login |

The Sinner: kezdett a 3. évad

2020. 02. 11. 21:20 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Visszatért Bill Pullman, ismét új ügyről van szó, és talán engem eddig ez kapott el a legjobban, bár kicsit hagyományosabbnak tűnik az eset, mint amivel kezdték az elején. Ha könnyen elérhető streamingen lenne, akkor szinte biztos, hogy folytatnám a USA sorozatának a mostani szezonját – Netflix-re csak szezon végén kerül fel itthon.

Ezúttal egy autóbaleset áll a középpontban, és ugye a nyomozó karaktere köti össze az évadokat, aki itt is sejt valamit a háttérben. Hiába mutat minden arra, hogy tényleg balesetről van szó, őt nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy nem teljesen véletlenül halt meg a két utasból az egyik.

Ezen kívül természetesen ment az alapozás végig, igyekeztek valahogy berántani minket, és az a helyzet, hogy engem sikerült is. Legalábbis Matt Bomer tekintetében ott van az a “több”, ami miatt érdekes, hogy ez a tanár mi a fenét csinált az éjszaka közepén egy furcsa, látszólag bérgyilkos alkatú férfival, akit Chris Messina kelt remekül életre.

Amúgy közben azon is gondolkoztam, hogy milyen apróságokon múlik néha az adott eset érdekessége. Például a héten volt a Briarpatch (ugyanezen a csatornán), amit nagyon vártam, de valahogy pont azt nem hintették el rendesen, hiába vették elő a főhős múltját, hogy miért is lenne érdekes benne az ügy, amire az egész évadot felhúzták.

Ezzel szemben itt teljesen jól megalapozták a karaktereket, a nyomozó is kapott saját szálat, amiben tükröződhet a munkához való viszonya, és pont annyit fedtek fel a múlt ködéből, amitől érdekes lett a “miért is tette azt, amit?” kérdés. És ugye a The Sinnernek mindig ez a mozgatórugója, a bűnösség, kíváncsiak vagyunk az indítékra, mert magát a felzaklató tettet láttuk. Itt se semmi amúgy az, amikor végül megmutatják a dolgokat.

Mostanában biztosan ez volt a legerősebb kezdés az olyan sorozatok között, amikbe visszanéztem. Konkrétan ha “új pilotnak” tekintem, akkor simán 8/10-et érdemel.

7 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2020. 02. 13. 14:18

Látva az előző két évadot, úgy hogy mindkettőnél az évad 3. része körül kezdett el valahogy nagyon érdekelni, hogy mi is lesz ez, most is ezt érzem, de persze tudom az előzőekből, hogy valószínűleg megéri maradni. Nagyon tetszett, Bill Pullman szerintem veszettül erősen hozza a karaktert, a gesztusai az utolsó rezdülésig működnek a karakterhez, örülök, hogy az első évadhoz képest változott a karaktere, és örülök, hogy folytatták a sorozatot (az első évadnak volt csak könyves alapja tudtommal).

Mindenképp erős sorozat, meglepett human értékelése, nem éreztem ennyire jónak, de valószínűleg azért, mert az előző évadok miatt ezt vártam már.

Anni - 2020. 02. 14. 20:10

Jó kis évadnak ígérkezik ez is, nem értettem mi lesz a nagy rejtély de Matt Bomer karaktere eléggé összetett és van mit elmesélni úgy érzem.

Bill Pullmant meg imádom. :)

noinipo - 2020. 02. 17. 17:00

Sinner mindig érdekes és sajátos, nálam fix helye van (na jó Pullman magánéleti szála néha kicsit frusztrál)

Geza Kovacs - 2020. 02. 23. 21:41

Hát ez elég elképesztő lett. Köröket ver az első két évadra, pedig azokat is szerettem. Sőt, sok más sorozatra is rátromfol a 3. résszel.

Tiger27 - 2020. 03. 03. 10:26

Magyar felirat miért nincsen hozzá? :(

noinipo - 2020. 03. 27. 18:13

kedveltem az első két évadot, nem voltak extra jók, de volt bennük valami
viszont ez a harmadik, ez döbbenetesen gyenge, és idegesítő lett

Anni - 2020. 03. 28. 09:20

Szerintem pedig a 3. évad pont, hogy egy ugrás lett előre, ez teljesen más volt mint az első 2.

Az utolsó rész főleg az utolsó jelenetek nagyon nyomasztóak voltak, már magam sem tudtam, hogy sajnáljam Jamiet vagy ne. Ez ez nagyon jól összerakott évad volt nagyon érdekes gyilkossal, mivel az eddigi évadokban inkább “ártatlan” volt a sinner de itt ez egy teljesen más szitu volt.

Rossz szó nélkül elfogadnám ezt záró évadnak de ha lenne új azt is nézném, nagyon csípem Bill Pullmant. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz