login |

Európa is létezik: Bad Banks

2020. 02. 05. 14:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, kampány, video,

Erről a német sorozatról, aminek a magyar címe A pénz hálójában, már többször írtunk, de most, hogy nyakunkon a 2. évad (egyben fog felkerülni az HBO GO-ra), még egyszer megemlítem, mert szerintem egészen kiváló és intellektuális lett ez a pénzügyi thriller.

Anno így írtam le – a  kritikánknál olvashattok véleményeket is, és akad negatív is, de azért többségében pozitívak:

A sorozat egy elég ütős, anarchikus kezdést hoz, majd utána elindul a sztori, amiben egy bankárt kirúgnak luxemburgi bankjából, hogy aztán rátaláljon egy álomállás, amit el is vállal családját hátrahagyva. Azonban hiába tűnik az új helyen minden szépnek és jónak, rájön, hogy régi főnöke keze messzire elér.

Az HBO hivatalos leírása:

Miután Janát elbocsátják a neves luxemburgi befektetési banktól, álommunkát kap az egyik frankfurti befektetési banknál. A barátját és az ötéves lányát hátrahagyva elvállalja azt. A fiatal, ambiciózus és tehetséges befektetési bankárnak sikerül gyorsan kedvező benyomást kelteni főnökében, Gabriel Fengerben és csapatában. Jana azonban hamarosan kettős szorításban találja magát, amikor kiderül, hogy a korábbi főnöke, Christelle Leblanc a háttérből továbbra is irányítja és manipulálja őt.

Kritika: Bad Banks (gromit)
Hazai hivatalos elérhetőség: HBO GO
Hazai tévés premier: 2018.07.15
Magyar cím: A pénz hálójában
Státusz: 1 évad (6 rész – 50-53 percesek)

Ez pedig a 2. szezon szinopszisa:

Hat hónap telt el, hogy a pénzügyi világ majdnem összeomlott a gazdasági válságban. Az új, szigorúbb szabályozások rendkívül megnehezítik az üzletet a világ harmadik legnagyobb bankja, a Deutsche Global Invest számára. A cég igazgatótanácsában az új befektetési főnök, Christelle Leblanc célkitűzései fokozatosan háttérbe szorulnak. Még az ambiciózus Jana Liekam befektetési bankár dolgai sem terv szerint alakulnak. Ám Jana erős pozícióba kerül, amikor Leblanc Berlinbe küldi egy feladattal.

A plakát alatt (2. évadosat lát valaki?), a tovább mögött a második évad előzetese, az első szezonét itt lehet elérni.

3 hozzászólás Ne habozz!

gromit - 2020. 02. 05. 16:08

ott, hogy “az első szezonét itt lehet elérni” lemaradt a link

úgy látom, hogy a ZDF-en most szombaton kezd, de talán a honlapjukon már fent is van (de csak megfelelő ip-vel)

gromit - 2020. 02. 18. 02:22

Amazonon már lehet rendelni 2. évados DVD-t, de elég nyomi borítókép van hozzá.

De pl berlini metróállomáson rendes plakáttal is lehet találkozni, valaki le is kapta, most akadtam bele twitteren.

gromit - 2020. 02. 18. 02:30

bár úgy nézem, a kép ahhoz se új anyag, de legalább a feliratból kiderül, hogy már 2. évad. Lusták voltak kampányanyagot gyártani?

Két rész után:
a pénzügyi machinációkat meg a szakzsargont továbbra se nagyon értem, de annyira azért elég, hogy az intrikákat követni tudjam. Még maradok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz