login |

High Maintenance: kezdett a 4. évad

2020. 02. 09. 21:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy borzasztó napban is meg lehet találni a legjobbat? Nem csak tippelem a szezonpremier üzenetét, hanem a rész végén Ira Glass ki is mondja, ami egyrészt kicsit szájbarágás, másrészt pedig ilyen érdekes cameokat tudnak szerezni?

A szájbarágást úgy értem, hogy egyértelműen a rész is így volt felépítve, a rossz érzés erősebb volt benne, így még nagyobb volt a kontraszt a nyugodt pillanataival szemben. Meg igazából minden más gondolatot is kimondtak, nem csak ezt a fentit, persze organikusan, mivel egy rádióműsor volt a középpontban.

Amúgy érdekes döntés a készítők részéről, mert nem a szokásos High Maintenance-féle feelgood hangulat jött belőle. Remélem nem idén kezdték el fontosabbnak gondolni magukat, mint eddig, és feküdtek rá még jobban a társadalmi üzenetre.

Eddig pont attól volt erős az HBO sorozata, hogy láttuk az élet szeleteit a fűárus szemén át, azonban nem ment az erős állásfoglalás sehol. Pont a fő karakter, és az ő rácsodálkozása, de egyben elfogadása a dolgoknak viszi előre a sorozatot. Ehelyett itt most csak katalizátora volt egy nagyon furcsa eseménynek, nem pedig megfigyelője.

De persze a “Guy” és a kutya összes közös jelenete remek! És ismét előkerült, hogy a két látszólag különálló történet valahogy összeillett, folytatják az írói magukra találásukat a készítők, viszont remélem az évad íve nem ez a zaklatott lesz, hiába ilyesmi az átlagos hangulat manapság.

4 hozzászólás Ne habozz!

morty - 2020. 02. 10. 10:39

Számomra nem volt lehúzós a rész, iszonyat sokat röhögtem a beöltözős üzenet átadós csókán :D

zolkó - 2020. 03. 09. 19:39

Az 5. rész egyébként is marhajó volt, de a végén szó szerint a padlón fekve röhögtem. :D

Réka - 2020. 03. 12. 09:27

Imádom! Igazi feelgood sorozat, amiből kevés van mostanság.

n4nom4n - 2020. 03. 15. 14:16

Szeretem, még mindig

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz