login |

Zoey’s Extraordinary Playlist: 2 rész után

2020. 02. 20. 19:30 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika,

Nehéz megfogalmazni, hogy miért volt sokkal lejjebb nálam az NBC éneklős sorozatának folytatása. Pedig minden rendben volt vele, szóval tényleg csak személyes érzelmekről van szó, és rendesebb ajánlónak például ezt a pilotkritikát ajánlom.

Nyilván készültek arra, hogy a pilot után nagyobb szünetet tart a sorozat, így simán felzárkóztatóval kezdik: a főszereplő hallja mások gondolatait, csak épp dal formában. De nem mindig, és nem is irányíthatóan, és egyelőre még harcol is ezen képessége ellen. Ennyi lenne a sorozat.

Ebből bármit ki lehetne sütni, úgy tűnik, az első részek arra mennek el, hogy szépen lassan elfogadja az élete változását, és igyekszik jobb dolgokra használni a tudását. Segít a munkatársán, a súlyos beteg apával foglalkozó családján, és közben még a mi szívünk húrjain is játszik.

Mindeközben nem csak csendes éneklések vannak, hanem hatalmas musical darabok is, sok díszlettel és résztvevővel. A pilotban ugye a Beatles-től a Helpet adták elő, és a 2. rész az eléggé árulkodó című I’ve Got The Music In Me-vel indított.

Igazából a problémám ott van, hogy sosem léphetnek eleget előre, és látszik, hogy mi jön. Hiába szomorkásan feelgood az eddigi két rész, várható az apa visszaesése, a szerelmi most már ötszög is bonyolódhat összevissza. Az lenne a meglepetés, ha nem így tennének.

Persze mindez nem úgy baj, hogy rosszul csinálják meg, kidolgozásban eddig üt a sorozat, és már-már realista karakterfejlődés van. Nyilván nem a képesség, inkább az annak kapcsán kiváltott dolgok során. Szerethetőek ezek a karakterek. Egyáltalán nem akarok lebeszélni senkit, sőt, nem sok a Zoey’s Extraordinary Playlist-hez (röviden ZEP:) hasonló megy, érdemes belenézni.

Valahova oda akarok kikanyarodni, hogy hiába különleges a sorozat látszólag, a gerincét alkotó dolgokra most mégsem vagyok kíváncsi. Lehet, hogy csak az ilyen szentimentálisabb darabok nem mozgatnak épp, és nyáron visszanézek, hogy aztán egy jó kis dara várjon rám, mert mondom, konkrétan belekötni egyszerűen semmibe sem tudnék.

A lényeg, hogy nem egy hatalmas eséssel folytatódott a sorozat a pilot után, most is voltak remek és megható pillanatok, ami egyelőre a ZEP erősségének tűnik.

14 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2020. 02. 20. 19:33

@human: Nem inkább ZEP?

Írtam egy előző post-hoz, csak ismétlem magam:

“Megnéztem, ugyan olyan nagyon jó, mint az első rész.”

Energiavampir - 2020. 02. 20. 19:51

ez olyan kb mint a 3D tv, első félóra marha poén, de aztán rájössz nem lett tőle jobb a film, és kezd zavaró lenni..
erre a dalos gondolatokra egy remek filmet fel lehetett volna húzni, de egy sorozatot nem..

Never - 2020. 02. 20. 20:27

“erre a dalos gondolatokra egy remek filmet fel lehetett volna húzni”

La La Land?! :D

Lina - 2020. 02. 20. 21:04

Szeretem ennek a sorozatnak a hangulatát,a karaktereit. Egy könnyen megszerethető sorozat. Viszont nem látok benne több évados anyagot. Van a főszereplőhöz köthető két szál (a szerelmi háromszög és az apja betegsége) és nem érzem úgy,hogy ehhez még más is fog kapcsolódni.

winnie - 2020. 02. 20. 21:25

szerintem egyébként épp az a jó, ha a néző nem lát, mert meg tudják lepni – nyilván a készítő felvázolt 5-7 szezont, szóval ötletnek nincs híján, főleg, hogy ilyen régóta dédelgetett vágya megvalósítani.

winnie - 2020. 02. 20. 21:52

energiavampir: de epp ez a lenyeg, hogy mar az elso reszben ismertettek velunk a sorozat motorjat, hogy mi lesz a dalok funkcioja, hogy a klasszikus modszerekkel elmeselt tortnethez kepest mi a plusz a dalokkal elmeseltnek.

irgum76 - 2020. 02. 21. 08:25

nekem eddig nagyon bejön
igaz nekem is a második rész kicsit gyengébbnek tűnt
talán csak arról van szó, hogy az első rész betétdalai közelebb álltak hozzám vagy a másodikban kevesebb volt az ének
nem tudom de én nézem tovább

Shannen - 2020. 02. 23. 12:34

“vagy a másodikban kevesebb volt az ének”

Nekem viszont pont úgy tűnt, mintha itt több lett volna, persze már régebben láttam a pilotot szóval nem tudom összehasonlítani biztosan. Sőt a sok egymás utáni éneklés már kicsit sok is volt, pedig én alapvetően szeretem az ilyen dalolászós dolgokat.

Viszont a 2.rész szerintem is gyengébb volt, mint a kezdés. Adook még neki 1-2 részt, aztán meglátjuk. Ez az IT startupos közeg sem az én világom, főleg, hogy olyan műnek érződik nagyon az egész. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy ez az új Crazy Ex-Girlfirend pótlékom.

viorica6 - 2020. 02. 26. 14:41

A második részt még jobban bírtam, mint az elsőt! Már nem is tudom hányszor néztem meg… Kellemes, szerethető, aranyos.
Harmadik rész… A számok ebben a részben annyira nem jöttek át, de Charlie érkezése nagyon komoly volt:D Még mindig azt hiszem, hogy új kedvenc lesz ez a sori, de Lauren Graham, kérlek, ne énekelj többet!

irgum76 - 2020. 02. 26. 18:07

én annak drukkolok, hogy ne öregedjen többet
Lorelaiként még bombázó volt most meg teljesen szét van csúszva szegénykém

irgum76 - 2020. 03. 12. 09:18

1×05

nagyon jó zenék voltak most benne
Beastie Boys, REM, Clash
mind kedvenc

jessm - 2020. 03. 16. 22:03

A szinte az összes szinészt ismerem és kedveltem más soraztokban.
A szerelmi háromszög is érdekel mert kedvelem a karaktereket. A számok mindig tetszenek még akkor is ha nem ismerem vagy nem kedvelem az adott számot.
Egyébként aranyos történet. mondjuk valószínű elkaszálják.

PositiveRush97 - 2020. 03. 28. 18:22

Akkora feel good számomra, amire most pont nagy szükség van, történetileg tényleg semmi meglepő, de imádom ezt a musical világát, a karaktereket, a hangulatát, mindig örömmel ülök le elé, remélem kap még pár évadot :)

irgum76 - 2020. 04. 02. 16:49

1×08

fú hát ez nagyon kínos volt nézni (is)
egészen a végéig ahol minden a helyére került és szép kis zárást kapott

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz