login |

Star Trek: Picard – 1×05: Stardust City Rag – írta Ace

2020. 02. 24. 20:15 - Írta: vendegblogger

37 hozzászólás | kategória: kritika,

Féltávhoz érkeztünk. Ismét Jonathan Frakes volt a rendező, bár ebben az epizódban még kevésbé volt érezhető a jelenléte számomra, amit mindenki eldönthet, hogy jó-e vagy sem.

Az biztos, hogy az 1×05 belesimult az eddigi epizódokba, már ami a rendezést illeti, ugyanis Frakes is alkalmazta például az első három részt rendező Hanelle Culpepper-féle párhuzamos történetmesélési megoldásokat (mikor beszélgetnek valamiről, és közben már mutatják is ugyanazt a cselekményt), illetve ahogy már megszoktuk, kicsit megint visszatekintettünk, bár most nem Picard közeli múltjába.

Vegyes érzések fogtak el az 1×05 nézése közben. Meg van a Star Trek-hangulat, de kicsit Firefly-os áthallást is felfedezni véltem a bűnszervezettel való trükközés közben. Szeretném kiemelni, hogy ahogy az előző, úgy a mostani rész is inkább epizodikus jellegű volt – zon kívül, hogy mindkettő csatlakozott a fő szálhoz, azért heti ügyesnek is nevezhetőek voltak. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A múltkori rész végén betoppant ismét egy régi szereplő: most nem a The Next Generation-ből, hanem a Star Trek Voyager-ből az exborg Hétkilenced, az ő szálán kaptunk egy elég durva visszatekintést is. A Discovery-ben is jutott már véres jelenet a nézőknek, szóval nem kellett volna meglepődnöm, de itt valahogy sikerült a nyers brutalitást átadniuk a készítőknek.

Szóval alapoztak Hétkilencednek, és utána ki is derült, miért botlottak bele Picardék. Megmondom őszintén, másféle magyarázatra számítottam, mert a visszatekintéssel együtt is úgy gondoltam, az ő szálán jön be a ”Leleten” folyó Borg téma. De nem így történt, ugyanis Hetes úgy néz ki, Fenris Rangernek állt, akik afféle rendfenntartók a Romulán menekültek által destabilizálódott rendszerekben (ez szintén eléggé westernes beütés, ezért is emlegettem a Firefly-t, meg ugye később, az úti cél és az ügy megoldása is ezt a sorozatot juttatta eszembe).

A legénység végre eljutott a Freeclaudra, és Dr Maddox nyomára is rábukkant. Szórakoztató volt nézni, ami itt történt, de kicsit mintha mindenki kiesett volna a szerepéből. Értem én, hogy ez volt a koncepció, de ez picit sántított nálam valamiért. Azért a rész végére visszarángattak minket a ”Picard”-érzésbe, és el is lőttek egy csavart, amit már a harmadik epizódban megpedzegettek, és amiről azt hittem, majd későbbre tartogatják, mégis meglépték.

Soji szálát teljesen pihentették, most ez az epizód Hetes bosszújáról és a Maddox-ügyről szólt. Illetve kiderült, miért is akar Rafi a Freeclaudra jutni, hogy aztán végkép átlökjék a karaktert oda, ahová tényleg tartozik. Nem csodálkozok, hogy Jeri Ryan bekerült a sorozatban, hiszen még mindig remekül fest a képernyőn, de ezen felül a karaktere is folyamatosan érdekessé tette, hiszen a Voyagerben talán ő fejlődött a leginkább, ahogy haladt előre a sorozat, és itt megint egy kicsit mást tett hozzá ezzel a bosszúálló anyatigris jellemmel. Nagyon remélem, hogy látjuk még őt később.

Kicsit sajnáltam, hogy Bruce Maddox és Icheb is új színészt kapott, kár hogy nem az eredetileg őket játszók jöttek megint, de ez nyilván csak személyes csalódás. Összességében jól szórakoztam az 1×05-ön, bár úgy érzem kicsit kiléptek a Trek határain kívülre, vagy legalábbis feszegetik elég rendesen azokat.

Ha az írói részt vizsgálom, akkor viszont kicsit csapongónak tűnik nekem, és ha több epizódból állna az évad, nem is lenne akkora gond (sőt egyes dolgokat jobban is kifejthetnének!), azonban kezdek kicsit aggódni, hogy kevés lesz az idő ahhoz, hogy koherensen össze lehessen rántani a szálakat, és egyik se szenvedje meg a háttérbe tolást vagy a kurta elvarrást. Vagy persze eleve több évadra is tervezhettek ezzel a sztorivak, ami meg nyilván ellentmondana a kezdeti nyilatkozatoknak.

Azért remélem, sikerül meglepniük, és ha az összképet nézem, nekem még mindig bőven pozitívban van a sorozat.

37 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius06 - 2020. 02. 21. 02:13

SPOILER
A kemény szérializáltságba ez megint inkább egy heti ügy volt Madoxx kiszabadításával és hogy mindebbe miképp érintett Seven. Mondjuk pont az ő vonalán kicsit kapkodósnak éreztem a háttér felépítését, és a végén a motivációi kvázi elmagyarázása se jött át annyira. Túl gyors volt, túl kapkodós. Sokan panaszkodnak arra, hogy mennyire lassú a sorozat, én ezt egyébként egyáltalán nem érzem, sőt helyenként inkább tűnik kapkodósnak. Lehet, hogy nekem ez jobban működne 13-15 részben. Mondjuk tetszettek az apró fan service kikacsintások. Quark említése, a Voyager említése. Tetszenek helyenként a visszaemlékezések is, bár remélem ezekből kapunk egy kicsit többet és részletesebbet, hogy jobban megértsük azt, ami a romulán világok pusztulása után történt. Pl. az egész rész vége egy rakat utalás volt, hogy próbált pár Csillagflotta/Föderációs hajó rendet tartani a határon.
A másik homály számomra ezek a Rangerek. Sok volt az utalás rájuk a részben, viszont nekem nem tiszták a céljaik. Most akkor azok kiket és miket védenek? Vagy csak szimplán rendfenntartók, mind a shariffek a vadnyugaton, de mindenféle tényleges jogi státusz nélkül. Egyébként, csak hogy még inkább távolodjunk a klasszikus értelemben vett Star Trektől (nah meg mert anno voltak ilyen fan fiction ábrándjaim, csak soha nem valósítottam meg őket kidolgozva még magamnak sem) simán elnéznék egy sorozatot ezekkel a Rangerekkel.
És akkor elérve a rész végére van egy elég erős balsejtésem. És nemtom, hogy ennek most örüljek e, ha meglépik, vagy inkább ne. Van egy olyan érzésem, hogy a többség sikítófrászt fog kapni. Szóval van nekünk egy Discovery-nk, ami 1000 évet utazott a jövőbe (kb 850 évvel van a Picard után) és van ott egy Calypsonk, ami egy durva konfliktusról regélt, aminek egyik résztvevői pont az emberek. Ez csak egy elmélet, de mi van akkor ha a jövőben háború pont az emberek és a szintetikusok között lesz. És ennek a konfliktusnak a kirobbanását idézi majd elő Soji, mint a Destroyer, és valahogy a Romulánok és a Föderáció tisztában van ezzel a konfliktussal (időutazás) és ezt mutatták meg Agnesnek, aki inkább kinyírta Madoxxot. Nah most a kérdés, hogy megint eljátszanak e itt az alternatív idővonalakkal.
De ez az ismerjük és próbáljuk megakadályozni a jövőt egyre erősebben érlelődik bennem.
És akkor a végére egy érdekes FB hozzászólás, amibe a minap futottam bele (angolosok előnyben):

“– The plot is basically Star Wars: A New Hope. Dahj is R2 who visits Picard (Obi wan) and gets him to go on a mission to hire Rios (Han Solo) and his ship the Serena (Millenium Falcon) to rescue Soji (Leia) from the Borg cube (Death Star).
– and Raffi is Chewbacca, but who is Luke? Elnor?
– Well, for the role of young orphan Jedi knight, Elnor fits the role.”

És baszki tényleg… :D :D

DJackson - 2020. 02. 21. 18:32

Ez nagyon ott volt, szépen felpörögtek az események! Jery Ryan cat suit nélkül is lopta a részt. 5 perc alatt többet tudtunk meg a fejlődéséről, mint Picardéról 2 rész alatt. Először kicsit furcsa volt, hogy egy vigilante-t csináltak belőle, de jobban belegondolva a voyageren sem érdekelték túlságosan a szabályok. Szegény Icheb-el jól elbántak, azt hittem Maddox-ot is megtartják még.

Nekem amúgy nagyon úgy jött le, mintha Hetes és az áruló ranger között több is lett volna. Annó amikor még Bryan Fuller volt a Voyager producere, Hetest leszbikusnak szánta. Lehet most mégis lett ebből valami.

@Tyberius06: Logikus elmélet, kinézem belőlük, hogy erre megy ki a játék. Bár az eddigi canon szerint a 31. század inkább a temporális hidegháborúról szólt. Ettől fügetlenül viszont Daniels mindig is egy utópisztikus jövőként írta le. Aztán lehet, hogy a Discovery idő ugrása és a gömb adatbázisa fogja kirobbantani a háborút a jövőben.

Amúgy nekem egyálltalán nem jön át Star Wars-ként. Ez inkább egy az egyben egy Logan in Space. Alapvetőan az az élmény motiválta Patrick Stewartot, hogy újra Picard bőrébe bújjon, valamint csak úgy egyezett bele, ha valami ahhoz hasonló történetet kap.

Zombiebie - 2020. 02. 23. 06:35

A 90es évek eleji Star Trek hangulatot hiába várom, ez a sori eddig kegyetlenség területén kő keményen ránk rúgta az ajtót. Értem én, hogy magasabb lett az ingerküszöb, de Roddenberry forog a sírjában.

karit - 2020. 02. 24. 00:53

“Mondjuk tetszettek az apró fan service kikacsintások.”

A kacsintás oké, de amikor már hangosan tikkel az alkotók szeme, az túlzás.
A Maddoxot fogva tartó Bjazyl (Necar Zadegan) alighanem Marina Sirtis klónja lehet, azt hittem, Picard a nyakába ugrik majd, de őt nem zökkentette ki a hasonlóság, csak engem. Fekete pont a castingosoknak.

Nem tudom, szándékos-e ez a gyakran The Orville-i szintű bohóckodás és túljátszás, szerintem nagyon nem illik ebbe a magát máskor komolyan vevő sorozatba.

Amúgy Agnes hamar bajba kerül, ha az OSH-knak jó a memóriája. Meg ha árulkodósak.

GyureX - 2020. 02. 24. 03:50

Én marhára élvezem mindegyik részt. :)

Úgy repülnek el a 40 percek, hogy csak pislogok, mert máris vége.

Discovery-t is néztem, illetve nézni fogom, bár párszor kasza közelében volt, de nekem ez annyira Star Trek, és annyira hiányzott, hogy nem tudom szavakba önteni. :)

Zoli - 2020. 02. 24. 09:30

Fantasztikusrész volt a heti is.
Roddenberry mosolyog és elégedett a csillagok közt.

Tyberius06 - 2020. 02. 24. 10:35

Kegyetlenség? :D
Jó hogy most futottam bele egy FB postba, ahol mutattak egy kis összegzést néhány halálnemről, ami előkerült a régi sorozatokban. Nah azok se voltak éppen finomak. És akkor a finomabbnál finomabb cardassiai kínzásokról meg vallatásokról ne is beszéljük (Picard, O’Brian). Kicsit lehet erősebb a látvány a mostaniban, de összességében nem kegyetlenebb, mint a régiek, max. ott a több rész miatt jobban eloszlott.
Igen, Bjazylnál én is mentem a IMDB-re, hogy ki játsza, mert nekem is Martina Sirtis jutott eszembe.
Orville szintű bohóckodást nem tapasztaltam, de valóban voltak lazább jelenetek, ami valóban lehet reakció az Orville kezdeti sikerére, illetve sikerére az ST rajongók között.

Ace - 2020. 02. 24. 12:41

Nekem is a megvalósítás tünt brutálisnak. A Régi részekben is volt kegyetlenség (pl borg csonkítások) de ílyen nyersen valóban nem volt ábrázolva.

Martina Sirtis nekem is beugrott a színésznőről ;)

Orville-t nem éreztem a részből viszont Firefly beütést igen de lehet ,hogy ez csak nekem ugrott be.

korum - 2020. 02. 24. 14:37

Lesz ebből még Ranger spinoff :)

Llew - 2020. 02. 24. 20:48

Kicsit én is kapkodósnak éreztem Hetes körül az eseményeket, pedig szeretem a karaktert. Elsőre le sem esett, hogy az elején Ichebet látjuk.
Fura látni, hogy – egyelőre – hova vitték a Borg szálat. Valamikor ők voltak a rettegett, legyőzhetelen ellenség, most meg úgy sétálnak a kockán, mint Disneylandben és az exdolgozók meg célpontok lettek. Jó lenne, ha a végén a kollektíva rájuk rúgná az ajtó és visszaállítanák kicsit a renoméjukat. Persze ez nem túl esélyes.

Zoli - 2020. 02. 24. 21:01

All in! Vicceskedés fan kiszolgálás univerzum építés kikcsintás hegyek szándékos hőzás 120/120

heidfeld - 2020. 02. 24. 21:15

Simán lehet spinoff.
Epizód legérdekesebb kérdése: Honnan tudta Bjazyl, Hetes igazi nevét? Miért várt ennyit, mielőtt átment Terminátorba?Közelebbi kapcsolat lehetett kettőjük között. 10 rész roppant karcsúnak tűnik. Igaz, én simán néznék, akár 200 epizódot is, rajtam nem múlik…

Python - 2020. 02. 24. 21:23

Volt benne Firefly, de az évad eddigi leggyengébb epizódja volt. De ez a forgatókönyv hibája lesz szerintem. Sok kikacsintás volt benne, de azokat a TNG és VOY “szüzek” nem igazán fogják sajnos érteni. 7/10 nálam ez az epizód.

Ace - 2020. 02. 24. 21:24

Bjazyl és Hetesnek volt közös múltjuk ez biztos onnan tudhatta a nevét. Azt én sem értettem miért várt ennyi ideig a bosszúval.

Llew - 2020. 02. 24. 21:48

Valószínűleg Hetestől magától tudta az igazi nevét.
TNG-ből gyenge vagyok, így egy kérdés: ha már itt exborgokról volt szó, Picardot teljesen alkatrészmentesítették anno?

Lezuziusz - 2020. 02. 24. 22:34

Azért Picard és Hetes rész végi eszmecseréje megért egy misét, számomra az volt a rész fénypontja. De az egész rész alatt az járt a fejembe, hogy mi van Chakotay-jel. Voy végén ugye Hetessel összemelegedtek eléggé. Akkor WTF? És ezen vettem észre, hogy nekem hiányzik valami ami a régi sorikat (DS9, voy, akár ent) összeköti a jelenlegivel. Megmagyarázza, hogy pl Hetes miért és hogyan jutott el Rangerig. Igen tudom, 40 perc, de akkor is. Ja mi van Chakotay-jel? Valaki?
Tök jó amúgy Quark említése (yt-on valaki kikockázta, hogy van quark-os bár is a helyszínen ahol jártak), de pl Janeway? Admirális volt még a legutóbbi ST filmben is. Na vele mi van? Heteshez is eléggé közel állt. Két mondatot azért szólhattak volna. Ja Chakotay-jel mi van?
Ichebet sajnáltam, kedves karakter volt a VOY-ban. Következő évadra lehetne lottó, hogy kit hoznak vissza a régi legénységekből. :) Worf eléggé bitang lenne, vagy JOE ( voy – osh ). Ja Chakotayról tud valaki valamit?

@Tyberius06: érdekes elmélet és remélem nem lépik meg, mert nekem nagyon, de nagyon nem szimpi. De grat a logikádért. Hosszú és eredményes életet. :)

karit - 2020. 02. 25. 00:56

Jesszus, ez már féltáv? Úgy húzzák, mint a répamesét. Talán az ötödik rész már felfogható epizódként, de az első négy valami elnyújtott csapatépítő tréningnek hatott. Ha így haladunk, az évadzáró végére érnek csak a kockához, aztán egy évig kliffsztázisban hagynak valami olyamivel, hogy – Pajzsok 1 százalékon! Még egy találat, és vé

miles - 2020. 02. 25. 05:37

@karit :D

A fentiekhez nem tudok semmit hozzátenni.
Az azért meglepett, hogy van aki szerint pörgősek a részek.
Ez van, nem egyforma a tempónk sem, különbözőek vagyunk.

Ace - 2020. 02. 25. 08:25

Llew:

Igen elvileg minden implantól megszabadították Picardot. Viszonylag rövid ideig volt Borg(Locutus) napokig talán ezért nem tudtak beépűlni annyira a szervezetébe. Hetessel más a helyzet ő kislány kora óta Borg volt minél tovább Borg valaki annál több átalakítást, implantot (javítást) csinálnak rajta.

korum - 2020. 02. 25. 09:38

Barclayt hozhatnák egy kicsit vissza…

Ryanboy - 2020. 02. 25. 10:31

Áhh, nekem asszem össze állt a sztori egy része.
LEHETSÉGES SPOILER!!!
Gondolkoztam, hogy mégis mi a fene értelme volt Icheb kinyírásának, na meg, hogy a borg technológia kinyerésének… Aztán volt egy mondat valahol, hogy Bjazyl összejátszott a Tal Shiarral is, nekik adogatta el a Borg technológiát, majd eszembe jutott, hogy Soji miért kérdezgette Ramhdat, hogy mi történt, amikor asszimilálták és ugye ekkor fertőződött meg a Borg hajó.
Így már nekem elég nyilvánvaló, hogy mire futhat ki a sztori, hogy Icheb vérében ugye ott volt az a fajta vírus, amiért a szülei fel akarták áldozni, simán elképzelhető, hogy a Tal Shiar ugyan ezt a vírust alkalmazta Ramhdaékon keresztül a Borg hajón, hogy azt megfertőzzék, így pedig már össze van kötve a Seven/Icheb szál a rendes történettel is.
Az, hogy nekik miért kellett a Borg hajó, az egy jó kérdés, de tuti, hogy köze van Sojihoz meg a szintetikusok lázadásához.

Zoli - 2020. 02. 25. 11:37

Most olvasomm a new hope párhuzamot. Szánalmas…Ki eszi ezt be. szegénykék…

Ace - 2020. 02. 25. 14:48

Bár nem tartozik ide de ez a New Hope párhuzam jó nagy baromság azt a sztorit jó sok mindre rá lehet húzni mert egy hős útja lényegében és nyílván itt is van ilyesmi meg még sok ezer másik film és sorozatban is. Ősi történet mesélési alap ami egszerű működik, ennyi.

Neton - 2020. 02. 25. 15:04

Lezuziusz: sztem a Voyagerben is erőltetett volt a Chakotay szál, de tippre annak már régen vége. Janeway-t meg sztem nem fogják visszahozni, nincs miért igazából.

Amúgy meg ami a sorozatot illeti: mi is változtunk, a Star Trek is változik, a karakterek is változnak. Ez is pl hiba volt a TNG-Voyagerben, h mindenki ugyanolyan maradt 7 éven keresztül, miközben azért masszívan olyan traumákat éltek át, amiket csak sokéves terápiával lehet orvosolni (Geordi és Obrien állandó kínzása, Troi mentális megerőszakolása vagy 3x, Picard kínzása és asszimilációja, csak hogy párat említsek). DS9-ban legalább volt következménye a történteknek, Nog lábának az elvesztését is mondjuk röviden mutatták be, de az is még azért a Berman éra alatt készült (ajánlom a Berman Trek – Renegade cut vidit youtubeon), vagyis rengeteg dolgot másképp akartak volna csinálni, csak ő nem engedte. Most pedig lehet olyan Star Trek-et csinálni, ami más, mint az eddigiek, és ez jó.

Szerintem kifejezetten űditő, hogy végre nem a flotta rózsaszín szemüvegén keresztül nézzük az eseményeket, mert azért addig is kegyetlen hely volt a galaxis (TNG Gambit pl), de nem sokat láttunk belőle.

Szerintem ez a sorozat sokkal inkább Star Trek, mint a Discovery és nem a sok easter eggek miatt, hanem mert maga Picard karaktere alapvetően ugyanaz maradt, mint eddig. Hisz abban, amit anno a föderáció képviselt, illetve kiáll a saját értékei mellett és mindent kockára is tesz ezért. Az, hogy a sorozat reflektál a jelenkor dolgaira, az eddig is benne volt a Trek-ben, szal itt nem nagyon van újság.

Amit viszont a Discovery jól csinál – és most lehet sokan fújolni fognak – az az, hogy mer más lenni kicsit. Stamets és Culber doki, mint az első meleg pár bár fura nézni ugye ősTrek-es szemmel, de anno a TOS-ban Uhura, mint első fekete nő, bridge crew poziban is ugyanolyan volt, mint most ők ketten.

A Trek mindig is azt mondta valahol, hogy legyünk nyitottak egymásra, más kúltúrákra és dolgokra, nincs ez másképp most sem szerintem. Csak azóta felnőttünk és lehet elfeledkeztünk erről.

korum - 2020. 02. 25. 15:52

Lesz itt még valami összefüggés a Romulánok és a Borgok múltjában, lehet hogy azért félnek a Romulánok az új androidoktól, mert ők is így hozták létre véletlenül a borgokat.

bandido - 2020. 02. 25. 19:06

A legjobbakat erre a sorozatre lehet ásítani!
Kiváló altató sorozat.

kw_ - 2020. 02. 25. 20:13

korum: már az első rész után megjósoltam h az lesz kihozva az egészből h a borgot az a zsatvazs nevü rumulán kgb hozta létre régen.
aztán a vége az lesz hogy a borg feléled és elkezd asszimilálni mindenkit.

Malachi - 2020. 02. 25. 20:59

fene tudja, szerintem elég nagy trekkernek, vagy trekkie-nek, szóval rajongónak kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki tényleg élvezze. én a filmeket láttam (a régieket, újakat is kivétel nélkül, szerintem korrekt sci-fik) meg a Voyagerből három évadot, az a sorozat tetszett is tényleg, tervben van, hogy egyszer folytatom. TNG-ből több részt, meg a hozzá kapcsolódó filmeket, ugye.

de ez, hát nem tudom, inkább egy rendes filmet kellett volna készíteni szerintem, tízszer negyven percre ez a sztori rémesen kevés. ami jó, az a megvalósítás, a látvány, bár itt-ott mintha spórolás látszana (Picard sátója legyen inkább a szállás a hajón is, akkor nem kell új díszletet építeni, izé) de a történet érdektelen, semmi feszültség nincs benne, emlegeti néha valaki, hogy hú a robotlány lesz a pusztító végzet, de ez azért akárhogy is vesszük, nulla. karakterek Picard kivételével töküresek, de Patrick Stewart is fura, mintha másolni akarná saját magát, csak nem akar sikerülni valahogy. az egész olyan semmilyennek érződik.

mondom, szerintem ebből egy nagyon jó kis filmet lehetett volna összehozni, de így ez egy elpuskázott valami. kár.

fefe - 2020. 02. 25. 21:27

Hat nekem ezek az uj trek sorozatok semmik…
Unalmas…..
csilivili szarsag az egesz…
ez a picard is jol indult valamennyire de sajnos lapos es unalmas…

punyapapa - 2020. 02. 25. 23:21

Nekem bejött a mostani rész.
Tyberius elmélete, a Discoveryvel való kapcsolódásról tetszetős.
Ha a Föderáció, és Romulánok tudnak a háborúról, akkor egy kérdésem van.
A Borg kockát, azért vizsgálják, mert a borg techonológiával akarják legyőzni, vagy azért, mert szintetikusok a borg technológiát használják, és még most akarnak előnyt szerezni.

edg - 2020. 02. 26. 09:22

Nos, a kezdeti lelkesedésem végleg elfogyott. Nem is néztem végig a részt, az évadot sem fogom. Ez egyszerűen gagyi. Az egész jövőkép sablonos és hiteltelen.
Mindezért kár volt “feléleszteni” Picardot. A rész eleji brutalitás a német nevű bolygón meg fölösleges és undorító volt.

Tyberius06 - 2020. 02. 26. 13:52

Mindenki ezzel a brutalitással jön. Lehet az én ingerküsszöböm van kurva magasan, de nekem annyira nem tűnt brutálisnak. Oké nem volt szép látvány, de szerintem Picard vagy O’Brian kínzása a régi sorozatokban sokkal durvább volt még ha kevésbé grafikus is.
Olvastam az egyik készítő reagálását a rész kapcsán felmerülő panaszokra:
https://urszekerek.blog.hu/2020/02/25/megosztotta_a_nezoket_a_legujabb_picard_epizod

Tök igaza van. Szerintem jó irányba tartanak még akkor is, ha ez a “vérbeli rajongóknak” nem jön be.

Hm… azt mondjuk nem értem, honnan jött ez a romulán-Borg kapcsolat elmélet? Mármint, az elmélet, hogy majd az lesz, hogy a romulánok hozták létre a Borgot. Láttam külföldi oldalakon felbukkani ezt, de nem vágom ki miből jutott erre a következtetésre. Én semmi alapját nem találtam ennek.

kw_ - 2020. 02. 26. 16:37

tiberius:

onnan h emlitették h a romulán kgb hihetetlen nagy klisé titkot őriz hosszú ideje plusz a tények:
– mindenképp akartak a sorozatba borg szálat
– ott vannak a szintetiusak és az ai szálak
– nagyon béna a forgatókönyv

szóval ebből már nem túl nehéz összelegózni hogy az lesz a vége h régen a borg eredeti “verzióját” a romulánok csinálták meg ami aztán elszabadult de végül “elüzték/megszökött” a delta quadránsba és onnantól meg már ismerjük a sztorit. de ez annyira régen történt és kizárólag a romuluson hogy köztük el lett tusolva, a rendszerükön kivül meg nem tünt fel senkinek.

nomármost ha ez kiderülne akkor a föderáció lehet pipa lenne a romulánokra meg kb az egész galaxis. és igy máris megvan a kötelező dráma szál is.

1 bites forgatókönyv ftw.

Ace - 2020. 02. 26. 19:20

Szinte biztosra veszem ,hogy nem így lesz ezt a Borg eredetezést már a Discovery-nél is jósolgatták feleslegesen. A Borg nagyon messze keletkezett az Alfa kvadránstól tudva lévő mikor és ,hogy szereztek tudomást az itteni népekről. Azt előbb nézem ki belőlük hogy simán a technológiát akarják és a Borg nanitok is nagyon értékesek nem kell ezt túlmagyarázni miért fontos a Kocka.

Zorba the Geek - 2020. 02. 26. 21:29

Eddig vontatott volt, most meg hirtelen átcsap cyberpunkba. Azt hittem, hogy az Altered Carbon új szezonját nézem, bár az gyanús volt, hogy vér van, csecsek teljesen indokolatlan lengése meg nincs. Nem tudom mi ez, de nem Star Trek. Marina Sirtis kishúgát én is benéztem. Csalódás, a következő résznél eldöntöm, hogy nézem-e tovább egyáltalán.

Isaac - 2020. 02. 27. 13:07

Szóval : 7even ,the Fenris Ranger sorit akarok. Sokan mondtátok és igen én is néztem,hogy kicsit elrontották a cgi fiatalitást ,mert Marina Sirtis sosem volt ilyen vékony :) Aztán kiderült ,nem azonos a karakter :D
Ichebet sajnáltam,remélem nem csak azért ölték meg a karaktert,hogy Hetes-ből terminátort lehessen csinálni.
Ennek a dokinéninek meg valami nagyon komolyat mutathattak, ha a szerető/mentor/zseni Maddox-ot kinyírta, mondjuk úgy “for the greater good” miatt ;)

Python - 2020. 03. 01. 22:40

Az első évad 6. része az bizony nálam 9/10 lett az előző gyengébb epizód után.
Most kezd beröffenni a Picard széria, ebben a részben azért kaptunk bőven ST elemeket, és bizony Borg szálat is. A következő epizód szerintem szorosan kapcsolódik ehhez a részhez, de talán ez így lesz már a hátralévő 4 részben is!?!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz