login |

Pilot: For Life

2020. 02. 13. 15:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Csak befutott egy remek országos pilot is az elmúlt hetekben. Ráadásul az ABC-re, és mivel ügyvédes, a sorozat, számomra valamennyire nagy szó, hogy jó lett. Lehet, hogy csak 1 részre, de mindenképp elkaptak.

Igazából a valós személy tapasztalataira épülő alapsztoriról is az ugrott be, hogy micsoda film lehetett volna belőle. Egy rab, akit ártatlanul ítéltek el, de valahogy kibugizza, hogy ügyvéd lehessen, miután széttanulta az agyát. Miközben társain segít ezzel, addig a saját ügyét is próbálja megoldani.

Közben ott van a családi szál is. Egyrészt a volt felesége nem várta meg az életfogytiglant, a lánya is felnő és beszerez pár komoly problémát. Meg persze a börtönön belül is nőhetnek a feszültségek, mivel az ügyvéd elég sokat dumál az igazgatóval, amit a többi rab lehet nem néz a legjobb szemmel.

Igazából egy komoly gondom volt a résszel: az első tárgyalt ügyének a feloldása. Mármint persze ügyvédes zsánerhez illő klisé volt, meg kellett a “minden elveszett”-fordulat a forgatókönyvbe előtte, de túlságosan tipikusra sikerült. Persze zsigeri szinten működött, azzal nem volt gond, de a recept talán nem mindenkinek jön majd be.

A lényeg, hogy lesz elvileg heti ügy a For Live-ban, de átívelő szál is, vagyis ebben így akármennyi évad benne lehet. Viszont a kötöttségek, az, hogy börtönben van a főhős és így nem olyan könnyen intézhet el dolgokat, vagy mehet át nyomozásba a rész, érdekes megközelítés lehet.

Meg persze az is a sorozat mellett szól, hogy Nicholas Pinnock felkapta a hátára a pilotot, és simán elcipelte már a nézésével is. Amikor összetörik a karakter, az minden, csak nem szép, és teljesen átjön.

Olyan 7/10 volt a kezdés. Persze sok évadnyi követést részemről már nem feltétlenül látok benne, már ha megéri, viszont aki valami új ügyvédesre vágyik, mert kedveli a zsánert, az nehogy kihagyja. Épp ideje volt.

4 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2020. 02. 13. 19:30

Félúton majdnem lemondtam róla. Na nem azért, mert a pilot olyan nézhetetlen lett volna. Még két órán át elnéztem volna, ha addig tart. Csakhogy nem addig fog tartani, legalábbis nem ez a terv. És ezt az alapszituációt nem tudom, meddig fogom tudni elviselni.

Tetszik a rabok közül kinőtt ügyvéd, a börtön okozta érzelmi és családi traumák, stb. De azt, hogy olyan Remény Rabjai-szerűen mesterségesen tartsák majd vissza mindig az utolsó pillanatban a szabadulástól, azt nem fogom jól tűrni. Valószínűleg az első ilyen elárulós-csőbehúzós fordulat után dobbantok majd.
Addig kap még pár rész esélyt, hogy esetleg a szívemhez nőjjön. Vagy hogy meglepetésszerűen szabaduljon az évad végén és új heylzetek elé állítsák második évadban.

lalakov - 2020. 02. 19. 16:51

Ez egyébként lehetséges? Hogy így legyen valaki ügyvéd? Eddig tetszik.

winnie - 2020. 02. 19. 17:59

elvileg valós alap.

winnie - 2020. 06. 08. 17:49

ez egy nagyon erős pilot volt, és tetszett, hogy az epizodikus motor mellett felépítettek egy ilyen sokrétű hálót, amit mozgatva simán végig érdekesen tarthatják a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz