login |

Evil: vége az 1. évadnak

2020. 03. 04. 14:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Tudjátok, mi jutott eszembe a finálé közben: kényelmetlen. Ez írja le tökéletesen a CBS horror(os) sorozatát, amiben lehetne valami, de nincs.

Az évad utolsó részében pedig aztán főleg nincs semmi, mivel a fő szál mellett még beerőszakoltak egy random ügyet is, legalábbis első ránézésre annak tűnt, viszont így szinte semmire sem volt idejük rendesen. Minden csak lebegett a semmibe, meg olyan apróság volt, amit később majd fel lehet fedni és ámul a néző. Nem is a családi szálra gondolok, hiszen azt a korábbi részek felvezették.

Aztán persze összeértek a szálak, szóval tulajdonképpen mondhatjuk, hogy igen, tessék, volt az egész mögött megfontolás, de valahogy iszonyat mechanikusnak hatott az egész. Tényleg nem tudom jobban leírni ennél azt, ahogy ment előre a rész. Történtek a dolgok, nem vitatom, aki a fordulatokért nézi, az lehet, hogy élvezi is, de valahogy nem tudja eldönteni a sorozat, hogy milyen stílust is képvisel. Lehet, hogy ez a “bája”?

Nyilván egy ördögűzés sokadjára már mindenkinek unalmas, de itt annyira tét nélküli is egyben, hogy rossz volt nézni. Amit sokkoló pillanatnak szántak, az csak ásítást ért, egy másodpercre sem érződött “komolynak”. De ugyanez igaz a fő szálakra is, mert az álomból álomba való ébredés, meg a “majd látomással megoldjuk”-trükk valahogy olcsó húzás.

Aki nem ért egyet, az persze örülhet, hiszen jön a folytatás. És a cliffhanger miatt talán érdekes is lehet a 2. évados irányt, felfedtek ugyanis egy nagy kártyát. De nem éreztem azt, hogy berántottak, hogy ott kéne lennem a premiernél.

2 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2020. 02. 02. 03:02

Hát, nem vagyok egy horror szakértő, mondjuk a sorozat se feltétlen az, de hogy eredetire sikeredett a sorozat, az szerintem elég jó kifejezés rá.

Olyan nyomasztó részeket nyomtak, hogy – főleg országos csatornához képest – csak tátottam a számat. Gyakorlatilag minden része emlékezetes volt, ezt a több helyen emlegetett vígjátékos dolgot nem nagyon lehetett észrevenni, max. valami groteszkséget néhány ostobább fordulatnál. Olyan sok lezáratlan szál lett, hogy kb. bármelyik részt lehetne folytatni.

Várom a 2. évadot, mert kb. nincs olyan másik sorozat, amit így vártam volna hetente, mert a részeiről mindről lehetne beszélni, pont ilyen fórumokon például. És mindezt úgy, hogy az átívelő szálat semminek nem hívják, eléggé semmitmondó furcsa az is.

tonyrulez - 2020. 03. 07. 17:41

Nekem tetszett. Közel sem egy horrorsorozat, csak néha bedobják, viszont minden más bejövős. Jó kis King-sorozat, Good Wife/Good Fight hangulattal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz