login |

The Sinner: kezdett a 3. évad

2020. 02. 11. 21:20 - Írta: human

22 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Visszatért Bill Pullman, ismét új ügyről van szó, és talán engem eddig ez kapott el a legjobban, bár kicsit hagyományosabbnak tűnik az eset, mint amivel kezdték az elején. Ha könnyen elérhető streamingen lenne, akkor szinte biztos, hogy folytatnám a USA sorozatának a mostani szezonját – Netflix-re csak szezon végén kerül fel itthon.

Ezúttal egy autóbaleset áll a középpontban, és ugye a nyomozó karaktere köti össze az évadokat, aki itt is sejt valamit a háttérben. Hiába mutat minden arra, hogy tényleg balesetről van szó, őt nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy nem teljesen véletlenül halt meg a két utasból az egyik.

Ezen kívül természetesen ment az alapozás végig, igyekeztek valahogy berántani minket, és az a helyzet, hogy engem sikerült is. Legalábbis Matt Bomer tekintetében ott van az a “több”, ami miatt érdekes, hogy ez a tanár mi a fenét csinált az éjszaka közepén egy furcsa, látszólag bérgyilkos alkatú férfival, akit Chris Messina kelt remekül életre.

Amúgy közben azon is gondolkoztam, hogy milyen apróságokon múlik néha az adott eset érdekessége. Például a héten volt a Briarpatch (ugyanezen a csatornán), amit nagyon vártam, de valahogy pont azt nem hintették el rendesen, hiába vették elő a főhős múltját, hogy miért is lenne érdekes benne az ügy, amire az egész évadot felhúzták.

Ezzel szemben itt teljesen jól megalapozták a karaktereket, a nyomozó is kapott saját szálat, amiben tükröződhet a munkához való viszonya, és pont annyit fedtek fel a múlt ködéből, amitől érdekes lett a “miért is tette azt, amit?” kérdés. És ugye a The Sinnernek mindig ez a mozgatórugója, a bűnösség, kíváncsiak vagyunk az indítékra, mert magát a felzaklató tettet láttuk. Itt se semmi amúgy az, amikor végül megmutatják a dolgokat.

Mostanában biztosan ez volt a legerősebb kezdés az olyan sorozatok között, amikbe visszanéztem. Konkrétan ha “új pilotnak” tekintem, akkor simán 8/10-et érdemel.

22 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2020. 02. 13. 14:18

Látva az előző két évadot, úgy hogy mindkettőnél az évad 3. része körül kezdett el valahogy nagyon érdekelni, hogy mi is lesz ez, most is ezt érzem, de persze tudom az előzőekből, hogy valószínűleg megéri maradni. Nagyon tetszett, Bill Pullman szerintem veszettül erősen hozza a karaktert, a gesztusai az utolsó rezdülésig működnek a karakterhez, örülök, hogy az első évadhoz képest változott a karaktere, és örülök, hogy folytatták a sorozatot (az első évadnak volt csak könyves alapja tudtommal).

Mindenképp erős sorozat, meglepett human értékelése, nem éreztem ennyire jónak, de valószínűleg azért, mert az előző évadok miatt ezt vártam már.

Anni - 2020. 02. 14. 20:10

Jó kis évadnak ígérkezik ez is, nem értettem mi lesz a nagy rejtély de Matt Bomer karaktere eléggé összetett és van mit elmesélni úgy érzem.

Bill Pullmant meg imádom. :)

noinipo - 2020. 02. 17. 17:00

Sinner mindig érdekes és sajátos, nálam fix helye van (na jó Pullman magánéleti szála néha kicsit frusztrál)

Geza Kovacs - 2020. 02. 23. 21:41

Hát ez elég elképesztő lett. Köröket ver az első két évadra, pedig azokat is szerettem. Sőt, sok más sorozatra is rátromfol a 3. résszel.

Tiger27 - 2020. 03. 03. 10:26

Magyar felirat miért nincsen hozzá? :(

noinipo - 2020. 03. 27. 18:13

kedveltem az első két évadot, nem voltak extra jók, de volt bennük valami
viszont ez a harmadik, ez döbbenetesen gyenge, és idegesítő lett

Anni - 2020. 03. 28. 09:20

Szerintem pedig a 3. évad pont, hogy egy ugrás lett előre, ez teljesen más volt mint az első 2.

Az utolsó rész főleg az utolsó jelenetek nagyon nyomasztóak voltak, már magam sem tudtam, hogy sajnáljam Jamiet vagy ne. Ez ez nagyon jól összerakott évad volt nagyon érdekes gyilkossal, mivel az eddigi évadokban inkább “ártatlan” volt a sinner de itt ez egy teljesen más szitu volt.

Rossz szó nélkül elfogadnám ezt záró évadnak de ha lenne új azt is nézném, nagyon csípem Bill Pullmant. :)

Gabi - 2020. 04. 10. 23:44

Most fejeztem be a 3. évadot. Hát.. az első 3 rész nagyon tetszett. A 4.résztől nekem hatalmas lejtmenet volt, tele klisével, brutális sok halandzsával- felesleges lelkizéssel, értelmezhetetlen filozófikus körmondatokkal.
Szerettem az 1 évad hangulatát és ott is volt bőven “idegesítő” elem, de végig tudtam nézni és a maga módján tetszett. A 2. évad már nagyon nem tetszett. Ezt a 3.évadot meg nem tudom hova tenni, de 2 részt kénytelen voltam kihagyni az évadból, mert fizikailag nem tudtam végig nézni már. A finálé is borzasztóan eröltetett volt… és ezzel a na beszélgessünk dologgal, amivel mindig próbáltak hatni emberünkre…szánalmas volt, főleg, amit az utolsó részben tenni akart (de már az előző 2 tette is gyomorforgató volt…de még akkor beszélgessünk…)
Nem Matt Bomerrel volt bajom, mint színésszel (ő jól hozta ezt a figurát), hanem a karakter idiotizmusával és a klisés storyvezetéssel. Nagyon sajnálom, pedig az első 3 rész után egy remek élményt vártam volna. :( Ha lesz következő évad természetesen megpróbálkozom vele, mert kedvelem Bill Pullman karakterét és az első évad még mindig hagyott annyi pozitívumot, hogy megpróbáljam.

m.m. - 2020. 04. 13. 17:26

Az igazság az,hogy kb. az első 4 részt tudtam végignézni és mint az előttem szóló, az első 3 tetszett nagyon… de onnan annyira brutális volt, hogy tekergetni kezdtem , mert zavart ..ez nem az én világom…ez egy iszonyat…az elemzéshez nem tudok hozzászólni , mert tényleg tekergettem….és így nem lenne tisztességes …( őszintén, a Hannibál és a Fargo sorozatok sem mentek…)…a színészek játékával egyetértek…

Coyote - 2020. 04. 15. 21:50

Az mit jelent, hogy a szezon végén jelenik meg? Elvileg már lenyomták az egész évadot, nem?
Nagyon várom már, az első két évad is ütős volt

Aniko - 2020. 05. 10. 10:28

Igaz, hogy a filmben felkapott téma nem lesz túl népszerű, de pont a téma miatt nem is lehetett nagyon elsietni a feldolgozását. Ez a tempo sokaknál üti a biztosítékot, ha a néző még nem járt annak a közelében ahol ők, akkor otthagyós lehet a sorozat mostani évada.
Egy olyan határra sodorták a mondanivalót, ami nem is tudom, hogy mennyi ember által tapasztalt világfájdalomról szól és mély depressziót okoz.
Vajon a magunk és az értelem megfejtése együtt jár az őrületbe kerüléssel?
Intellektuálisan ez a tudás felemeli a nem hétkönapi individumot, de nagyon veszélyes egy mindennapi ember számára. A következő lépcsőre kerüléskor még nem is látható, hogy el tudjuk-e viselni a következményeket.
A Ambrose mindenkinél feljebb került, de milyen áron? Hogy tud-e élni ezzel a magassággal és a világhoz való hozzállásán hogyan tud ez alakítani és hogyan tudja majd használni az ő világában, ez derülhetne ki egy következő évadban egy újabb igazán megdöbbentő eset kapcsán. Nem kevésbé érdekes kérdés, hogy a saját tragédiáival hogyan fog boldogulni?
Vékony jeges, de masszívan intelligens ez a mostani évad is.

evilskati - 2020. 05. 10. 13:53

Sziasztok!

Az eddigi hozzászólásokból is látszik, hogy ez az évad elég megosztóra sikerült. Én azok táborát erősítem akikre komoly hatással volt, nekem nagyon tetszett.

A gyengébb második évad után nem hittem volna, hogy sikerül majd hozni az első évad színvonalát, de ez a harmadik még túl is szárnyalja azt. Ugyanakkor, szerintem inkább azok próbálják be, akiket nem a nyomozás és annak fordulatai érdekelnek, mert ez az évad nem arról szól. Akiket érdekel az emberi lélek, pszichológia, némi filozófia, vagy, hogy mi a döntéseink mozgatórugója, hogyan próbáljuk meg ideologizálni őket – nyugodtan tekintsék meg. A krimi szál csak az alapot szolgáltatja. Kár fennakadni a néhol megkérdőjelezhető nyomozómunkán.

Nem egy szokványos gonoszt kapunk, vagy egy bűnöst, aki a körülmények áldozata. Egy hétköznapi ember, akinek látszólag mindene megadatott, mégis gyötrődik a gondolataival, egzisztenciális válságban szenved. Már a neve is beszélő Mr. Burns. Aki érzett már ilyet, az tudja, hogy micsoda súllyal tud ránehezedni az emberre, megosztani másokkal ez a terhet pedig nagyon nehéz. Aki nem érzi, nehezen tudja megérteni/elfogadni. Ez szégyenérzetet szülhet abban az emberben aki beszélni próbál róla, mely csak magányos belső vívódást szül.

Szóval kapunk egy ilyen NEM papírmasé karaktert, mellé pedig sikerült elmélyíteni a nyomozót is, aki némiképp hasonló Burns-hoz, de más háttérrel rendelkezik, nagyobb felelősségtudattal, illetve olyan emberi kapcsolatokkal, melyek ápolásra szorulnak. Ebben pedig ő maga jelenti a legnagyobb akadályt, nehezen tud őszintén megnyílni a szerettei előtt. Ez kommunikációs problémákhoz vezet, mely más sorozatokban legtöbbször idegesíteni szokott, de Bill Pullman teljesen hitelesen hozza a karakterét. Ahogy ezekbe a szituációkba kerül, látni rajta, hogy ott van nyelve hegyén, de nem bírja kimondani, inkább elmenekül a kialakult helyzetből. Némiképp feloldja az ekkor érzett (nézői?)frusztráltságot Sonya karaktere, aki szintén telitalálat.

Jamie Burns ebből a válságból keres menekülést, melyet a Nick által közvetített ideológiákban talál meg.

— SPOILER —

Sonya és Jamie karakterének párbeszédje megalapozza a befejező jeleneteket. Jamie hipokritának nevezi az embereket, mert nem azt az utat járják amit ő, végül mégsem sikerül levetkőznie félelmét, és ragaszkodik az élethez, nem bízza a sorsra magát, ezáltal ő válik a hipokritává a saját elképzeléseihez mérten. Ezzel szemben Nick hű önmagához és amikor szembenéz a halállal, csak annyit mond “It’s okay”.

Külön tetszett, hogy Jamie megpróbál mentorként fellépni a detektív számára, ahogy Nick is tette vele. Végül mégis csak a detektívnek sikerül túllépnie önmagán, ahogy azt láthatjuk abban a jelenetben mikor Sonya előtt sírva fakad.
Egyetértek Anikoval a detektív kapcsán, én nem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni.

— SPOILER —

A hangulat nagyon erős, a színészi munka kiváló. Kevés ilyen van, remélem lesz folytatás.

Running - 2020. 05. 28. 15:41

Jóféle volt az évad, de az utolsó rész az sok helyen szörnyen ostoba volt. Teljesen logikátlan és ésszerűtlen jelenetek feláldozva a mondanivaló miatt. Kár volt érte. Szerintem nyugodtan zárható lenne a sorozat, annyira nem jó, hogy ezen a szinten tovább erőlködjenek.

pJ - 2020. 06. 20. 22:29

Én nagyjából erre vágytam/vártam. A második évad után már jobban érdekelt maga a nyomozó mint a nyomozás és Jamie karakterének életszagú problémája nem valami fantasy. Örülök hogy ennyire kibontották és nem engedtek belőle.
Borzasztóan nyomasztó. Van min gondolkodni és van mit emészteni de ez így volt tökéletes.

Réka - 2020. 06. 25. 19:47

Az évad első pár része tetszett, na de onnan… Pfff. Klasszikus jó dolgàban nem tudja mit csinàljon figura ez a Jamie, egy igazi kis gyökér, aki a végén még azt magyaràzza, hogy ő jó ember, lol :) az utolsó részen màr elaludtam, szörnyű volt, unalmas, klisé, baromság. És az, hogy nem bírtàk elkapni aztán vígan SPOILER gyilkolgatott még, Jézusom. Pedig az első évad nagyon tetszett.

Pacsker - 2020. 06. 26. 23:10

Hát nem tudom, én még Rékánál is jobban untam már a végét, és azt hiszem, egy életre elegem lett Bill Pullmannból és a négyféle nézéséből, bocsi, fogalmam sincs, mi olyan lenyűgöző a játékában, minden szerepében ilyen sanda oldalpillantásokkal old meg mindent, a változatosság azt jelenti nála, hogy néha nem balról jobbra, hanem jobbról balra sandít. A végén pedig már komolyan röhejes.
Komolytalan és túltolt, semmit nem hoz az első részek ígéretéből. Igazából legjobban magamra haragszom, hogy nem hagytam abba időben.

Zsozso - 2020. 06. 29. 13:23

Ennél borzasztóbbat régen láttam, teljesen együgyű, minden logikát nélkülöző kliséhalmaz. Az utolsó rész konkrétan egy kínzással ért fel, nem is tudom miért néztem meg, talán csak azért mert elkezdtem. Gondolom úgy voltak vele a készítők, hogy volt két egészen jó évadunk, nem folytatkuk ugyan azzal a metódussal csináljunk valami teljesen mást. Hát sikerült, borzalmas lett. Mondjuk olvasgattam a hozzászólásokat és elképedve láttam, h valaki ezt úgy élte meg, mint egy értékes sorozatot ☺. Egy szó, mint száz aki nem akar nagyjából nyolc órát elvesztegetni az életlből az ne nézze meg. Uff én szóltam előre.

Editje - 2020. 07. 06. 21:14

Ez a férfi annyira szép, hogy egyszerűen nem tudtam nem végignézni az egészet. Igazából azt sem tudnám megmondani, hogy konkrétan miről szólt, annyira hipnotizált a Matt Bomer, vagyis a tökéletesen szimmetrikus arca :)egyébként elég jól is játszott, úgy érzem. bár nyilvánvalóan nem vagyok elfogulatlan :D

Almavaj - 2020. 08. 18. 07:21

Hát igen. Nekem is végig az járt a fejemben, hogy ez a férfi egyszerűen tökéletes (Matt Bomer) ! Nem láttam még szebbet nála :)…
Mellesleg azért a cselekmény is magával ragadott.

blin - 2021. 12. 30. 15:07

A jó felütéssel operáló első évad és a sajnos megint egy szektás, de azért érdekes második után ez a 3. egy iszonyat sz*r volt.

A szegény Jamie, aki nem csak az iszonyatosan sötét haverját hagyja meghalni, hanem után még halomba öli az ártatlanokat és még ő akar itt moralizálni, mahh! Szegény kis meg nem értett pszichopata!

A kliséhegyek is iszonyúan zavaróak voltak, ezzel a sorozat lesüllyedt a többi hagyományos nyomozós mellé. Jó döntés volt a csatorna részéről elkaszálni.

blin - 2021. 12. 30. 15:13

Most látom még egy S4 kijön belőle, háát, nem hiszem, hogy belevágok már, ez már nem annak néz ki, aminek indult… :(

balazs - 2022. 05. 15. 01:08

Megnéztem a 3. évadot. Inkább nem megyek bele. Megkockáztatom, hogy ennél nagyobb baromságot én még nem láttam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz