login |

Homeland: kezdett a 8. évad

2020. 02. 13. 19:44 - Írta: winnie

64 hozzászólás | kategória: kritika,

I’m okay with a setback.

Remélem, hogy idén is lesz lehetőségem hetiben, vagy legalábbis nagyjából hetiben írni a sorozatról, mely az utolsó szezonjához érkezve most a múltba fog nyúlni, és nem csak régről ismert helyszíneket vesz elő, hanem karaktereket is (akikre tuti nem fogok emlékezni). Nem csak azért, mert akkor azt jelentené, hogy van mit kibeszélni róla, hanem azért is, mert talán leírhatom a 8×02 kritikájában, hogy az már jó rész lett. Szemben az évadnyitóval.

Oké, lehet, hogy kicsit szigorú vagyok, de nagyon ki voltam éhezve erre a folytatásra, elég sok idő eltelt a 7. évad óta, és nagyon ígéretesnek tűnt a mostani felütés is, ami az orosz fogság utáni Carrie-ről és egy afgán bevetésről szól. Azonban, eltekintve a viszontlátás örömétől, ez a nyitány nagyon minimálisan kötött le. Pedig a globális politika még mindig kínál olyan sztoriakt, amik izgalmasak lehetnek.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Pedig papíron érdekes is lehetett volna, hiszen egyrészt kaptunk Saul részéről egy szálat, ahogy diplomáciai köröket fut a Közel-Keleten, másrészt Carrie-ről is jött egy állapotjelentés, és megtudhattuk, hogy mi a helyzet vele, mik lehetnek az orosz fogság utóhatásai, harmadrészt pedig Max valamilyen okból terepre került, és ugye azt már az első évad óta tudjuk, hogy ő mindent jelenetet feldob a jelenlétével.

Kezdem Max-szel. Kapott egy küldetést és végrehajtotta. Ennyi. Igazából a végletekig feszültnek szént szál valamiért teljesen elment a fejem fölött, inkább mesterségesnek tűnt a feszültségkeltés, gőzöm sincs, hogy miért nem működött nálam, miért tűnt inkább unalmasnak, mintsem izgalmasnak, arról nem is beszélve, hogy egy utolsó szezonban végképp nem lehetnek biztonságban a kiemelt karakterek sem.

Saul oldalán korrektek voltak az események, jó volt látni, ahogy szervezkedik a (papíron) jó ügy érdekében, valamint azt is, hogy már az első részben találkoztak Carrie-vel, de valljuk meg, hogy ő nem sok vizet zavart.

Carrie pedig… A készítők továbbra sem kímélik Claire Danes karakterét, megint sikerült egy olyan szituációba kényszeríteni, ahol simán előjöhet a bipoláris énje, valamint ezúttal a még a gyanú is elkezd a feje fölött lebegni, miszerint nem dolgozik-e az oroszoknak – ezzel némiképp Brody szellemét, illetve, ugye, első évados sztoriját idézik meg, aki kapcsán ugyancsak az volt a kérdés, hogy a hadifogság közben nem állították-e át.

Carrie esetében ugye egy dolog, hogy a nem túl megbízható hazugságságvizsgáló milyen eredményt adott, de az mégiscsak jelentősebb, hogy ő maga sem emlékszik mindenre, ergó nem lehet biztos abban, hogy miket mondott az oroszoknak, hogy kiket adott fel esetleg, és az, hogy kivel (és milyen körülmények között) futott össze a rész végén, valamint, hogy egy korábbi kontaktját megölték, biztos, hogy eléggé felkavarta őt és el is bizonytalanította.

Azonban hiába jó felütések szintjén a sztori, hiába érdekel nagyon a folytatás, így, ebben a formában nekem nem működött a 8×01, egyszerűen alig ragadott magával, még Carrie kémakciózása sem volt annyira megkapó. Lehet, hogy csak vissza kéne jobban rázódnom a Homeland-be? Vagy tényleg túlságosan alapoztak? Tudom persze, hogy szükség van rá, és mint írtam, sok minden biztat a folytatással kapcsolatban, de ez csak erős közepes volt számomra a sorozaton belül.

A kezdés egyébként némi hasonlóságot mutatott az általam most darált Treadstone-nal, ahol ugyancsak amerikai foglyokat próbáltak átállítani (és átprogramozni) az oroszok (illetve a szovjetek), és ott is, eleinte töredékes flashbackek révén áll össze szép lassan a kép. Azt hiszem, hogy Claire Danes-nek megint lesz lehetősége kitennie magáért, nem semmi, ahogy meggyötri magát, hogy egy kémes politikai drámában is mennyi lehetőség van arra, hogy csillogtassa képességeit. Még akkor is, ha újat nem biztos, hogy fog mutatni.

64 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2020. 02. 13. 20:21

Engem elkapott a Homeland-hangulat, semmi bajom nem volt az évadkezdéssel. Persze, biztos lesz ez még jobb is.

Max-et jó volt látni (mint mindig), de az ő szálán mondjuk én sem izgultam annyit, mint azt a készítők valószínűleg szerették volna.

Saul-ból még keveset kaptunk, ellenben Carrie szála elég érdekesnek tűik, tetszik, hogy hasonló helyzetben találja magát, mint anno Brody. Valamit biztos mondott az oroszoknak, mert Yevgeny elégedetten pillant rá, amikor összefutnak.

Az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy nem volt időm újranézni az előző évadokat, vagy legalább a relevánsabb részeket, és így szerintem jó pár régi arcnál csak nézni fogok, hogy ő vajon kicsoda.

Geza Kovacs - 2020. 02. 13. 21:51

Teljesen jó volt. Kabul meg amúgy is érdekelt.

Lex - 2020. 02. 13. 21:58

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az első évad megnézése, és 7 év szünet után tavaly vettem elő újból a sorozatot, úgyhogy viszonylag frissnek mondhatók a vele kapcsolatos élményeim.

A felütés szerintem kellően érdekes, kíváncsi leszek, hogyan alakulnak a viszonyok az évadban.
Nem volt hatalmas durranás az évadnyitó, a Max-féle küldetés csak egy tölteléknek érződött, valóban nem hozta az izgalomfaktort, de engem szokás szerint a tévé elé szögezett a rész. Főleg Saul és a 4. évadból megismert pakisztáni csaj jelenetei tetszettek, illetve, amikor árnyalódott a kép Carrie-vel kapcsolatban: a halott informátor, Jevgenyij halvány kacsintása. Igazából ez még bármerre moccanhat, de én megnéznék egy olyan évadot, ami arra fut ki, hogy Carrie átállt az oroszokhoz.

bvr - 2020. 02. 14. 00:48

Nekem nem volt gondom ezzel a kezdéssel. Különösen mivel az utolsó két évaddal voltak komoly bajaim, ellenben a pakisztáni évad meg a legnagyobb kedvencem volt, talán még az első évadnál is jobban tetszett.
Az első évadhoz képest az szerintem nagyon nagy különbség és alapvető csavar hogy itt most nekünk úgy mutatják hogy Carrie sem lehet benne biztos mi is történt vele. Ezt a poszt is írja, de szerintem ettől annyira más a felállás az első évadhoz képest hogy én külön is venném attól.

(na meg itt eleve “tűzközelben” vagyunk, míg ott Brody kamaszgyerekeinek szenveléseit is el kellett viselni, remélem Carrie családja csak minimálisan fog szerepet kapni végre már ebben az évadban, és egy jó kis kém-thrillert kapunk)

Never - 2020. 02. 14. 01:46

Carrie átáll az Oroszokhoz ahol Jack Bauernek fog dolgozni (9evad) a vegen kiderul hogy mind2 “double agent” volt es végig a CIAnek dolgoztak (10evad) :D

Kissur - 2020. 02. 14. 07:58

Talán egyszer vagy kétszer volt olyan, hogy a Homeland szezonpremiere nagyot ütött volna. Minden más esetben alapozott. Nekem ez most is megvolt. Plusz a Homeland hangulat. Tény, hogy se Max akciója, se Carrie-é nem volt körömrágósan izgalmas, de szerintem ezzel akarták bemutatni, hogy mennyire áldatlan állapotok uralkodnak arrafelé. Jó lesz ez.

Never: Juj, mekkorát ütne, ha megjelenne a végén Jack, mint orosz fogoly. Érdekes, hogy mindkét sorozatban az oroszok fogságába esik a főszereplő. És én eleve azt várnám az esetleges 10.évadtól, hogy Jack az oroszoknak dolgozik, mert átmosták az agyát. Plusz ez a Homeland évad talán választ ad arra, hogy mi történne Jackkel, ha kiszabadulna Oroszországból. :)

winnie - 2020. 02. 14. 08:48

kissur: az sosem érv, hogy máskor nem ütött, nyilván nem az a cél, hogy ne üssön, meg másoknak látod, ütött, vagyis jó volt. de ahogy visszanéztem az írásaimat, az 5. és 7. évad kezdése is nagyon tetszett nekem. ezt vagy 6 részletben tudtam végignézni.

Ád' - 2020. 02. 14. 09:57

Az orosz fogságos főszereplőt eljátszották a franciák is a Le Bureau des Légendes utolsó évadjában…..

seven - 2020. 02. 14. 11:07

Szerintem pedig Homelandtől szokatlanúl gyors tempójú és “bele a közepébe” volt a premier – általában sokkal lassabb szokott lenni az évadok nyitánya.

Nekem nagyon tetszett. Amolyan greatest hits szezon lesz ez, mindenki itt van! :)

sleepwalker77 - 2020. 02. 14. 14:27

Hiányzott már, pont olyan lett mint amire számítottam, abszolút Homeland hangulat az elejétől kezdve.

Nézőke - 2020. 02. 14. 14:56

..alapozás volt ez,a korábbi arcok nem voltak ismerősek.
Egyébként lesz egyszer az életben olyan,hogy mondjuk valami teljesen kabulos nőt raknának be, hogy vegyüljön, mert anno Carrie szőkesége, most meg a gyakornok (lesz még meglepetés szerintem) modellsége tesz keresztbe annak,hogy kimenjen az utcára egy CIAs.

doki - 2020. 02. 14. 19:24

Remek kezdés. Tényleg gyorsan a közepébe vágtak.

Benjy - 2020. 02. 15. 07:55

Én most daráltam le másfél hónap alatt a 7 évadot, így elég friss az élmény, főleg a 4. évadról. Jó rész volt, bejött, néhány korábbi évadhoz képest izgalmasabban fektették le egy hajszállal az alapokat, de tudjuk jól, hogy az igazi durvulás a 4. ész után jön.

A logikát viszont beáldozták az izgalmas alaphelyzet oltárán. Persze voltak korábban is necces húzásaik, nem is egy, de annyira bántóan összecsapva rángatták Carriet Kabulba. És nincs az az isten, hogy egy nemzetbiztonsági szerv rábólint erre, hogy egy korábbi orosz foglyot, aki nem is emlékszik rengeteg mindenre, visszarángassák a terepre.

winnie - 2020. 02. 15. 08:32

benjy: saul elég befolyásos, hogy elérjen dolgokat, nem? meg aztán azért így is elég komolyan megfigyelik őt a jelek szerint.

Adam9456 - 2020. 02. 15. 17:07

Nekem is tetszett a kezdés. Úgy éreztem visszatértek kicsit a kezdetekhez “back to basics”, utolsó évad lévén. Az igaz hogy már rég láttam a 4. pakisztáni évadot, de arra emlékszem hogy az volt az egyik kedvencem. Az előző két évad nekem nem volt annyira a kedvencem, de úgy érzem ez már jobb lesz.

Quantumleap - 2020. 02. 15. 19:39

Ha korábbi szereplőket hoznak vissza, akkor maga Brody ismét visszatérhetne valami álomban vagy látomásban, itt esetleg hosszabban. A családját nem annyira hiányolom.

Benjy - 2020. 02. 17. 13:57

winnie: Oké, hogy szigorú megfigyelés alatt tartják, de láttuk már, hogy ez általában nem jelent semmit. Ettől még nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, még akkor is, ha abban egyetértünk, hogy Saul befolyásos.

Nikolka - 2020. 02. 18. 00:17

Engem nagyon elkapott a kezdés! Tetszett a hangulat.
A 4. volt a kedvenc évadom a sorozatból. Úgyhogy a helyszínnek is örülök.
Imádom amikor Saul “szauloskodik”. És bár nem volt kifejezetten izgalmas, de imádom az ilyen katonai vonalat is. És szerintem még lesznek izgalmak Max vonalán.

@Nézőke
Gondolom pont elég nehéz megfelelő embert találni ilyen helyekre. Még a külső is nehezen tud passzolni..

Shannen - 2020. 02. 18. 20:37

Azért a főcím a sok régi arccal meg idézettel elég hidegrázósra sikerült, már ezzel megalapozzák az “utolsó szezon-érzést”.

A 2.rész is igen jól sikerült. Láthatóan Carrie nagyon nem emlékszik bizonyos dolgokra. Kíváncsi vagyok mi esett ki neki és mikor fog újra előjönni.
Saul meg remélem kidumálja magát ebből a helyzetből valahogy.

bvr - 2020. 02. 18. 23:35

A 2. rész is tetszett, egyelőre jó uton haladnak a dolgok egy remek sorozat-záró évadhoz!

Lukamagic - 2020. 02. 19. 20:43

Tyű eddig eléggé a lovak közé csapott ez az utolsó évad,nagyon pörgős.

Bence - 2020. 02. 25. 14:14

Aki nézi, hol tudja ezt megtenni? Magyar amazon prime előfizetés nem jó, netflixen még nincs.

winnie - 2020. 02. 25. 14:24

itthon nincs amazonon, netflixre pedig sokkal később fog jönni szerintem.

Fekir - 2020. 02. 26. 12:52

Vajon ha az ember segít a másiknak azt miért kell törölni :( Mindegy.

Nikolka - 2020. 02. 27. 01:05

Látom mégsem lesz heti kibeszélő. Pedig végre valamit hetiben nézek. :)
Mondjuk erről a 3.részről nem igazán tudnék mit mondani. Olyan semmilyen volt. (Pedig a 2. nagyon tetszett.) Az apa-fia jelenet viszont erősre sikeredett.

Nézőke - 2020. 02. 28. 13:48

kár hogy nincs heti kibeszélő, egyetértek.

Ez a 3. rész kicsit csalódás volt
Egyrészt most ez a Jevgenyij-szál egy teljesen más fordulatot vesz, ami nem tetszik már.

Másrészt egy ordító nagy hülyeség ez a Carrie-ügy,ennyire közel engedik a tűzhöz, hogy már az elnökkel is privátban beszél meg jópofizik, és közben nem tud elszámolni 7 hónappal.

Persze ki fog derülni,hogy nem hazaáruló,de a forgatókönyvírók hülyének néznek minket mert lebegtetik ezt a “nem bízunk Carrie-ben, mert lehet hogy átállt” dolgot, aztán meg nemzetbiztonsági kockázat lvl2000 ellenére itt lebzsel a szupertitkos bázison.

Mindezt Brody után,ahol megégették magukat eléggé a politikusok.

Egyszerűen kizárt hogy átléphette volna nemhogy az ország,hanem a zárkája kapuját sem.

_Peter - 2020. 02. 28. 22:59

Nagyon jó eddig az évad! Saul és Haqqani jelenetek erősek voltak a legutóbbi részben.
Oleg Brumov, akarom mondani Jevgenij Gromov nagyon jó pszichológiai ellenfél Carrie számára, tök jó volt a feszült találkozás most ki akar irányítani kit? :)
A pakisztáni nő kavarása is tetszik. (Bin-Laden is ott éldegélt)

@Nézőke
@Benjy

Carrie nélkül nem lenne sorozat évadok óta, ezért felesleges morfondírozni miért engedik még dolgozni a CIA-nél. Saul is volt már elrabolva korábban is, ennyi erővel ő se lehetne már vezetői pozícióban. Brody és Quinn halott, hát Saul és Carrie nélkül milyen Homeland lenne?

kulup - 2020. 02. 29. 16:55
Geza Kovacs - 2020. 03. 01. 22:13

Remélem ennél jobb vége lesz a valóságban :-/

Kobun - 2020. 03. 01. 22:40

A 4. rész elég fasza lett. Igazság szerint nem bánom, hogy a 3. lagymatag lett. Jó az irány, nekem nagyon bejön. Kicsit sajnálom, hogy az utso évad.
Kicsit off: A legendák hivatala, vagy a Berlin station mennyire jött be nektek?
A Bureau-bol az első évadot láttam, az tetszett, bar a francia nyelv angol felirattal elég kemény volt,a Station-bol meg egyet sem.

Geza Kovacs - 2020. 03. 02. 01:30

Kobun

A Berlin Station 1. évada kuka, de a 2-3. szuper. De leginkább a 3. Abban a sorozatban nagyon sok lett volna még.

winnie - 2020. 03. 02. 05:05

” Kicsit off: A legendák hivatala, vagy a Berlin station mennyire jött be nektek?”

tudom ajánlani a kritikákat és ott a véleményeket, biztos, hogy több lesz, mint most, itt:) bár a legendákról szóló írásunk még nem került ki, de talán az emlékeztetőnél vannak.

_Peter - 2020. 03. 02. 17:30

Arra is figyeltek a készítők, hogy az afgán kormány a valóságban sem akarja a tálib rabokat elengedni. Na kezdem a 4. részt. (A Berlin Station nem rossz! A Jack Ryannél jobban tetszett. A Condor 1. évad is jó!)

Kobun - 2020. 03. 02. 20:22

koszi srácok.

@winnie. Igazad van, de azért kérdeztem itt, mert sok esetben egy sorozathoz vagy nincs kibeszelo, vagy tul sok olyan infó van az évad alatt, amire az ember nem feltétlenül kíváncsi előre :)

Shannen - 2020. 03. 03. 20:17

Tanítani kéne ezt a feszültségteremtést, ahogy a 4.részben csinálták.

Az elejétől lehetett érezni, hogy csúnya vége lesz ennek a látogatásnak, mégis a hideg futkosott végig a hátamon, főleg az utolsó perceknél.

Snoopyzit30 - 2020. 03. 03. 21:34

A feszültségkeltés tényleg nagyon adta, de mégis kicsit erőltetettnek éreztem, hogy az elnököt megölik. Túl sok már a fordulat, aminek nincs semmi valóságalapja. Persze annak esélye, hogy egy éven belül lemondjon egy elnök meg egyet megöljenek gyakorlatilag nulla, de a sorozat szórakoztat. Szó ae róla. Ezzel az utolsó évaddal még visszahoznak kicsit a régi jó Homelandből is (remélem).

kulup - 2020. 03. 03. 21:38

Szerintem az elnök nem halt meg.

Az nagyon amatőr volt amikor az elején kihallatszott a folyosóra, hogy meg akarják fejteni a beszélgetésüket a szökőkútnál.

Nikolka - 2020. 03. 03. 23:47

Én csak azt nem értem, hogy a 4.évados történtek után miért lehet még mindig ilyen simán ki-be járni az állomásról?!

A rész nagyon jó volt. Az eddig kedvenc részemet idézte (az említett 4.évadból) Végig borzasztóan feszült volt az egész. A katonákat meg tényleg annyira sajnálja az ember.. Mikor végre hazamehettek volna.

Kobun - 2020. 03. 04. 19:32

Valószínűleg a pakisztániak raboltak el, es nyilván nem a talibok lőttek le a helikoptert sem.
Legalábbis szerintem nem..
A feszültség jó volt. Várom a további részeket. Sok minden lesz még a hátralevő 8 részben.

seven - 2020. 03. 05. 09:35

srácok, az megvan hogy mennyire szorosan követi a valóság a homelandet? :D

a béketárgyalásokba beletenyereltek, de erre még rá lehetett fogni hogy egy ideje már benne volt a pakliba, de….

https://www.npr.org/2020/03/04/812019977/u-s-launches-defensive-strike-at-taliban-as-fragile-afghan-peace-deal-teeters

seven - 2020. 03. 08. 16:45

Huhh, a 8×05 nagyon erős rész volt. Brutál jó az évad eddig.

noinipo - 2020. 03. 08. 16:49

volt, amikor nem éreztem már erőt a sorozatban, de a 8. évadra nagyon össze kapták magukat, szuper amit az eddigi 5 részben láttam

Shannen - 2020. 03. 08. 18:06

Ez az ötödik rész megint mekkora volt! Brutál erős az évad eddig, hihetetlen jó nézni.
Oké, a rész végi cliff kicsit kiszámítható és bénácska volt nekem, de szurkolok Max-nek nagyon.

Anthonz - 2020. 03. 09. 09:00

Igen, ez ahogy kimotorozik a nagykövetségről az egy vicc, nem is értem hogy gondolták.

Feszültség, nem feszültség, már a 4-ik rész elején lehetett tudni, hogy történni fog valami (vagy hogy mi fog történni kb.)

Kicsit sablonos már a Homeland, nem nagyon tud újat mutatni. Kb. Carrie viszi a hátán a sorozatot.

carlos - 2020. 03. 09. 15:43

Zsenialis az evad,feszultseg pipa es jol all neki az egy fokkal gyorsabb tempo.

Spoiler

Remelem a Carryre kenjuk az orosz kapcsolatai miatt klise viszont hamar kifut. Ez az elnokkel valo videbeszelgetes ota erik,de tul kiszámítható lenne,ha ezt nyujtanak.

sepulveda - 2020. 03. 09. 19:10

Én Hugh Dancy-t várom már nagyon, de csak nem akar megérkezni. :)

Nikolka - 2020. 03. 12. 00:25

4×05
Újabb nagyon erős rész! Néhol levegőt sem vettem.
Zseniális ez az évad eddig.
Az új elnök jó gyorsan átköltözött, miközben fogalma sincs mit kell csinálni.

marcoverde - 2020. 03. 12. 12:07

SPOILER

***********

Lehet, hogy van, akinek már kevéssé realisztikus az erre azért valamennyire Homeland-nél, hogy az írók fogták, és kinyírták az elnököt, de az biztos, hogy durván berúgták ajtót, nagyon felpörögtek az események, alakulnak/változnak a törésvonalak, szerintem összességében nagyon jót tett a sztorinak. Most eléggé lebegtetik, hogy az elnök halála csak baleset volt. Kérdés, hogy ez az arrogáns héja, de nem túl rátermett, a segítségért kétségbeesett bociszemekkel pislogó pöcsfej elnök megtalálja -e a tökeit, és elkezd -e saját hatáskörben úgy közlekedni, mint elefánt a porcelánboltban, és beleáll -e teljesen az al-Kaida basztatásába és Hakkáni levadászásába. Ezzel ugye Saul és Carrie teljesen perifériára kerülne, még ha sikerül is a feketdobozból kinyerni az infót, akkor sem ölelnék magukhoz őket ezzel a tálib-hibáztatástól elérő narratívával.
Az oroszokról már nagyon kéne tudni valamit, mert itt jól elmászkált részenként 1-2 percben a GRU-s sármőr kémünk, de ideje lenne kicsit rá, illetve az oroszokra is időt pazarolni. Tök sok kérdés van, sok potenciális diplomáciai és személyes konfliktus – szerintem nagyon hasítani fog az évad a továbbiakban.

_Peter - 2020. 03. 16. 13:49

6. rész: ismét nagyon feszült rész, ennyit jelent az írók tudták utolsó évad lesz? :) Nagyon összekapták magukat.

liberatore - 2020. 03. 17. 19:01

@marcoverde A 6. rész után most már biztos több oroszos szál lesz, ahogy szeretted volna. :)

SPOILER

Nagyon csűrik-csavarják a sztorit, de még mindig teljesen leköt annak ellenére is, hogy amit a rész végén láttunk, hogy Carriet csak otthagyja és nem nézi meg 100%-osan felszállt e a gépre. Ilyen nyilván nem történne meg, főleg ha egy feltételezhető oroszoknak szivárogtató kémről van szó. Ettől független, ahogy írtam, még mindig nagyon hangulatos kis évadról van szó, mindenképpen ajánlós.

Blushda - 2020. 03. 17. 22:06

@liberatore Ezt azzal meg lehet magyarázni, hogy még zöldfülű a csaj. Ahogy a station chief mondta, “she’s stuck at the starting gate” :)

Engem inkább az érdekelt jobban, hogy Gromov hogyan oldotta meg, hogy begrasszált autóval arra a területre, ahol általában csak a repülők meg az azokat kiszolgáló különleges járművek tartózkodhatnak.

liberatore - 2020. 03. 19. 01:53

@Blushda
Hát igen, lehet erre fogni, de ez már vagy a harmadik nagy baklövése a csajnak. Egy CIA szintű szervezetnél konkrétan az első hibája után repülne a kukába. :)

Gromovosat is meg lehet magyarázni azzal, hogy látszott az évad elején, hogy az oroszok és G’ulom nagy haverságba vannak és mondták neki, hogy felvesznek egy kollégát a reptéren majd.

Ilyen szempontból látszik, hogy mindenben lehet fogást találni a Homelanden, de ahogy említettem ez engem most egyáltalán nem zavar, sőt, ezek a szituációk teszik izgalmasabbá az évadot.

Becsüljük meg amíg megy a TV-ben a Homeland, mert ki tudja mikor jutunk új sorozathoz legközelebb a vírus miatt. :)

Nikolka - 2020. 03. 22. 00:31

Sajnálom, hogy nem lett semmi a heti kibeszélőből. Lehet jobban pörögnének a hozzászólások.

Én elsőre azt hittem csak elterelés Mike részéről, hogy zöldfülű a csaj. Hogy Carrie ténylegesen barátkozzon vele. De ez a csaj katasztrófa. Ajogy lefutott a lépcsőn. Én nem kaptam kiképzést, de még én is visszafogottabban követnék valakit..
A repülősre sincs mentség, max. az lehetne, hogy segíteni akart Carrienek. De nem hiszem, hogy ezt lépnék meg. Egy ilyen ügynök, ha nem is az, hogy repülne a cégtől, de semmiképp nem egy ilyen fontos állomáson lenne.

A fekete doboz útja érdekes lesz. :)
Már sajnos le is ment az évad fele.

Snoopyzit30 - 2020. 03. 22. 11:20

A 6. résznél azon röhögtem, hogy az USA új elnökét egy inkompetens idiótának mutatják. Szegény Saul csak fogta a fejét. Ezt leszámítva tök jó részt kaptunk megint.

seven - 2020. 03. 22. 18:33

USA elnöke inkompetens idióta? Neeee, ez lehetetlenség hogy a valóságban megtörténjen! :D

Igen, jó kis rész volt. A végén azt hittem Carrie full Jack Bauer módba kapcsol.

Shannen - 2020. 03. 23. 10:59

Beletelt pár másodpercbe mire leesett, hogy megérkezett hUgh Dancy. Alig ismertem fel ezzel a frizurával. :D

Így a 7.részben kicsit visszavettek a tempóból, meg ez a Max-es kalamajka kicsit hihetetlennek tűnt, de még mindig ütős volt, eddig szinte hibátlan az évad.

eszemix - 2020. 03. 24. 20:55

Hú, nekem nagyon bejön ez az évad.

Az új elnök elég ellenszenves, nem is beszélve G’ulomról, akinek minden megszólalásától, sőt a látványától is hányni tudnék kb.
És úgy néz ki, Hugh Dancy is egy tenyérbemászó karakter lesz most. Kár.

Maxért izgulok.

Nézőke - 2020. 03. 27. 13:26

..jó kis rész volt.
SPOILER

DE nekem még nem áll össze, a pakisztáni csajszi pálfordulása, konkrétan bevallotta,hogy lőtte ki a konvojt.
De azt láttuk,hogy segített Hakkáni fiának is anno.
Tehát most azt a szálat elvarrja vajon? Vagy miért nem felügyeli? mert biztos tud róla,hogy foglyot ejtett,és éppen lefejezni készül valakit a pártfogoltja.

Az orosz szál sem úgy alakul,ahogy elképzeltem (egy telefon Jevgenyijtől,aztán jön 15 db Szása menteni Maxet)
Ehhez képest mintha magánakciózna Carrievel, befolyások, talán még hatalmi jóváhagyás nélkül.
Nem úgy néz ki,mint aki a fekete dobozt akarja felkutatni a terhelő infókért.

Azt se értettem,hogy “sietnünk kell Carrie” szólt MAx,és utána vártam,hogy most akkor adott-e neki méreginjekciót vagy kiszabadította gyorsan, vagy saját kezűleg vetett volna véget MAxnek, vagy miért kellett sietni, infók átadásával? Az már megtörtént előtte.

+ az is érdekes,hogy a zöldfülű csaj mi a rákfenét keres még ott ekkora bakik után,az FBI már rég hazaküldte volna egy köszönjük felirattal a homlokán.

A politikai szál igencsak izgalmas.

Elég nagyot ugrottak, vártam volna némi ostromot Hakkáni követségre való menekülése után…
:)

Hálaistennek nincsen FRANNY szál

Blushda - 2020. 03. 28. 18:00

Szerintem zseniális eddig az évad. Úgy érzem, hogy mivel ez az utolsó évad, a készítők tényleg apait-anyait beleadtak egy utolsó nagy durranásra.

Külön örülök neki, hogy a 4. évadnak kaptunk egy folytatást. Nekem a személyes kedvenc évadom, szerintem az volt a legerősebb Homeland évad. A 7. részben nagyon tetszett, hogy Carrie kapott egy nagy adag flashbacket, hogy hány ártatlan életet oltott ki azon a bizonyos esküvőn, még a “Drone Queen” időszakából.

Számomra az évad egyik legnagyobb erőssége, hogy van egy csomó páros, akik hol ellenségek, hol szövetségesek (Saul-Haqqani, Tasneem-Saul, Carrie-Yevgeny, Tasneem-Haqqani), de nem lehet tudni, hogy kinek mi a hátsó szándéka, ráadásul még ott a kérdés is ugye, hogy ki ölte meg az elnököket. Mindezek mellé kaptunk egy tényleg izgalmas politikai szálat is, és amerikai elnöknek egy bárgyú, alkalmatlan paprikajancsit. (Róla a 3-4. évadban a szerencsétlen CIA igazgató, Andrew Lockhart jut az eszembe.)

Azt hiszem, a java még hátravan, és most fog csak igazán felpörögni az évad :)

Nikolka - 2020. 03. 29. 02:07

Kevésbé pörgős, de îgy is remek rész volt. Nagyon fognak hiányozni Saul társalgásai.

A tárgyalós jelenetnél tűnt csak fel, hogy Numan Acar mennyire fiatal. A szőr miatt nem figyeltem sosem rendesen a vonásait. De csak 45 éves a színész. (Gondolom a karaktere idősebb)

Shannen - 2020. 03. 29. 15:45

8×08

Wow. Kemény rész volt, sok minden bekövetkezett benne, amire már számítani lehetett. Azért ahogy Saul és Carrie távolodott egymástól a végén, azt elég szomorú volt nézni.

_Peter - 2020. 03. 29. 20:56

Hát ez durva rész volt! Haqqaninál eszembe jutott Fara :( Max miatt Virgilt említhette volna Carrie vagy Saul a végén. A politika kemény, egy változás Washingtonban mit jelent Saulnak a terepen, kétszer is hoppon maradt egy részben a feje fölött döntöttek a tudta nélkül. Az lett volna király Saul is beszáll Carrie-vel Burov kocsijába.

Arthuro_Adam - 2020. 03. 29. 21:06

Azt hittem, hogy Saul mondja Carrie-nek, hogy ne jöjjön vissza, hanem szerezze meg a fekete dobozt…

Nézőke - 2020. 03. 30. 20:37

jó rész volt

ez az elnök egy … olyan mint a valódi.

– Carrie utánozhatatlan ajakremegése… és most társult hozzá egy homloki dudor is…

– vártam,hogy mire beszállnak helikopterrel a légtérbe,addigra Pakisztán lezárja a határokat és bentragadnak a p*csöm elnök miatt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz