login |

Pilot-mustra: I Am Not Okay With This – 1×01

2020. 02. 26. 19:30 - Írta: winnie

58 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Lehet, hogy mire kikerül ez a poszt, addig a végére is érek a Netflix mai premierjének, aminek a magyar címe Ez így nem oké (és ami nem csak felirattal, de szinkronnal is érkezett). Mert vannak olyan sorozatok, amiknél elég egy-két jelenet, hogy az ember tudja, hogy pont az ő ízlésére kalibrálták. Ez azonnal berántott az iskolába menéssel.

Ilyen volt anno a The End of The F***ing World is, amiről itt írtam, és bizony ezt a kritikát is kezdhetném úgy, ahogy azt, hiszen nagyon darára termett, rövid szezonos (7 rész), rövid pilotos (bruttó 19 perc), rövid epizódos, és ez is Charles Forsman képregény-albuma alapján készült, ami miatt el is kezdett érdekelni a rajzolt alapanyag, hogy vajon az is ilyen hatással lett volna rám.

I AM NOT OKAY WITH THIS – 1×01 – 8/10

A fenti értékeléshez még a 2. és a 3. részt is hozzá lehet venni, nem csak azért, mert az egészet így egy 1 órás pilotként kezelhetjük, hanem mert le is zárul az 1×03 végén egy gondolati egység, az 1×03 kap egy csúcspontot, ahonnan már nem nagyon lehet visszafordulni.

De miről is szól az I Am Not Okay With This? Nos, alapjába véve egy középiskolai közegbe beilleszkedni akaró, magát unalmasnak tartó lányról, aki még elég keményen apja öngyilkossága hatása alatt van. Ő igazából csak normális akar lenni, a legjobb barátját maga mellett tudni, és kibírni idegesítő anyját, azonban ez nem nagyon megy ilyen-olyan okokból, s mindennek tetejébe fura dolgok kezdenek el történni vele, azt kezdi érezni, mintha…, mintha különleges képességekkel rendelkezne.

Lelövöm a poént: rendelkezik is. Legalábbis úgy tűnik, így az alapfelállás némiképp a YouTube Red-es Impulse-ra hajaz, ott is egy szorongó lány a főszereplő, azonban Sydney nem teleportálással kezeli a túlzottan stresszes szituációkat vagy azt, amikor indulatok töltik el, hanem másképp. (A készítők nem árulnak zsákbamacskát azzal, hogy flashforwarddal indítanak, amiben hősünk csurom véresen baktat az utcán: valami rossz fog történni a szezon végén.)

Persze addig van időnk, megismerjük a minden bájt nélkülöző kisvárosi helyszínt, a barátnő, anyu és tesó mellett a haversrác, valamint a tapló focista mellékkarakterét, miközben a zenékkel, a narráció stílusával, valamint a képekkel tök jó hangulatot teremtenek meg.

Szóval egy (elcseszett) felnövés történetnek lehetünk a szemtanúi, amibe természetesen beleférnek a világról való nagy (vagy cinikus) meglátások, valamint a félszeg lávsztori (az egymásnak való pattanásmutogatástól az első füves cigiig) is az Enya-pólós sráccal – mindez kimért módon tálalt, fanyar, de folyamatosan sötét tónussal átitatott humor kíséretében.

Mint az Impulse (vagy a The End of…) ez a sorozat is nagyon főszereplő-centrikus, szóval, akinek bejön az, amit Sophia Lillis csinál (nagyon jól) vagy a karaktere, annak nyert ügye lehet, akinek viszont nem, az nem hiszem, hogy bármi szeretnivalót fog találni ebben a történetben, ami ki tudja, hová fog kifutni, de az biztos, hogy nagyszerűen indult, és eddig igencsak nézette velem magát.

58 hozzászólás Ne habozz!

Sidewinder - 2020. 02. 26. 12:09

Az első rész alapján mindenképpen említésre méltó,és érdekes sorozatnak ígérkezik!

Cordelia - 2020. 02. 26. 13:48

sztem rövidek az epizódok, és szó szerint mire történt valami igazán izgi, ami beindította volna a sztorit, addigra HOPPÁCSKA….vége az évadnak.
Szerény véleményem, hogy jobb lehetett volna hosszabb epizódokkal és kicist továbbszőve a sztorit, nem ott abbahagyni, ahol tulképpen vége lett.
Elment vele az idő, de nekem körülbelül ennyit adott az évad.
Amit viszont megemlítenék, hogy Sophia Lilis-t valaki igazán felfedezhetné már, mer ő szerintem lehet valaki.

Mónika - 2020. 02. 26. 20:07

5/10-et adtam neki a lehetőségek miatt, amivel ha lesz folytatás remélem jobban élnek… (és Sophia Lillis is kevésbé lesz idegesítő) :/

Alain Prosztó - 2020. 02. 26. 20:09

Épp most vagyok túl a piloton. A sztori még épp csak körvonalazódik ugye, de a hangulat abszolút telitalálat ezzel a lepukkant, vidéki pennsylvaniai helyszínnel.

winnie - 2020. 02. 26. 20:14

király volt az ócska eagles póló a srácon!:)

nish - 2020. 02. 26. 20:17

Nekem nagyon bejött az évad.
Az utolsó rész végén azt hittem hogy egy “elgondoltam” jelenet biztos, de nem. Azon “mi a f–z” kijelentéssel néztem egy nagyot :D

zoliszekely - 2020. 02. 26. 20:27

Ledaráltam és egész jó volt. Lányoknak jobban fog tetszeni, de egynek elment inkább így mondanám :D Nekem 10/7, de jó volt a cliffhanger és a 2. évad lehet még jobb lesz. Picit több szerephez juthatott volna Stanley karaktere szerintem.

Alterego9 - 2020. 02. 26. 20:47

Nekem csalódás volt, lehet hogy amit Cordelia írt igaz, hogy több tartalommal jobb lett volna, de így nagyon olyan érzés volt hogy épp csak lefutotta a kötelező köröket amiket az alapfelállása után várni lehetett.

Az End of The F***ing World írójától és rendezőjétől is többet vártam volna, a kézjegyük tényleg érződött a hangulatán, maga a cselekmény viszont annyira sablonos volt, hogy szinte minden jelenetére tudnék mutatni egy másikat, egy ugyanilyen “tinédzser felfedezi hogy szuperereje van” témájú sorozatból.

winnie - 2020. 02. 26. 20:50

(a készítő más, csak a képregényes alap írója ugyanaz. a the endes készítő nemsokára jön egy saját, görög mitológiás netflixes sorozattal.)

Alterego9 - 2020. 02. 26. 21:48

A “Not Okay” rendezője is ugyanaz mint a “F***ing World” több korai epizódjáé, Jonathan Entwistle.

Te gondolom Charlie Covell-ről beszélsz, aki csak a F***ing World forgatókönyvírója.

winnie - 2020. 02. 26. 21:49

“Te gondolom Charlie Covell-ről beszélsz, aki csak a F***ing World forgatókönyvírója.”

“csak”???:) (nyilván rá gondolok, aki miatt az a sorozat olyan lett, amilyen. miatta lett olyan.)

egy sorozat milyenségét csak és kizárólag, vagyis legyen 90%-ban a készítő határozza meg. a rendező csak egy szakmunkás, aki ad ugyan víziót, ha a pilotot rendez, de egyébként szinte sosem lényeges. szemben a filmekkel, ahol pont fordított a dolog, hiszen ott az író munkája nem annyira lényeg, és szinte minden a rendezőn múlik.

az, hogy ki a rendező, a sorozatoknál szinte sehol sem jegyzik. itt enthwistle társkészítő, de a másiknál _csak_ rendező volt.

(ezzel csak arra célzok, hogy a kettőt ilyen szempontból nem érdemes összevetni. csak azért, mert valaki rendezett valamit, még nem kell várni azt, hogy az új rendezése (ami készítése is) az előző szintjén lesz, amit nem ő készített. csak erre céloztam. még akkor is, ha nálam bőven azon a szinten volt.)

monti - 2020. 02. 26. 23:06

zseniális, képtelen voltam abbahagyni mostanáig daráltam, netflix elég sűrűn belenyul a tutiba és a gyerekszínészek is zseniálisak

irgum76 - 2020. 02. 26. 23:26

a zenét még senki nem említette pedig szerintem azt is nagyon eltalálták
a végén a Echo & The Bunnymen – The Killing Moon libabőr volt

motch - 2020. 02. 26. 23:50

Nagyon jó volt és pont a rövid részek miatt, mert mondjuk nekem nem lett volna kedvem végignézni mégegy ezerszerlátott youngadult fantasy a végére már úgyis kissé hajazott a stranger thingsre de szerencsére pont vége lett és megmaradt viszonylag eredetinek így mindenképp várós a folytatás, remélem ha csak ilyen aprócska az évad nem kell egy évet várni rá

jenga - 2020. 02. 27. 01:10

megmondom oszinten, ennel tobbet vartam
ez kb. az end of the.. s2 szintje volt, az s1-tol elmaradt a pulse s1 is jobb volt ennel
tipikus netflixes huzas, bedobnak egy kepesseget, amivel becsalnak sok embert, hogy aztan az egesz szezonban alig vegyek elo
a kek oltonyos gyerek es az occs voltak a legjobb karakterek
Sophia Lillis meg total olyan, mint Ellen Page volt fiatalon

Batawanga - 2020. 02. 27. 01:15

Végignéztem, teasernek pont jó volt ez a 7 rész. Egyelőre nem éri utol a Sex Education-t, a TEoTFW-t vagy a Stranger Things-t, de van benne potenciál. Ja, és az Insatiable-t említeném még, mint hasonló cuccot.

dexike3 - 2020. 02. 27. 08:38

majdnem lecsúszott az egész évad (tényleg csak 7 rész?, szerintem többet is elbírt volna). ez mérföldekkel jobb mint a Daybreak (bár azt is kedveltem). jó a szereposztás is (az It nagyon Üt :) bízom benne, hogy nem csak egy szimpla “leszbi dráma” a szerelmi szál, jobb lenne, ha a nemi identitása nem lenne egyértelmű. biztos az apa szál is hangsúlyt kap majd a következő évadban, már ha lesz.
8/10 nálam is simán, eddig.

serjorahbonbon - 2020. 02. 27. 09:22

spoiler alert

– Srácok, kéne egy új sori, amíg folytatódnak a tinikedvencek, de ne menjen rá a gatyánk az írókra.
– Lássuk, mi megy nagyot mostanság.. lehetne benne egy csaj, kb. olyan képességekkel, mint Eleven, csak a lúzerebb fajtából, hogy tudjanak vele azonosulni az önmagukat kereső, weirdo fiatalok is..
– Mint a csaj a Carrie-ben?
– Müködhet, de ne legyen annyira creepy. Legalábbis sokáig ne legyen az, de a vége felé mindenképp rakjatok bele egy fejrobbanást, tudjátok, volt az a politikusos sorozat amit elkaszáltak, amiben felrobbantak a fejek..
– Say no word, a lényeg megvan, a többit szedjük össze a mostanában sikeres sorikból.Jöhet bármi, ne erőlködjetek nagyon az adaptálással, úgyis csak 20 perces részek kellenek, abból is max 6-7 egy évad, szóval, mire eljutnánk az írásig, véget is ér.
– done.

sancho pansa - 2020. 02. 27. 11:00

serjorahbonbon: ez egy pár évvel ezelőtt írt képregényből készült, szóval nem kellett összeszedni semmit, meg volt írva. az persze lehet, hogy sikeres sorozatok merítettek ebből.

splash32 - 2020. 02. 27. 11:16

Engem eléggé megvezetett a sorozat. Nyugis, igényes sorozatnak tűnt. Rohadt jó zenékkel és hangulattal. Még a tinédzser körítést is meg tudtam bocsátani, meg a sablon szerelmi köröket. Valahogy nézette magát. De az utolsó részre rohadtul nem számíottam. Engem megvettek a következő évadra. Amúgy azt a 3,5 órát simán megéri…

irgum76 - 2020. 02. 27. 12:58

sancho pansa:

azért ez kicsit megmosolyogtató amit írtál
a Carrie 1976-os és ugye a könyv még korábbi
a sztori egy az egyben át lett emelve onnan

winnie - 2020. 02. 27. 13:00

Azért kíváncsi vagyok, mit és mennyit vettek át a képregényből, hogy csak az alapszitut és a karaktereket, vagy a sztorit is. Mert inkább tippelném azt, hogy eltérnek, de nem ismerem. Az viszont biztos, hogy a füzethez képest rengeteg mindent kellett hozzágondolni, mindent nulláról megteremteni, mert ott nem sok mindenbe lehet kapaszkodni.

winnie - 2020. 02. 27. 13:10

“a sztori egy az egyben át lett emelve onnan”

ha egy az egyben lenne, akkor nem lenne ennyi különbség – az alapfelállás hasonlóságára gondolsz szerintem, a történet már most, az elején is más. (de ezért is vagyok kíváncsi, hogy a képregényben ez megvan-e, vagy ez a sorozatos út.) (mondjuk, ha hasonlóságok, akkor persze valaki meg a naplós sztorikat fogja felemlegetni (pl. bridget jones), ahogy nekem is a posztban említett két másik sorozat ugrott be. a máshol említett stranger things annyira nem, mert inkább hangulatra szoktam asszociálni, de végülis ha elevenre gondolunk, akkor jogos.

winnie - 2020. 02. 27. 13:18

ki kéne találnom, hogy mikor ildomos finálékritikát írnom. mármint, hogy mennyivel a pilotírás után.

irgum76 - 2020. 02. 27. 13:38

használj algoritmust :)
pl a sorozat összóraszáma osztva 2-3 órával és annyi nap után

Shannen - 2020. 02. 27. 20:50

Tegnap is végig tudtam volna nézni az évadot, de annyira tetszett, hogy nem akartam egyben ledarálni, így végül ma fejeztem be.

A hangulata már az elején elkapott, eléggé TEOTFW-utóérzésem volt, ami nem feltétlen baj, csak közben annyira eredetinek sem érződött, mint anno annak az első szezonja. A fiatalok nagyon jól lettek castingolva, a zenék is jók voltak és a vége ütött azzal a robbanással.

Kicsit sajnálom, hogy ennyire rövid lett az évad (a részek hosszával nem volt bajom), még egy 4-5 rész beleférhetett volna.

dexike3 - 2020. 02. 28. 08:01

hát a végére egyet kell, hogy értsek. coitus interruptus lett belőle. de ez a szerelmi szál, akkor sem jön be még, ha a karaktereknek jól is áll.

winnie - 2020. 02. 28. 08:28

“Hihetetlen, hogy mekkora ötlettelen, összelopkodott cucc”

itt mindig adja magát a kérdés, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? mármint az embernek előbb nem tetszik, és utána indokolja meg magának, és jut el addig, hogy ismerős elemei vannak, vagy mivel ismerős elemei vannak, azért nem tetszik. szerintem inkább az előbbi. főleg, hogy más sorozatoknál pozitívumként említik az effélét és más szót használnak rájuk. szóval annyira nem érzem minősítésnek, inkább önmegerősítésnek, miszerint “ez nagyon szar, de ez nem elég, ezek még lopnak is!!”:)

(ez csak arról jutott eszembe, hogy sosem jutott még eszembe bármit lopásnak illetni csak azért, mert máshol már látható volt – nyilván itt nem volt eredeti gazda, akitől elemeltek valamit, inkább vannak motívumok, amiket sokan használnak fel. és sok sorozat szeret a nézőnek ismerős dolgokat prezentálni. ld. aki negatív akar lenni a stranger things esetében, az nem csak csépeli jogosan, de még hozzá is teszi, hogy “és még loptak is”, aki meg pozitív, az isteníti, majd odaböki, hogy de ügyesen használták fel benne a klasszikus, 80-as évekre jellemző vonásokat.)

vjsdszk - 2020. 02. 28. 09:14

Nem azért szar mert szar és kész, hanem mert ez szolgai másolás, nem több, és az a legbosszantóbb, hogy természetesen csak a végére jön rá az ember, hogy tényleg megszívatták.
Írhattam volna, hogy azért rossz mert lelövi a végepoént már az elején vagy akármi, de nem. Semmi eredetiség nincs benne, legalább… valami, bármi. Egy darab részlet sincs amire azt tudnám mondani, hogy érdekes volt vagy meglepő. Lehet az elődök munkáiból ihletet meríteni, de ez annál több volt, ez a sorozat így ma már egy nulla. Nállam legalábbis.
Nem rossz, csak a jó nem ilyen. Így jobban hangzik? :)

Fragohol1C - 2020. 02. 28. 09:56

Ez rohadt jó volt, rögtön bevonzott és tetszett minden perce. A vége eléggé wtf volt, kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy mégis mi történt ott.

irgum76 - 2020. 02. 28. 09:58

“Írhattam volna, hogy azért rossz mert lelövi a végepoént már az elején vagy akármi, de nem”

az nekem pont nagyon tetszett, hogy így belecsaptak a lecsóba rögtön az elején
a második rész után meg arra számítottam, hogy minden rész elején kapunk egy-egy mozaikdarabkát a végkimenetelről
sajnos nem így lett

a retró trend meglovagolását is ügyesen oldották meg szerintem
nem áttették a 80-as évekbe hanem mindenben a 80-as éveket idéztékmeg díszlet, ruházat, zene
uncsiöcsi meg is kérdezte, hogy “ez most akkor mikor is játszódik?”

viszont számomra ahogy Lovasi megénekelte:
“jó, hogy vége a 80-as éveknek és nem jön újra el”

winnie - 2020. 02. 28. 11:07

vjsdszk: :) egy fokkal mindenképp jobb, bár biztos tudnék eredeti húzást mondani, de attól jobb nem lesz – akár még “a végpoén lelövését”, mely ha így hat rád, akkor valahol eredeti. (persze nem az, viszont éppen ezért jó narratív húzás (ilyenkor le szoktam írni, hogy tök véletlenül a kedvenc filmjeim közül 3 vagy 4 is ezzel a trükkel él)). (egyébként pont emiatt a kezdés miatt nem lehet azt mondani, hogy kiszámítható, legalábbis olyan szempontból nem, ha valaki számára az a kiszámítható, hogy gondol valamire, és akkor az történik. nyilván, ha valaki 2 vagy 4-5 dologra gondol, akkor jó eséllyel az egyik be fog válni.) (itt is ott volt a carrie szcenárió, vagy ami lett. cserébe ha nem így kezdődik, akkor biztos, hogy senki nem várta volna ezt zárásnak. de ezt túlbeszéltem.)

winnie - 2020. 02. 28. 11:09

bár a mostantól költői kérdés továbbra is áll, hogy kell-e az eredetiség a jósághoz, vagy azokat felülírja-e a megvalósítás, a karakterek vagy akár a dialógok, melyek egyenként is lehetnek olyan jellemzői sorozatoknak, amik alapján valaki isteníti őket.

és itt most nem is a saját véleményem miatt adja magát a kérdés, mert nekem nem azért jött be, mert ismerős vagy nem volt ismerős, hanem más elemeknek köszönhetően. és ezért is érzem azt, hogy ha az embernek tetszik valami (főleg, ha nagyon, nagyon tetszik), akkor egy cseppet sem fog foglalkozni azzal, hogy mi eredeti és mi nem. ha viszont nem tetszik, akkor azonnal előkapja – én is ezt szoktam tenni.

winnie - 2020. 02. 28. 11:11

egyébként, amit irgum76 ír, az szerintem is nagyon érdekes. én konkrétan le akartam írni, hogy a 90-es években játszódik a sorozat, mert eleve azt hittem, hogy a képregény is akkori. aztán, ahogy visszagondoltam, akkor lejött, hogy bár sok a retrós utalás, valójában nem nagyon derül ki, hogy nem a jelenről van szó. (próbáltam visszapörgetni magamban, hogy vannak-e mobilok, illetve sasoltam, hogy az apa milyen amerikai foci meccset néz, de egyiknél sem jutottam semmire.)

irgum76 - 2020. 02. 28. 11:31

“hogy az apa milyen amerikai foci meccset néz”

ne a meccset nézd hanem a tévét :)

irgum76 - 2020. 02. 28. 11:37

mármint a lapostévét amin apa a meccset nézi
(ha nem lett volna érthető)

skizo - 2020. 02. 28. 14:03

Nagyon idegesítő. Ez az alter, hippi, füves szűrőn bemutatott tini problémázás egyszerűen csak idegesített. Plusz az angolos stílus (ezt nem tudom jobban megfogalmazni, skins hangulat, amit abban imádtam) Olyan érzés nézni ezt a két sorozatot, mintha egy marék xanaxal, egy szakadt kanapén hallgatnám ahogy valaki meséli. AZ eotfw-nek ez jól áll, mert ott alapból beteg emberekről szólt a mese. De itt elvileg viszonylag “átlagos” tinikről van szó. Az egész évad történése belefért volna egy részbe. Két pozitívum van. Az egyik a rövid részek, így legalább gyorsan vége lett az évadnak. A másik a főszereplő, ő már az Azban is nagyon jó volt. Belőle még lehet valami. Csak időben szálljon ki ebből a mocsokból.

Atir - 2020. 02. 28. 14:16

Gyorsan ledaráltam az egészet, jókat nevetgéltem. A színészek szuperek. Nem tudom, hogy a nagy durranás után lehet e hasonlóan viccesen folytatni egy esetleges 2. évadban.

winnie - 2020. 03. 01. 10:03

na, végre utánaolvastam, hogy a képregény úgy fejeződik be, hogy sydney a saját fejét robbantja fel.

winnie - 2020. 03. 01. 10:04

“Csak időben szálljon ki ebből a mocsokból.”

pedig inkább akkor lesz belőle valaki, ha marad sokáig egy sikeres sorozatban. ld, it vagy sharp objects.

Abraka dabra - 2020. 03. 01. 13:35

Hm elég kettős érzésem van a sorozattal kapcsolatban. Voltak benne részek, amit tetszettek, meg maga az alapsztori is érdekes. De végig volt valami benne, ami idegesített. Egy kicsit szerintem a főszereplő csaj személyisége is idegesítő, annak ellenére, hogy vannak szerethető részei a karakterének.
Lehet nekem is a 20 perces részekkel van a bajom, de valamiért nekem valami hiányzik belőle és nem tudom megmondani, hogy mi :)

VvD - 2020. 03. 01. 15:30

Na végignéztem én is. Remélem, hogy folytatni fogják ezek után, ekkora egy cliffhanger-t…
Nekem nagyon tetszett az egész. A főszereplő visszahúzódó, cinikus személyisége valahogy adott az egész sorozathoz egy stílust, egy plussz ami miatt még jobban tetszett. Néha volt benne pár idegesítő pillanat, de alapvetően élveztem. Azt mondjuk nem nagyon értem, hogy miért nem kezdtek el nyomozni az eltűnt felvétel után. Mindenki azt nézte volna meg először, minek után a könyvtár romokban hevert. És ott volt 5 gyerek detention-ben, pont ekkor, szóval azért nem nehéz összerakni hogy vmelyik volt. Na mind1. Nagyon remélem hogy lesz s2.

dezmond - 2020. 03. 02. 08:52

+1 negatív vélemény.

Inkább előnye volt a rövidség, mint hátrány. Szerintem is klisés, ezerszer látott sztori, nem is kell belőle több ennél. Csajszika az IT-ben jót játszott, itt eléggé semmilyen volt, a srác inkább tehetségesebb volt, ellopta a show-t. Egy délután ledaráltuk, nem állítom hogy pár hét múlva emlékeznék még a sztorira. Ha a második évad is ilyen rövid lesz akkor egy binge-t megér az is, azon kívül olyan 5/10

irgum76 - 2020. 03. 02. 09:18

” Csajszika az IT-ben jót játszott, itt eléggé semmilyen volt”

de ha egyszer ilyen letargikus, életunt karaktert kellett játszania
viszont amikor kilépett ebből azok felemelő pillanatok voltak
és ezt a kontrasztot nem lehet egyszerű eljátszani
ő viszont szerintem jól hozta mindkét hangulatot

Eltiron - 2020. 03. 03. 19:16

Két rész után elengedtem. Nyilván nem én vagyok a célközönség, de azt akkor is látom, hogy ez valami borzasztóan klisés nyomi tinicucc, ahol az amúgy se túl hosszú játékidő kb 25%-a arra megy el, hogy hülyén bámulnak egymásra és olyanokat mondanak, hogy “ja”, meg “öööö”.

ttwnwbd - 2020. 03. 04. 11:45

Nem volt rossz, de sok fenti hozzászólóhoz hasonlóan nekem is állandóan “utánérzés” érzetem volt. Állandóan az járt az eszemben, hogy mintha túlságosan sok jelenetet láttam volna már valahol: Carrie, Unbreakable, Breakfast Club, Stranger Things, The End of the F***ing, Impulse… A fene tudja.
És nagyon rövid volt, igen. Kíváncsi leszek, merre indulnak el a második évadban.

Zsombi2002 - 2020. 03. 05. 15:56

Nekem nagyon tetszett, pedig a szuperhős téma miatt már nem akartam belekezdeni. De jó poénok, színészek.
Jah, és a Bloodwitch fent van spotifyon, lehet nyomatni. 😅

Ripazha - 2020. 03. 07. 12:19

Hmmm.
Mókás kis sorika. Kellemes időtöltés volt, engem nem zavartak a kis utalások, teljesen elvoltam ebben a szarkasztikus világban.
(winnie: azért megnéztem volna ezt a sorozatban, mármint a képregényes befejezést)

De kíváncsi leszek mi lesz ennek így folytatása.

kriszta.g - 2020. 03. 07. 15:12

Remélem nem a képregényes befejezés lesz mert az nem hangzik jól főleg nem hogy itt elspoilerezték. Én várom a második szériát mert behúzott. Van valami szuggesztív benne, bár a csaj néhol arrogáns és idegesítő stílusa azért levon belőle. De a cliffhanger és az ütős váratlan fordulat tetszett.

winnie - 2020. 03. 07. 15:15

a képregényes befejezés csak itt lehetett volna, azon már túlléptek így.

Komplikato - 2020. 03. 07. 17:00

Hmm. Szerintem inkább 90-es évek volt az, mint 80-as, elég furán nézett ki a ruhák, bútorok, poszterek között a lapos tévé vagy az okostelefonok. Érdekes vélemény, hogy az Impulse jobb volt, mert szerintem az Impulse a rengeteg filler szarral, meg elsikkasztott jó ötletekkel sokkal rosszabb volt ennél.

tommy - 2020. 03. 07. 22:45

jó kis dara volt, kíváncsi vagyok merre viszik tovább, innen tényleg elmehet egy Stranger Things irányba.

emese - 2020. 03. 08. 20:26

Egy rész bepróbálva, nem az én világom… :/

esőember - 2020. 03. 09. 13:59

Ez bizony remek volt! Közhelyes időnként, de mégis nagyszerű, gyorsan ledarálható szórakozás! Egy remek felütés, szépen megágyazva egy következő évadnak! jöhet a folytatás!

Marla - 2020. 03. 09. 21:04

Nagyon bejött a hangulat, a kisvárosi milliő, a soundtrack és Stan az igazi show stealer, legalábbis számomra. Tisztelgés Carrie meg a Nulladik óra előtt, jól megcsinálták. Syd nyűglődése nem mindig kötött le, de szerencsére gyorsan jött valaki a jeleneteibe hogy feldobja a helyzetet. Némelyik rész lehetett volna hosszabb, a 3.-nak például jót tett, hogy összejött a fél óra. Nézném is tovább, 2. évadra további szuper soundtracket és sok-sok Stant kérek. (akire egyáltalán nem kaptam fel a fejem az IT filmekben, na de itt)

miles - 2020. 03. 10. 22:01

Nagyon tetszett. Hangulatos, jó zenékkel, képekkel, színészekkel. A fentiek mellett a Ragnarök is eszembe jutott róla.

A Carrie-ről meg csak annyit, hogy a könyv jó volt. A film meg egy borzalom. Mint minden King film vagy sorozat (az Azt már meg sem néztem).

winnie - 2020. 03. 11. 05:02

“Mint minden King film vagy sorozat ”

természetesen mind sorozatból, mind filmből vannak nagyon jól sikerült king-adaptációk. és nem csak a sokszoros oscar-jelölt darabokra, vagy az emberek által minden idők legjobb listáira szavazott adaptációkra gondolok, hanem az elmúlt évekből is nem egyet nagyon eltaláltak.

miles - 2020. 03. 11. 18:10

winnie: ezt egy “ici-picit” túltoltam.

“küldés” gomb után beugrott a Ragyogás, Halálsoron, A remény rabjai…kedvenc filmjeim.

Előtte meg csak a kedvencek temetője, Cujo, Kukorica gyermekei, Sorvadj el, de főleg a Rémkoppantók volt előttem (ezeket olvastam, könyv után volt borzalmas a film) na meg a Búra alatt, ami ugyan nem indult rosszul, de a végére…

Memóriám már nem a régi. Szerkesztés gomb jó lett volna :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz