login |

Jönnek a Quibi-sorozatok

2020. 02. 10. 17:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: hírek, kampány, reality, video, , , , ,

Április hatodikán indul el a sokadik új streaming szolgáltató, a Quibi, aminek a koncepciójáról és kínálatáról már írtunk korábban (itt is), de a lényege annyi, hogy mobilplatformra optimalizált, eléggé prémium szolgáltatás lesz egy rakás szkriptelt és nemszkriptelt sorozattal – előbbiek napi 7-10 perces részekkel jönnek és 2-2,5 órás évadokkal, utóbbiak epizodikus rövidkék lesznek. (Ezeken kívül még lesznek napi hír- és bulvármagazinok.)

Mint írtam, korábban, nem tudom, hogy érdemes kezelni ezeket: sorozatként és teljesen értékű blogkomponensként?, websorozatként és hétvégenként írjunk róluk?, filmként és hagyjuk őket a francba? És. ha írunk is róluk, akkor mikor érdemes? Hiszen 7 percnyi pilotról elég fura kritikát írni, de ha nem tesszük meg, akkor lőttek a kibeszélésnek és az ajánlásnak? Mondjuk, ha mindenki “darálni” akar és senki nem “napizik”, akkor nincs sok választás. Lehet, hogy elég egy heti gyűjtőposzt, kommentfogó?

Na, mindegy, nem ez a lényeg, hanem az, hogy (egyelőre) nem akarjuk Quibi-tartalmakkal teleszórni a Junkie-t, így heti egy posztot adnánk a platform újdonságainak, hiszen most kezdték el kiadni hozzájuk az első előzeteseket és plakátokat.

Szóval íme 4 projekt leírása, a tovább mögött pedig az előzeteseik. (A Kiefer Sutherland-féle Szökevény-sorozat, a The Fugitive már kapott saját bejegyzést.)

Survive

  • készítő: Richard Abate és Jeremy Ungar – előbbi könyve alapján, rendező: Mark Pellington, főszereplő: Sophie Turner és Corey Hawkins,
  • egy nőről szól, akinek a repülőgépe lezuhan egy elhagyatott, havas hegyen, és a másik túlélővel ki kell szabadulniuk a roncsokból és valahogy életben maradniuk. A sorozat kettejük utazásáról szól a vadonban, ahogy brutális körülményekkel és személyes traumákkal birkóznak meg.

Flipped

  • komédia, készítő: Steve Mallory és Damon Jones, főszereplők: Will Forte, Kaitlin Olson, Eva Longoria, Andy Garcia, Arturo Castro,
  • egy krónikusan alulfoglalkoztatott, vagyis nem a hozzáértési szintjén kezelt párról szól, akik afféle önjelölt házrenováló “szakértők”, akik meg vannak győződve arról, hogy ők lehetnek a következő tévés otthonátalakító celebek. A kábeltévés álmaikat viszont kettétörheti az, hogy elrabolja őket egy drogkartell, hogy a hozzájuk tartozó házakat alakítsák át.

Elba vs. Block

  • Idris Elba, színész Ken Block, rally-versenyző ellen fog mindenféle autós kunsztokban megmérkőzni.

NightGowns with Sasha Velour

  • a RuPaul’s Drag Race-es Sasha Velour dokureality-je egyszerre lesz performanszos széria arról, ahogy színpadra állítják Velour show-ját, és portré is róla.

Szóval a tovább mögött a Survive, a Flipped, valamint az új Punk’d és a NightGowns with Sasha Velour teaser előzetesei.

8 hozzászólás Ne habozz!

Batawanga - 2020. 02. 10. 19:15

Na várjunk csak, ezeket egyáltalán hogyan tudjuk nézni? Nálunk egyelőre nem lesz elérhető a szolgáltatás és ha csak mobil applikációból működik, akkor kétlem, hogy alternatív forrásokból majd beszerezhető, arról nem is beszélve, hogy elvesznek az interaktív lehetőségek (eszköz elfordítása). Olyan lesz mint a Bandersnatch: végül is be lehet majd szerezni, de minek?

Mikilós - 2020. 02. 10. 19:28

A Survive érdekes a koncepciója, de a látványa, öhm… hááát nem tudom, kíváncsi leszek mi lesz a fogadtatása.

Flipped Kaitlin Olson miatt nagyon érdekel és a Micket imádtam, ha hozza azt a nagyon elborult humort akkor tuti hogy nézném.

Kár, hogy ezek telefonra lesznek, remélem torrenten is elérhetőek lesznek és magyar felirat is lesz.

winnie - 2020. 02. 10. 21:36

jó kérdés – ezért is nem nagyon írtunk még erről. alapból ugye azt mondtam volna, hogy szerintem globális lesz. legalábbis sehol sem írták a hírekben, hogy nem vagy, hogy csak amerika, és mivel csak saját cuccokkal jönnek, ezért jogi problémák sem lehetnek. viszont konkrétan kerestem ennek megerősítését és nem nagyon találtam, és az, hogy nálunk nem érhető el az app (ez lehet csak ideiglenes, hogy később elérhető lesz?), nem rendelhető elő, nyilván beszédes.

ezek segítenek esetleg? az egyikben írnak nemzetközi dolgokról így gyorsan keresve.

https://quibi.com/privacy-policy.html

https://quibi.com/terms-of-service.html

winnie - 2020. 02. 10. 21:36

elvileg át lehet állítani az appstore-t, akkor leszedhető?

Batawanga - 2020. 02. 10. 23:19

Androidra pl. vannak egyéb források is, biztosan leszedhető lesz (a helyzetet bonyolítja, hogy van egy QuiBi nevű játék, lesz ebből még probléma, majdnem telepítettem is), de ha itthon nincs szolgáltatás, biztos, hogy magyar bankkártyát nem fog elfogadni, valamint geoblockolt lesz. Fura ez az egész, eleve kevés hír van, tavaly nyáron még csak Észak-Amerikát írták, most a januári CES-en már inkább semmit. A BBC-vel is kötöttek valami megállapodást, ez alapján, gondolom az Egyesült Királyság nem marad ki.

winnie - 2020. 02. 12. 04:43

írtam a helpre és gőzük sincs róla. illetve azt válaszolták, hogy iratkozzak fel a hírlevélre, akkor majd ki fog derülni. minden infó abból fog jönni.

Rapguruz88 - 2020. 04. 09. 09:36

Egy valamit nem értek.. Ez igaz lehet?? Nekem tulzonak tűnik… Csak érzékeltetésképp: a sztárokkal teletűzdelt sorozatok, filmek epizódjai 7,5-8 millió dolláros költségvetéssel készülnek, ami nagyjából a Trónok harcának költségvetéséhez hasonlít.

winnie - 2020. 04. 09. 10:01

ez sok vagy kevés?

azt írják, hogy 6M dollár per óra a plafon, ami azt jelenti, hogy a filmek 12M-ba kerülnek max, a legdrágább sorozatok pedig mondjuk mondjuk 7-10 perces epizódonként számolva 1M dollárba.

ez filmeknél alsó kategória, de a tévéfilmek közül azért elég magas. sorozatoknál pedig inkább magasabb, de akkor is csak középmagas.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz