login |

The Goes Wrong Show: vége az 1. évadnak

2020. 03. 04. 21:45 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Ha a BBC újonc komédiáját idei premiernek vesszük, akkor jó eséllyel benne lenne a top50 2020-as újonclistám közvetlen élbolyában. De mivel egy karácsonyi különkiadással kezdett a széria, max a tavalyi lista elejére ért volna oda. Igen, ennyire egyszerű vagyok, szeretem a bohózatokat, és jó volt látni egyet tévében is, mert ilyesmi inkább csak színpadon megy manapság, kevés az ehhez hasonló sorozat.

A pilotkritikánál írtunk a sorozat gyökereiről (ahogy lement az első rész, vettem is a 3 jegyet az egyik márciusi Ma este megbukunk-előadásra, gondoltam, megmutatom a gyerekeknek, hátha nekik is bejön), illetve a koncepciót jelentő színielőadásról, ahol minden elcsesződik (igen, valamennyire a Függönyt fel!-re is hajaz), valamint a kétségeinkről, hogy vajon meg lehet-e csinálni 6-szor mindezt úgy, hogy érdekes maradjon, és ne forduljon át önismétlésbe.

Igen, meg lehet. Meg lehetett. Olyannyira, hogy sor került a 2. évados berendelésre is, ami azt jelenti, hogy még hat brutális brainstorming session vár a készítőgárdára, baromira nem irigylem őket, mert szerintem piszok nagy teljesítmény volt minden részben egyrészt kitalálni egy sztorit (azaz a színdarabos körítést), majd pedig működő (és minél eredetibb) egyszeri és visszatérő gegekkel kitölteni az egészet, hogy ne legyen üresjárat.

Nem semmi feladat volt, de pár kisebb fennakadástól eltekintve szinte mindegyik rész remekbe szabott lett (meglepő, de a pilot volt számomra a leggyengébb, de az is tetszett, inkább csak némi csalódást okozott, mert annyira vártam a sorozatot), többször is hangosan röhögős, ami egy bohózattól, ha jól csinálják, mégiscsak minimális elvárás.

Annak ellenére, hogy nem annyira volt (eleinte) metasztori, a színészek valóban színészek voltak, tovább vitték részről részre a manírjaikat, illetve tikkjeiket, hasonló típusú castingokat kaptak, amik további poénlehetőségeket jelentettek, és jópofa volt, ahogy a kiegészítő színpadi stábot is sikerült sokszor bevonni a buliba a 7 kiemelt szereplő mellé.

Aki szereti a műfajt, a fizikai komédiát, a kreatív poénokat és az eredeti koncepciót (hisz végül mégiscsak sajátmagukat dolgozzák fel), az adjon esélyt valamelyik epizódnak, tényleg teljesen mindegy, hogy melyiknek, mert nem nagyon vitték tovább a sorozatbeli színészek viszonyait, inkább csak az adott rész előadására koncentráltak. (Amit a jelek szerint élő közönség előtt vettek fel, bár a színdarabbal ellentétben nem élőben, azért az nem ment volna.)

5 hozzászólás Ne habozz!

kulup - 2020. 03. 05. 09:25

Egyelőre csak a karácsonyi részt láttam. Tetszett, többször is felröhögtem, biztosan folytatom.

Patyo - 2020. 03. 05. 10:20

Nagyon vicces :)
A második részen(The Pilot),
helyenként,
könnyesre röhögtem magam.
Nagyon köszönöm az ajánlást.

Balumedve - 2020. 03. 05. 15:56

A karácsonyi különkiadáson nagyon jól szórakoztam, de a második részre (pilotra) már nagyon meguntam a formátumot.

winnie - 2020. 03. 05. 18:34

egy biztos: itt minden résznek ugyanaz a lényege és szerkezete, de szerencsére ugye egyrészt van “sztori” is (hol ii. vh, hol gyerekcucc, hol jogi krimi, hol horror), másrészt pedig elég kreatív módokon tudtak frissíteni. bár nyilván a 2. részben is ez volt (igaz, a “színész a díszletben” dolog hasonló volt), szóval ha az nem, akkor jó eséllyel a folytatás sem:)

mtoma73 - 2020. 03. 05. 22:12

Én a 2. részt néztem meg, de kegyetlen.:DD
A Ma este megbukunkat 3-szor láttam, de még a 3. alkalommal is könnyesre röhögtem magam időnként.
Itt a 2. rész teljesen ugyanazt a hatást érte el.
Még most is felröhögök, ha visszagondolok a részre.

Köszi az ajánlást

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz