login |

Folytatódjon a Szex és New York?

2020. 03. 02. 19:55 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: hírek, könyv, ,

Elég komoly deja vu-m van, mert tavalyelőtt is megtörtént, hogy pár nyáron bejelentett, hype-os sorozatprojektről nem írtunk, mert nem akartam reggeli hírekben, 1-2 sorban elintézni, de a saját bejegyzés megírására meg képtelen voltam időt szakítani. Szóval most “jobb később, mint soha”-alapon pótolnék.

Ez a hír például márciusi(!!) volt, de hittem, hogy megérdemli a külön bejegyzést, ezért meg is kapja – egy évvel később. Ugyanis az HBO egykori sorozata, a Sex and the City elég ikonikus ahhoz, hogy jelezzük, a Paramount Television és az Anonymous Content nagy licitháborút követően megszerezte Candace Bushnell új könyvének, az Is There Still Sex in the City?-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. (Ami akkor még megjelenés előtt álló volt, de augusztusban már kiadták – itthon elvileg még nem jelent meg.)

Ez persze még nem jelenti azt, hogy lesz is belőle tévésorozat, de elkezdték a fejlesztését (maga Bushnell írja a pilot forgatókönyvét), utána pedig megpróbálják eladni a projektet valamelyik platformnak, bár nem hiszem, hogy bárki is kételkedne abban, hogy találnak-e rá vevőt.

A könyv alapvetően az 50-en túli romantikát, a randizásokat és szerelmeket mutatja be a New York-i Upper East Side és a The Village között, mindez mindenféle szemszögből, házasság és gyerek, válás és gyász oldaláról közelítve, külön hangsúlyt helyezve arra a nyomásra, ami a nőkön van, hogy megőrizzék a fiatalságukat.

Aki pedig addig sem bírná Bushnell nélkül, az ne feledje, hogy egyrészt a fiatal Carrie Bradshaw-ról készült egy CW-sorozat, a The Carrie Diaries, másrészt pedig 10+ éve egy másik könyvét, a Lipstick Jungle-t az NBC adaptálta. Mindkettő 2 évadot ért meg.

7 hozzászólás Ne habozz!

emeric - 2020. 03. 02. 20:09

Nem gond az, hogy csak egy nap után kerül ki a hír.

goodjohnwin - 2020. 03. 02. 20:22

50-en túliakról szól a könyv, de borítón egy kora 30-as nő van? Logikus.
Gondolom a történetek is a belső értékekre fognak koncentrálni, a mélységéről híres divatvilág és nagypolgári miliő kulisszái között.

speranza - 2020. 03. 02. 20:26

Már találkoztam az egyik online könyvesboltban a magyar nyelvű kiadással az előrendelhető könyvek között “Van még szex New Yorkban? ” címmel.
Szerettem az eredeti sorozatot és a Lipstick Jungle-t is. Ha az új sorozat is tudná hozni azt a fanyar humort amit annyira szerettem a korábbiakban, mindenképpen vevő lennék rá. :)

Snoopyzit30 - 2020. 03. 03. 12:13

Mint a sorozat (nem a filmek!) rajongója határozottan úgy gondolom, hogy nem kellene folytatni. Így is vannak sokan, akik csak a filmet látták és az alapján ítélik meg a sorozatot. Sokan emiatt lesajnálják, el sem akarják kezdeni. Pedig a sorozat köszönő viszonyban nincs az ultragáz filmekkel, amik gyakorlatilag szembeköpték mindazt amit a sorozat felépített.
A sorozat vicces volt, de épp annyira cinikus amennyire kell, gyakorlatilag egy védőbeszéd volt a barátság intézménye mellett és tabuk nélkül beszélt a kapcsolatokról. Ja, hogy mindenki gazdag volt benne az egy dolog, ha csórók lettek volna nyilván nem jöttek volna össze a szép ruhák, meg a sok éttermi és egyéb történés, ettől el kell tekinteni.
De mindaz az őszinte, szókimondó stílus ami jellemezte a sorozatot az szerintem úttörő volt. Én a 20-as éveim elején kezdtem el nézni és mit ne mondjak tudott újat mondani.

Remélem ha lesz is belőle valami nem a régi szereplőkkel.

chou - 2020. 03. 03. 13:21

Az a borítón nem egy koraharmincas, hanem ha jól látom, maga a koraharmincassá plasztikázott, egyébként 61 éves szerző… Gondolom, ezzel helyezik a hangsúlyt “arra a nyomásra, ami a nőkön van, hogy megőrizzék a fiatalságukat”

motch - 2020. 03. 03. 14:39

Sarah Jessica Parker kijelentette hogy nem fogják folytatni a Szex és New Yorkot mert elég csúnyán összeveszett Kim Cattrall-al. Ez a könyv amúgy sem az eredeti szereplőkről szól szóval ha készűlne belőle sorozat akkor sem hozná vissza a Sex and the City hangulatát.

winnie - 2020. 03. 08. 12:30

nem carrie-ékről szólna a történet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz