login |

Délelőtti videó 2.: Mythic Quest: Raven’s Banquet

2020. 02. 07. 10:50 - Írta: winnie

32 hozzászólás | kategória: video,

Az AppleTv+ mai, magyar feliratos premierje elé (vajon miért nem kapnak a sorozataik magyar címeket?) még egy előzetest meg lehet nézni a tovább mögött, amiben a játékfejlesztők egy promót csinálnak a saját játékukhoz.

A Mythic Quest ugye a platform első valódi, modern komédiája (a Dickinson kosztümös, a Little America meg csak kvázi-komédia – majd írok róla), ami legtöbb sorozatukkal ellentétben teljes évados premier volt. És tegnap felvetődött a kérdés, hogy valóban nem akarják a gémerek látni azt, hogy megint a gémerekkel (vagy legalábbis a fejlesztőkkel) poénkodnak? Vagy inkább szívesen nevetnek ilyesmin?

32 hozzászólás Ne habozz!

Never - 2020. 02. 07. 15:53

ha mar sértődések akkor szerintem a Silicon Valley volt az a sorozat ami konkretan retardáltnak tüntette fel a programozókat es a veluk dolgozo csapatot

monti - 2020. 02. 07. 18:21

első rész nagyon bejött, jok a karakterek, mind1gyik kedvelhető :-D

monti - 2020. 02. 07. 19:44

Sajnos képtelenség abbahagyni :-)
Ma le is darálom.
keményen nyomják a sztereotipiákat, legalább annyira mint a felhőtlen philadelphia-ban

El-ahrairah - 2020. 02. 07. 23:41

Mint az aki fanyalgott az egyik előző posztnál ideírnám ismét a véleményemet.
Megnéztem az első részt és igazából azt kaptam amit a trailer alapján sejtettem. Egy esetlen vergődést amiben valakik úgy akarnak kiparodizálni valamit, hogy nem tudnak vagy (ami valószínűbb) nem akarnak köszönőviszonyt sem fenntartani a valósággal.

A sorozat becsületére legyen mondva, a karakterek jóval kevésbé voltak irritálóak mint a tariler alapján várni lehetett, bár továbbra is mindenki egy életképtelen emberi hulladék szociális skillek nélkül és talajmenti IQval, de legalább a többségük nem aktívan rosszindulatú. Az indiai csávó és a lezbilány még egész szórakoztatóak is voltak.
Ez sajnos keveset jelent, mert egyrészt még így is elég idegesítő a szereplők jó kétharmada, másrészt a történet és a miliő is fárasztóan ostoba.
Úgy próbálja viccesnek/szánalmasnak bemutatni a témáját, hogy közben maga a paródia válik szánalmassá.

Szóval történetünkben kábé tizenöt ember fejleszti a világ leggnagyobb MMORPGjét playstation kontrollerrel. (és ez nem az egyik epikusan szórakoztató poén, hanem komolyan gondolták). Nincs ám könnyű dolguk, mert a játék nemcsak teljesen élvezhetetlenül fosul néz ki, de a mentálsérült oposszumok szintjén levő fejlesztőcsapat tökéletesen retardált dolgokon vitatkozik, amin tökéletesen retardált veszekedéseket tudnak tartani.
Elképesztően mókás karaktereket kapunk, például az anyakomplexusos vinnyogó döntésképtelen nyomorultat, aki próbálja adni a nagymenőt, a beképzeltcsávót aki beképzelt deamúgy még nagyképű is nameg beképzelt, az alkoholista öregembert aki vicces mert már tökre öreg jaés alkoholista (ha nemlátnád rajta, hogy öreg, akkor az egyik fergeteges poénban el is mondják, hogy “hé, te tökre öreg vagy”) , és persze a ducilányt aki túl lelkes és rajong a beképzeltcsávóért ami tökre vicces mert creepy.
Vanmég nekünk az okoslány aki okos, és szép, és mindent visz a vállán, de nehéz az élete mert senki nemismeri el, hogy mennyire tökéletes. Ez persze tökre vicces, éppúgy, minthogy mindenki buta és nem tudja mire való a HR (akiből 1 darab van mert elvileg ez egy többezer fős cég de nembaj). Ez utóbbi poén annyira fergetegesen humoros, hogy nagyjából négyszer ismétlik el az apizódban, mert hátha valaki elszalasztotta az első alkalommal.

Fél-antagonistaként kapunk egy visongó kiállhatatlan kiskorú influencert aki nagyon ideges szegény mert nemmondták el neki, hogy a twitchet vagy a youtubeot kéne kiparodizálnia, demindegy a néző úgyis hülye, az a lényeg, hogy legyen benne segglyukas meg faszos poén, így lehet nevetni rajta, hogy miylen gázok ezek a streameryoutubercelebek, hogy a kakin meg a péniszen nevetnek miközben nevetünk a kakin és a péniszen.

Végül persze minden megoldódik, merthát a fejlesztőcsapat bármekora vezérbalfaszokból is verbuválódott, még mindig nem annyira idióta mint ezek a sutamálé gémerek akik megveszik a szaros ásót is looboxban ha vannak mellé csöcsök és lehet vele faszt rajzoni.
Ezzel a kedves tanulsággal zárul az epizódunk és innen folytatódnak majd az epikus kalandok a mítikus kvesztfalván de már nélkülem mert nekem ennyi elég volt.

TLDR: ez egy sorozat érdektelen sablonkarakterekkel, akik elfáradt sztereotípiaként vergődnek egy elfáradt sztereotípiákból felépített mesevilágban

winnie - 2020. 02. 08. 09:34

na tegnap éjszaka le is szaladt 3 része, szerintem szuper volt – nem volt igazán várós, de van annyira réteg a téma, hogy emiatt ne legyen tipikusnak tűnő, szóval előrevettem.

nem tudom, hogy ki fog írni róla, ha human, akkor nem merem biztosra mondani, hogy neki is bejön majd.

winnie - 2020. 02. 08. 09:35

El-ahrairah: viszont így, hogy rávetődtél/esélyt adtál neki, pláne azt igazolod, hogy azért aki negatívan viseltetik a megközelítés iránt, annak is érdeklődnie kell valamilyen szinten. és ahogy never írja, a silicon valley példája inkább arra utal, hogy az “érintetteket” érdekelheti a téma.

winnie - 2020. 02. 08. 09:48

mondjuk azért ez esetben pozitív, hogy ezt nem kell túlgondolnom (cserébe mondjuk a krimikkel, amiket még én gondolom túl ezerrel), viszont, ami a korábbi felvetéseidet illeti, nem hiszem, hogy bárki “megsértődne” azon, hogy kapunk egyetlen gémert, aki egy elég tipikus streamert mutat be, amit senki nem fog magára venni, cserébe mindenki találkozott vele.
—-
alapból egyébként a sablonkarakter, amit írsz, félreérthető, mert úgy nem sablonok, hogy efféle karaktereket nem nagyon látni a tévében, max úgy sablon, hogy tipikus sztereotípiákra építenek (aki meg még csak nem is olyan, arra aki akar, rá tud húzni egy olyan randomjellemzőt, ami alapján sablonnak bélyegzi meg) – viszont ezzel pont azt ismered el, hogy vannak ilyen karakterek, ergó tökéletesen valid. (a nem sorozatsablon kapcsán lazán vállalnék minden vitát a “dehogyisnem!” felvetésre, mert szinte mindegyik nem tipikus komédiakarakter)

de nyilván ez szubjektív, szóval agree to disagree-típusú.

ez viszont szerintem totál homály:

“az a lényeg, hogy legyen benne segglyukas meg faszos poén”

ha eredetit keresel és az eredetit úgy definiáljuk, hogy nem elcsépelt, nem agyonhasznált (egyébként miért keresne bárki is, inkább jót akarunk, nem?), akkor ez az. hol van tévében bármilyen olyan mozgalom, írói törekvés, ami az aljapoénokra menne rá. az efféle nagyon ritka, a pisikaki komédia abszolút nem jellemző a tévére. ha akad is, akkor nagyon ritka. nem egyszerű a műfaj, és humorosra csinálni nagyon nehéz, ezért elég minimálisan fordul elő a heti műfajban. (szellentés még csak-csak, de a pisi-kaki még akkor sem, ha hirtelen 5 példát is mondasz

a hr-esnél pedig félreérted a “négyszer elismétlést”, ez csak sima running gag. ezt nem azért mondom, mert esetben nagyon jól működött, hanem mert te is tudod, hogy létezik ilyen. amit nyilván, ha akarsz, bénaságnak állíthatsz be, de a minimális szintű nézői beavatottság itt elvárás, és szerintem a legtöbben tudják, hogy van ilyen. hogy jó vagy nem jó, az egyéni megítélés kérdése, de itt még csak nem is lógott a levegőben, hanem konkrétan be lett vonva a sztoriba, következménye volt, ráadásul újabb poénokat építettek rá a gyűlés hatására, szóval szerkezetileg abszolút indokolt, nem csak azért volt, hogy legyen.

winnie - 2020. 02. 08. 09:57

majd összeszedem egy posztba a véleményemet, de a karakterekről: horsnbyt a világ most először nem találtam elviselhetetlennek! oké, lehet, hogy azért, mert a tökét szorongatták folyton, de végre. ashly birch lehet akármilyen, őt nem tudom nem kedvelni (de még véletlenül sem azért, mert itt most vicces lett volna), az ausztrál csaj (akinek tegnap megnéztem a nevét, valami nicdao) simán mvp, ő az a karakter, akire a munkán kívül is kíváncsi lennék, mcelhenny elfér ebben a karikatúrában, szerintem elég jól hozza, bár ezt bárki tudná szerintem, f murray abraham túl vicces (és tipikus) figurát kapott, ezt nem lehet elrontani, de ahogy kijön a szekrényből ziláltan, az minden pénzt megér, danny pudi eléggé danny pudi, illik ide, de semmi kiemelkedő, viszont az új asszisztens…, na, ha már erről volt szó, ilyen karaktert sem látni. mármint nyilván nem tudjuk, hogy milyen, mert semmit nem tudunk még róla, de a kijelentésem eléggé megingathatatlan, mert annyira kiszámíthatatlan WTF figura, hogy erre semmilyen sablont nem lehetne ráhúzni. volt még valaki? a másik tesztelő. ő egyelőre semmilyen.

sil - 2020. 02. 08. 10:41

amit erre a förmedvényre elszórtak simán kijött volna belőle plusz 2 rész a See-hez. :( bugyuta az egész.

Eltiron - 2020. 02. 08. 10:43

Két epizód után azt kell mondanom, hogy ez zseniális. Ha nincs vállalkozó, akkor a dara után írok róla vendégírást, amennyiben van rá igény.
Nekem nagyon bejön a két kockalány romantikus szála, és F. Murray Abraham karakterének olyan beszólásai vannak, hogy sírva röhögök rajta :)
Az első rész olyan 8/10, a második már inkább kilences.

El-ahrairah - 2020. 02. 08. 11:34

@winnie

Már az előző beszélgetésnél is mondtam, ott is ignorálódott:

NEM arról van szó, hogy valaki “megsértődik” a játékok, gamerek, játékfejlesztőkön való viccelődésen. Ami miatt bepróbálom az ilyen sorozatokat (meg sokan mások akik hozzám hasonlóan gondolkodnak) az éppen az, hogy nagyon szeretnénk egy sorozatot ami valóban a játékokkal, gamerekkel, játékfejlesztőkkel foglalkozik. Hatalmas lehetőségeket tartogat a téma, rengeteg humorforrást tartalmaz. A játékok, a gamer életstílus és plána a játékfejlesztés televan vicces, abszurd, kinevethető szituációkkal.

A gond az, hogy EZEK NEM AZOK

Olyan szinten bénán van bemutatva az egész, hogy vicces helyett szánalmas lesz.

Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha valaki csinálna egy kórházas humorsorozatot a világ legmenőbb, legnagyobb legmodernebb kórházáról, majd az egészet két darab rendelőben forgatnák le, ahol a sebészek hello kittys sztetoszkóppal és térdízületkalapácsolással műtik a betegeket – de nem ez lenne a humorforrás, hanem az, hogy az orvosok visítva veszekszenek rajta, hogy kié legyen a sztetoszkóp arra a napra, aztán az egyik beteg nekimegy a falnak és beveri az arcát mint extra mókafaktor.

Azért talán 2020ban egy videójátékokról készült sorozattól legyen már elvárható, hogy a bemutatott legeslegjobbabb videójáték ne úgy nézzen ki és működjön mint ahogy a nagymamám elképzelné, és a készítők ne a tizenöt dolláros unity assetpackból rakják össze a teljesen értelmetlenül ostoba in-game jeleneteket.

Ugyanígy, ha ki akarom parodizálni a youtubeot meg streaminget (mindegyiken van mit bőven) akkor talán azértmár hadd várjam el, hogy legalább egy minimális energia legyen beletéve, és ne maradjunk annyiban, hogy valaki visongva csujjogat a képernyő mögött, veszekszik az anyjával és kaki.

Ma reggel belelestem két-három másik részbe (nem vettem észre, hogy nem az első részt, hanem az évadot töltöttem le) és az amúgysem túl pozitív véleményem tovább romlott.
Ostoba, életszerűtlen, és minden szituációban a legnyilvánvalóbb, legprimitívebb tréfákkal operál, majd aztán miután kinevetgéltük magunkat a megfelelő “acceptable target”-eken (buta gamerek, nácigamerek, visító hülyegyerekek, élhetetlen nyomorultak) torkonfossa az egészet egy hajánál fogva előrángatott feelgood jelenettel, hiszen minden problémát meglehet oldani hamar csak hülyének kell nézni hozzá az in universe és IRL közönségedet egyaránt.

Eltiron - 2020. 02. 08. 12:51

Most végeztem az 5. epizóddal, ami egy tökéletesen végigvitt romantikus komédia volt 30 percben, millió kikacsintással (Montreal, kicsit túl lett tolva), Cristin Miliotival, ez zseniális, nézném minden nap.

Chris London - 2020. 02. 08. 19:30

A trailer annyira humortalan, hogy majdnem nem neztem bele. Nagy hiba lett volna. 4 resz utan nekem egyertelmuen eddig az ev egyik legjobb ujonca. Meglepoen okos es nagyszivu komedia. Sokszor hangosan rohogtem rajta, ami mostanaban sajnos nem nagyon fordul elo. Csak azt sajnalom. hogy a HRes eddig csak az elso reszben szerepelt. Az a veszekedos jelenet az epizod vege fele a Community legjobb (elso evados) reszeit juttatta eszembe.

winnie - 2020. 02. 08. 21:07

nem csoda, hiszen megan ganz a showrunner.

winnie - 2020. 02. 08. 23:43

el-ahrairah: majd reagálok, de azért az 1×05-öt nézd meg, nem komédia, senki nem szerepel benne a sorozatból, talán bejön, talán nem, de sokan 10/10-nek fogják találni, még ha banális is. aki akarja, szét tudja cincálni, de basszus nagyon betalált nálam is.

irgum76 - 2020. 02. 09. 09:38

az első rész nagyon bejött
14 éves kis pöcs mint a mindenható influnszer :)
ma jön a többi

irgum76 - 2020. 02. 09. 12:16

aki egy ilyen szatírán besértődik annál nagy baj van
ennyi erővel a zsaruk besértődhetnének a Brooklyn Nine-Nine-on
a dokik a Dokikon
az irodisták az Office-on

elég szűklátókörűnek és begyöpösödött gémernek kell lenni hozzá
aki halál komolyan tolja CS-ét 0-24-ben a twicsre…

Uff

Eltiron - 2020. 02. 09. 20:01

Általában szoktam húzni a számat a sorozatokban kötelező jelleggel jelen lévő gay/lmbt romance-szálakon, de a két kockalány (Dana és Rachel) annyira aranyosak, hogy tényleg őszintén tudok szurkolni nekik.
Bármennyire is húztam, elértem az utolsó részig. Igaz, hogy még csak feruár van, de a MQ nagyon magasra tette a lécet az “év újonca” versenyben.

winnie - 2020. 02. 10. 07:49

eltiron: ha kötelező jelleg, akkor nem csak minden negyedik sorozatban lenne (vagy harmadikban, vagy ötödikben – nem számolom, és nem sokallom vagy kevesellem, nekem mindegy, de tényleg csak elég megnézni, hogy mi megy ma vagy tegnap, vagy a heti újoncokat), épp ezért kifejezetten “káros” (most nem jut eszembe jobb szó – ciki?), hogy még ennyi jelenlétet is valaki megbélyegez kötelező jellegként. mondhatnám, hogy ha kötelező jelleget keresünk, akkor az még mindig a heteró romantika:)

viccen kívül, a kutya ott van elásva, hogy valami szokatlanabb, réteg dolognak a hiánya sosem fog feltűnni, cserébe, ha jelen van többször, akkor az agy úgy működik, hogy elhiteti a tulajával, hogy folyton ilyesmit lát. (azt meg mondanom sem kell, hogy a sorozatos világban amellett, hogy nincs kötelező jelleg (megint csak: egy csatorna sem fogja követelni – cserébe, aki érzékeny erre, annak szemet fog szúrni a hiánya, és elkezd pampogni), egyszerűen csak a készítők számára a sok fáradt, ezerszer lejátszott heteró kapcsolat mellé ez hoz egy réteget, hogy újat mondhassanak, vagy legalábbis változatosabbak lehessenek. mert ma már lehetnek. régebben, ha lett volna ilyen igény, akkor a csatornák nem nagyon engedték. itt például triplán ki is használták ezt a “viszonyt”. ha sima heteró lett volna a kapcsolat, akkor a végletekig elcsépelt, így viszont nem elég, hogy megpendítettek valamit, de még az 1×06-ban ugye megmutatták, hogy milyen lehetne, ha férfi a tesztelő.

vjsdszk - 2020. 02. 11. 02:41

Nem vagyok nagy sorozatos, szóval gondolom csak engem lepett meg, hogy a streamer kölyök egy lány. :) Eskü magamtól rá nem jöttem volna :)
Amúgy eddig Poppy jön be egyedül, valamiért mókásnak találom, a többi csak amolyan helyihülye.

Szalacsi - 2020. 02. 11. 04:51

Eddig egyértelműen ez az év legjobb komédiája, de talán legjobb új sorozata is.

winnie - 2020. 02. 11. 07:51
morty - 2020. 02. 11. 12:02

Az évad feléig jutottam nagyon hiányzott már egy ilyen sori.
A silicon valleyt így könnyebb elengedni, nekem még a Corporate ugrik be róla, az egyik kóder, Michelle(?) ő a HR-es a abban :D
És érződik rajta az Philly életérzés de szerencsére nem az a kakofónia van hanem itt rendes párbeszédek zajlanak :D
Örülök, hogy már a második évad is be van rendelve, újfent köszi hogy cikkeztetek róla.

irgum76 - 2020. 02. 11. 14:55

vjsdszk:

nem megy ki a fejemből, hogy konkrétan kire gondolsz
Kakis Cipő fiú
a raszta lány az lány
több streamer meg nincs

talán a másik tesztelő csajra gondolsz de rajta is látszik, hogy nem fiúból van

JKJ - 2020. 02. 11. 17:43

Végignéztem. Volt benne potenciál, de az írók nem tették bele az utolsó 10%-ot, hogy igazán ütős legyen. Így csak közepes. Semmi nincs benne ami miatt ki lehetne emelni a többi közül.

vjsdszk - 2020. 02. 12. 01:58

irgum76:
Azaz, a kakis cipő.
Lány vagy fiú?
De most komolyan.

vjsdszk - 2020. 02. 12. 02:08

Oké, fiú :)
Megzavart a google, mert ott televíziós színésznőnek írta. :)

Narakh - 2020. 04. 08. 00:37

A trailer miatt én is majdnem kihagytam, nagy kár lett volna érte. Poppy karaktere érdekes meglepetés volt – eleinte irritált, a végére viszont imádtam.

Az ötödik rész önmagában egy remek történet remek színészekkel, minden percét kajáltam.

Abraka dabra - 2020. 05. 10. 00:02

Nekem nagyon bejött! Sokat nevettem rajta, tök jók a karakterek, szerethető, vicces. Kell ennél több egy komédiába?

fregattfőhadnagy - 2020. 05. 19. 00:09

Hát ez nálam nagyon betalált, ledaráltam egy ültő helyemben. :) Pedig csak véletlenül szaladtam bele, de bántam volna, ha kimarad. Dicsérték fentebb is az ötödik részt, ami egy külön történet volt a történetben, és az évadzáróban szépen visszautaltak rá. Jöhet a második évad!

winnie - 2020. 05. 19. 05:00

Ez az, ami számomra fura, hogy miért csak véletlenül szalad bele valaki olyan sorozatokba, amiket egyrészt mások tavaly nyár óta várnak nagyon, másrészt rengetegen istenítenek:)

fregattfőhadnagy - 2020. 05. 19. 12:03

Ez egy nagyon jó kérdés winnie, hirtelen magam se tudom a választ… Lehetne belőle egy hét kérdése posztot kitenni ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz