login |

Pilot: Duncanville

2020. 02. 18. 16:50 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: 2019/20, animáció, kritika, pilot-mustra,

Bár nem jött be nekem a FOX új animációs sorozata, de az mindenképp érdekes volt benne, hogy miképp tették tele felnőtt témával. Ha csak ezt tudom kiemelni, az baj? Például winnie-t nálam sokkal inkább meglepte a sorozat.

Igazából mióta a kábelesek rendesen beszálltak az animációs üzletbe, azóta még kevesebb minden vesz rá arra, hogy országoson nézzem a stílust. Mármint például itt ez a Duncanville, ami erőteljesen hasonlít a Netflixes F is for Family-re így ránézésre, és utóbbi azért sokkal jobb. Meg ugye a Big Mouth is előkerülhet.

A történet főszereplője a tök átlagos Duncan, aki tini, és hát a hormonok meg a barátok dominálják a mindennapjait, ami bizony a családdal is összeütközést okoz néha számára, főleg, hogy úgy érzi az öregek csak visszafogják a szárnyalásban, az érvényesülésben. És ennyi a Duncanville alapja. Meg a fantáziálgatás.

Ennél a sorozatnál már teljesen az a helyzet, hogy nem látom kinek szól. Mert a Big Mouth a hormonokról, de felnőtt humorral nyilván a nosztalgiázóknak, de itt tényleg mi a cél? A tini megpróbáltatások elég felszínesek, bár a pilotban valós érzéseket dolgoznak fel velük, a darkos felnőtt poénok (például a bántalmazás) pedig szintén átsiklósak, nem elmerülősek.

Igazából az egész Duncanville ilyen, semmit nem mondt, csak felszínes vázlatokat szór tele ötletekkel és poénokkal, reménykedve, hogy betalál párszor. Hát, nálam egyáltalán nem sikerült, teljesen két szék közötti seggreülés lett. Persze elmegy amúgy, it’s fine, de ha akárcsak az országos klasszikusokhoz, a The Simpsons-hoz vagy Family Guy-hoz hasonlítjuk, akkor is elmarad a mögöttük levő marás itt.

Olyan 6/10 volt a pilot? Nemtom, leírtam az alapokat, szerintem csak az ehhez hasonlókat kedvelőknek javasolt, nem olyasmi, aminek minden nézőnek érdemes esélyt adni. Amúgy vicces volt az álarcos énekes csattanónak használata, Amerikában már itt tartanak, nálunk meg csak most indult.

1 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 08. 21. 07:28

nekem ez kifejezetten tetszett annak ellenére, hogy animációs, és jópofa az amy poehler dupla szerep. nem több, mint 6/10, de tutira maradok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz