login |

Pilot: Tommy

2020. 02. 12. 19:51 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Ilyen az amikor csak a fontos üzenetek lebegnek egy sorozat készítői előtt? Legalábbis amikor a CBS új pilotját néztem, és a sokadik hot button probléma került elő, akkor már csak forgatni tudtam a szemem. Főleg, hogy közben a karakterekről elfeledkeztek.

A történet alapfelállása az, hogy Los Angeles Southland kerületének eddigi rendőrfőnökét szexuális zaklatások meg egy prostitúciós balhé miatt, amibe valahogy kiskorúak is kerültek, le kell váltani. A helyére (ahogy az a valóságban is történt) pedig egy nőt tesznek, az elsőt a város történetében, többek között politikai okokból. Aki nem mellesleg leszbikus.

Hogy ezt miképp lehet tetézni? A pilotban például rögtön azzal, hogy az első komolyabb ügye egy illegális bevándorlós, amiben az ICE, az aktuálpolitika és mindenféle keveredik. Nem nyomozásról van szó, ez az egyedüli tényleg érdekes a sorozat alapjában, hanem egy politikai játszmáról, amiben mindenki mást akar, miközben a emberek és a média ezerrel figyel.

Azt már csak félve említem meg, hogy a fentiek mellett a főszereplőnek még egy lánya is van, akinek szétesőben a házassága. És behozzák a lecserélt eddigi rendőrfőnököt. És a polgármestert is próbálják felépíteni. És még nem is végeztem, de már nem sorolom tovább.

Nem a témákkal van a baj, hanem egyszerűen ez túl sok volt nekem, főleg egy pilotban. Konkrétan olyasmi volt az egész, mintha az 5. részt néznénk, amiben már mindenkit ismerünk valamennyire, így mernek kevés infóval operálni az írók. De nem, ez az 1×01, ahol mindenkit szöveggel vezetnek fel, erőltetett jelenettel, amiben elhangzik, hogy kicsoda, honnan érkezett és hasonlók.

Igazából most még azt sem tudom mondani, hogy kompetens, korrekt munka, még ha nem is jött be, mert nem az. Túlzsúfolt kupi, amiben próbálták az érzelmi húrokat pengetni, de nagyon nem ment nekik.

Mindezt azzal megfejelve, hogy én rájöttem: Edie Falco-t nem bírom. Tudom, hogy több díja is van, a szakma szerint jó színész, de itt is volt pár olyan döntése, amit nem értettem. Semmi, de semmi kisugárzása sincs, nem karakteres, hanem seszínű ebben a szerepben.

Nem is tudom, számomra pontozhatatlan? Legyen mondjuk 3/10, de ha van 45 perced és bepróbálnál valamit, akkor nem hiszem, hogy erre érdemes áldoznod.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 02. 12. 19:53

ez nem nagyon kötött le. szerintem teljesen tisztességes, de nekem túl munkahelyi politikás, amolyan hivatali dráma volt, némi családozással, pont olyan konfliktusokkal vagy megoldásokkal, mint a madame secretary. a célnak megfelel, de itt még ha rendőrségi ügyeket is tesznek bele, akkor sem lesz maradéktalanul érdekes. így hirtelen nem is tudom, hogy melyik szál volt olyan, ami komolyabban érdekelt volna. 4/10

btw, szerintem nem volt üzenetheavy, sőt, néhol elég jól kezelték a dolgokat, és lazán is vették, eleve a főhős is úgy ment neki, hogy nem kéne felfújni a dolgot, és ilyen tálalásban főleg ült az egész. az, hogy végül mégis középpontba került a személye, már nem az ő hibája volt. (tudom, ettől még az írók írták így a sztorit, de ez simán belefért nálam.)

Aldo - 2020. 02. 12. 22:50

“ha van 45 perced és bepróbálnál valamit, akkor nem hiszem, hogy erre érdemes áldoznod.”

Szerencsére mindig van mit bepróbálni.

Tyberius06 - 2020. 04. 20. 03:28

Engem valahogy lekötött a Deputy farvizén evezve, mondjuk az valahogy jobban bejött és picit fura is volt, hogy a kb zéró érdekességű részek mellett, miközben hangyányit érdekesebb mellék és konspirációs szállakat huzogattak az 1×09 baromira betalált. Nah azért nem olyan hanyatvágósan, de voltak benne nagyon jó beszélgetések (meg néhol elmondták a nézőnek, hogy mi miért, de tök feleslegesen) és a téma se volt rossz.
Egyébként így is, hogy nincs energiám értelmesebb sorozatokat nézni, nagyon vérszegény ez a sorozat és tényleg nem igen lehet ajánlani.

winnie - 2020. 04. 20. 04:56

még nem láttam a 3. részt, de az 1×02 gond nélkül bejött, tetszett.

checkmate - 2020. 07. 23. 19:42

Nem volt ez olyan rossz. Elég idealista, néhol szájbarágós, de Edie Falco karaktere nekem bejött.
Nem szoktak érdekelni a politikai játszmás szálak, de itt emészthető mértékű és követhető volt a szövevény. Maradtam volna a folytatásra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz