login |

The Walking Dead: folytatódott a 10. évad

2020. 02. 24. 21:45 - Írta: winnie

41 hozzászólás | kategória: kritika,

Ócska cliffhanger-rel ért véget a 10. évad első fele, így nem volt meglepő, hogy a folytatás sem volt túl izgalmas, már ami a feloldást illeti, hiszen pontosan tudtuk, hogy mi fog történni: aki (látszólag) elég nagy kutyaszorítóba került, az nagyobb gond nélkül (oké, esetleg egy áldozat révén) ki fog kerülni belőle. A kérdés csupán az, hogy tulajdonképpen mit is akart elérni az, aki ezt a “csapdát” állította?

Alapvetően egy feszültnek szánt résszel akart visszatérni a TWD, mely közel sem esik szét annyira sok szálra, azonban a feszültség helyett inkább azt éreztem, hogy túl hosszú epizód, illetve a megmenekülés folyamata. Próbálták működőképessé tenni az iksz plusz egyedik “zombik az emberek ellen”-jelenetet, illetve átadni a klausztrofóbiát (többek között azzal, hogy az egyik karakterrel ki is mondatták…, hahh!), de ezek inkább csak elégséges szinten működtek.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Az is elég beszédes (nyilván részemről), hogy a rész végi halálok egy pillanatig sem ráztak meg, így amikor még utaltak is arra, hogy egyáltalán nem biztos, hogy meghalt Magna és Connie, akkor még kevésbé tudott ez a történetszál foglalkoztatni – gondolom, majd 2-3 rész múlva (ld. Alexandria, Hilltop, Oceanside izgalmas történetei) visszatérünk rájuk, és arra, hogy Daryl megtalálja-e őket.

Tudom, hogy a készítők próbálnak realisták lenni a lelki folyamatok kapcsán, és azzal is tisztában vagyok, hogy Carol még mindig kőkeményen PTSD-s, de az az igazság, hogy sem velem, mint nézővel, sem pedig a karakterrel nem tettek jót azzal, ahogy mindezt lejátszották. Carol csupán idegesítő volt így és bénázott, meglettem volna enélkül. Mint ahogy a barlangos lelkizések nélkül is.

Ha már a szupermáriózós föld alatti szál nem működött, a föld fölöttiben még lehetett reménykedni, de amellett, hogy a jelek szerint Negan-nek köszönhetően Alfa rájött, hogy Gamma árulta el, és utána küldte Bétát (ezt még leírnom is nehéz röhögés nélkül, bocs, még mázli, hogy mivel tovább mögött van, nem olvassa olyan, aki nem nézi a sorozatot!), nem nagyon lehet erről sem mit mondani, maximum annyi, hogy kaptunk némi creepy szexet – mindenki nagy örömére?

Nem, sajnálom, ez a félévadnyitó sehogy sem volt jó. És annak ellenére nevezem csalódásnak, hogy nyilván a TWD-től nem várunk nagy elkápráztatást. Ígérem, én leszek az első, aki fennhangon megénekli, ha így történik. Még mindig a kilencedik szezonra nézek, amiben bőven volt emlékezetes pillanat, most pedig hiába várunk ilyesmire, megint több lett egy elpuskázott lehetőséggel.

A végére egy promókép, és az, amilyen képet én tudtam az epizódból lőni.

41 hozzászólás Ne habozz!

Emanci Pál - 2020. 02. 24. 21:50

Mitsoda dráma! Meg trihler és kaland! Még hogy nincs suttogó erotika! Mindent tud, mindent tud! Olyan jó volt, hogy én sem hittem el…
Pedig akartam.

Viktor - 2020. 02. 24. 21:54

Én az első 4-5 évadot imádtam . 3-4 nap alatt ledaráltam annó,de ez ami most lett belőle már gáz. Ha így kezdett volna a sorozat szerintem 1 évadot élt volna meg. Az a kérdésem hogy szerintetek ,azért volt felkapott régebben mert nem igazán volt konkurencia, vagy tényleg jó volt? Mert akkoriban ez a téma,meg apokaliptikus világ elég egyedülálló volt .Érdekelne ki mit gondol.

speranza - 2020. 02. 24. 22:00

Nem nézem a sorozatot, de véletlenül beleolvastam a kritikába. :D :D

Emanci Pál - 2020. 02. 24. 22:15

Miért volt jó a The Walking Dead az elején, ha jó volt?
Bár engem a 3. évadnál (börtön, kormányzóék) elvesztett a sorozat egy jó időre (vagy én a sorozatot, vagy kölcsönös volt), de addig azért érdekelt, mert bár már az első pillanatától fogva léteztek a 28 nappal és héttel később filmek (és társaik [Rick kórházi feleszmélése erősen Kaptár 1. rész végei áthallásos volt, ami akkor még nem jelentett rosszat]), de nagyon vonzott, hogy ezt a nem szűz, de még talán nem teljesen elcsépelt posztapokaliptikus témát hosszabb futamidőn keresztül hogyan bontják majd ki, nem pusztán másfél-két órán keresztül. Hogy lesz komoly mélysége a történetnek is, karaktereknek is. Meg látens módon ez a világvége vízió benne van a modern ember gondolataiban, ezért felkapottá is vált elég gyorsan. Az elején persze még mindenki a saját ideális sorozatról szóló vágyképeit vetítette bele a fiatal sorozatba, legalábbis én így voltam vele, ma már óvatosabb vagyok az ilyesfajta elvárásokkal.

Necridus - 2020. 02. 24. 22:19

Egy újabb rész, aminek az első 5 percét még nézi az ember, aztán már egy helyben nem tud ülni, annyira unja, annyira nem tud rá hatni, aztán egy kis jeleneten (Neganék zoknis állószexe) meglepődik, megint unatkozik, és a legvégén konstatálja, hogy az utolsó 2-3 perc amúgy nagyon drámaira volt tervezve, de 0 hatása volt. És eközben nyilván ott a deja vu…

Ravagedseducer - 2020. 02. 24. 22:50

Engem az elején az fogott meg, hogy végig ott volt az érzés hogy senki sincs biztonságban, bárki meghalhat (és hullottak is rendesen még.) Plusz annyival szebb volt az egész sorozat, a helyszínek, vágások.

Nem tudom h ez direkt van-e, vagy csak èn érzem így, de sokszor a vágásoknál is csak az igénytelenséget érzem. De lehet ez csak azért van mert amúgy is nagyon unom már a sorozatot.

Nagyon nehezen kaszálok, de a 10 szép kerek szám és ha a fináléban megint egy semmitelen cliffhangert kapunk (ugye ahogy minden évben, most is beharangozták hogy milyen nagyszabású lesz), akkor abbahagyom. Egyik karakterhez sem tudok már kötődni sajnos és a történet is egy nagy nulla.

Hegedda - 2020. 02. 24. 23:15

Éééééés amiután bevágtáztak egy full sötét lyukba és csapdába esnek, na mit találtak zsebükben táskájukban ezek a humánok? Elemlámpát!
Kész vagyok, de ez a sorozat annyira édes guilty pleasure lett, hogy arra nincsenek szavak.

Vilmus - 2020. 02. 24. 23:49

Én a 7. évadban kaszáltam, de igazán az 5. évad volt az utolsó, ami tetszett.
Hetiben néztem az első résztől, emlékszem mennyire vártam a sorozatot, mielőtt elkezdődött. Nagyon tetszettek a karakterek, volt akiért lehetett izgulni, volt akit lehetett utálni. Hullottak a szereplők rendesen, és sok jelenet számomra emlékezetes maradt.
Csak egypár példa (Spoiler)

-Rick ébredése a kórházban és a parkolós jelenet
-belovaglás Atlantába és a tankos jelenet
-Carol lányának megtalálása a csűrben
-Michonne belépője
-a kormányzó lánya
-Rick, Carl és Michonne közös kalandja
-Lizzie kivégzése és azaz egész szál kezdve a zombifogócskával
-Terminus

Aztán a 6.évadtól egyre unalmasabb új szereplők jöttek, a régiek egyre kevésbé szimpatikus döntéseket hoztak, a 7. évadban már az újak nevét sem tudtam megjegyezni.
Azóta néha visszanézek, de már nem köt le a sorozat.

Lilith Dark - 2020. 02. 25. 01:05

Én végig izgultam az egészet, de csak a totális kedvencem, Jerry miatt; ültömben ugráltam, miközben egyfolytában azt mormoltam, hogy: Istenem, csak nehogy kicsinálják Jerryt! Szemetek! :D Esküszöm az égre, nélküle nem nézem tovább, ő az ultimate guilty pleasure-öm. ;)

Fizdale - 2020. 02. 25. 02:53

Az elején megfogott a hangulat, tetszett h egy ilyen apokaliptikus story nem csak 1,5-2 órában van elmesélve. Illetve volt mélysége a story-nak nem csak esztelen zombi hentelés volt hanem kibontották a karaktereket akik sokkal jobbak voltak az elején mint most. Az is tetszett ahogy bemutattak azt h a túlélésért mi mindenre nem képes egy amúgy normális ember, illetve jo volt h hullottak a fontosabb karakterek is ennek köszönhetően tényleg drámai volt. 5. Evad után abba kellett volna hagyni már nagy elfáradt és súlytalan lehet de hat a penz nagyúr. Viszont az Alphat jatszo színésznő azert oda teszi magát rendesen, egyik pozitiv alakítás a újabbak közül amiből sajna nagyon kevés van.

Ayrons - 2020. 02. 25. 07:35

“Alfa rájött, hogy Gamma árulta el, és küldte Bétát.” ez mehetne heti idézetnek. Delta nincs véletlen? Vagy omega?

irgum76 - 2020. 02. 25. 08:20

kicseszett idegesítő volt, hogy nem lehet szart sem látni
mint ahogy a poszt összehasonlító képén is látszik
tisztára mint a GoT csata jelenetnél
ott is ha felhúzta valaki a gammát akkor lehetett látni, hogy igen sokat dolgoztak rajta csak épp annyira sötét volt, hogy a végeredményen nem lehetett észrevenni
most itt is kipróbáltam a gamma korrekciót és lás csodát a hörgő masszából zombik tömege lett
nem tudom, hogy hogy lehet ennyire elcseszni
oké barlang, sötét, klasztrofób de akkor is basszus nem egy rádió játékot akarok nézni

irgum76 - 2020. 02. 25. 09:35

így már hasonlít a promó képre:
https://ibb.co/g6LN2cz

Enzo - 2020. 02. 25. 12:13

10×09

Volt minden ebben a részben, nekem az izgalom is néha átjött, viszont az elszomorító végkimenetellel nem vagyok elégedett. Gondolkodtam a barlangos veszélyforrások miatt, hogy lassan kicsit megritkíthatnák a népet, mert rengeteg szereplővel operál a sorozat, csak úgy voltam vele, hogy most akik veszélyben vannak, azok között túl sok a szimpatikus karakter. Erre b*meg a két kedvencem közül az egyiknek belengetik a halálát, de megmenekül (Jerry, érte izgultam rendesen, nem lepődtem volna meg, ha ott hagyja a fogát beszorulva), a másik (Connie) meg valszeg odaveszett a robbanásban… miért? :'( #köszcarol…
De tényleg, az ottaniakból Aaront vagy amúgy a fél alexandriai csapatot nem sajnáltam volna…

Alpha tutira ment, ha a zombisereg nem lenne elég életveszély, beküldött még suttogókat melléjük, és azt hittem, hogy kint felgyújtja az erdőt is, úgy ledobta az égő fáklyát a földre (amiből aztán érdekes módon nem lett erdőtűz #2…) A lenti zombikból így nem is származott nagyobb veszély, hogy kényelmesen végig lehetett parkourozni a taktikusan elhelyezett sziklákon, a suttogókból már inkább – ott amúgy mennyire hatásos lett volna, ha egyszer csak elfújja Magna gyertyáját és úgy támad rá :D A dinamitoknál enyhe Lost utánérzésem támadt, úgy alapvetően nem lett volna hülyeség berobbantani az egész helyet, de nem úgy, hogy még a teljes csapat ott van, a jóisten áldjon meg… hanem mondjuk mindenki kimászik a lyukon, utána dinamit meggyújt, ledob, bumm. Nem, ehelyett Klausztrofóbiás Karola néni elindul magánakciózni, mert az úgy biztos jó lesz…hát be is ütött a végére egyszerre mindenhol a szopóka. A sorozatot ismerve mondjuk még van rá sansz, hogy valahogy túlélte Connie és Magna, bár azt nemtom hogy lehetne hihetően megoldani.

Whisperer camp szál:
Hm, Negan Gammát dobta fel, pedig felmerült bennem, hogy mi van, ha Betát keveri gyanúba, de azt talán Alpha is kevésbé hinné el (azon túl, hogy amúgy nem is igaz). Már a latrinás beszélgetés is WTF (szegény bőrkabát), de utána az erdei szex, hát az a valaha volt egyik legfurcsább jelenet a sorozatban :D Pont kitaláltam, hogy Negan megfordul és Alpha is meztelen lesz, de azért felröhögtem rajta, rettenet szürreál volt az egész beszélgetés :D (Továbbá…fújmá’! :D)

Egyéb darabkák:
– Magna amúgy tök jogosan kérte számon Carolt, hogy minek kellett ide berongyolni, ha 1.klausztrofóbiás 2.messziről látszott, hogy csapda… (és lám, mi lett belőle, #köszcarol)
– Azon felröhögtem, amikor Jerry mutatta, hogy ott van nyíllal jelölve a falon, merre van a kiút :D
– Connie de aranyos, Carol tenyerére rajzolva (“U R OK”) nyugtatja meg :) (és erre mi történt…#köszcarol)
– Tényleg elég sötét volt a rész, én egyébként bármilyen sorozatból ha screenshotolok, azonnal megy rá egy auto enhance és rengeteget javít rajta.

#hétidézetei:
“-I never told you I was claustrophobic.
-If I only knew what you told me, I wouldn’t know shit.” :DD /Carol&Daryl/

“-You all right back there?
-Yeah, sure. I’m just a six foot two dude that had trouble fitting into airplane bathrooms. Why wouldn’t I be okay?” :DD /Jerry/

“You know, this feels like some sort of fraternity initiation. Is that what this is? Huh? Am I gonna get my skin suit and finally get to learn the secret Whisperer handshake?” :DD /Negan/

motch - 2020. 02. 25. 14:19

Én a hetedik évadnál kaszáltam (életem egyik legjobb döntése volt) de mindig elolvasom miket írnak róla ide csakhogy tudjam jól döntöttem. Az első évad parádésan jó volt mert tudott újat mutatni holott nem volt már újdonság a zombiapokalipszis dolog, és a szereplők érdekesek voltak az utolsó mellékszereplőig is még a gonoszok is és tényleg lehetett értük aggódni és az első négy évad tele volt emlékezetes pillanatokkal az abazulút kedvencem amikor Michonne két pórázra kötött zombival sétálgat, és érzelmesekkel is pl Lori vagy Andrea halála (bevallom ott megkönnyeztem én is). Ott kezdett el elszaródni amikor végleg letelepedtek mert az volt benne az igazán jó hogy bejárják az egész országot így mindig láttak valami újat. Mostmeg egy helyben vannak és fura mód kb 50 km-es körzetben a semmiből felbukkan egy új gonosz banda minden évadban. És hogy őszinte legyek a szóló Rick filmekre se várok annyira hiszen már nem tudnak semmi új érdekes dolgot mutatni van most összesen 15 évadnyi walking dead plusz jön az új sorozat, már tényleg ellőttek mindent.

winnie - 2020. 02. 25. 14:29

motch: annyi pontosítás, hogy a minden évadban gonosz banda sántít, mert csak neganék bukkantak fel – és utánuk 6-8 éven keresztül senki sem volt, bár ezeket a gazdálkodó éveket nem mutatták a sorozatban:) most vannak tény, hogy vannak a suttogók, de ők másképp jöttek. de akkor is csak két banda van az ötödiktől a tizedik évadig.

Enzo - 2020. 02. 25. 15:17

Na meg ha ők letelepedtek, de mások nem, akkor ebből következik, hogy mások időnként felbukkanhatnak.

Gab666 - 2020. 02. 25. 16:00

Csatlakozom az elégedetlenkedőkhöz. Én is kb. a 6-7-ik évadig néztem tv előtt, izgulva és várva az új részeket, aztán annyira ellaposodott, hogy már csak napokkal később nézem meg, online ha épp eszembe jut és nincs jobb dolgom.
Aztán mikor megérkeztek a suttogók (akiket egyébként zseniálisan felépítve hoztak be a sorozatba, szépen patikamérlegen adagolva) meg Negan “pálfordulása” (vagy mi) akkor azt mondtam, ez igen, ebből még lehet valami. Vártam a régi fordulatos, akciódús sorozat visszatérését, ami anno megfogott benne. De nem, egész egyszerűen annyira nem tudnak a készítők mit kezdeni a sorozattal, hogy már szinte fáj. Semmilyen lehetőséget nem aknáznak ki, a jól felépített karaktereket leépítik (vagy éppen a teljes feledésbe merülnek) a történet meg csak éppen hogy halad valamerre. Totális, pofátlan időhúzás, milliószor elpufogtatott klisékkel (csináljunk úgy, mint ha meghalna, de mégsem stb). Nálam most érett meg a kaszára sajnos. Valaki basszon közéjük egy atomot és dögöljön már meg mindenki. Minden további erőlködés csak még lejjebb süllyeszti ezt a valaha szebb időket látott és egyedi sorozatot. R.I.P. TWD…

Gared - 2020. 02. 25. 22:53

Na, először arról, hogy be kellett gugliznom ezeket a neveket, hogy ki dájnamájt-olta fel magát… :)

Én is egybe megnéztem az első kéthárom évadot. Frissen a zombik logikusak voltak. Ha a sorozat max két év történéseit foglalná magába, az valahogy jobban tetszene. Egyszerűen nem értem, hogy a zombik mínusz fokokban nem törnek szanaszéjjel, és a forró nyárban nem porlanak homokká. A “28 nappal később”-ben ezt értékeltem. Nincs még zombi-működés sem kaja nélkül – és az elején elkapott emberek/szarvasok hamar elfogynak.

De hónapok múlva az élőknek sincs kajájuk (és az ilyen Jerry-félék inkább hasonlítanának egy pálcika-emberhez…). A Rick&co. csak évek után termelt kukoricát és paradicsomot egy kis területen. Logisztikailag ez is hülyeség, de az Alfa-féle horda (vagymi) léte egyenesen képtelenség. Nyúznak egy nyulat ötszáz embernek…

Egyébként ha már itt tartok, a Terminus-féle paleo-étrend sem kivitelezhető. És nemcsak a forrás oldal bizonytalan, hanem az emberi bélrendszer sem húzza ki ezzel. Na, ennyit a kajáról.

/
Viszont ez egy mese-sorozat, és a sárkány akár egyfejű is lehet. Ezzel meg az a bajom, hogy az utóbbi összes évad semmi másról nem szólt, mint a tök fölösleges szenvedésről. Állati nehéz lehet úgy sorozatot írni, hogy “még ki nem vágott bánatos pofát”. És ez átszivárog a néző fejébe. Be is fejezem, mert pont eszembe jutott, hogy Negan kajakra halott zombibőrt csókolgatott (pföejjj!)… :(

Mate4182 - 2020. 02. 26. 10:19

winnie – a kukasok is egy banda a kornyekrol, ahogy az ocenpartiak is, az most mas kerdes hogy veluk osszehaverkodtak az idok alatt, de az tenyleg jogos erv hogy az utobbi evekben amiota ,,megalltak” hazhoz hozzak az ellenseget mindig

es ha mar az epizod: vicc kategoria :D
az hogy a zombik az elso evadban meg parak voltak, mara pedig igazabol fegyvertelenul, ugrabugralva-lokdosodve tulelheto egy teljes horda is, az az irok sajat maguk arcon kopese minden epizodban.
az hogy itt mar senkiert sem kell aggodni pont a minap kommenteltem egy posthoz.
siman feltennek ra egy tizest hogy a tegnapi 2 ,,halott” is visszater az evad vegeig …
(de volt ez mar rosszabb is: Glen a kukakkal megvan meg?)

az hogy ezek itt szenvednek egy csapat fegyvertelen (hozzajuk kepest!)idiotaval es nem kepesek megragadni 50en lofegyvereket es halomra loni oket az meg az o bajuk es minden emiatt elveszitett baratot/rokont maguknak koszonhetnek es meg is erdemelnek.

+1.: sokkal job velemennyel lennek a sorozatrol ha Negan huzott volna egy meglepot es leutotte volna alphat a csok kozben, (akar a nyakat is kitorhette volna), na az csavar lenne most. ez nem az …

Ash - 2020. 02. 26. 10:21

Már csak azért nézem mert régen még nagyon szerettem, rengeteget izgultam rajta, de mostmár egyre jobban gondolkozom a kaszán. Érdektelen és unalmas :(

irgum76 - 2020. 02. 26. 10:32

Mate4182

szerintem Negan átakarja venni a hatalmat a suttogók felett
így nem Alfát kell kinyírnia hanem valamilyen úton Bétát kiiktatni a képből

Mate4182 - 2020. 02. 26. 10:40

irgum76 – JDM teljes karakterfejlodeset dobhatjak a kukaba ha most kitalaljak hogy o ezeket a bolondokat akarja vezetni. pont azt kedveltem meg a kraktereben hogy meg mertek huzni azt hogy kedvelhetore irjak (a szinesz sarmja nem feltetlenul vet meg mindenkit kilora).

amilyen velemennyel van o roluk baromira meg lennek lepve ha a vezetojuknek allna (nem pozitivan lepodnek hanem olyan kaszalosan) raadasul nincs semmifele respect ami miatt hallgatnanak ra vagy kovetnek. a suttogok szerintem meg mindig megvetik es lenezik.

Mikilós - 2020. 02. 26. 10:57

Nekem egészen bejött, néztem volna a kövi részt, pedig az évad első fele engem sem nagyon mozgatott meg. De ez most tetszett. Carolt annyira én nem anyáztam, mint gondolom mások, nem zavartak a hülyeségei.
+ még Melissa Mcbride játéka a rész végén nekem nagyon tetszett.

Alfás rész annyira nem izgatott, de nem is volt azzal se komolyabb bajom.

Igaz, hogy a 9. évad sokkal izgibb volt a mostaninál, de azért bizakodó vagyok. Még bízom Angela Kangben.

Lekötött a rész. Nah :D

irgum76 - 2020. 02. 26. 11:43

Mate4182

“raadasul nincs semmifele respect ami miatt hallgatnanak ra vagy kovetnek. a suttogok”

na de hogy ha ő lenne Alfa jobbkeze akkor meglenne respekt
egyedüli gát most, hogy gerincre vágta Alfát Béta jelenti de Negan elég rafkós a hatalmi harcban

Mate4182 - 2020. 02. 26. 11:55

na de hogy ha ő lenne Alfa jobbkeze akkor meglenne respect

ezt alairom.

vajon ezt a ,,szeansz”ot Beta is megkapta alphatol? vajon ez tenyleg cask Negan megjutalmazasarol szolt? esetleg Alpha is elvezte? alairom vannak benne lehetosegek, de az tuti hogyha Negan nem vmi alnok cellal kamuzza be magat kozejuk akkor vegleg kaszalom ezt a marhasagot

Emanci Pál - 2020. 02. 26. 18:10

Negan, mint a suttogók új erős embere, majd vezére? Hát persze, a tantrikus szex és a szarkazmus is dívik náluk, egy Negan már csak belefér… Drága írók, miért nem maradt otthon, várva a tárgyalást, abban lett volna lehetőség és következetesség bőven. Emlékszik még valaki a BSG-ből Gaius Baltar tárgyalása, hogy az mennyire jó és fontos pillanat volt? Ez így pedig karakteridegen és több szempontból is nevetséges.
Kevés még érdekes karakter maradt a sorozatban, de legalább értük sem kell izgulni semmiért, ez igazából egy szívbarát sorozat, ezt el lehet róla mondani.

walaki - 2020. 02. 27. 12:38

Most futottam bele: “A Walking Dead az a sorozat, ami már halott, csak még megy” :-) Mennyire találó! Maga a sorozat az élőhalott! Igazán kár érte, régen bírtam.

_Peter - 2020. 02. 28. 22:42

Nem nézem már, a posztjaitokat átfutni bőven elég. Meggyőzőek a kaszáról, hiszen “ócska cliffhanger” szerint régi receptet követi az AMC :) PTSD Carol is vótmá kategória 1-5 évadokból.
Nem tudnak újat kitalálni az írók hiába cserélik őket. A körítés érdekesebb a sorozatnál: kiírt és kilépett színészek, Kirkman is már megunta a képregényt, pereskedések. FTWD is vicc lett Madison kiírása után végleg.

Régen nagy sláger volt a TWD, több éve már csak szemétdombra került elfelejtett fidget spinner.

Az biztos nem a “Alfa rájött, hogy Gamma árulta el, és utána küldte Bétát” :DDD szöveg csalogat vissza a sorozathoz. Ennél 20 évvel ezelőtt a WC-n felejtett TV műsorújság három soros Barátok közt ajánlója is izgalmasabb volt miben sántikál a Berényi Miki.

Elismerésem még mindig írtok posztokat róla hivatalból. (mégis csak egy nézettség rekordos sorozat)

“de akkor is csak két banda van az ötödiktől a tizedik évadig.”

attól függ hogyan számoljuk:

savior banda és zombi jelmezesek mint két főellenfél több évadra elosztva, viszont volt még a farkasok banda 5-6. évadra esett

a szövetségek sem rózsásan indultak:

kukás banda Ricket gladiátorharcra kényszerítette, szövetkeztek Negan ellen majd árulók lettek, aztán végül mégis Rickhez állt a Milla Jovovich cosplayer

óceánparti csak csajok bandával is döcögős volt a kapcsolat eleinte, meg akarták ölni Tarát hiába leszbi, Rick einstandolta a fegyvereiket, Aaron ment szövetséget kötni majdnem megölte egy vérszomjas amazon, Enid mentette meg (kár hogy később elvesztette a fejét)

winnie - 2020. 02. 29. 09:05

_Peter: azért a farkasok elég nullák voltak (pár kósza karakter, akiknek inkább a nemjelenlétük volt érdekes, a fenyegetés szele, mintsem az, hogy valami kockázatot jelentettek volna), de még a kukások is – utóbbiak inkább csak ott laktak, egy random közösség volt, jóformán senkit sem ismertünk onnan. megírták őket, így adtak nekik sztorit rickékkel kapcsolatban is, de ők sem olyanok voltak, hogy “jön valami nagy ellenség”

_Peter - 2020. 02. 29. 13:51

Farkasok nullák? Lerohanták Alexandriát, hullottak a statiszták mint a legyek.
Az igaz a nevesített szereplőket védte tőlük a plot armor és a csatát megnyerték. Jessie, Rosita, Morgan, Carol, Rick is megvédte magát simán. Diana és Denise is megúszták. A névtelen polgárok szívták meg, lásd killed victims rész:

https://walkingdead.fandom.com/wiki/The_Wolves

(mindent elmond a sorozat mai állapotáról, hogy öt évvel ezelőtti dolgokról beszélünk inkább :D)

winnie - 2020. 02. 29. 14:46

mondhatnám, hogy a nulla definíciója az, amikor az embernek nem jut eszébe. de nem arról van szó, hogy milyen hatással voltak, hogy x vagy y megölt a valakit – ilyen alapon alexandra breckenridge karakterének a férje is említhető. a sorozat hosszában nem sok vizet zavart, nem nagyon foglalkoztak velük, mellékszálat képviseltek, mint a terminus vagy tavaly a highwaymen. annak ellenére, hogy volt kiemelt szereplő, nem sok mindenkire emlékezhetünk.

_Peter - 2020. 02. 29. 18:27

Szintén attól függ kinek mi jut eszébe. A sorozat hosszában a Claimers banda is nulla mellékszál a rétestésztaként elnyújtott Negan banda és a búsójáráshoz képest, mégis nagyon emlékezetes rész volt Carllal mit akartak csinálni a Claimerek és Rick hogyan oldotta meg “harapós” kedvében.

Számomra még a szintén nem túl hosszú atlantai kórházas Dawn-Beth szál is előbb eszembe jut érdekesnek, mint a suttogók csoszogása évadokon át. A Terminus kannibálokra se mondanám csak mellékszál voltak, úgy emlékszem. Az a rossz a vontatott tempó miatt kizárt újranézze az ember, maximum a Darabont elejét. Ha valami homályos el lehet olvasni a TWD fandom wiki cikkeket.

winnie - 2020. 03. 01. 11:50

kiderült, hogy a connie-t játszó lauren ridloffot a marvel-mozifilmes castingja miatt kellett kiírni – gondolom, egy időre.

Key - 2020. 03. 09. 20:59

10×11

Már az idejét sem tudom, mikor volt utoljára ilyen, de ez a rész kifejezetten tetszett, sőt, már most nézném a következőt!
A Judith – Daryl beszélgetés a hét jelenete. A hölgyek ismét elolvadhatnak kedvenc nyílpuskásunktól, Judith meg cukibb, mint bébi Yoda, imádom, amikor a kiscsaj a képernyőn van, gyakorlatilag nincs olyan szereplő, akivel ne tudna jó párost alkotni.

dexike3 - 2020. 03. 10. 07:50

nem volt rossz. viszont milyen Deus Ex Machina lesz már itt kérem szépen?
oké nem szégyen a jótól (lopni) átemelni dolgokat, de azért egy kicsit túlzás, hogy a GoT 8×02-03-at ennyire majmolják. csak itt nem Podrick, hanem Eugene fakad dalra…

Gatts - 2020. 03. 10. 16:56

dexike3: Nekem is a GoT nagy csatája jutott kapásból eszembe, csak itt még azért lehet látni valamit. :D
De akkor vajon Judith fogja leölni a Night Ki… izé Alphát? :)

Rammsch31n - 2020. 04. 04. 13:20

Jesus f. christ! Mi a jóég volt ez a 15. rész??

Egyedüli értékelhető jelenet az Daryl meg Judith között játszódott le, a többi egy nagy 0. Tele idegesítő hülyeségekkel, a Princess-Eugene párosítás meg egyenesen halálos párosítás. Még jó, hogy már csak 1 rész van hátra, azt még megnézem, aztán búcsút intek…

winnie - 2020. 04. 04. 14:57

“Még jó, hogy már csak 1 rész van hátra, azt még megnézem, aztán búcsút intek…”

az majd csak nyáron vagy ősszel lesz, most ez volt a finálé.

Rammsch31n - 2020. 04. 04. 19:04

igen? :O
de ennek így akkor még annyi értelme sem volt, mint amennyit gondoltam. :D

winnie - 2020. 04. 06. 06:12

A showrunner: “Obviously, we think everybody did an amazing job on episode 15. “

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz