login |

Délelőtti videó 6.: The Masked Singer

2020. 02. 06. 12:40 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: reality, video,

Már elindult a The Masked Singer 3. évadja, de az előzetesekkel még adós voltam. Ez az, a reality, ami annak ellenére hódította meg az USA-t, hogy ezer sebből vérzik és papíron nem lenne szabad sikeresnek lennie: egyrészt, mert a suspense halott, hiszen a net azonnal kitalálja a résztvevőket, másrészt csak a tipikus C- és D-listás celebreality vakarékból válogat, komoly sztárokat még a döbbenetes nézettségű S1 után sem tudott szerezni.

A mostani poszt apropója a műsor bemutatása, hiszen a tovább mögötti 4 promó után ott a műsor lényege: az álarcos énekesek bemutató klipje (a segítségekkel) és a performansz. Valakinek van kedve kitalálni, hogy ki lehet a Fehér Tigris? Ez az egy még nekem is elég egyértelműnek tűnik (mert ismerem a sportot). Másodjára pedig ott van a Robot: bemutató klippel, performansszal és a műsor mélypontjával/csúcspontjával, a leleplezéssel – állítólag eddig ő volt a legnagyobb név a felhozatalban (én meg ugye pont őt nem ismertem).

12 hozzászólás Ne habozz!

Tom Vajner - 2020. 02. 06. 13:15

A Fehér Tigris tényleg elég egyértelmű ha ismered a sportot. Remélem a magyar verzióba azért kicsit nagyobb lesz a rejtély faktor.

Erős tippem:
v
v
v
v
v
v
Gronkowski

Thomas - 2020. 02. 06. 14:10

Engem csak az döbbentett le, hogy a 2. évadban volt egy elég jól ismert Idolos:) Én meg az első 2 részt még megnéztem, hátha felismerek valakit, reménykedtem, hogy legalább ha Idolos lesz benne, arra rájövök, de nem:) Ez így értelmetlen nekem, max utólag érdemes visszanézni, hogy kik voltak, de akkor meg már nincs türelmem megnézni, hogy maszkban énekelnek.

sebien - 2020. 02. 06. 18:08

“csak a tipikus C- és D-listás celebreality vakarékból válogat”

végülis van köztük egy 9 és egy 4 grammy díjas előadó, egy többszörös világbajnok boxoló, egy 4x-es super bowl győztes irányító. nem tudom milyen magas lovon kell ülnie ahhoz valakinek, hogy az ilyen emberek “celebreality vakarékok” legyenek számára?

jah, és ezek után érdekelne, hogy kik lennének komoly sztárok?

winnie - 2020. 02. 06. 20:47

a magas ló azt jelenti, hogy én nem tudom kinek képzelem magam. nem, én senki vagyok ezekhez képest, viszont ismerem az amerikai celebrealityk felhozatalát. amellett, hogy alapvető hiba ilyenkor érzelmek alapján érvelni, ld. én sem azért írok ilyesmit, mert szeretek valakit, tudni kell, hogy

az egyesült államok nagy ország.

az a-listát nem érdemekre osztogatják. lehet valaki nagyon jó és tehetséges ember, iszonyat eredményekkel megáldott, világhírű sakkozó vagy vilagbajnok bokszoló, még nem lesz a-listás (de még d-listás sem – aki profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, az már nagyjából igen, de mondjuk egy george foreman vagy mike tyson MA már ugyancsak nem a vagy b vagy c lista.) mindegy, ez lényegtelen.

itt a gond azzal van, hogy adottak az amerikai hakni celebrealityk, mint a sztártáncos dancing with the stars (az ottani szombat esti láz), ami harmad-, negyedrangú celebeket vonultat fel VAGYIS nagyon ügyes és eredményes sportolókat, egykor volt híres színészeket (például gyereksztárokat), egykor volt híres együttesek énekeseit, stb. értesd: nem brad pittet. nem lady gagát. nem jennifer lawrence-t. nem jj abrams-et. nem roger federert. nem george lucast. az a-lista jellemzője, hogy nem tűnik fel ilyen műsorokban. (ellenben feltűnik egy gronkowski (de nem tűnik fel tom brady), feltűnik egy chaka khan (de nem tűnik fel mick jagger), feltűnik egy nick carter (de nem tűnik fel justin timberlake)

a gond az, hogy a masked singerre, ilyen brutál nézettség mellett azért elvárta volna az ember, hogy ne olyanok legyenek benne, akik dancing with the stars-szintűek. igen, vannak nagy nevek, tavaly volt Seal is, de mellette kelly osbourne meg ana gasteyer meg paul shaffer meg wayne brady meg laila ali, pont dancing withtthe stars kaliberek (abban a realityben minden évben van híres amerikai focista, meg olimpiai bajnok, de sajnos ők bármennyire is jobban megérdemelnék az a listát, még nem lesznek a-listások.)

winnie - 2020. 02. 06. 20:53

egyébként ökölszabálynak a listák közötti eligazodásban tökéletesen jó az, hogy akit meg tudnak fizetni ezek a műsorok, azok nem a-listások. ezeknek a műsoroknak csak haknizókra futja (egy-két kivétellel, mert a masked singert pár nap alatt le lehet zavarni, nem heteken át megy, mint a dancing with the stars.)

vagy megfordítva: aki a-listás, az nagyon ritkán megy el országos csatornás celebrealitybe, hogy a the bachelor előző győztesével, meg a korábbi elnöki szóvivővel versenyezzen.

sebien - 2020. 02. 06. 22:52

te most komolyan azt gondoltad, hogy az abc-vel (C v D kategória) volt a legnagyobb bajom?

a fő problémám az, hogy egy kicsit erősnek érzem egy hobbi blog írójától, hogy ilyen primitív módon levakarékozza a fent említett eredményeket elérő embereket.

és talán ezzel értelmet nyer a magas ló is.

Never - 2020. 02. 07. 01:51

bocs de ezen mi a primitv? A B C kategoriak mindig is voltak es lesznek is. Bruce Willis egy *** filmert is tobb penzt kap mint egy feltorekvo szinesz vagy akar szineszno. Jennifer Lawrence neve tobbet er a nezok szemeben mint egy boxolo es ez meglatszik a fizetesen is lasd Google celeb income 2019 es olvasd el a Forbes listajat

Thomas - 2020. 02. 07. 11:40

“a fő problémám az, hogy egy kicsit erősnek érzem egy hobbi blog írójától, hogy ilyen primitív módon levakarékozza a fent említett eredményeket elérő embereket.”

Miért lenne az? Ezt nem értem. Ahhoz A-listás sztárnak kell lenni, hogy valakit B-listásnak nevezz? Egy blog tudtommal arról szól, hogy valaki a véleményét közli, értelmetlen lenne finomkodni, meg körbetáncolni a témát, ha ez az igazság.

Pontosan így voltam vele én is, vártam, hogy az első, sikeres évad után nagyobb nevek, kurrens sztárok is felbukkanjanak, de sajnos ugyanaz a hakni celeb felhozatal kering itt is, mint a DWTS-ban. Az első évadban konkrétan sorban estek ki az ex-DWTS-versenyzők. Pont ezért számítottam ex-Idolosokra is, mert sejtettem, hogy ők is kaphatóak lennének erre (persze nem egy Carrie Underwood, hanem a töbség).

De a DWTS is volt baromi nézett és baromi sikeres, és kik voltak a legnagyobb nevek, akiket meg tudtak szerezni, David Hasselhoff és Pamela Anderson, amikor már hakni sztárok voltak?:) Bár valószínűleg Szeles Mónika nagyobb számnak számított, de egy sportoló is több évvel a visszavonulása után már nincs annyira reflektorfényben. Steve Wozniak valamennyire még kakukktojás.

sebien - 2020. 02. 07. 14:06

ha már kifejezetten kiemeltem winnie hozzászólása után, hogy nem a C és D kategóriával van bajom, hanem a VAKARÉK megnevezéssel, akkor miért ezen lovagoltok még mindig?

lassan írom, még1x utoljára, hogy mindenki megértse:

nem a C és D kategóriával van a problémám (az csak része volt az idézetnek), hanem a VAKARÉK megnevezéssel.

winnie - 2020. 02. 07. 14:28

nem voltam pc, írhattam volna resztlit is, ezt elismerem, az egy fokkal talán jobb, de szerintem a ma kórtünetnek számító érzékenykedés is túlzásba lett “víve” egy kicsit. meg kell próbálni a megfogalmazás mögé látni akkor is, ha az nem szerencsés. nyilván nem embereket minősítek (az azért elég lehangoló, hogy valaki ilyesmit eleve csak feltételez…), hanem arra célzok, hogy a celebrealityk levedlett arcai szerepelnek a műsorban – lement műsorok fazekának a falán lévő maradékot vakarták le, és azzal töltötték fel a masked singert, képletesen), nem egy konkrétan más realityben is volt. és nem csak nevekre célzok, hanem arra, hogy legyen egy profi csapatsportos, egy youtube-os, stb. elven válogattak.

az szerző személyére vonatkozó megjegyzést viszont nem értem. ha valaki “nagy” ember, akkor is ugyanannyi joga van (vagy nincs) olyasmit írnia, amit kihallani véltél. ez nem érdem kérdése szerintem.

sebien - 2020. 02. 07. 15:40

hidd el, a píszískedés nálam jobban kevés embert zavar. nem ez a problémám a kifejezéssel.

azt írtad korábban, hogy “komoly sztárokat még a döbbenetes nézettségű S1 után sem tudott szerezni.”, miközben már az S1-ben is voltak sztárok. igaz, nem a mai celeb mércével mért sztárok, hanem pl a 7-szeres (nem tudom miért írtam korábban 9x-est) grammy-díjas Gladys Knight, vagy 4x-es super bowl győztes Terry Bradshaw. azért ők elég nagy sztárok. és az, hogy nem szerepelnek mindennap, mindenhol, vagy nem ők keresik a legtöbb pénzt (mert úgy látom, nektek ez jelenti a sztárság mércéjét) az csak emeli a megjelenésük jelentőségét.

na és nyilván nem konkrétan őket vakarékoztad le, hanem a számomra teljesen ismeretlen szereplőket, de mivel előtte épp azt írtad, hogy nincs komoly sztár a műsorban, ezért úgy tűnt, hogy mindenkit egy kalap alá vettél és kollektíven vakarékoztál le mindenkit, beleértve a fenti neveket is. ezért nem tetszett a megfogalmazásod.

“az szerző személyére vonatkozó megjegyzést viszont nem értem. ha valaki “nagy” ember, akkor is ugyanannyi joga van (vagy nincs) olyasmit írnia, amit kihallani véltél. ez nem érdem kérdése szerintem.”

joga bárkinek van bármit írnia, de alapja nem feltétlenül. ugyanis nem a produkciójukat minősítetted, hanem az embereket magukat.

Thomas - 2020. 02. 08. 02:06

Én meg kimondottan erre a részre reagáltam:
“egy kicsit erősnek érzem egy hobbi blog írójától, hogy…”

Mert ez olyan, mintha nem mondhatnám az, hogy “ez a film szar”, mert utána valaki visszakérdezne, hogy “miért, te csináltál jobbat?”. A vakarékba nem kötöttem bele, ha neked nem tetszik ez a szóhasználat, bár nem érzem úgy, hogy ez sértő lenne bárkire nézve is, pláne nem minősítene bárkit.

Amúgy Gladys Knight jó példa arra, hogy mi a félreértés. Szerintem senki sem vitatja, hogy legendás énekes, meg A-listás sztár volt egykor (ha akkoriban beszélhetünk ilyesmiről), de ma már egész biztosan nem az. Most már elsősorban nagymama és néha még énekel egy kicsit, és ahogy kapható volt anno a DWTS-ra, nem meglepő, hogy ide is eljött.

És erről szólt a poszt, hogy egy mai feltörekvő vagy csúcson lévő sztárt lehetetlen megnyerni egy ilyen műsorra, így maradnak az egykor volt sztárok, vagy akiknek lejtmenetben van a karrierje és próbálnak a köztudatban maradni meg persze a kevésbé ismert nevek. És nincs ezzel semmi baj, mert a DWTS ezekkel a B-C-D kategóriás arcokkal is hihetetlen fun volt mindig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz