login |

Emlékeztető: A fagy 1. évad

2020. 02. 11. 20:50 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, kampány, ,

Ma. Duna. 22:35. Glacé / The Frozen Dead – 1×01 (kritika + szinkronos előzetes + eredeti, hosszú előzetes)

Jár a pacsi a közszolgálati csatornának, mert ismét elhozott egy kemény, átívelős krimit – ezúttal Franciaországból. És, ahogy több más átívelős francia krimisorozat, ez is megtalálható itthon a Netflix-en, szóval akinek megtetszik, és tud angolul vagy franciául, az rögtön bele is vághat a darába.

Most annyira nem is részletezném ezt a könyvalapú (Bernard Minier regénye itthon is megjelent – itt a hivatalos tartalma) sorozatgyilkosos sztorit, amit többek között a helyszíne ad el, inkább írok róla hétvégére az európai blokkba egy kritikát, de azért a hivatalos leírásokat iderakom – kettő is van belőlük:

Ebben a jeges thrillerben egy hátborzongató felfedezés nyomán különös tánc veszi kezdetét Martin Servaz nyomozó és egy sorozatgyilkos között a Francia Pireneusok tetején.
A pireneusi Saint-Martin kisvárosban felfedeznek a sífelvonó egyik állomásánál egy levágott fejű lovat. A ló a dúsgazdag és befolyásos üzletember, Eric Lombard tulajdona volt. A különös ügy kivizsgálásához kirendelnek egy rendőrkapitányt, Martin Sevazt, akinek a munkáját egy helyi rendőrnyomozó, Irene Ziegler segíti. A DNS-nyomok egy sorozatgyilkoshoz, Julian Hirtmannhoz vezetnek, aki évek óta egy szigorúan őrzött, pszichiátriai börtönben raboskodik. A sorozatgyilkost annak idején Sevaz buktatta le….

+

Franciaország déli szélén, a Pireneusok vidékén járunk, mégpedig egy Saint-Martin nevű kisvárosban. Az itteni sífelvonó állomásánál találnak egy levágott lófejet. A ló tulajdonosa egy befolyásos és gazdag ember. A helyszínen talált DNS minta csak tovább fokozza rejtélyt, mert egy évek óta a legszigorúbban őrzött pszichiátriai intézetben fogva tartott sorozatgyilkoshoz vezet el. Őt annak idején az a Sevaz felügyelő kapta el, akit ehhez az ügyhöz is kirendelnek. Sevaz munkáját a helyi rendőrségtől Irene Ziegler segíti.

Valószínűleg valaki már évek óta készülhetett arra, aminek a levágott lófej képében most az első elemével – de nem az utolsóval – találkoztak a rendőrök, akik tudják, hogy gyorsan ki kell deríteniük, hogy ki vagy kik állnak az egész mögött. Mindehhez a keretet a hó, a jég és a magas hegyek adják.

4 hozzászólás Ne habozz!

gromit - 2020. 02. 12. 00:09

Töredelmesen be kell vallanom, hogy én azt hittem, a Frozen Dead az a Les Témoins / Witnesses kvázi 2. évada, merthogy az meg ezzel nyit: “The frozen bodies of 15 men are discovered…” és hát ugye frozen és dead :)

(de nem mentem jobban utána, mert annak az 1. évadával annyira nem voltam megelégedve, hogy nem kívántam folytatását nézni. szóval eddig még nem derült ki számomra, hogy ez nem ugyanaz)

winnie - 2020. 02. 12. 04:47

jaja, Witnesses: A Frozen Death vs The Frozen Dead

ld. https://www.sorozatjunkie.hu/2017/09/17/hirvasarnap-the-guest-book-2-evad-the-daily-show-5-evad/

“Nagyjából most lőttem be magamnak, hogy a Les Témoins (Witnesses / Tanúk) 2. évadja Glacé (Frozen Death) Marie Dompnier és Audrey Fleurot főszereplésével, bár nem tudom, hogy mi a köze a két évadnak egymáshoz. (UPDATE: Ja, a főszereplő. Ööö, igen.) A nemsokára itthon a Netflix-re is érkező krimiben 15 férfit találnak halálra fagyva egy elhagyott buszon. UPDATE: Illetve mégsem ugyanaz a kettő sorozat.”

Zita - 2020. 02. 12. 11:39

Én nem találom magyar Netflixen 😩

winnie - 2020. 02. 12. 12:40

Nincs hozzá magyar felirat: a Netflix magyar felülete csak olyan tartalmakat jelez ki, amikhez van magyar specifikáció. A többit, amihez nincs, keresni sem lehet. (Sőt, azokat sem, amiknek a későbbi szezonjaihoz van magyar felirat, de a korábbiakhoz még nincs.) Ha átváltod a nyelvet, megtalálod.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz