login |

Pilot: Awkwafina Is Nora from Queens

2020. 02. 10. 15:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Nem is tudom, hol kezdjem: jó kritikák ide, Broad City-s párhuzamok oda: a Comedy Central legutóbbi premierje iszonyat rossz, és újabb bizonyíték arra, hogy nem szabad mindenkinek teljes szabadságot adni? Kíváncsi leszek mikor normalizálódik majd a helyzet, ha egyáltalán eljutunk oda, mivel igazából semmi nem mutat rá. De inkább maradok most a sorozatnál.

Igazából a Nora From Queens nem annyira rossz, hogy nagyon kiakasszon, sokkal inkább az a baj vele, hogy a nem jó részei nagyon nem jók. A történet középpontjában a címszereplő Nora áll, aki 27 évesen a szüleivel él, és elhatározza, hogy elköltözik otthonról, ami nem jön össze, hogy aztán a második részben már teljesen más legyen a konfliktus.

Mindezt úgy, hogy elvileg Awkwafina a saját tapasztalataiból merített a sorozathoz. És tényleg érdekesen bemutatja egy távolkeletről érkezett család életét New Yorkban, ugye a 1×02-ben az idősek mindennapjaira is kitér. Elismerem, van is szív az egészben, valami olyasmi amiről beszélni akar, néhol sikerül is neki, viszont a komédia részen iszonyat nagyokat hasal.

Konkrétan, bár gondolom ez a hasonlítás nem sokat mond a legtöbb olvasónak, számomra olyan az egész Nora from Queens, mintha a Liza On Demand-et nézném, csak hát Awkwafina sokkal több filmben vett már részt, kicsit jobban kéne vágnia, hogy mi működik igazán. Vagy lehet, hogy nem minden nézőre céloztak, és én pont nem esek bele a tervezett közönségbe?

Rendben, kicsit filmesebb, mint az előbb említett “YouTube-kinézetű” sorozat, viszont olyan darabosak az epizódok, hogy rossz őket nézni. Érzésre egyszerűen minden reklámszünet között egy poén, egyetlen szkeccs van, ami valójában összeállhat egy történetté, de valahogy mégsem érződik teljes egésznek a végeredmény.

Konkrétan amikor elkezdődik egy jelenet, akkor tudod, hogy most ez a téma lesz betömve a 3-4 percbe. És amikor ez nem működik, akkor az “órádat” néznéd, tudod, hogy még meddig kell elviselned. Nyilván más komédiák is szétszabdalhatóak így, ahogy A-B-C szálakra is, meg minden, de mondom, itt teljesen darabos a dolog.

Részemről 4/10 talán. Ajánlani nem igazán tudom, bár tény, hogy itt legalább van vízió mögötte, szóval simán fejlődhet, van is hova. Aki kedveli Awkwafinát, annak talán érdekes lehet?

2 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 02. 10. 16:07

egy ideig fent volt ingyen a youtube-on, akkor megnéztem, de annyira nem a stílusom. lehet, hogy csekkolom a második részt, és vannak benne viccesebb részek, de ez nem köt így le ilyen sokáig, ahhoz túl random, és hangulat (legyen szó várososról, generációsról vagy származásosról) nem nagyon jön át nekem. viszont bd wong piszok jó benne apuként, és nem azért, mert annyira vicces

human - 2020. 02. 10. 18:11

igen, az apa karakter remek, ezt el kell ismernem

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz