login |

Érkezik a One Piece élőszereplős változatban

2020. 02. 21. 20:00 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: anime, az év híre, hírek,

Bár számomra még mindig kérdéses a manga/anime élőszereplős adaptálásának megvalósíthatósága, hiszen amiket láttam azok között nem is tudom mi volt az, ami tényleg jól sikerült. Azonban élőszereplős tévésorozat-adaptációra még nem nagyon láttunk példát, így bármi előfordulhat, és a Netflix-nek már volt pár jobb sorozata. Ide érkezik a Cowboy Bebop (és az Avatar: The Last Airbender) – és most a One Piece-t jelentették be.

A manga megkerülhetetlen Japánban, konkrétan bekerült a Guiness rekordok könyvébe is a legtöbb megjelent példánnyal. A történet főszereplője Monkey D. Luffy, akinek a teste egy ördögi gyümölcs elfogyasztása után gumivá vált. A kalózaival közösen igyekszik megtalálni a legnagyobb kincset, a One Piece-t, amivel a kalózok királyává válhatna.

A készítő Steven Maeda lesz (ez az első saját sorozata, de olyanokba írt, mint a Lost, a CSI: Miami, Helix, Daybreak, Pan Am, Salvation), a társa pedig Matt Owens éesz.

A streaming szolgáltató első körben 10 részt kért a nagyon sikeres manga-anime franchise élőszereplős változatából, és arra a stúdióra bízták a megvalósítást, aki a Cowboy Bebop hasonló adaptálásán dolgoznak. Tetszett nekik amit eddig láttak?

Nyilván az eredetiért felelős Eiichiro Oda is kap executive produceri kreditet, és ő beszélt is kicsit arról, hogy miért ilyen lassan jött össze a projekt. Nagyjából azt mondta, hogy hiába jelentette be a produkció kezdetét 2017-ben, az ilyesmi elég hosszú időbe telik.

9 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2020. 02. 21. 21:48

Nagyon bízok benne. Oda-sensei nem engedné, hogy trash legyen. Elvileg akkora költségvetése lesz, mint a GoT-nak.

Hououin Kyouma - 2020. 02. 21. 22:48

A Steins;Gate is kap élőszereplős, Hollywood-i feldolgozást, erről nem volt hír az oldalon.

Mondjuk valószínűleg a One Piece, meg a S;G is valami lebutított amerikanizált változat lesz :D

Turbo - 2020. 02. 22. 01:42

Nagyon félek, hogy ez fájni fog.

winnie - 2020. 02. 22. 08:00

“A Steins;Gate is kap élőszereplős, Hollywood-i feldolgozást, erről nem volt hír az oldalon.”

ennek kapcsan a hir furan fogalmaz, nekem az jon le rola, hogy csak fejlesztik, ami messze van attol, hog el is keszul, ahhoz kell berendeles, platform, stb. ha pedig igaz, amit sugallnak, hogy nemsokara konkretan forgatnak, akkor azert keszitot vagy szereploket lehetne tudni. (ld. par eve az eloszereplos sword art online eseteben sem tudta a skydance senkinek eladni a projektet, vagy meg mindig fejlesztik.)

“Mondjuk valószínűleg a One Piece, meg a S;G is valami lebutított amerikanizált változat lesz :D”

amellett, hogy az a lenyeg, hogy jo legyen, ez az egyik lehetoseg, a masik az, hogy nem lesz az, hanem mondjuk az ellenkezoje, es nem csak azert, mert nem az amerikai piacra keszul, illetve foleg nem arra. bar, olvasva, hogy mirol szol, ez igy onmagaban, kontextus nelkul nem “nem buta”. es gondolom, ennek ellenere jo. (mondjuk a sikerhez, mert ez a cel, szerintem nem az kell, hogy valami buta legyen)

juhaszvik - 2020. 02. 22. 08:21

Fogalmam sincs, hogy ez hogy sülhetne el jól. Nagyon egyedi a manga/anime világa, a karakterek egyedisége, háttere, a történetek íve csupa olyan dolog, ami miatt úgy érzem lehetetlen lesz a fanok kedvére tenni. Ráadásul mire lesz elég tíz rész? Egyetlen crew tag előtörténetére több kellene, 900+ epizódos sorozatról beszélünk.

Na mindegy. Előbb lássuk a cb-t, ott is van kihívás bőven.

juhaszvik - 2020. 02. 22. 08:35

winnie: “nem “nem buta””
Ez is érdekes része a nagy one piece mániának, hogy alapvetően van egy gyerekes bája, annak ellenére, hogy drámából is kijut bőven. A humora, a dialógusok minősége sosem lép túl a zsáner célközönségén, de a mondanivalója, ahová a kalandok végén kifut a történet az mindig nagyon megható.

Ferenc - 2020. 02. 23. 14:46

“Mondjuk valószínűleg a One Piece, meg a S;G is valami lebutított amerikanizált változat lesz :D”
-A one piecet hova butitod?XD

Silver-sama - 2020. 02. 23. 17:42

Szerintem működőképes lenne 10×60 perces formátumban. Azért lássuk be rengeteg időhúzás, töltelék van benne még a mangában is. Karakter-háttérsztorikra 1 epizódot szentelni bőven elég, meg nem is feltétlenül kell megmutatni mindent, utalni is lehet eseményekre 1-2 mondatban úgy, hogy az újoncok is megértsék és az animések/mangások is easter egg-eket kapjanak. Azokat a jeleneteket sem mutathatják meg, amikor egy szereplő gondolkodik, és ami a fejében 5 másodpercig tart az az epizódból 5 percet vesz az igénybe, amíg a szinkronszínész elmondja :D
Persze a hosszabb arcoknak kell 2 vagy 3 évad is (Dresrosa 118 részes :D).
Én nagyon izgatott vagyok emiatt a projekt miatt, mert a manga olyan feldolgozását teszi lehetővé, ami az animében vagy nem lehetséges vagy nem olyan profitáló.

Mammut - 2020. 05. 27. 12:42

Én erősen félek tőle, hogy ezt is túlkomorizálják, mint minden régi KÖNNYED kedvencet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz