login |

Miracle Workers: kezdett a 2. évad (Pilot: Miracle Workers: Dark Ages)

2020. 02. 05. 19:40 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

– What are you guys… doing?
– Well, Ted Carpenter’s gonna be a carpenter.
– Yeah, Mary Baker’s going into baking. And Wesley is… W-What are you doing again, Wesley Pervert?
– Stuff. Just stuff.
– Nice.
– Cool. What are you thinking of doing, Alexandra Shitshoveler?

A TBS csatorna évados antológiájának első szezonja egy mennyországban játszódó munkahelyi komédia volt Istennel és angyalokkal. Évados antológia lévén a 2. szezonnak semmi köze nincs az előzőhöz, szóval bárki elkezdheti, akár előismeret nélkül, akár úgy is, hogy nem jött be neki az S1 – mindössze a színészek jöttek át, de ők mind egy szálig. Némelyikük hasonló, némelyikük pedig teljesen más karaktert hozva.

A Man Seeking Woman készítője, Simon Rich ismét saját írásából dolgozik, de ennek ellenére úgy érzem, hogy a Dark Ages humora egy fokkal közérthetőbb lett, de persze ugyanúgy megmaradt benne a jó értelemben vett ütődöttség ás joviális őszinteség, aminek köszönhetően a sorozat még mindig teljesen egyéni hangnemet hoz. Ami továbbra is imponál számomra. Más kérdés, hogy összességében még mindig olyan kis semmiségnek érződik a sorozat, amit nagyon szeretek nézni.

A Csodatevők: Sötét középkorban a (mai szemmel tényleg nagy sötét) középkorban járunk, ahol a történet egyik szálán egy falusi lány próbál önmegvalósítani, kitörni a számára megírt szarlapátoló sorsból, a másik szálon pedig egy szerencsétlen herceg próbálja apjának megmutatni, hogy mégsem olyan pipogya, amilyennek tűnik – az ő történeteik érnek össze.

A sorozat humorát és báját az adja, ahogy ebbe a környezetbe valahogy megpróbálják beleerőltetni a mai gondolkodást, illetve rámutatnak arra, hogy bizonyos akkortájt természetesnek tartott dolgok mai szemmel elég furán veszik ki magukat, és az egész így jópofán abszurd végeredményt ad – főleg amilyen természetességgel tudnak a középkori karakterek földegyszerűen gondolkodni olyasmikről, amiket magasabb röptűnek vagy tabunak vélnénk.

Két rész után egyedül azt róhatom fel a sorozatnak, hogy az első évaddal ellentétben nincs annyira konkrét vezérfonala, inkább csak elvannak a karakterek. Oké, látjuk valamennyire a szándékot, de tavaly a Föld sorsa a ketyegő órával azért mégiscsak a szemünk előtt lebeghetett mindvégig. (Mondjuk most abban sem vagyok biztos még, hogy ha érzelmes húrokat pengetnének vagy valódi tét lenne, akkor mennyire tudnám azt komolyan venni azt ilyen súlytalanságot sugalló stílus mellett.)

Az első évadnál is azt írtam, hogy nem nagyon tudom mivel alátámasztani, de nem bírom nem szeretni a Miracle Workers stílusát. Keresem a megfelelő a jelzőt a humorára, de egyszerűen nem találom (naiv, tág szemmel rácsodálkozó? magától értetődő? tiszta?), de nem is baj, mert azt is rámondhatom, hogy mirákülvörkörszös. Nem egy Man Seeking Woman a sorozat, viszont nagyon simán nézős továbbra is. Arra a 20 (vagy 40 percre, ha épp két részt nézek meg) remekül kikapcsol.

12 hozzászólás Ne habozz!

GeoCucc - 2020. 01. 28. 22:59

Na megnéztem én is. Érdekes viszont, hogy hasonló tulajdonságokkal bíró karaktereik vannak a színészeknek, mint az előző évadban. Buscemi a buta, Radcliffe a bénázó (és aki majd szerelmes lesz?), a csaj a törtető és az ész, és a szolga/segéd figurája is ugyanaz.
Valahogy én is szeretem a humorát, nyomokban tartalmazza az készítő előző sorozatának, a Man Seeking Womannek a stílusát, még ha annyira zseniális számomra már aligha lesz bármilyen vígjáték is.

monya - 2020. 01. 29. 17:32

Az első évad nem talált be, hamar kaszáltam, ahhoz képest ezt a nyitányt végigröhögtem, kíváncsi vagyok, merre megy majd a sztori.

Mate4182 - 2020. 02. 01. 09:35

imadtam az elso evadot, de azt kell mondjam sokkal tobb potencial van a 2-ban.
ma konkretan megkerdezte egy srac a metron hogy min rohogok annyira :D

engem amugy kicsit a Disenchantmentre emlekeztet kicsit

Edrick - 2020. 02. 05. 22:36

Gondolkodtam már rajta, de így, hogy évados antológia (ez nekem eddig kimaradt), talán végre megpróbálom

TheNonameSenki - 2020. 02. 10. 01:28

monya: miért kezdtél bele a 2. évadba ha az első évadot kaszáltad? oké, hogy antológia, de a szereplők ugyanazok, a stílus, műfaj, hangulat ugyanaz :)

Kissur - 2020. 02. 10. 12:31

2 rész után: Ez borzalmas. Imádtam az 1.évadot, talán jobb is, mint a többség, de ez a 2.évad katasztrófa számomra. Egy-két kreatív jeleneten kívül semmi pozitívat nem tudok felhozni, és még unom is.
Én értem, hogy antalógia, de legalább valamit utaljanak a címre, hogy csodatevők, mert számomra nem azt jelenti, hogy csoda, ha a karakterek elérik a céljaikat. Kár ezért a sorozatért.

TheNonameSenki - 2020. 02. 10. 14:42

Sajnos egyet kell értenem az előttem szólóval. Az első rész még elment, de ez a második már elég gyengus lett. Én szerettem az első évadot, ott főleg Buscemi karaktere tetszett a legjobban, itt viszont ő nagyon háttérben van, gyakorlatilag semmi jelentősége a karakterének.

walaki - 2020. 02. 10. 18:46

Hát igen, ez a második rész tényleg kicsit gyengébbre sikerült, mint az első, de szerintem még így is fényévekkel veri a konkurenciát. Én nagyon jól szórakoztam rajta, és alig várom már a folytatást! Nálam még mindig ez a No 1. vígjáték!

@Kissur: szerintem itt a “csodatevés” arra utalhat, hogy szétoszlatják a tévhiteket a babona, háború, oktatás, orvoslás stb. kapcsán, meg hosszú nyelet kap a szarlapát, és ezáltal jobbá teszik a világot. (De elismerem, eléggé erőltetett a magyarázat. Mint a pilot kapcsán írtam, én sem igazán értem, miért ez a név. Furcsa kicsit, mondjuk zavarni egy csöppet sem zavar, hogy maradt Miracle Workers. Remélem a harmadik szezon Miracle Workers: Brave New World vagy Age of Tomorrow lesz :-D)

Sunabubus - 2020. 02. 12. 15:26

Én baromi jól szórakozom. :D Nem érdekel, mennyi köze van vagy nincs az előző évadhoz. Nálam ez pont beletalálós humor. :D

walaki - 2020. 02. 12. 22:30

Hát a harmadik részről csak azt tudom mondani, hogy BROÁÁFFFF! :-)

Szívesen írnék részletesen arról, mi tetszett, és miért, de azt képtelenség lenne spoiler mentesen megtenni. Ezért inkább csak annyit, hogy egyszerűen szenzációs, mennyire jól ültetik át a tipikus kortárs jelenségeket és problémákat ebbe a környezetbe! Megint fetrengtem a nevetéstől! Az első évadot is imádtam, de ez milliószorta jobbra sikerült!

Az egyetlen negatívum, hogy nagyon rövidek a részek, simán elbírnék 40 perces etapokat is ebből.

SPOILER!!!

OMG WTF SHITCON!
“Today I present to you a simple, yet revolutionary innovation, that’d make the act of shoveling completely obsolete. Introducing the HOLE. It’s a hole in the ground that you shit in.”
Bakker, majdnem megszakadtam! Tényleg ennyire triviális baromságokat sóznak a jónépre pont ilyen csinaddrattával!

GeoCucc - 2020. 02. 13. 12:37

Nekem az egyetlen bajom, hogy egy ilyen igényes vígjátéknak szerintem csak rontanak a színvonalán az altesti poénok, még ha azok igényes altesti poénok (létezik ilyen?) is. Legalábbis számomra már sok, hogy minden részben több alkalommal is fölmerül, hogy éppen melyik testrészét etetné meg vele az orvos, hogy ki mibe törölte a fenekét, meg ugye alapból a főszereplók foglalkozása is ehhez kapcsolódik. Tényleg szükségük volt erre? Valahogy azt tudnám mondani a készítő Simon Richnek, hogy “you can do better than that”. Persze simán el tudom képzelni, hogy erre van nagyobb igény a potenciális vígjátékfogyasztók között…

Mate4182 - 2020. 02. 15. 09:23

reszrol reszre jobbak az epizodok!

egyetlen dologtol tartok mostmar cask: hogy az evad vegere kiderul hogy meg mindig az elso evad felallasa a norma, es most cask mindenki kiprobalta magat vmi szerepben, de valojaban meg mindig Buscemi isten, meg Radcliffe egy irodista stb.

tudom, elborult baromsag lenne de vmi ilyesmit almodtam miutan ejszaka megneztem a 3.at es arar jutottam hogy ez nagyon szar lenne :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz