login |

Ázsia a Netflixen: Crash Landing on You / A szerelem siklóernyőn érkezik

2020. 02. 17. 14:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: ajánló, Ázsia sorozatozik, kampány, video,

A szerelem siklóernyőn érkezik, ez lett a magyar címe a Netflix nemrég bemutatott koreai sorozatának, ami tévés premiert kapott az ázsiai országban, de hetiben érkeztek a részei – úgy tudtuk, hogy itthonra is, de most, hogy megnéztem, nem látom fent.

A szniposzis azt a kérdést vetette fel, hogy mi történne akkor, ha Dorothy véletlenül találkozna Ózzal. Egy romantikus történetről van szó két nagyon különböző háttérrel rendelkező emberről: egy gyönyörű dél-koreai örökösnőről, aki vezető divatüzletasszony is egyben, valamint egy észak-koreai katonatisztről. A találkozásukra pedig úgy kerül sor, hogy a nőt elsodorja siklóernyőzés közben egy széláramlat, és véletlenül észak-koreai területen landol. Értelemszerűen a világa teljesen a feje tetejére áll egy olyan országban, ahol senki sem érti meg őt, és ahol bujkálnia kell a hatóságok elől. Szerencséjére a katona segít neki a túlélésben, meg a szerelem megtalálásában.

Hivatalos leírás:

A dél-koreai vállalatbirodalom örökösnője egy siklórepülő-incidens miatt Észak-Koreában landol, méghozzá egy katonatiszt életében, aki úgy dönt, segít neki elrejtőzni.

Angol feliratos előzetes a plakátok alatt. Szereplők: Hyun Bin, Son Ye-jin, Seo Jin-hye.

4 hozzászólás Ne habozz!

LambSkewers - 2020. 02. 20. 11:57

Még nem fejeztem be, a felénél tartok, de az biztos, hogy itt a romantikán van (eddig) a hangsúly. A politika is megjelenik természetesen, de az első 8 részben nem volt a frontvonalon. Még nem láttam olyan koreai drámát (habár tudom, hogy van belőle néhány), ami észak-koreában játszódik. Nagyon érdekes ebből a szempontból, a karakterek szerethetőek és hallottam, hogy van benne egy olyan cameo, amitől a K drámás/filmes emberek leülnek.

Aldo - 2020. 02. 26. 04:25

Pozitív csalódás volt, mert a leírás és az előzetesek alapján egy sablonos hollywoodi romantikus sorozatnak tűnik, de valójában jóval összetettebb ennél.

csanád - 2020. 02. 26. 14:26

Szerintem az első fele nagyon oké. Viszont utána nekem megbotlott, főleg a jamesbond szerű “főgonoszosdival”.

Az észak-koreai része hihetőbb, mint a dél-koreai…
+plusz a csaj háttere, ez a nagyon gazdag család, kitaszított gyereke dolog nem működik nálam, főleg ha a családon belüli viszonyokat képtelenek árnyalni.

Katey - 2020. 03. 02. 16:36

Szerintem rendkívül szórakoztató sorozat. :D
Korábban biztos, hogy nem néztem volna meg, de elolvastam a leírását és az Észak és Dél-Koreás dolog felkeltette az érdeklődésemet és bár igen a romantika dominál és néhol valóban túl nyálas, de emellett nagyon kellemes a humora és tele van csodásabbnál csodásabb tájakkal. Az meg, hogy a főszereplőket kifejezetten kellemes nézni csak hab a tortán.
Engem elbűvölt, pedig eddig kifejezetten taszított ez a K-pop meg mindenféle koreai őrület.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz