login |

Survivor – 40×04: Line in the sand

2020. 02. 28. 22:15 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Azt hiszem, hogy legközelebb csak akkor fogom véleményezni a 40. évados epizód minőségét, ha valami nagy csalódás ér, esetleg, ha istentelenül kiemelkedik egy rész, mert megint azzal akartam kezdeni, hogy milyen jó a szezon, meg mennyire jó nézni, de az efféle önismétléssel nem megyünk semmire, meg tényleg nehéz elválasztani a minősítés okait, hiszen ha élvezi az ember, akiket néz, akkor amit csinálnak, sokkal érdekesebbé válhat. Nem?

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Ethan esett ki. Illetve csak ment szigetelni.

Lehet, hogy le lehet vezetni, hogy mikor, milyen sorrendben és éppen ki felé billent el a szavazás, és akkor következetesnek fog tűnni minden, de így, hogy csak a a scrambling vége felé került elő Ethan neve, kicsit csalódás volt számomra, hogy ő esett ki – amolyan, ha ló nincs, akkor a szamár is jó alapon? Nyilván volt oka, mivel reggel néztem a részt, ezért még az is lehet, hogy mondták, de ha az oldszkúl bagázst szét akarták robbantani, akkor Michelle-ék is maradhattak volna Parvati (vagy Rob) mellett.

Oké, nézőként persze szívesebben adom oda Ethan-t, és nem azért sajnálom, mert a favoritom lett volna, egyszerűen csak annyira nem tűnt megszolgált kipöckölésnek az egész. Még akkor sem, ha pontosan érthetően az okok. (Ilyenkor mindig bennem van, hogy talán nem láttunk mindent.)

Mozgalmas volt a rész, pedig csak egy sorverseny volt (azért Sarah küldetésével és az EoE kódfejtésével social aspektus nélkül kitöltötték egy challenge-nyi időt), arról nem is beszélve, hogy olyan szépen ültek egymást nézve a védettség játék vesztesei, hogy az arckifejezéseik real time meme-esedtek.

A rész eleje Adam szervezkedésétől volt hangos, ahogy mindenkit Rob ellen hangolt (kell hangolnia a többieket? szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy kicsoda Rob, nem?), aztán kaptunk egy kis Sandra-t, aki szokás szerint felhúzta magát azon, hogy más taktikázunk, majd pedig visszaváltva a másik oldalra ismét láthattuk, ahogy Adam Parvati-t próbálja célkeresztbe tenni, azonban Rob inkább nem vállalta be őt, hanem egy kicsit összekócolta a viszonyokat – amikből ezúttal nem jött ki győztesen, de legalább játékban maradt.

Ja, és ne hagyjuk ki azt sem, hogy Sarah kapott egy szavazatlopós lehetőséget Natalie-tól. Mert csak.

Tényleg, Sarah kapcsán megint az jutott eszembe, hogy sokan nyilván nem is tudták, hogy volt ilyesmi, ha nem beszélték ki, így (bár ezt gondolom, sokszor leírtam) tök érdekes lehet játékosként látni az epizódot. Meg egyébként is szerintem tök jó hullámvasút élmény lehet nézni nekik, hogy mi történt velük nyáron, látni, hogy milyen beszélgetések zajlottak, hogy mi minden nem kerül képernyőre, ilyesmi. (Arre pedig továbbra is kíváncsi vagyok, hogy az efféle lopakodásnál mi a protokoll. Bárki felkelhetne tényleg, vagy korlátozva vannak a játékosok, vagy nem érdekli őket, amit hallanak, mert feltételezik, hogy csak a kameramannok azok.)

ui: Egy 3-1-es győzelmi aránynál biztos, hogy érdemes a ‘keep losing’-dumát bedobni. Oké, lehet, hogy egymás után történtek a vereségek, de egyrészt egy végeredményre vannak a 2-2-től, másrészt ilyen szoros vagy egyéni “hibákból” fakadó vereségek esetében nem azon kéne agyalni, hogy “mi nem működik velünk???”. Tudom, hogy ez jó terelgetés a műsorvezető részéről, de annyira nüanszokról van szó, hogy fura lenne, ha egy játékos komolyan el akarna számolni a csapata kollektív lelkiismeretével.

    

7 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2020. 02. 28. 22:38

40×03(04)

Na megindult a szervezkedés a nagy királynők ellen mindkét törzsben, de úgy néz ki, még kicsit korai lett. Vagy fene tudja… ha Adam nem árulja el Rob-nak, hanem csak a “new school” ötös megy Parvati ellen, lehet hogy összejött volna a dolog. Így viszont megleptek a tribal kimenetelével, simán úgy nézett ki, hogy sok:1 arányban Adam lesz száműzve, de végül Ethanre esett a választás. Ezzel egy elég vicces kimenetel született, mert ugye az oldschool trió (Rob-Parv-Ethan) is meglepődhetett, meg maga Adam is – ez most a Michele-Jeremy-Denise-Ben négyesnek a legjobb, mert a “régieket” is gyengítették és Adamnek is jelezték, hogy ezt elcseszte és nem fognak rá hallgatni, ha ilyeneket húz.

EoE:
Érdekes, hogy először Amber kezdett el egyedül szervezkedni a számkombináció kitalálására, de aztán végül Natalie jött rá a megoldásra, a kagylófüzér alapján – ez már a második előnyszerzése, nem semmi! Ráadásul a “másik fele” is tetszett a dolognak: steal-vote clue-t kapott Sarah a fire tokenért cserébe, amiből egy másik táborba besurranós móka kerekedett, az ilyeneket mindig imádom :D Főleg hogy elkezdett ilyen rendőrös szlengben beszélni róla, meg beavatta Tony-t, aki álcázásképpen bekente őt hamuval, nagyon röhögtem a jeleneten :D

Darabkák:.
– Ha már Tony, a cápafogós hülyülés is szórakoztató lett, főleg hogy elkezdte dúdolni előtte a Baby Shark-ot :DD
– Az immunity ismerős, vagy legalább a részei azok voltak, de legalább elképesztően izgalmas és szoros hullámvasút lett a vége. Rob megint megpróbálta a puzzle-t (hogy “megváltsa” magát a múltkori után), és be is hozott némi időt, de túl nagy volt a hátrányuk.
– Tényleg tiszta western hangulatú “standoff” alakult ki a kékeknél a challenge után, ahogy senki nem szólalt meg és nem is mert elmenni a táborból egy jó darabig :D
– For the record: Ethan Parvatinak adja a fire tokenjét, nincs itt semmi látnivaló.

quatro quatro - 2020. 02. 28. 23:14

A WWE Super Show Down után még öröm volt megnézni a részt, de így is szomorú a kiszavazott miatt.
Szerintem jó rész volt, Ethan kiszavazása abszolút meglepett (minimálisan volt csak belengetve).
Az editre kiváncsi lennék, hogy tényleg senki nem vette észre Saraht az ellenfél táborában, illetve, hogy mi indokolta Ethan kiszavazását, miközben Rob vagy Parvati kiszavazása is simán összehozható lett volna.

Thomas - 2020. 02. 29. 12:47

Nem lesz ez így jó, ez az évad is arrafelé megy, hogy csak az érdektelenek maradjanak:( Mert most tényleg csak a vakszerencsén, illetve a másik négyesen múlt, hogy Rob és Parvati maradtak, nem rajtuk, nem tudtak semmi zseniálisat húzni, és pont náluk nincs semmi előny vagy idol, miközben már szinte mindenkinél van. Mondjuk az szép lett volna, ha bejön Rob terve, nyomta a szokásos agresszív stílusban, de Michele-ék most elégelték meg, hogy végig az ő akaratuk érvényesül. Sajnálom Ethant is, nekem mindig szimpatikus figura volt:( Lassan a szigeten lévők érdekesebbek lesznek, mint a játékban lévők. Ha így megy tovább, az összes régi játékos ott lesz hamarosan.

Szerintem már a törzskeverésre gondoltak Ethan kiszavazásával, féltek, hogy Rob megsértődik, ha kiszavazzák Parvot, és akkor Ethannel átállnak. Hát, mit mondjak, Robéknak nem sok mozgásterük maradt, szóval most megváltás lenne a keverés. De könnyen belecsöppenhetnek még rosszabb szituba is sajnos.

A másik törzsben Sandra már megint hozta a formáját, és persze, hogy valami okos visszamondta neki a terveket, és már kezdheti a szervezkedést. Mert fogott egy cápát, így most nagyon hasznos tag lett.

A szigetes rész nagy csalódás volt, Ambernek legalább volt valami ötlete, amit megpróbált, de miután nem sikerült, simán feladták Dannivel (jó, rohangálhattak még körbe-körbe órákig, amit nem mutattak, de akkor is feladták), míg Natalie meg egyedül megfejtette, és még csak nem is tudnak róla. Sara akciója nagyjából ugyanaz volt, mint amikor valakinek hamut kellett lopnia a tűzből egyszer, szerintem esélytelen, hogy meglássák, ha nem csinál valami nagy hülyeséget, mondjuk felborítja a fáklyákat. Teljes sötétség van, nem látják akkor sem, ha arrafelé néznek, és nem is foglalkoznak vele, mert megszokták, hogy a kamerások körülöttük mászkálnak. Hogy miért kellett beavatni Tonyt, azt egyáltalán nem értem, nem segített semmit, túlságosan megbízik abban a majomban.

A challenge jó szoros lett, szurkoltam nagyon Robéknak, hátha kiesik Sandra, de hát nem sikerült megint:( Ha Michele nem húzza el az elején… eh, mindegy. Muszáj most már tényleg nyerniük, ha nem lesz keverés.

TeddyK - 2020. 02. 29. 21:07

Adam túl nagyot akart markolni, túl korán, és erre most ráfizetett. Lehet, hogy ez a taktika az ő szezonjában működtött, illetve más játékosoknál is, de ilyen tapasztalt konkurensekkel nem lehet, nem szabad ennyire naívan a kártyákat kiteregetni, és azt elvárni, hogy majd ő lesz a nagy spíler. Nem végezte el a matematikai számitásokat, és a szavazás rossz végére került. Megköszönheti Jeremynek, Michellnek, meg a többieknek, hogy még adtak talán, egy utolsó esélyt neki.

Jeremy előlépett, s Michellel együtt, aki átvette Natalie helyét, diktálták a szavazást, egyben sarokba szorítva a Rob-Parvati kettőst. Várjuk a Jeremy-Rob alfahím párharcot.

Natalie az EoE-n töltött idejével bizonyitja, számolni kell vele, fejben, s testben is még játékban van, s egyelőre ő kapja a winners editet a produkciótól, szerintem.

Edete - 2020. 03. 01. 05:44

Thomas: Én nem tudom te kiket tartasz érdekes és unalmas karaktereknek, de szerintem ennél jobban nem is alakulhatnának a dolgok. (Amber, Danni meg Ethan szerintem a 3 legkevésbé életképes játékos a mezőnyben)

Aggódtam Parvati meg Rob “életéréért” de szerencsére végül Ethan ment. Kedvelem őt, aranyos ember, örülök hogy itt volt, de már a saját évadjában is unalmas figura volt, most meg végképp elveszett. Gyakorlatilag fogalma sincs a modern survivor játékmenetéről és csak lézengett.

A Tony-Sarah jelenetek nagyon jóra sikerültek, meg úgy eleve minden ami Sarah az nagyon jól működött a részben.

Igazából pont azon gondolkodtam hogy Sandrának jót tett a két győzelem, mert míg eleinte kifejezetten meghúzódó volt, minden egyes szereplésével egyre magabiztosabb lett. A Game changersben volt eddig a legszórakoztatóbb nézni, de azt kell mondjam most még kezd azon is túltenni.

Azon gondolkodtam vajon a Michele-Jeremy kettős tudna-e hosszú távon uralkodni itt. Én Jeremy kapcsán mindig azt érzem hogy sötét ló ő a versenyben, mert jó játékos de nem nagy a célkereszt a hátán (annyira) Michele hátán meg semennyire, mert őt csak szerencsés győztesnek tartják. Szóval nagyon érdekel vajon mennyire tudják kihasználni a lehetőségeiket.

Thomas - 2020. 03. 02. 16:47

Edete: Nekem a régiek érdekesebbek, én igazán az első 20 évadban voltam Survivor rajongó. Eleve belőlük volt kevesebb, inkább a 20-on felülieket hívták vissza, és ők esnek ki sorban, nekem ez eddig csalódás. Most Rob és Parv is úgy állnak, hogy ha nem lesz keverés, akkor nem tudom, mit találnak ki, bár talán most már Adam kiszavazásáról meggyőzhetőek lesznek a többiek, meglátjuk.

Ethan mindig szimpatikus volt nekem, nem egy kavarógép, hanem egy egyenes játékos, meg már csak azért is, mert 10 évig együtt volt Jennával, így rajta keresztül ő is itt volt egy kicsit. Meg ráktúlélő, szurkoltam neki, na. Danni meg Amber is régi kedvencek, még abból az időből, amikor megszerettem a Survivort. Inkább ilyen embereket nézek szívesen, mint ilyen Tony meg Sandra-féléket.

Michele meg az egyik legjobb “modern kori” győztes volt, és a saját évadjában ugyanígy meglapulva kezdett, aztán később kezdett kibontakozni:)

Edete - 2020. 03. 04. 00:35

Thomas:
Hát ez érdekes mert abban egyetértek hogy én is a régi évadokat és karaktereket kedveltem jobban, de azért nem mindenkit és mindenáron.
Amber mindig is egy életképtelen nyomi volt, aki szerintem minden idők legkevésbé megérdemelt győztese (messze rosszabb mint Fabio) tekintve hogy soha semmi fogalma nem volt a játékról. A nagy taktikája kimerült abban hogy egy nála sokkal határozottabb személy árnyékában állt végig. Először Jerri volt ez az illető, akit miután kiszavaztak csak össze-vissza hisztizett hogy ő nem érti mi történik, majd később Rob lett… ez utóbbi az ő élete mázlija.

Danni kedvelhető ember és kedvelem is, sőt azt hiszem neki szurkoltam is az eredeti szezonjában, de ő sem nagy játékos, a taktikát már akkor sem értette, inkább a védettségekkel ment tovább, illetve azzal nyert időt hogy megkedveltette magát a hatalmon lévőkkel így őt akarták utoljára kidobni a kisebbségben lévő törzsből. Szimpatikus meg aranyos is, de a játék szempontjából szerintem inkább unalmas.

Ethan kapcsán szintén nem kell magyarázat, nagy dolog hogy 2 rákbetegség léküzdése után itt van és talán az egyik legkedvesebb ember aki valaha survivor évadot nyert, de az izgalmak szempontjából én örülök hogy ő ment, mert tőle az eddigi részek alapján szintén nem sokat várhatunk. Látszik hogy nehezére esik felvenni a ritmust és megszokni hogy mennyire más lett a játék mint régen volt.

Natalia meg jó játékos, csinált pár kifejezetten érdekes dolgot a saját évadjában, de részemről teljességgel kedvelhetetlen karakter. Ettől még kicsit sajnálom hogy elsőként ment, mert benne játék szempontjából volt még potenciál. Más kérdés hogy az ő hatása eddig igencsak meghatározó volt a korai száműzetés ellenére is.

Ezért is mondom hogy a játék szempontjából szerintem nehezen alakulhatna jobban a dolog, mert 3-1 arányban vannak az EoE-n a kevésbé taktikus, kevésbé érdekes játékosok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz