát a nyertes tipikusan az a sorozat, amit átugranék Netflixen. Totál kommersznek hangzik, csak azért essek tőle hasra, mert kommunista repülőgépről van szó? Eh…

A Border Tales meg a The Prophets az, amit meg is néznék, bár azoktól sem ülnék tűkön.

Én még mindig a ’18-as bejegyzés altervnatív történelmi gulyákommunizmusát látnám a legszívesebben. Bár “A hentes” is érdekesnek hangzik.

Gevin - 2020. 02. 05. 11:48

Levinek nagy grat, neznem is a Border Talest!

Osvath Gabinak is gratulalok, bar az a sorozatterv egy kicsit tulzsufoltnak hangzik leiras alapjan.

goodjohnwin - 2020. 02. 05. 13:08

A “TV Paprika” kicsit elírás, a verseny szervezője a Paprika Studios volt, aminek már nincs köze a főzős csatornához.

Enzo - 2020. 02. 05. 14:13

Ilyenkor mindig előtör bennem a vágy, hogy valami ilyet csináljak, de ehhez már pályázni is túl magas lett volna a léc, a ContentLab&Factory pályázatai jobban tetszettek anno.

A nyertes ötlet egyébként nem rossz, a többiből viszont csak az első 2 (Happy Weekends és Gold Diggers) fogott meg, a többi az ilyen meh kategória, vagy csak buzzword-ökkel van tele.

Gabika - 2021. 01. 13. 20:46

Ez mikor lesz látható? Már 2021 van sehol semmi. Szerintem elszórták a pénzt alkoholra

winnie - 2021. 01. 14. 05:15

Ha elkészül? A fejlesztés eleve egy nagyon hosszú időszak, minimum fél év vagy több, és ha el is készültek a szkripttel, akkor sem nagyon tudtak forgatni, mert tavaly tavasszal elég komoly világjárvány tört ki, ami az ilyesmit befolyásolta.

(Egyelőre a 2018-as győztes A hentes sem került adásba, pedig az le lett forgatva.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz