login |

Strike Back: kezdett a 8. évad – írta Kissur

2020. 02. 17. 19:35 - Írta: vendegblogger

69 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

A Cinemax és a Sky közös sorozata visszatért egy végső 10 részes adrenalin-bombára, ami ha minden igaz, a Vendetta alcímet viseli. Más kérdés, hogy tényleg ez lesz-e az utolsó évad, mert ez a sorozat már kétszer támadt fel (már ha a Richard Armitage-os szezon utánit nem rebootnak vesszük).

A világban mindig lesznek konfliktusok, és ha kicsit tökösebbek lennének az írók, akkor annyira aktuális is lehetne a széria, mint például a Homeland.

A helyzet az, hogy a történetben végtelen potenciál van, hiszen ugyanazokat a problémákat, konfliktusokat, vészhelyzeteket le lehet játszani milliószor, csak kicsit átírva. De úgy érzem, hogy a fő karakterekben is van még szufla, hiszen főleg tavaly kezdték el a hátterüket bemutatni. Bár annyira jól már nem tudnak senkit felépíteni, mint anno Scott családi helyzetét, amiből 4 évadon át tudtunk meg újabb és újabb szeleteket, míg a végére kiderült minden.

A lényeg az, hogy bármennyire is nem voltam megelégedve az új szereplőkkel eleinte, most már ők is megállják nálam a helyüket. Bár a favorit még mindig az előző páros.

Az epizód egy John Wick-re eléggé hajazó akcióval indított, komolyzenére. Én értékelem az ilyet, úgyhogy bejött. Egyébként az alap szituáció idén az, hogy az albán maffia túszul ejtett egy doktornőt, akit meg kell menteni. Mint kiderül egy harcászati víruson dolgozott, amit megsemmisítés helyett a brit kormány inkább tovább akart fejleszteni.

A tovább mögött folytatom.

Ezen a ponton volt egy összekülönbözés Mac és Coltrane ezredes között. Ezt csak azért emelem ki, mert úgy tűnik végre adnak Mac-nek valami szálat. Számomra ő a legszürkébb karakter mind közül. Nem nagyon tudtunk meg semmit a múltjáról, a magánéletéről, a terepen sincs semmi különös ismertetőjegye. Talán idén végre árnyalják a személyiségét.

Novin véletlenül lelőtt egy civilt, ami számomra az egyik legerősebb jelenet volt, mert mindig azt láthattuk, hogy sosem hibáznak, mindig csak a rosszfiúkkal végeznek. Ugyebár minden évadba kell valamelyik karakternek egy hátráltató elem, ami miatt nem tud 100%-on teljesíteni, és az előző párosnál, pontosabban Stonebridge esetében elég gagyin oldották meg ezeket (feleséggyilkos utáni elvakult hajsza, elfertőzött seb, amit titkol). Kíváncsian várom, hogy hova fut ki ez a szál.

Coltrane ezredest kísértették a múlt szellemei egy ismerős albán bérgyilkos képében, aki az utolsó pillanatig tagadta, hogy ő az, akinek hiszi. De a közös akciózás végén bevallotta a valódi énjét, így az ezredes megkaphatta a lelki feloldozást, és most már lezárhatja a múltjának ezt a részét.

Zarkova pedig eltűnt, meg sem említették, ami nekem kicsit fáj, mert imádtam az előző évadban.Úgy látszik, hogy az egyik női főszereplőnek mindig távoznia kell nyomtalanul. Remélem azért megtudjuk majd, hogy mi is lett vele. Ezzel ellentétesen a Chetrit játszó színésznő főszereplővé lépett elő.

Az akciók igényesek, a látványra nincs panaszom, a történet is sodró lendületű, szóval úgy indult ez az évad, ahogy elvárnám. Az epizód végi velencei akció pedig elég jól sikerült. Összességében tehát volt itt minden. (Kivéve meztelenkedést, de azt sosem éreztem annyira szükségesnek, sokkal inkább erőltetettnek.)

Szerencsére a 6. évados kisiklást sikerült maguk mögött hagyniuk, és újra sínen van a sorozat, meg is adom rá a 7/10-est kezdésként. Persze a régi fényét nem tudja elérni a sorozat, de legalább újra várom hétről-hétre az új részeket.

Az évadról érdekességképp annyit, hogy az egészet Horvátországban forgatták, valamint az albán maffiavezér feleségét az az Ivana Milicevic játssza, aki ismerős lehet a Cinemax egy másik sorozatából, a Banshee-ből.

69 hozzászólás Ne habozz!

Never - 2020. 02. 17. 19:56

Felig off topic / érdekesség: Ivana Milicevic szerepelt a Red Alert 3 PC jatekban ahol a Szovjetek komumnikacios managere volt — https://youtu.be/Hj6svREu9FY

hamupipacs - 2020. 02. 17. 20:17

Igen, Ivana Milicevic nagyon ismerősnek tűnt. De meg kellett néznem, hogy ő-e. Meg horvátul sem hallottam beszélni korábban.

Geza Kovacs - 2020. 02. 17. 20:17

Jó lesz ez teljesen, és nagyon hiányozni fog, ha vége lesz :-(

zagloba - 2020. 02. 17. 21:36

És persze Ivana Milicevic játszott a Casino Royale-ban is, ő volt Mads Mikkelsen barátnője.

Energiavampir - 2020. 02. 17. 23:42

Nekem csak akkor lesz igazi lezárás, ha a előző két ütődött is felbukkan benne, ha csak kicsit is..:)

Kissur - 2020. 02. 18. 06:25

Energiavampir: Hát én végigkövettem a forgatást tavaly instán, meg elolvastam az első 6 rész történetét (lesz egy elég nagy wtf csavar), de úgy tűnik nem fognak. Pedig én is nagyon várom őket vissza.

Viki - 2020. 02. 19. 13:19

A 100-ban is láthatjuk Ivana Milisevicet.

Energiavampir - 2020. 02. 19. 15:12

Kissur? Nem örvendeztettél meg….pedig talán ráérnének..

Kissur - 2020. 02. 21. 09:06

Energiavampir: Viszont kitette instára a Novint játszó színésznő, hogy Zarkova visszatér!

Flanker - 2020. 02. 21. 16:57

Épp akartam írni hogy szerintem tuti visszatér Zarkova, a főcímből egyértelmű, ahogy az is hogy lesz szex is, persze tuti a sorozatra jellemző bénán beerőltetve.
Zarkova biztosan váratlanul fogja a főszereplők seggét megmenteni egy vesztes szituációban.

Energiavampir - 2020. 02. 21. 18:34

Kissur: Én maradnék az eredeti felvetésemnél, Zarkova helyett a két idióta kéne :) Damien Novin csörte jobban tetszene :)

Flanker - 2020. 02. 23. 23:45

Annyira éreztem a nulladik másodpercben hogy Loric..
mindenesetre a 2. rész is egész jó volt, valaki gatyába rázta az alkotógárdát, vagy csak 2 évad kellett a kiforráshoz.

Kissur - 2020. 02. 29. 09:24

8×03
Nagyon örülök, hogy Zarkova visszatért. Így megint tudom jelölni az eyecandy szavazáson. :D Dögös, badass, és azok a lábak, az estélyi ruhájából kilógva. Én kész vagyok tőle. :D
De amúgy is ő mentette meg az amúgy unalmas részt. Jó a dinamikája és a kémiája a csapattal.

_Peter - 2020. 02. 29. 13:29

Yasemin visszatért! Az instáján már láttam érkezik. Tűzszerészeket kell hívni annyira bombanő. :)
Egy kis csavart is visz a sztoriba:

“Zarkova biztosan váratlanul fogja a főszereplők seggét megmenteni egy vesztes szituációban.”

Hát úgy tért vissza rögtön beleköpött kétszer is a Section 20 levesébe. Aztán már szent a béke. :D Haza már úgyse mehet.

Egyébként hirtelen azt hittem kihagytam egy részt, mert Albániában voltak még azzal hogy Ivana a Red Alertből és a Banshee-ből lett a főnök, most hirtelen furcsa volt Izrael, aztán rájöttem stimmel az arab terroristákat követte a csapat a vonatrobbanás után.

Geza Kovacs - 2020. 02. 29. 21:16

Tessék, visszatért Zarkova, és kifejezetten sokat szerepelt. És egészen elképesztően néz ki, még a korábbiakhoz képest is. Az összes eddig látott sorozat összes női szereplőjéhez képest is ;-)

Energiavampir - 2020. 03. 01. 11:49

Kissur: egyet értek, az a fekete estélyi combig felhasítva, iszonyú dögös volt :) ha minden ügynök így nézne túljelentkezés lenne a CIA-nál :)

8×03, kicsit erőltetettnek éreztem ezt a palesztin banda ügyködését, azért Izraelben így nem lehet lazán lövöldözgetni, mert hamar igen komoly erők mennek rájuk, az Aman-tól.
de a dinamika jó, akciók elfogadhatóak, bár kicsit sokat lőnek mellé, komplett tárakat lőnek ki és semmi :)

Kissur - 2020. 03. 01. 18:21

Energiavampir: Nekem az volt erőltetett, hogy egy random izraeli taxisofőr is egy bűnbanda tagja. Meg Mac atyáskodása a rendőr felett is erőltett karakterépítés volt, mert tudják, hogy az előző 2 évben nem kezdtek vele semmit.

Örömmel látom, hogy más se bír betellni Yasemin kisasszonnyal. :) Attól félek, hogy meg fog halni az évadban. Elég sanszos szerintem.

Energiavampir - 2020. 03. 01. 18:49

Kissur: a taxis az korrekt volt, nálunk is a fele valamely bűnözésben benne van :) rendőr az tényleg gáz mellékszál volt, de kellett a belső infó szerzés magyarázatához
nem baj, de előtte megszabadulhatna kicsit a ruhától :)

Kissur - 2020. 03. 02. 11:46

Csak sikerült Zarkovat kiscreenelni a 8×03-ból. Egy képkocka erejéig látható 41 perc 53 másodpercnél. :)
https://negyedikfalblog.files.wordpress.com/2020/03/sb8x03_4.png

Energiavampir - 2020. 03. 02. 15:19

Kissur: Törvénytelen ilyen hosszú lábakkal létezni :)

Mennyi lehet az esélye hogy nem éli túl az évadot? Vagy 4-ből hány marad életben?

_Peter - 2020. 03. 02. 17:19

A rendőrrel azzal tolták túl az írók, hogy másodszor is bemegy rambózni a buszállomáson és újra meg kell menteni. Mivel Izraelben a nők is katonáskodnak, lehetett volna belső információ szerepre egy eyecandy IDF katonanő is. :)

Zarkova élje túl, sétáljon a naplementébe Alexanderrel a tengerparton. Yasemin bikinis fotóit látva jó befejezés lenne. Nem annyira a tetkója érdekel. :)

Mi van, ha Mac nem éli túl? Tisztnek készül és akkor feláldozza magát? Esetleg short stuff mert emészti majd a bűntudat a reflexből lelőtt nő miatt? Wyatt komollyá válik? A főnök, mert neki kell hősnek lennie védeni az embereit? Az is jó egyáltalán nem lesz halállottó a végére és mindenki túléli. Aztán bejelentik bár ez volt a végső évad, ám nem a legvégső!

Kissur - 2020. 03. 02. 18:33

_Peter: Én olvastam az epizódleírásokat, és tudom, hogy ki az aki biztosan eljut a fináléig.

Ismerve az írókat a 3 főszereplő biztosan túléli, és a főnök patkol el, és nagy bánatomra Zarkova. De ne legyen így!
Zarkovanak teljes értékű tagnak kellene lennie. Én ennyire nem kedveltem még női katonát, mint őt. Novint nehezen szoktam meg, a 6.évados (nevére sem emlékszem már) századost egyáltalán nem találtam hitelesnek, de Zarkova tökéletes. Azóta is várom, hogy a színésznő legyen valahol máshol. :)
Amúgy meglepő, hogy a való életben nincs akcentusa. :D

_Peter - 2020. 03. 03. 13:28

“Amúgy meglepő, hogy a való életben nincs akcentusa. :D”

A Wikipedia szerint érdekes történet: Mindkét szülő angol, az anyjának az első férje török volt, így lett kettős állampolgársága. A második férjével lett Yasemin Londonban 89-ben, anyától örökölte a kettős állampolgárságot és az anyjának tetszett Törökország fogta a pár hónapos gyereket és visszament. Yasemin ott járta az általános iskolát, folyékonyan beszél törökül is. Aztán Ausztráliába mentek, Yasemin 18 éves korában vissza Isztambul mert felnőttként is akart ott élni és London is közelebb. Török sorozatokban játszott. Isten áldja a Strike Back casting stábot, hogy miattuk megismerhettük! :)
Bambi szemű szőkeként hosszú lábakkal ideális egy ilyen akciósorozatba vagány ruszki kommandósnak.

Flanker - 2020. 03. 05. 22:40

A fene se gondolta volna hogy Szulejmánt meg Elifet kellett volna néznem :D

_Peter - 2020. 03. 07. 15:55

Huhuhú jujujuj ez a rész tömény akció volt! Novin kivágta magát szorult helyzetből. Na és “Lisette” hmmm

Energiavampir - 2020. 03. 07. 22:25

Volt pár kemény menet benne, Novint rendesen megdolgozták. Tetszett hogy megtört, mindenkit meg lehet törni, és őt durván elvitték a végéig. A mentő akció kivitelezése viszont remek volt. Aki nem érti vagy nehezményezi, hogy Zarkova-t ki akarták iktatni, az nem isemri ezt a világot. Egyértelmű hogy visszatér majd, ez csak terelés. Jó rész volt. Novin kedvenc..

Kissur - 2020. 03. 08. 20:17

8×04
Megint volt vágatlan, folyosós akció, és megint Novinnal. Úgy tűnik, hogy a színésznővel lehet a legkönnyebben megcsinálni ezeket a jeleneteket.
Itt aztán nem spóroltak a lőszerrel. Mindent lelőttek és még robbant is!
A végén Zarkova búcsúja nagyon szívszorító volt. Remélem nem utoljára láttuk, bár tökéletes lenne ez a lezárás.
A francba, nagyon tetszik Yasemin. :D

Energiavampir - 2020. 03. 10. 09:38

Hát ilyen nézettséggel, esélytelen bármi folytatás…abba kár belemenni, hogy amcsi nézők ízlésficama, mennyire járul hozzá, vagy a sorozat lett rossz? Mindenki unja a közel keleti balhékat? vagy a 2 előző szereplő szintje magas volt? Pedig annyira nem rossz hogy nullázzon, és mégis..Kár

winnie - 2020. 03. 10. 12:32

ha megnézed, akkor azt látod, hogy itthon is nagyon kevéssé nézett az hbo-n, legalábbis ahogy végigkattintottam a most futó sorozatokon, hogy melyik aktuális szezonjára hány értékelést adtak, akkor nem sok kevesebbet találtam.

Kissur - 2020. 03. 11. 12:26

Most látom ezt a 0.00-ás rátát. Ezt hogy sikerült ilyen csúnyára összehozni? Pedig múlt héten erősödött az előző részhez képest. Remélem azért végigadják az évadot.

Kissur - 2020. 03. 14. 09:27

8×05
A reboot 3 évadának legjobb része volt. Ezt így ki merem jelenteni. Most végeztem vele, és lehet, hogy hiba, hogy máris írok ide, de még nem jutok szóhoz. És az, hogy megjelent a végén Ivana, az meg rádobott még egy lapáttal a sokkra. 9/10

_Peter - 2020. 03. 14. 17:46

Nekem is tetszett! Zarkova combjai nélkül is hoztak egy erős részt. Múltkor Novin, most Mac központú rész sok akcióval. Kikapcsolt fejjel kell nézni és nem azt lesni milyen kaliberű fegyverek elől milyen távolságban milyen fedezékbe bújnak. A rossz nézettség nem tudom mennyire a sorozat hibája, kifejezetten összekapták magukat az utolsó (utolsó? :D) évadra. Talán az egész műfajra nincs sok igény az utóbbi időkben 40 percen keresztül akciózni.
McDonalds ez, tudom mire számíthatok és azt kapom minden hétvégén. Kikapcsolódás szokásos recept szerint akcióznak, a végén a rosszfiúk elmenekülnek, a terv mögött új terv, folytatás következő hétvégén. :)

Energiavampir - 2020. 03. 14. 21:33

Nem volt rossz, kicsit azért már kilóg a lóláb a sok feleslegesen ellövöldözött töltény miatt, 10-30 méterről :) De ennyi belefér, a történet összevissza bicsaklik, kicsit se állná ki a logika kihívásait, de nem is ezért szeretjük a sorozatot. Bár nekem valahogy, “nem tudjuk hogy hagyjuk abba hogy nagyot durranjon” érzés kezd átjönni..készítők már nem tudják hova emelni a tétet, a gonosz már kicsit szánalmas, nem látjuk hol a világ megmentés, ez a kikapcsolunk mindent orosz csodafegyverrel, kicsit béna is..
De jó ez..Novin még mindig kedvenc..és kérek egy ütős véget.

Geza Kovacs - 2020. 03. 15. 00:11

Továbbra is nagy kedvenc, igen jó évad, és ellentétben az amerikai sorozatokkal, itt nem szarakodnak, hanem ha az elején van Boszniában vagy Szerbiában két akció, és utána felmerül München neve, akkor még abban a részben két nagy akció következik Münchenben is. Ezt semmilyen másik sorozatról nem tudom elmondani. Itt az első müncheni akcióra egy amerikai sorozatban 2 felvezető résszel készültek volna, és egy külön részben évadzáróként kaptuk volna meg a tragikus végső jelenetet. Itt ez meg egy rész az évadban. Nekem kell ez a sorozat :-)

Kissur - 2020. 03. 15. 09:51

Tény, hogy a fegyverek, lövéstávolságok nem stimmelnek (ilyen hiba mondjuk a 2-3.évad környékén nem volt), de cserébe szerintem a 8×05-ben az akció koreográfiája nagyon jó volt. Ami viszont nem tetszett, hogy szinte az egész részben rángatózó kamera volt.

Kissur - 2020. 03. 21. 11:40

8×06
Azt a mindenit! Hát nem hittem, hogy lesz elég vér az írók pucájában, de szerencsére volt, és meglépték. Mire megkedveltem Macet, addigra kinyírták. Ezt nem hittem volna.
Amúgy nem volt rossz rész, az erdős akció is elment, meg a delíriumos “mi lett volna ha…” álom is. 8/10

CrashBoostZoom - 2020. 03. 21. 17:12

RIP Mac. Őt kedveltem meg a legjobban, már hiányzik.

Maga Chris Ryan is tiszteletét tette a 8×06 részben. Ő beszél Mac-el az afganisztáni flashback végén.

Energiavampir - 2020. 03. 21. 22:12

Chris Ryan, ja legendás alakja az iraki balhénak.. :)

Jó rész volt, de kb 20 másodperc után lejött mire megy ki a dolog. Talán ez így jó, kezdett kicsit paintball játékokra emlékeztetni a sorozat, illett már meghalni valakinek, ahogy a nagy elődök alatt is volt..
Korrekt volt, szépen felépítve és levezetve.
Kíváncsi leszek ezután minden részben egy szereplőtől elbúcsúzunk?

Flanker - 2020. 03. 21. 22:16

8×06, bizony jó rész volt!

Kissur - 2020. 03. 22. 08:10

Energiavampir, én vitatkoznék veled. Tény, hogy minden évadban meghal valaki, de olyan, hogy konkrétan az egyik főszereplő, olyan nem. Talán John Porternél, Andrew Lincoln karaktere. Aztán Porter is meghalt, de akkor már két másik szereplő volt a főszereplők. Scott és Stonebridge is túlélte, a többiek, akik mellőlük hulltak el, ők mind 1-2 évados al-főszereplők voltak. Na jó, talán Júlia Richmond volt az egyetlen, aki ellenpélda lehet. De őt is a 4.évadtól kezdték kiemelni. Szóval ez most nekem egy tökös húzásként működött, mert terepen lévő, 3 évadon át akciózó fő karaktert öltek meg.

stargatelost - 2020. 03. 22. 10:13

Nekem nem jött be, hogy egy egész részt ráhúztak erre a meghalás-haluzásra. Az előző epizód annyira jól ért véget, meglőtték, sötét kép, aztán azzal a kis videóbejátszással egyértelmű volt, hogy R.I.P. És tök megható is volt.
De ez a szájbarágós , családos-terapeutás-iraki flashback/halu kombó csak elnyújtott lett. Persze, jó volt látni még Macet, de akkor is jobb lett volna annyi, ahogy az előző rész véget ért.

Flanker - 2020. 03. 22. 15:28

Azért is tökös húzás mert az évad felénél tették, nem a végén.

Energiavampir - 2020. 03. 22. 17:05

Kissur:
Nem mintha vitatkozni akarnék, hiszen félig meddig magadat is megcáfoltad, de meghalt 3 főnökük, több kollegájuk, feleség terhesen ugye..ami kemény volt.
Lehet vitázni hogy ők mennyire voltak lényeges szereplők, de szerintem mind halála ütős volt, és lényeges.

Geza Kovacs - 2020. 03. 22. 19:41

Az atomdurva akciósorozathoz képest meglepő és szép húzás volt. Nem vált nyálassá, se unalmasság, szóval tetszett.

Kpeter - 2020. 03. 26. 10:48

Szerintem tök felesleges volt kinyírni pár résszel a sorozatzáró előtt.

Energiavampir - 2020. 03. 26. 13:16

Kpeter: több okból sem
a színész le tudott volna időben szerződni máshová :)
A sorozatokban a bosszú motiváció mindig erős..Scottéknál is működött. Eddig elég halhatatlanoknak meg sérthetetleneknek tűntek, csak Novint verték meg mindig :) De se lőtt seb, se semmi. Kezdett Paintball-ra hasonlítani egy egy lövöldözés. Itt volt tét a végére. Jó lesz látni hogy megy a csapatnak így, mert az biztos hogy szétesés jelei lesznek, kit hogy motivált vagy épp kiábrándított a halála.
Jó húzás volt ez a készítőktől..

kpeter - 2020. 03. 26. 16:11

Mert az előző páros nem volt sérthetetlen? Kilövöldözték magukat mindenből. Most csávókám meghalt, úgyhogy gondolom ráaggatják a plot armort a többi szereplőre.

Energiavampir - 2020. 03. 26. 18:44

kpeter: Előző párost jópárszor meglőtték, megszúrták, felrobbantották..rengeteg társuk elesett, családtagjuk, barátaik, feleség, gyerek, főnökök stb..Itt ki is halt meg számító személy? Ezen kívül?
Nem tudom, de lehet szépen mind kinyiffantják, mert mért ne, ha már vége? Hatásosan komoly akciókban feláldozva magukat a világbékéért :)

Kissur - 2020. 03. 28. 10:39

8×07
Kicsit kaotikus volt. Egyik akció a másik után, hopp itt egy nyom, gyerünk utána. A végén már nem bírtam követni, hogy mi történik. De szerencsére az operatőri munka most jó volt, úgyhogy az évadkrtikába majd tudok szép beállításokat rakni. Ez a cliffhanger meg az egyik legdurvább volt. Rég éreztem olyat, hogy fogalmam sincs mi lesz, és látni akarom azonnal a folytatást.

Egyébként trakt.tv-n eléggé lehúzták a 8×06-os részt. Ennél kevesebb százalékot konkrétan csak a reboot első pár része kapott. Pedig szerintem nem volt olyan szörnyű.

Energiavampir - 2020. 03. 29. 11:24

Nálam ez a rész a lelki feldolgozás fokozatait adta mindenkinél, ki hogy áll hozzá, és teszi magát túl azon amin nem nagyon lehet.
Persze a történt és akciók pörögtek tovább, kissé bemozgatták a dolgokat, és a bosszú motívum mindkét oldalon felerősödött, és kicsit béna cliffel zártuk a részt..Részben emrt profik ilyen zsákutcába nem mennek be, másrészt nyugodtan nekimehettek volna a kamionoknak, és a ponyván át simán kijuthatnak..Mindegy, kell egy kis “mingyá meghalunk”, de mégsem, akció
Nagyon remélem a vége, nem elhal, hanem ütős lesz.

Flanker - 2020. 03. 29. 15:14

Amit a készítők nagyon eltaláltak most (és nagyon nem a reboot első részeiben), pont ez, a szereplők lelki dolgai, hogy hogyan hatnak rájuk a megélt események.

kpeter: hát, ez a plot armor gyorsan megérkezett a 8×07 végére, mert ezzel a cliffhangerrel engem nem vernek át :D tipp: egy bizonyos szőke, orosz akcentussal beszélő valaki fog felbukkanni, mindannyiunk nagy örömére :)

Kissur - 2020. 04. 04. 10:14

8×08
A cliffhangert a lehető legbénább módon oldották fel, ráadásul 30 másodperc alatt (direkt néztem az időt). Azt hittem lesz jelentősége. De nem. Utána viszont megint kaptunk egy igencsak erős érzelmi töltetű részt. Zayef és Spencer is úgy hullott el, hogy bár tudtuk, hogy ez a sorsuk, de azért kegyetlen volt. Spencer halála ráadásul nekem az 1.évad végére emlékeztetett, amikor Andrew Lincoln karaktere (nem emlékszem a nevére) feláldozta magát.

Flanker - 2020. 04. 05. 02:31

Pontosan ez történt: a béna cliffhanger még bénább feloldása. No de utána ismét egy nagyon jó részt kaptunk. (kivéve ha ott egy drón ami tüzel, akkor az miért nem irányítja hatékonyabban a támadókat utána)

Számomra külön öröm volt volt Yayan Ruhian vendégszereplése, örülök hogy egyre többen fedezik mire képes, és bakker 52 évesen :)

_Peter - 2020. 04. 05. 15:25

A 6. drámázós álom rész nekem sok volt. Ez nem az a sorozat ahol évadok közben felépítik a karaktereket, mutatják a magánéletüket…
A 8. részben az volt furcsa Coltrane mondja Zayef élve kell, Wyatt duzzog erre miért élve meg akarja bosszulni Macet, Novin mondja neki a főnök azt mondta élve kell és kész. Aztán a rész végén fordítva: Novin akarja lelőni és Wyatt próbálja lebeszélni. Aztán a főnök oldja meg. Chetri különút, biztos nyilvánosságra akarja hozni.

Deja vu pár évvel ezelőttről, ilyen vótmá Scottékkal is: A 20 felettese és a CIA rosszban sántikálnak, hőseink feketelistára kerülnek, a CIA meg akarja ölni őket, Kamaliról kiderült a terroristákhoz beépített CIA ember, merevlemez információk, maffia vadászik hőseinkre.

Az viszont nem várt fordulat az albán maffiában Ivana orosz beépített ügynök. Ez jó csavar lehet, remélem valahogy még Zarkova is előkerül újra. :)

Energiavampir - 2020. 04. 06. 22:24

Nekem az elején a kiszabadulás nem volt problémás, azt pont így kell csinálni, a gáz a támadás volt, ha valakiket autóval együtt beszorítok szűk helyre, evidens a rpg vagy gránát támadás, nem megyek nekik nyíltan kézifegyverrel, hiszen az autóból fedezékből lőhetnek.
Utána jött a végjáték felvezetése, kicsit béna sztorival, ilyen adhoc árulások meg lázadások Chetri is, kicsit béna és hirtelen ez a Ghandis feltámadása..
Akinek kellett az meghalt, jó volt ez így, fezsültségek Mac miatt érthetőek és jogosak.
Kíváncsi vagyok nagy feláldozás lesz? vagy száműzetés? vagy amitől félek, a nyál vég?

soliduss - 2020. 04. 10. 14:55

Hát sárcok nem tudom ti hogy vagytok vele, de kezdem sajnálni a kaszát.

Mindig is amolyan guilty pleasure volt nekem ez a sorozat. Nem tudtam komolyan venni… .de pl Mac halála számomra maradandó lett. Az ahogy tálalták… hogy “az agyad nem tudja feldolgozni a halált”… hát ez belém éget.

Nem hittem ,hogy egyszer ilyet irok ,de ez az évad egyre jobb és jobb. A story…. az fordulások és még a szinészi munka is nagyo adja. Az akció jelenetekben is magukra találtak a rendezők…. le a kalappal… várm a végét..

Hogy mi lesz a vége? A fene se tudja… lehet nyálas vége lesz? Lehet az egész 20.as részleg meghal… minden benne van…. de ,hogy ismét az oroszok lesznek a hunyók az tuti :D

_Peter - 2020. 04. 11. 20:12

9. rész nagyon ott volt! Elég durva lett a vége. És még Zarkovát is láttuk egy pillanatra. :)

Energiavampir - 2020. 04. 11. 23:04

Igen, már érezhető hogy zárják el a sorozatot, de itt még ez a börtönös csavar, most mi lesz? jönnek ketten kimenteni? Jobbat nem tudtak kitalálni?

Flanker - 2020. 04. 12. 03:18

nem tudom mit szedtek be az írók erre az évadra de már rég kellet volna neki, jó kis rész volt ez.
Mondjuk Macék a töltetet a golyóálló plexire is tehették volna, de mindegy.
Tűkön ülve várom az utolsó részt. És fogadok hogy Zarkova segíteni fog Novinéknak, mert szerelmes as snájdig parancsnokba :)

Kissur - 2020. 04. 12. 08:33

8×09
Én örülök, hogy meg merték lépni Chetri halálát. Valahogy így kell tökösnek lenni egy utolsó évadban. Amikor Arianna a fejéhez nyomta a pisztolyt, és nem lőtt, akkor kicsit mérges voltam, de így jobban ütött.
Számomra kicsit lassabb volt ez a rész, bár az elején másfél perc alatt akcióba keveredtek. A CIA-s szálat nem értem, hogy miért kellett.
A végén a négy hónapos ugrás pedig nagyon meglepő. Ha egyetlen nap alatt felkutatták Chetrit, akkor a főnököt miért nem tudták?
Zarkova <3 neki külön sor jár.
Az, hogy itt felbukkant, és hogy már megint az oroszok a rosszak, azt mondatja, hogy ő is felbukkan még. Wyatt annyi rosszat tett idén, és annyira ki akar szállni, hogy ő szerintem meghal. Zarkova és Coltrane pedig álnéven élnek majd együtt.
Kár, hogy Novin civil-ölésének lelki dolgaival nem kezdtek többet. Lett volna benne potenciál.

Energiavampir - 2020. 04. 12. 10:38

Kissur:

Ezért fog Novin meghalni

CrashBoostZoom - 2020. 04. 12. 19:12

Először Mac most meg Chetri, ez az évad a halálom. Szerintem is Novin lesz a következő. Wyatt visszamegy piszkos munkákat végezni, Coltrane és Zarkova pedig kézen fogva elsétálnak a naplementébe. :D

Kissur - 2020. 04. 18. 09:12

8×10
Hát ez hatalmas csalódás volt. Szezonzárónak jó volt, de sorozatzárónak borzalmas. Meg ezek a hatalmas időugrások, meg a gulág. Nagyon sajnálom, mert elrontották a végét.

Neoprimtiv - 2020. 04. 18. 10:27

hát ez… a “méltatlan” enyhe kifejezés.

_Peter - 2020. 04. 18. 13:11

Boss haja négy hónap gulág után menőbb mint nekem egy hónap járvány után. :)
Szerintem a gyenge lábakon álló sztorit nem tudták már hova csavarni, időugrásokkal hirtelen lezárták. Az is klisé egy telefonhívással visszakapták az önéletrajzukat. Az akció jó volt még utoljára, viszont a hajó és helikopter üldözésnél, és az erdő sakk-matt helyzetben végig azt vártam na mikor jön már Zarkova megmenteni a napot? Nem jött. :( Csak vágás és some time later. Az évad pozitív volt a Mac részig, több előzőt lekörözött. Capitan Katrina Zarkova és a 20 dinamikája volt a legjobb része, túl korán bontották ezt fel.

CrashBoostZoom - 2020. 04. 18. 20:44

Jó csapat volt ez is. Hiányozni fognak ők és a sorozat is.

Zero out.

Adamzget2 - 2020. 04. 18. 22:28

Kicsit olyan érzésem van a sorozatzárótól, mintha a készítők elfelejtették volna, hogy ez már az utolsó rész. Volt egy tök fasza hosszú akció dús támadás/menekülés, aztán eszükbe jutott a készítőknek, hogy basszus ezzel elment a rész 3/4 része és a végére kell a szokásos pár perces búcsúzkodás, akkor legyen egy időugrás és fél perc alatt nyírjuk ki és rendezzük le az évad főgonoszát. A menekülésük után kellett volna egy vágás, majd még egy következő rész, ami tényleg csak Demachi felkutatásáról szól + a búcsúról. (Mert ügye a mostani akció lényegében csak a pénz szerzés és Demachi tervének keresztbehúzása volt). Remélem a Cinemax pár év múlva megint újraéleszti a sorozatot új szereplőkkel. Néha egy két utalás a korábbi csapatokra és simán el lehet adni Strike Back néven a következő akciósorozatukat.

Energiavampir - 2020. 04. 18. 23:36

Finish mi?, jó vacak lett, nem tudták eldönteni, hogy most akció legyen és halál? vagy zárás és búcsú?
Mi volt ez a vágás/ugrás/vágás/ugrás bénaság? így zárni?? Ezzel a béna szánalmas megoldásokkal?
Most már kötelező visszahozni a régi srácokat + Novin-t meg a főnököt, (Wyatt nem hiányozna) és csapatni egy rendes évadot. Ok, nem jövőre, de 2 év múlva kellenek.
Évad elment, de ez a lezárás, ez pocsék lett.

Flanker - 2020. 04. 19. 02:27

Hát, ez főleg az előző 9 rész (Jó, az An-2-vel Albániából Oroszországba behatolás is már vicc volt) miatt volt csalódás. A végső percekkel nem volt gondom, de az erdős résznél az ugrás, a helikopteres rész (ha azon van rakéta, nem kell közel mennie a csónakhoz) fájt azért.. no meg hogy a börtönös szökés után ellovagolnak, oké, de onnan csak úgy teleportálnak Örményországba? stb stb.

Ahogy Neo írta, ez a része több mint méltatlan..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz