login |

Survivor – 40×03: Ladder clause

2020. 02. 20. 21:24 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Everybody’s paranoid.

Az az igazság, hogy egy ilyen nagyon all star Survivor-szezon már csak a fenti miatt is nagy potenciált jelentene magában. Nyilván nagyon jó viszontlátni a győzteseket, és jó olyan szezont nézni (OLYKOR), amiben mindenkit ismerünk, ami előtt nem kell főcímet nézni (ehhez készült egyébként?), de az talán még nagyobb hozam, hogy mindenki tart mindenkitől, vagy legalábbis vannak olyan profik, hogy ne öntse el őket a biztonságérzet.

És mindez egy nagyon kellemes réteget ad az egésznek. Jó látni, hogy a játékosok permanens készültségi állapotra vannak kényszerítve. Ilyen feszített helyzetekben lehet nagyokat bukni – illetve zseniálisakat improvizálni. Remélem, mindkettőre lesz példa. A tovább mögött spoilerekkel folytatom. A rész jó volt egyébként, nincs okom panaszkodni.

Danni esett ki.

Ehh, szegény lányoknak nincs szerencséje. De most erre mit lehet mondani? Minden jel arra mutat, hogy Danni a saját paranoiája miatt esett ki. Ha nem kezd el gyanakodni, akkor lehet, hogy senki nem is gondolt volna rá. Így viszont egyhangú lett a szavazás – de akkor minek volt az a sugdolózás?

Going against the godfather is extremely dangerous.

A résznek Rob volt a központi alakja (az sosem baj, ha tizedjére is így lesz, akkor majd sok lesz belőle). Egyrészt láthattuk, ahogy bődületes érzelmi üzemanyagot ad neki Amber kiszavazása (elég szar érzés lehetett, és az a fire tokenes foreshadowing szemét egy dolog volt), majd azt, ahogy elbaltáz egy puzzle-t (azt hittem, hogy ezzel fogja megnyerni), és még a tribal-re is tartogatott valamit. (Mondjuk ez a táskakiürítés nálam bullyzás kategória, nem szimpatikus – innentől kezdve az lesz, hogy mindenki mindig üríttetni fog?)

Azzal mondjuk nem voltam annyira megelégedve, hogy az első tizenegynéhány perc az előnyök kiosztásával telt: Denise talált egy idolt, Kim talált egy idolt (én meg naivan azt hittem, hogy mint az előző részben, megint mutatnak zsákutcába futó idolkeresést, hogy némi suspense, de nem), Natalie is szert tett valamire, amit Jeremy-nek küldött (jó taktika hátországot kiépíteni – az előző évadokban). De utána szerencsére elkezdődött a rész is, és még Tony is megúszta a fára mászást.

Nem fogom most nagyon túlelemezni az epizódot, mert szerintem minden mozgolódás lenullázódik a rész után, Danni kiesése meg önlábonlövés volt, inkább azt említem meg, hogy tök érdekes látni, hogy kiknek a neve nem hangzik el egyszer sem, mint célpont (nyilván IRL lehet, hogy mindenkié elhangzik, de számunkra a tévés világ létezik), és hogy miért nem hangzik el: azért, mert az illetőt nem gondolják fenyegetésnek, vagy azért, mert ott van a döntéseknél, kvázi ő hozza meg azokat?

Csak így tovább, nem mondhatok mást.

Ja, el kéne döntenem, hogy kinek szurkoljak. Hajrá, Sandra, mert háromszor nyerni mekkora lenne már! Hajrá, Tyson, mert egyszerűen hilarious a srác. Hajrá, Yul, mert ez a megtestesült nyugalom és kimértség olyan ritka ebben a műfajban. És hajrá, Sarah, mert csak.

         

22 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2020. 02. 20. 23:26

40×02(03)(na most meg én is reflexből a kinti számozással kezdtem el….eh)

Ebben a részben két fő motívum tűnt fel: az okos és kevésbé okos döntések, illetve hogy mennyi jó kis idézetet hoztak a humoros jelenetek :D

Jó és rossz döntések:
Denise és Ben felezős idolt talál – Bentől mennyire okos, hogy a szinte magától értetődő helyzetben nem kérte el a felét, és ezt Denise meg is jegyezte a soundbite-ban, hogy emiatt tud benne bízni. (Mondjuk az más kérdés, hogy Adam mennyire fogja telebeszélni a fejét, meggyőzve az ellenkezőjéről.) És akkor a rossz ötlet (Denise-től): adjuk az idolt Parvatinak! Hát mondom, ez hülye :D kábé azzal lenne ekvivalens, mint mikor s20-ban JT odacsempészte Russellnek az idolt, mert azt hitte, hogy Parvatiék nőuralma ellen szüksége lehet rá, aztán közben Russell meg pont hogy Parvatival szervezkedett :D Szerencsére Adamnek volt annyi esze, hogy megmondja nki, hogy ez talán neeeeem annyira jó húzás.
Másik, ami tetszett: a szemét clue az Edge of Extinction-ön (WATERWELL jön ki, ha összerakod az instrukció sorainak kezdőbetűit), és a hozzá tartozó előny (egy tanács kihagyására alkalmas Safety Without Power izé), amit Natalie enélkül is megtalált, és okosan Jeremynek adja, mert róla tudja legbiztosabban, hogy nála tuti van fire token, hiszen a kezdeti 1 mellé adott neki egy másikat.

Vicces részek:
– Tony létraépítése, meg ahogy vitték a bazi hosszú létrát az erdőben, és be volt vágva alá ilyen menetelős zene :D És persze Tyson dumái:
“He’s surely joking…I know we signed waivers before we came out here, but I don’t know if there was a ladder clause in the contract” (:D), illetve a “How is this guy still alive?” :DD
– Kim is talált egy felezett idolt, és ott hangzott el az “I wish I had pants on” mondat :D
– Adam bénázása a fáklyával tribalon :D aszongya: “I don’t know, it looked like a hole” :DD (ez mekkora “That’s what he said” mondat egyébként :D)

Egyéb gondolatok még:
– Ja, erre nem gondoltam, hogy Rob már a megkapott fire tokenból sejteni fogja, hogy Amber esett ki, és nem a challenge-en fog meglepődni.
– Újra összeállt a Cops R Us szövetség (Sarah és Tony)! Kíváncsi vagyok, meddig húzzák.
– Robék puzzle stratégiája nagyon nem működött, pedig én is vártam, hogy valami ütős dolog lesz.
– A táskakiborítás tribalon WTF, ilyen se volt még. (Denise vajon hova rejtette addig az idolt?)
– A főcím nekem is feltűnt a premierben, hogy nincs, még rövid verzióban se. Most mondjuk tényleg kevésbé hiányzik.

Vicces, hogy Danni eredetileg tervben sem volt, erre a paranoiájából fakadóan elszólja Ben előtt az oldschool szövetséget (ami aztán a tanácson is előjött), meg elkezd Parvati ellen menni…tanítani valóan ásta meg a saját sírját. Ennek megfelelően elég sima döntés lett (sok:1), pedig próbálták úgy vágni a készítők, hogy be legyen lengetve több terv is. A fire token továbbadása pedig most először nem volt egyértelmű (eddig ugye Nat->Jeremy, Amber->Rob), végül Denise kapta meg.

Edete - 2020. 02. 21. 00:13

Kicsit késve, de becsatlakoztam ebbe az évadba is.

Nagyszerű rész volt a mai, rögtön két embert kihúztam a végső győztesek listájáról, az egyik Danni, mert még ha vissza is tér sem elég jó játékos ahhoz hogy nyerjen, a másik Denise mert Adam nélkül már most kinyírta volna magát. Most komolyan…. odaadni az idolt?!!! PARVATINAK?!

Enzo: erről a jelenetről nekem is s20 érzésem lett.

Tony számomra még mindig a valaha volt egyik legszórakoztatóbb figura, neki sem adok semmi esélyt, de baromira jó nézni ténykedését. Bárcsak menne még pár részt. Sarah és Tony szövetség maradhatna még egy ideig.

puzzle sztori…. uncsi, felejtsük már el végre.
Az advantage szórás meg remélem abbamarad. Most még pont jó a mennyiség, de ha minden részben kiszórnak még 1-2 darabot, az hamar túltelítené a játékot.

Adam meglepően jó volt most, pedig tőle nem sokat vártam.

Továbbra is team Yul

quatro quatro - 2020. 02. 21. 10:32

Kedvenc jelenetem a részből amikor Ethan csak odaveti Robnak immunity challange után, hogy béna volt, majd Rob mondja Ethannek, hogy ő is.

pity - 2020. 02. 21. 10:54

Nálam a rész címe simán lehetett volna az is: “it looked like a hole”

Bentől vakarom a fejem. Jobb lett volna helyette más. Már már úgy érzem, Robnak lehetne az új Philip.

Van egy-két ember, akinek a létezéséről se nagyon tudni: Nick, Michele.

Matt89 - 2020. 02. 21. 11:16

Ben helyett tényleg sok ütősebb ex-winner jöhetett volna szóba. Nekem mindig eszembe jut Mike a Worlds Apart szezonból (blue collar vs white collar). Őt nem nagyon említették egyik interjúban sem az utóbbi hetekben (vagy lemaradtam), de szerintem ő iszonyat erős lett volna több szempontból.

Gondolom 2 dolg miatt lehet bent Ben.
– A nála ütősebb winnerek nem vállalták.
– Kicsit fel akarták hígítani a mezőnyt, hogy ne legyen mindenki akkora ász taktikus.

winnie - 2020. 02. 21. 11:30

azért mégiscsak nyert, meg vicces figura, de szerintem az új szezonokból mindenkit akartak hozni, csak kvázi ketten maradtak ki gondolom, személyes okok miatt.

Edete - 2020. 02. 21. 13:24

Ben az egyik leggyengébb győztes az egész széria során, nem meglepő hogy ő lett az új Special Agent Philip.

Mike nekem is nagyon hiányzik ebből az évadból, de elvileg szóba sem került a visszahívása. Anno az előző all-star kapcsán szó volt róla hogy visszatér, de fel sem hívták. Legalábbis ezt olvastam.

Thomas - 2020. 02. 21. 14:59

Hát ez a rész már nem tetszett:( Egy ilyen évadot papíron nem is lehetne elrontani, de a készítők azért nagyon igyekeznek, még alig kezdődött el, de máris tele van idollal az egész. Nem igaz, hogy nem olvasnak véleményeket, vagy a külföldi fórumokon ennyire más lenne a közvélemény, ott azt írják, hogy dobáljanak be még több, a játékot randomizáló dolgot?

A táska kiborítás mondjuk nem sokat ért, ha a 3 idolos emberből egyet sem sikerült leleplezni, gondolom a ruhájukba rejtették, vagy valahogy eldugták. Amúgy egyentáskájuk van? Ez még fel sem tűnt eddig:)

Azért viszont már nem okolhatom a készítőket, hogy Danni elszúrta magának az egészet, de majdnem még Parvatinak is:( Ez nagy csalódás, annyira szerettem volna, hogy ő jól szerepeljen, sokáig eljusson, esetleg nyerjen is, erre tessék. Azt nem tudom megítélni, hogy Parvati miért nem beszélt vele, meg hogy ezt csak beképzelte-e, de az biztos, hogy nem volt jó ötlet Robhoz menni a kiszavazásával, meg Ben előtt dumálni az old school szövetségről. Nem is értem, mit gondolt, na, csalódott vagyok:(

Rob amúgy cseppet sem tűnik paranoiásnak, pont ő totál magabiztos még Amber kiszavazása és a challenge elszúrása után is. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy hárman vannak 6 ellen, most is csak félelemből mentek a többiek Dannire. Ezt a másik törzsben biztos nem úszták volna meg ilyen simán, a sok kavarógép mellett.

Thomas - 2020. 02. 21. 15:03

“a másik Denise mert Adam nélkül már most kinyírta volna magát. Most komolyan…. odaadni az idolt?!!! PARVATINAK?!”

Ja ezt akartam írni, ezt nem hiszem, hogy a semmiből jött volna. Denise nem hülye, biztos, hogy volt ennek valami előzménye, amit nem mutattak. Ráadásul Parvati 3 nevet sorolt fel az interjújában, akikkel együtt szeretett volna dolgozni, a másik kettő a másik törzsben van, Denise volt a harmadik, szóval szerintem 1000%, hogy volt felé közeledés, talán szövetségre is léptek, csak nem mutattak belőle nekünk semmit, mert ezután Denise maradt Bennel és Adammel, Parvati meg Robbal és Ethannel és eltávolodtak egymástól.

Thomas - 2020. 02. 21. 15:11

De amúgy szerintetek csak Danni hibája ez az egész? Robék sem úgy tűnik, hogy bevették a szövetségbe teljes jogú tagként, hanem hármasban megbeszélték, hogy mi legyen, neki meg majd megmondták volna a tribal előtt, hogy kire szavazzon. Persze Danninek akkor sem így kellett volna kezelni, de én is úgy láttam, hogy nem társként, csak egy plusz szavazatként tekintenek rá.

Matt89 - 2020. 02. 21. 15:27

Abból, amit a kamerák mutattak, szerintem full Danni, aki kiütötte magát.
Ha látok 3 embert külön egyszkedni (ráadásul olyanokat, akik közé simán ő is becsatlakozhatna), akkor nem kezdek el szervezkedni úgy az egyikük ellen (Parv), hogy a másikuk is pont jelen van (Ethan).
Attól, hogy nem vették be az ‘old school’ bandába pont abban a jelenetben még simán mehetett volna ‘goat’-ként velük.

Egyébként Rob tök sokáig menetelhetne szerintem (így hogy Amber már nem nagyon van) HA tudna megújulni a korábbi szerepléseihez képest. Full ugyanazt az agresszív keresztapa vonalat tolja, ami rövid távon nagyon jó, meg szórakoztató, de szerintem ebben benne van, hogy majd a rutinosabbak kiteszik, amint olyan lehetőség adódik.
Ellenpéldaként ugyanilyen témában ott van Tony, aki tud visszafogottabb lenni önmagához képest.

pity - 2020. 02. 21. 15:32

Robék nagyon bízhatnak benne, hogy a new school nem állt össze. Szerintem csak Danni hibája. Simán lehet, hogy ha nem szól kirakják Bent vagy Michelet.

Egy kis Parvati-Ethan extra:
https://www.reddit.com/r/survivor/comments/f6wyig/parvati_teaches_ethan_to_lie_spoiler/

wondorog - 2020. 02. 21. 16:46

pity: köszi a videót, egyszerűen imádom ezt a nőt :D
Nagyon-nagyon mérges lettem volna, ha őt szavazzák ki, még így EoE-nel is, akármikor csak képernyőn van, vigyorgok, annyira szeretem a stílusát, meg az összes mimikáját.

Enzo - 2020. 02. 21. 17:30

@Thomas: azért azt se felejtsük, hogy Danninek az első részben volt már egy lépése Rob ellen (amibe aztán őszintén beleállt, de akkor is)

@pity: köszi a videót, nagyon jó :D na ezért írtam, hogy Parvati kisugárzását nagyon szeretem, egyszerűen jó nézni :)

Aurora - 2020. 02. 21. 19:19

Érdekes mennyire különbözően látjuk a dolgokat :)

Én ki nem állhatom Parvatit, és Robtól is rosszul vagyok. Ellenben Sandrának mindig drukkoltam, és őt is sokan szapulják.

Ben egy komplett idióta. Az ő szezonjánál kezdtem el nagyon hallgatni az “összeesküvés-elmélet gyártókra”, hogy a rendezők döntik el ki nyer; azt a szezont odaadták Bennek…. (a hős veterán aki az országunkért harcolt című agymosástól hánynom kell…)

Tony nagyon szórakoztató, őt imádom nézni, de ő se százas :D Sarah szerintem megint megszívja vele, pedig Sandra mellett neki drukkolok még nagyon.

Denise tényleg meghülyült időközben, még jó, hogy Adam leállította! Adam maga eléggé csöndben játszik.

A Tribal-on volt ember aki meg sem szólalt. De egy hangja se volt; Jeremy és Denise olyan kussban voltak, hogy el is feledkeztem róluk…

Kim önsajnálata lassan már nagyon túlzás: “nem tudom hogy kell csinálni így, hogy nem én vagyok a főnök”… HAH, welcome to survivor!

Natalie eleinte unszimpatikus volt, de az EoE szigeten elnyerte a tiszteletem! Nagyon okos döntéseket hoz, és még Ambert is simán kijátsza.

quatro quatro - 2020. 02. 21. 20:52

Szerintem kicsit igazságtalan Bent folyton támadni.
Egyrészt az évadában merge előtt nagyon erős social game-t játszott.
Másrészt az évad megítélése nem tesz igazságot, a váratlan újítás a tűzgyújtás valóban neki kedvezett, viszont ezért max a készítőket lehet hibáztatni.
Amivel szintén szeretik még támadni, hogy sok idolt talált. Az első idol kihasználása tökéletes volt, érezte, hogy mikor akarnak megszabadulni tőle (az szerintem szintén plusz pont számára az évadban).
Utána viszont, úgy hogy várható volt hogy egy kijátszott idol helyére kerül egy új idol, emlékszem a konkrét jelenetre, amikor Ben elment idolt keresni (mindenki tudta, hogy hová megy), valakik pedig megjegyezték, hogy idolt megy keresni, de ne menjenek utána mert úgysem talál új idolt (senki nem keresett rajta kívül idolt a jelenet szerint és senki nem követte Bent).
Bennek szerencséje volt a tűzgyújtással, viszont az idolkeresés mindenkinek adott volt.
Úgy érzem hogy az évad újítása és a Chrissy melletti szimpátia miatt kerül nagyon durván negatív megítélés alá Ben (elég durva hatet kap redditen és twitteren egyaránt), aki szerintem teljesen szolid győztes. A győzelme max a műsor készítőinek róható fel, akik korábban is és később is hoztak olyan újításokat amik kedvezményeztek a későbbi győztesnek.
Például EoE és Chris győzelme (de ha Rick Devens nyer szintén rengeteg idol használat után)
Yul aki abszolút okos és egyik legintelligensebb játékos ever, de mégiscsak kapott egy olyan idolt, amit szavazás után lehet kihasználni, ami miatt kb érinthetetlen volt.
De ha összeesküvés elmélet akkor abban van egy csomó.
Ha Ben évadja szemet szúró, akkor a Redemption Island (Boston Rob győzelme) csak még durvább kellene hogy legyen.
Eleve mindenki kurva hülye volt Boston Rob körül és még ott volt a sziget is ahonnan vissza lehetett kerülni a játékba ha valakit kiszavaztak volna. Rob vagy Russel tapasztalatával simán nyerhető évad volt egy visszatérő játékosnak és tényleg mindenki atomhülye volt.
Ilyen összeesküvés elméletekből rengeteg van redditen vagy youtubeon vagy bárhol. (Erik fvf idolátadása miért történt, ebben az évadban Denise és Parvati közötti szövetség ami évad előtt történt, Chris a kilencedik évadból miért nem került soha all-star évadba, aki véleményem szerint top 5 nyertes között van és abszolút game changer).

Sokat számít az edit. Boston Rob kb monster editet kap, hozzá képest mindenki halványabb lesz, vagy hülyébb amilyen valójában. Michelenek például confessionalja a részben nem is volt (azt hiszem Nicknek sem)

pity - 2020. 02. 21. 20:58

@Aurora: Ahány ember annyiféle. Nekem máig hihetetlen hogy tudott Sandra kétszer nyerni. Anno szerencséje volt, hogy nem az elsők között szavazták ki. Az arrogancia királynője nálam. De mégis tud valamit a játékról.

Örültem volna, ha végül a belengetett hosszabb részek lesznek. Ez így rövid. Nincs idő mindenkire.

zolkó - 2020. 02. 22. 07:59

A táskaürítés nekem is rettentően alattomos, ellenszenves dolognak tűnt. Ne már, legközelebb már a maradék kevés ruhadarabtól is meg kell szabadulni, hogy nem e rejtegetnek valamit? Viszont Ethan arckifejezése roppant vicces volt, amikor Ben előtt kezdte kibeszélni Danni az “old schoolers vs new schoolers” dolgot. :DDD
Az Edge Of Extinctionön meg szurkoltam Ambernek, hogy ő találja meg az idolt, de….

Thomas - 2020. 02. 22. 23:24

“Ha látok 3 embert külön egyszkedni (ráadásul olyanokat, akik közé simán ő is becsatlakozhatna), akkor nem kezdek el szervezkedni úgy az egyikük ellen (Parv), hogy a másikuk is pont jelen van (Ethan).”

Hát ez a része már biztosan hülyeség volt. Azt mondjuk nem mutatták, hogy odament-e hozzájuk, megpróbált-e velük beszélni (ez lett volna a logikus, ha elvileg szövetségben vannak), vagy egyből levonta a következtetést, hogy biztos őt akarják kiszavazni.

“Simán lehet, hogy ha nem szól kirakják Bent vagy Michelet.”
Az tuti, Bent akarták kirakni, mielőtt elkezdett Danni kavarni.

“akármikor csak képernyőn van, vigyorgok, annyira szeretem a stílusát, meg az összes mimikáját.”
De én is amúgy, abszolút! Amikor úgy állt hogy kiszavazzák, már arra gondoltam, hogy nekem itt van vége az egész Survivornek, ha ő esik ki, nem tudtam volna elviselni:) Viszont Dannit is nagyon sajnálom:( Bárcsak ő jönne vissza valahogy.

“azért azt se felejtsük, hogy Danninek az első részben volt már egy lépése Rob ellen (amibe aztán őszintén beleállt, de akkor is)”
Szegényen látszott, hogy nagyon-nagyon bizonyítani akar:( A sok év alatt rengeteg olyan véleményt olvashatott, hogy nem érdemelte meg, véletlenül nyert, blablabla, és szerintem elhatározta, hogy bármi lesz, szervezkedni fog, valami nagy nevet ki akart szavazni, és ez lett a veszte:(

“Ellenben Sandrának mindig drukkoltam, és őt is sokan szapulják.”
Á, én meg Sandrát nem bírom, annyira irritáló, amilyen magas lóról képes beszélni, meg királynőnek nevezi magát, eh. Jó, ez is a taktika része, de akkor is. Kétségbe vagyok esve, hogy miért nem tudták elsőnek kiszavazni, miért kell ilyesvalakinek egy morzsányi esélyt is adni, hogy megerősödjön?
Viszont Aurorát szerettem:)

“Denise tényleg meghülyült időközben, még jó, hogy Adam leállította!”
Tuti, hogy beszéltek valamit, amit nem mutattak! És az is tuti, hogy Parvatinak olyan kisugárzása van, hogy bármit elhinnék neki, amit csak mond:)

“Natalie eleinte unszimpatikus volt, de az EoE szigeten elnyerte a tiszteletem! Nagyon okos döntéseket hoz, és még Ambert is simán kijátsza.”
Mi, hogy játszotta ki?:) Egyiküknek sem volt fogalma sem, hogy hol keresse, csak ő tök véletlenül elment vízért és meglátta. Mázlija volt, ezt nem nevezném kijátszásnak, mérges is voltam érte:(

“A táskaürítés nekem is rettentően alattomos, ellenszenves dolognak tűnt. Ne már, legközelebb már a maradék kevés ruhadarabtól is meg kell szabadulni, hogy nem e rejtegetnek valamit? ”
De miért kellene? Senki sem kötelezi rá. Nekem azért tűnt jó ötletnek, mert akinek nincs rejtegetnivalója, az úgyis kiborítja a táskáját, de nem igazán figyelték, hogy ki sumákol. Denise mintha nem is borította volna ki, simán benne maradhatott az alján.

wondorog - 2020. 02. 23. 13:08

Denise tényleg sunnyogott, pontosan nem tudtam kivenni, hogy csinálja, de a kamera több alkalommal szándékosan is rázoomolt a kezére. Csak gondolom Rob inkább a nagyobb spílereket figyelte, ezért nem tűnt fel neki.

winnie - 2020. 02. 23. 14:42

meg ez olyan lélektani. ha valaki azonnal “engedelmeskedik”, akkor arra nem fog gyanakodni. inkább arra volt kíváncsi szerintem, hogy ki nem megy bele a játékba.

Edete - 2020. 02. 23. 18:20

“meg ez olyan lélektani. ha valaki azonnal “engedelmeskedik”, akkor arra nem fog gyanakodni. inkább arra volt kíváncsi szerintem, hogy ki nem megy bele a játékba.”

Pontosan. Pont ezért is tartom zseniális húzásnak. Denise szerencséje az volt, hogy még sokan vannak versenyben, ezért Rob meg kellett hogy ossza a figyelmét és gondolom a nagyobb veszélyforrásokat figyelte. Denise azért nem az a tipikus spíler.

“Kétségbe vagyok esve, hogy miért nem tudták elsőnek kiszavazni, miért kell ilyesvalakinek egy morzsányi esélyt is adni, hogy megerősödjön?”

A sikeres játékosok nem véletlen sikeresek. Ugyanezt a kérdést fel lehetne tenni Rob vagy Parvati vagy Tony (meg még sok más személy) kapcsán is. Sandra vicces ahogy nyomja a játékot. Én mindig élvezem nézni. DE ettől nem hiszem hogy sokáig menne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz