login |

Pilot: Puerta 7

2020. 02. 26. 14:50 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Nem vagyok nagy focidrukker, így a Netflix múlt heti premierjét, a Barra Brava – Az elszánt támogatók című argentin szériát alapból nem gondoltam, hogy sokáig fogom nézni, de azért adtam neki egy esélyt, hátha meg tud lepni.

Sikerült neki ugyan, de nem a focival, mert az szinte nem is volt jelen. Nagyjából 8 perc telik el a 40 perces pilotban, amíg előkészítik az igazi szál kezdetét. Ezalatt lassított felvételen látunk szurkolókat (olyan hosszúra sikeredett, hogy közben elég sokat tudtam filozofálni, miben is különbözik a meccset néző foci- és a koncerten lévő zenerajongó), végül a 7-es kapun belép egy fura alak, és leszúrja az egyik szurkolót.

Itt ültem fel a székből (és szakítottam meg a filózást), mert a szintén múlt heti dél-amerikai Netflix-premier után nem is vártam, hogy azt kapom a platformtól rögtön az első részben, amit ígér. Itt voltak az elszánt focisok, köztük például a klub vezetője, aki szintén többet foglalkozik a pénzével, mint magával a sporttal.

Emiatt találóbbnak is tartom a sorozat magyar címét, hiszen tényleg nem csak egyszerű focidrukkerekről szól, hanem olyan emberekről a foci világában, akik nem félnek a törvényeket megszegni csak azért, hogy elérjék céljaikat.

Szóval, ahogy azt meg is írtuk, a Puerta 7 nem csak a sportról, hanem a bűnözésről is szól. Főként a bűnözésről, hiszen a gettó világába kalauzol minket, ahol elvernek és kirabolnak embereket, drogkereskedelemmel és pénzmosással foglalkoznak a karakterek.

Vagy egész estés vallatással, amivel elég sok brutalitást tudtak hozni a sorozatba. Már az előzetesen is látszott, hogy egészen magasra lövik a korhatárt, bár az abban látott akció majdnem fele már a pilotban látható, így nem tudom, hogy ez most csak beetetés volt-e, vagy tényleg ilyen arányban sikerült elosztani az erőszakos jeleneteket.

Ebbe a világba csöppen bele egy jogász hölgy, aki látszólag az egyetlen, aki tiszta, és nem a bűnözés világába lecsúszott gengszterek közé tartozik. Nem elég, hogy tiszteli a törvényt, de törődik is az emberekkel. Az idő előre haladtával egyre jobban bele fog folyni az eseményekbe, és azt reméli, rendet tehet ebben a lealjasodott közegben.

Az ő szárnybontogatásai mellett láthatunk még mindent, ami a bűnözőközpontú sorozatokban megtalálható: üldözés, vallatás, gyilkolás, robbantgatás, megfenyegetés, éjszakai illegális dolgok vásárlása a csomagtartóból, de még a borbélynál ülő baljós beszélgetés is megvan!

Akinek bejön a maffiózós jelleg, ebben a sorozatban sem fog csalódni a 7/10 pilot alapján. Ugyan “bezavar” a képbe a jófiú a jogásznő szerepében, de nem kell tartani, főként a bűnözői alvilág és annak piszkos dolgai dominálnak.

A premier napján csak francia szinkront kaptunk a spanyol nyelv mellé (de magyar felirat azért van!), így ha ez nem jelent problémát, a műfaj kedvelőinek mindenképp érdemes kipróbálni. Én nem tartozom közéjük, de van annyira jó, hogy egyelőre csak a félretettek és nem a kaszáltak közé teszem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz