login |

Pilot: Briarpatch

2020. 02. 10. 19:30 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

Someone just blew up the landlady.

Szó szerint és képletesen is egy pöccsel indít Rosario Dawson új sorozata a USA csatornán. Meg a fent emlegetett robbanással.

Bevallom, hogy erről a pilotról most nagyon nehéz írni valahogy. Persze ott a történet alapozásnak, miszerint a robbanásban elhunyt egy rendőr, aki főbérléssel kereste a mellékest, a nővére visszatér a gyerekkoruk kisvárosába, hogy kinyomozza az ügyet.

A helyi rendőrség nem annyira pörgeti a nyomozást, és kiderül, hogy az áldozat még egy elég nagy életbiztosítást is kötött. Na meg szépen lassan kezdenek kirajzolódni a helyi játszmák, és még a főhős tényleges munkahelye is megbízza valamivel, ha már a környéken jár. És akkor tényleg itt van egy rakat szál, de ezzel ott tudják tartani a nézőt vajon?

Az biztos, hogy (eddig) a Briarpatch egyáltalán nem egy túltolt ponyvasorozat, bármit is sugalltak előre (ez a plakát megvolt?), sokkal inkább a Justified ugrott be valamiért. Mármint persze, vannak benne túlzások, például folyamatosan visszatérő téma, hogy valaki kiengedte az állatkerti vadakat – ez nyilván egyben szimbólum is a városra -, de valahogy mégis komolyabban vették, mint a reklámanyagos Banshee-hez hasonlítás.

Viszont mindebből következi, hogy csak a karakterek vinnék el a hátukon, meg a romlott kisvárosi hangulat, de mindez valahogy nincs benne teljesen, mélyebbre kellett volna nyúlniuk a kezdéshez. Konkrétan teljesen alapvetően “felolvassák” a főszereplő bemutatását. És még több hasonló húzást, ha nem is amatőr, de nem túl bonyolult írói-rendezői megoldást tartalmaz ez az első rész.

Mindezek mellett igazi cliffhanger sincs az 1×01 végén. Elindítottak mindenfélét, és aki ezt bírja, amiket fenn emlegetek, annak lehet itt az új zsánersorozat, de nem érzem az átütő sikert benne, azt ami elragadna heti nézősben, hanem csak ilyen pepecselős az egész pilot.

Szóval igen, Rosario Dawson tévében plusz pont, ahogy a korrekt képi világ is, de nem látom, hogy egy 6/10 mellett ebben kit-mi ragadna meg. Valahogy semmi sem ugorja át a lécet benne.

2 hozzászólás Ne habozz!

johndoe - 2020. 02. 17. 14:26

Nekem a hangulat miatt bejön, és kiváncsi vagyok a rejtélyre. Vannak érdekes figurák benne, de pl egy Reprisal szintet szerintem nem ér el.

noinipo - 2020. 04. 01. 08:59

ez összességében nagyon nagy mellé
lehet, hogy a sztroi se nagy szám, de a megvalósítás nekem totál nem működik, hangulat sincs meg, pedig sokat vártam tőle előzetesek alapján

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz