login |

Második blikk: Lincoln Rhyme: Hunt For The Bone Collector + FBI: Most Wanted

2020. 02. 07. 15:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, ,

Lincoln Rhyme: Hunt For The Bone Collector – 1×02: 3/10. (Pilotkritika itt.) Vóóó, ez nagyon durva megzuhanós koppanás, egy érdekes alapkoncepciót képesek voltak a legközhelyesebb szimpla nyomozósba átvinni. Egy rész sem kellett hozzá, máris a penetráns középszer lett a sorozat (és maradt is, az 1×03 alapján), a világon semmi egyedi nincs benne, és ahogy írtam, tényleg át is álltak a sorozatgyilkosokról normál gyilkosokra, mert előbbieket kicsit nehezebb kivitelezni, ha a “ki a gyilkos?”-kérdés feltevése mentén akarnak meglepetést okozni. (Most nem tárgyalom ki, hogy miért, de elég belegondolni.)

Persze van sorozatgyilkosunk, a Bone Collector, aki a második és a harmadik részben is kapott 2-2 jelenetet (a legklisésebb használata az átívelő szálnak, én szégyellem magam), az egyikben kínozgat valakit, a másik rávetődik valakire (ezekkel nem volt gond) – nyilván lesz majd rész, amelyik vele foglalkozik és az érdekes is lesz, de rettenet mélypont volt látni, hogy kilúgozták a koncepciót és kidobálták mindezt belőle, amitől érdekes volt a pilot.

Verdikt: tipikusan azonnal kasza kellett volna, hogy legyen a második résszel, de azért megnéztem az 1×03-at (pont ugyanolyan rossz, mert annyira jellegtelen és közepes), de most már tényleg kasza.

FBI: Most Wanted – 1×02: 6,5/10. (Pilotkritika itt.) Itt nagyjából meg kéne, hogy ismételjem a pilotírást, mert továbbra is nagyon kellemes meglepetés, hogy mennyi történetet, milyen komplex hátteret suvasztanak bele egyetlen ügyben, mint ahogy az is, hogy továbbra sem a fogócska dominál, hanem az eset rétegeinek felfejtése és a gyilkos lépre csalása.

Verdikt: eddig simán marad, bár ezt sem hetiben fogom nézni, hanem időről időre előveszem majd, és szinten tartom magam. Ha lenne Netflix-en, akkor tuti, hogy gyakran előkerülne, de hát ez esélytelen az epizodikus műfajban. (A karakterek továbbra is felejtősek, mint ahogy a főhős vékony magánéleti szála is. Amíg ez nem dominál, addig maradok.)

1 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2020. 02. 07. 23:28

“de rettenet mélypont volt látni, hogy kilúgozták a koncepciót és kidobálták mindezt belőle, amitől érdekes volt a pilot.”

Legalább ebben akkor egyetértünk, én már a 2. részt sem néztem végig, annyira untatott. Mondjuk én már jártam így pár nyomozóssal, hogy egy jó kis pilot után valami dög unalmas heti ügy jött.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz