login |

Pilot: Breeders

2020. 03. 05. 21:45 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

A gyerekvállaláson gondolkodóknak nem ajánlott az FX és a Sky új, angol szériája Simon Blackwelltől? Bár a Bezzegszülők magyar címet még nem érzem át, de az biztos, hogy a sorozat egy nagyon fájdalmas családi éjszakával indít, amiben a gyerekek jelentősen közreműködnek.

Nyilván egy extrém esettel indít a Breeders, nem egy átlagos családi nyugalommal, de iszonyat belemennek a sötét oldalba ennek kapcsán. És nem is úgy oldják fel, ahogy várnánk és “normális” lenne egy komédiától. Legalábbis annak készült ez, de erre még visszatérek.

A történet tényleg annyi a pilotban, hogy miközben a gyerekek nem tudnak aludni és a szüleik váltott műszakban foglalkoznak velük, hogy a másik aludhasson, addig flashbackben felfedik miképp jutottak a gyerekvállalásig, és erre hogy reagált a családjuk. Persze lesz bonyodalom, felvezettek mindent hozzá a szülők és jóbarát (?) vonalán.

A legdurvább az volt, hogy milyen őszintén beleálltak a rosszabb szülői gondolatokba: “a tigrises paplannal fojtanám meg őket, az nehezebb”. Igazából az egész pilotból sütött az apa ingerültsége, az, hogy a saját nevelése miatt lelkileg nem állt készen azokra az érzelmekre, amik most járják át a testét. Bár mind mögött ott a szeretet, de semmi sem annyira egyszerű az életben.

Viszont mindezt olyan sötét humorral teszik a készítők, hogy borultam a végén. Nem csak meglepő irányba viszik el a bevált érzelmes feloldás helyett, hanem annak szinte a másik végletébe, jól tüzet gyújtva a család problémái alá. Nem akarom lelőni mi történik a rész végén, és nem valami brutális dologra kell gondolni, csak egy jól felépített, kellően elmesélt poénra, amiért érdemes kitartani.

Így nézve a pilotot, azt kell mondanom, hogy a kitűzött céljukat teljesen elérték. Átadták a tervezett érzelmeket, a végén felspannolva ültem én is. Nem lesz mindenki kenyere, de a kezdés nagyon profi volt.

Nem elég, hogy a vége miatt kiadom a 8/10-et, de mindezt úgy teszem, hogy bár a férfi főszereplőt, Martin Freemant kedvelem, de a női oldalt képviselő Daisy Haggard az egy “Eww!” arcot vágásával eddig nem igazán győzött meg semmiben..

8 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 03. 05. 22:00

haggard a karrierjét építette az episodes-ban az arcvágására:) már ott is nagy kedvenc volt, de a tavalyi év legjobbjában, a back to you-ban végképp meggyőzött.

nagyon nézném már!

kisanna - 2020. 03. 06. 07:07

Imadtam, alig varom a kovetkezo reszt! Pont olyan, amilyennek human leirja, kelloen sotet, de kozben meg vicces, feludules volt ilyet latni.

Réka - 2020. 03. 06. 09:38

Bejött :)
akinek nincs gyereke, az sose fogja megérteni, hogy szülőnek lenni mennyire ambivalens, szóval tök jó, hogy belementek ezekbe a sötét gondolatokba is :D annyira bírtam ezt a “meghalnék értük, de meg is tudnám őket fojtani” :P gondolat.
És nem, nem az a lényege, hogy nem kellett volna gyereket vállalni.

szaszazsu - 2020. 03. 06. 09:41

Hu, ez nagyon jóóó :))

Shannen - 2020. 03. 06. 16:13

Hát ezen jól szórakoztam. Jó újra Freeman-t képernyőn látni. Ezzel a pilottal abszolút megvettek.

Nikolka - 2020. 03. 06. 23:23

Nekem is nagyon tetszett. Emlékezetesek a màr felsorolt idézetek. Nekem még az a kedvenc amikor arról beszélt, hogy ki boldog 2 kisgyerek mellett.
A vége nekem mondjuk pont annyira nem.

winnie - 2020. 03. 23. 05:53

a pilot jó volt, de nem voltam annyira oda érte, mint amennyire vártam. de persze maradok.

daisy haggard!!!

Nikolka - 2020. 03. 26. 23:47

5 rész után is nagyon tetszik.
Daisy Haggard minden pillanatát imádom.
De! Habár szeretem Martin Freemant, (lehet egyedül vagyok ezzel) nekem baromi zavaró kisgyerekes apának. Nálunk az oviban a nagypapák néznek így ki. És korban is közelebb áll hozzá.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz