login |

Pilot: Breeders

2020. 03. 05. 21:45 - Írta: human

20 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

A gyerekvállaláson gondolkodóknak nem ajánlott az FX és a Sky új, angol szériája Simon Blackwelltől? Bár a Bezzegszülők magyar címet még nem érzem át, de az biztos, hogy a sorozat egy nagyon fájdalmas családi éjszakával indít, amiben a gyerekek jelentősen közreműködnek.

Nyilván egy extrém esettel indít a Breeders, nem egy átlagos családi nyugalommal, de iszonyat belemennek a sötét oldalba ennek kapcsán. És nem is úgy oldják fel, ahogy várnánk és “normális” lenne egy komédiától. Legalábbis annak készült ez, de erre még visszatérek.

A történet tényleg annyi a pilotban, hogy miközben a gyerekek nem tudnak aludni és a szüleik váltott műszakban foglalkoznak velük, hogy a másik aludhasson, addig flashbackben felfedik miképp jutottak a gyerekvállalásig, és erre hogy reagált a családjuk. Persze lesz bonyodalom, felvezettek mindent hozzá a szülők és jóbarát (?) vonalán.

A legdurvább az volt, hogy milyen őszintén beleálltak a rosszabb szülői gondolatokba: “a tigrises paplannal fojtanám meg őket, az nehezebb”. Igazából az egész pilotból sütött az apa ingerültsége, az, hogy a saját nevelése miatt lelkileg nem állt készen azokra az érzelmekre, amik most járják át a testét. Bár mind mögött ott a szeretet, de semmi sem annyira egyszerű az életben.

Viszont mindezt olyan sötét humorral teszik a készítők, hogy borultam a végén. Nem csak meglepő irányba viszik el a bevált érzelmes feloldás helyett, hanem annak szinte a másik végletébe, jól tüzet gyújtva a család problémái alá. Nem akarom lelőni mi történik a rész végén, és nem valami brutális dologra kell gondolni, csak egy jól felépített, kellően elmesélt poénra, amiért érdemes kitartani.

Így nézve a pilotot, azt kell mondanom, hogy a kitűzött céljukat teljesen elérték. Átadták a tervezett érzelmeket, a végén felspannolva ültem én is. Nem lesz mindenki kenyere, de a kezdés nagyon profi volt.

Nem elég, hogy a vége miatt kiadom a 8/10-et, de mindezt úgy teszem, hogy bár a férfi főszereplőt, Martin Freemant kedvelem, de a női oldalt képviselő Daisy Haggard az egy “Eww!” arcot vágásával eddig nem igazán győzött meg semmiben..

20 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 03. 05. 22:00

haggard a karrierjét építette az episodes-ban az arcvágására:) már ott is nagy kedvenc volt, de a tavalyi év legjobbjában, a back to you-ban végképp meggyőzött.

nagyon nézném már!

kisanna - 2020. 03. 06. 07:07

Imadtam, alig varom a kovetkezo reszt! Pont olyan, amilyennek human leirja, kelloen sotet, de kozben meg vicces, feludules volt ilyet latni.

Réka - 2020. 03. 06. 09:38

Bejött :)
akinek nincs gyereke, az sose fogja megérteni, hogy szülőnek lenni mennyire ambivalens, szóval tök jó, hogy belementek ezekbe a sötét gondolatokba is :D annyira bírtam ezt a “meghalnék értük, de meg is tudnám őket fojtani” :P gondolat.
És nem, nem az a lényege, hogy nem kellett volna gyereket vállalni.

szaszazsu - 2020. 03. 06. 09:41

Hu, ez nagyon jóóó :))

Shannen - 2020. 03. 06. 16:13

Hát ezen jól szórakoztam. Jó újra Freeman-t képernyőn látni. Ezzel a pilottal abszolút megvettek.

Nikolka - 2020. 03. 06. 23:23

Nekem is nagyon tetszett. Emlékezetesek a màr felsorolt idézetek. Nekem még az a kedvenc amikor arról beszélt, hogy ki boldog 2 kisgyerek mellett.
A vége nekem mondjuk pont annyira nem.

winnie - 2020. 03. 23. 05:53

a pilot jó volt, de nem voltam annyira oda érte, mint amennyire vártam. de persze maradok.

daisy haggard!!!

Nikolka - 2020. 03. 26. 23:47

5 rész után is nagyon tetszik.
Daisy Haggard minden pillanatát imádom.
De! Habár szeretem Martin Freemant, (lehet egyedül vagyok ezzel) nekem baromi zavaró kisgyerekes apának. Nálunk az oviban a nagypapák néznek így ki. És korban is közelebb áll hozzá.

Rapguruz88 - 2020. 04. 10. 14:52

1×06 zseniális volt, ahogy a vonatbol…. Na jó

Rapguruz88 - 2020. 04. 22. 23:28

S01E09 – – – – mivaaaaan???
Így nem lehet vége egy résznek, hacsak nem Netflixes sorozatról van szó… :(

Clarei - 2020. 04. 24. 23:11

Most azonnal kérem a 10. részt!!! De miért az az epizód címe, hogy “No cure”? :(

Nikolka - 2020. 04. 25. 22:48

Ez durva volt! Te jó ég.. Én még nem láttam ilyen sitcom részt szerintem!

A nagyapa a csúcs amúgy. Meg úgy ketten a mamával. Imádom őket.

Shannen - 2020. 04. 27. 18:56

Azt azért biztos nem lépik meg, hogy…. vagy igen? Nem. Az nagyon sötét fordulat lenne és onnantól már ez nem lehetne komédia.

Talán az egyik legmeglepőbb sorozat idén a Breeders. Mármint nem is számítottam rá, a leírás alapján sem tűnt olyan nagyon kihagyhatatlannak, de nagyon életszerű és tele van mélységgel, ami jól is áll neki.

Rapguruz88 - 2020. 04. 28. 15:31

Hát a zaroresz címe No cure 2…kicsit félek… :(

Divide - 2020. 04. 28. 15:44

Ez nagyon tetszett, kérek még! :-)

Nikolka - 2020. 04. 30. 01:15

Nagyon betalált nálam ez a sorozat. Ha az egészet nem is, de ezt a 10. részt kötelezővé tenném a szülőknek! Rosszul is érzem magam most. Zűrös esténk volt ma nagyon, aztán jött a jelenet, hogy emlékezzen a gyerekkel kapcsolatos apró dolgokra.. Aztán pedig a legvége, hogy mégis minden megy ugyanúgy tovább.
Egyenlő arányban sîrtam és nevettem a részen. (Ilyen szerintem csak a Shamelessnél volt velem)
A papát imádom továbbra is.

Snoopyzit30 - 2020. 12. 25. 22:16

Ez a sorozat egy nagyon kellemes meglepetés volt. Korábban azt hittem, hogy tele lesz alpári jelenetekkel, de nagyot tévedtem és örülök, hogy adtam neki esélyt.
Ez az a humor, amit én nagyon tudok értékelni. Jók a karakterek (gyerekek is), jók a párbeszédek. És kellően komoly is, tehát inkább dramedy, mint tisztán comedy szerintem.
Nincs gyerekem, de még így is nagyon átjött sok poén, illetve a velük kapcsolatos érzelmek.

9/10

Snoopyzit30 - 2020. 12. 25. 22:21

@Nikolka: “Habár szeretem Martin Freemant, (lehet egyedül vagyok ezzel) nekem baromi zavaró kisgyerekes apának. Nálunk az oviban a nagypapák néznek így ki.”

Azért én megnézném Magyarországon az oviba az unokákat cipelő nagypapákat. Szerintem nem 49 évesek, mint most Martin Freeman. Szerintem tök normális, hogy 49 évesen 8-9 éves gyereke van (kb. ennyi idős a kissrác, ugye?). Plusz le is tagadhatna pár évet simán. Olyan 43-nak mondanám.

Réta - 2020. 12. 29. 14:10

Én kedvelem a két főszereplőt, de nem tudott megragadni a pilot. Lehet, hogy gyermektelen emberként tényleg nem tudom átérezni ezeket a borzalmas kínokat, amiket el kell viselniük a kisgyermekes szülőknek. A saját környezetemben is gyakran látom ezt és őszintén szólva nem tudom megérteni, hiszen ők döntöttek a gyermekvállalás mellett, ennek ellenére szinte soha nem számolnak be arról, hogy örömük telne a gyerekekben, csak az állandó panaszkodás megy, hogy milyen fárasztó a szülői lét. Persze mindig lehetnek jobb és rosszabb napok, csak fura, hogy úgy tűnik, egyeseknek kizárólag rossz napjaik vannak. Az biztos, hogy nem a gyerekek hibája ez. Én inkább Jo Frost Szuperdada sorozatát ajánlanám, ami bemutatja, hogy megfelelő szervezéssel s neveléssel a legtöbb gyerek könnyen kezelhető.

Nikolka - 2021. 03. 25. 01:43

@Snoopyzit30

Bár rég írtad, azért válaszolok. Most a 2. évad kezdésével kiderült miért választottak idősebb színész a szerepre. Az időugrás miatt.

De igen, számomra egy 49 éves ember idős ahhoz, hogy 8 éves gyereke legyen. És számomra Martin Freeman (imádom őt, félre értés ne essék!) idősebbnek tűnik a koránál. Nem 43-nak mondanám. Inkább olyan 55-nek. (Rákerestem a vele egyidős színészekre imdbn direkt: Richard Armitage, Jared Leto, Ewan McGregor, Jeremy Renner, David Tennant stb. lehetne folytatni, de lényegtelen. Egyikkel sem tippelném egyidősnek.. ) Ez csak az én véleményem, nem kötekedés. És imádom őt, úgyhogy örülök neki ebben a szerepben is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz