login |

Grace and Frankie: a 6. évad

2020. 02. 12. 21:53 - Írta: Shannen

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy az ötödik évad végi mélypontból nagyon szépen felállt a Grace és Frankie és újra a jobb szezonjait idézte az idei, utolsó előtti etap. Kicsit megkavarták az állóvizet, ami új dinamikákat és szereplőket hozott be, és ez mind nagyon jót tett az összkép szempontjából. Míg tavaly hónapokig tartott, míg a végére értem a 13 résznek, ez most simán első hétvégés dara volt.

A sorozat nagy erénye (azon kívül, hogy minden karakter nagyon szerethető), hogy bár tulajdonképpen idős emberekről szól (továbbra is hihetetlen, amit a négy, 80 év körüli színész művel), de közben a humora van annyira fiatalos, hogy szélesebb közönséget is megszólítson. Ráadásul ott vannak a (már felnőtt) gyerekek is, akik idén végre tényleg érdekes szálakat kaptak, amik nemcsak időkitöltésnek voltak jók.

A sztori pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az előző évad abbamaradt. A tovább mögött folytatom spoileresebben.

Grace újra férjhez ment, ezúttal a milliárdos Nick-hez, ami azt is jelenti, hogy kiköltözik a tengerparti házból, és így Frankie magára marad. Na persze nem teljesen, mert egy zseniális ötlettől vezérelve új bizniszbe kezd a páros, amire valahogy pénzt kell szerezniük. Így kapunk egy igazi Shark Tank-részt is, ami azért elég meglepő, bár logikus húzás volt a készítők részéről.

Mindeközben pedig Sol és Robert párosa is idén több szórakoztató pillanatot tartogatott, mint tavaly, de továbbra is úgy érzem, hogy az ő történetükbe kevesebb energiát fektetnek a készítők.

Frankie-ék pénzszerzés problémájának megoldására az fináléig kell várni, ahol egy csavarnak (pontosabban kettőnek) köszönhetően újra megváltozik a status quo. Magas labdát dobtak fel az évadzáró végén, nagyon kíváncsi leszek, hogyan tudják lecsapni.

Az biztos, hogy minden adott ahhoz, hogy egy igazán szórakoztató záróévadot kapjunk jövőre. Bízok benne, hogy megtartják a komikus vonalat és ahogy eddig is, jövőre sem fogunk semmi komolyabb drámát kapni, magyarán szólva remélem mindenki túléli a sorozat végét.

1 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2020. 02. 23. 10:25

Az előző évad végén egy elég komoly mélypont volt szerintem, még a kaszán is gondolkodtam, mert azt hittem teljesen elfogyott a kakaó a sorozatból. És az írók mennyire rácáfoltak erre!
Az évad végig lendületes volt, vicces, így én is 1-2 nap alatt ledaráltam.
Most már biztos maradok az utolsó évadra.

8/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz