login |

Survivor – 40×05: Happy times

2020. 03. 08. 18:00 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Oh, for real? Dang!

Hopp, ilyen is ritkán fordul elő, elfelejtettem pénteken megírni a posztot, de jobb később, mint soha.

Az, hogy mi a véleményem a részről, nyilván mindenki tudja, mert nem írom le, hogy mi a véleményem, a tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Tyson esett ki.

Isn’t that easy?

Ennyi idő után már jobban halványulnak az emlékek, de ahhoz nem kell sok memória, hogy sajnáljam a kiesését. Persze lehet, hogy tudta, hogy mi vár rá, miután könnyűnek vélte saját tervét (én is csont nélkül bevettem, hogy mindenki benne van abban, amit ajánl nekik), de ennek ellentmond, hogy a tribal után is a túlzott könnyűséget hozta fel saját veszteként, miszerint ezt beszédesnek kellett volna vélnie.

Pedig én azt is bevettem, hogy nem talál süket fülekre a pajzsos taktika, ami összetartásra késztette volna a legnagyobb fenyegetést jelentőket, sajnálom is, hogy a részek szerkezete miatt nem is nagyon fogjuk megtudni, hogy mi is döntött végül Tyson mellett, és miért nem tartották meg maguk előtt utolsó bástyának. Lehet, hogy a swapot szagoltak meg? Bár most hirtelen nem tudom, hogy azzal mikor jártak volna jobban. Mint ahogy azt sem tudom, hogy ki kire szavazott, csak sejteni lehet (nem tudom, hogy ezt dokumentálják-e valahol így, hogy elvileg nem mutatják a részekben).

Azért jó volt ezeket a dinamikákat látni, Yul-t például, ahogy analizál (valahogy az az érzésem, hogy őt könnyen ki fogják ejteni, ha nem válik dörzsöltebbé, mert mindent nem lehet elméleti szinten lekezelni – ha nyerne esetleg, az a világ egyik legnagyobb fegyverténye lesz), és már Sandra-t is elkönyveltem makacs és rugalmatlan játékosnak (mert az is), amikor kellemes meglepetést okozott, hogy talán mégsem annyira esélytelen. (Valahol az se semmi, hogy ilyen taktikával hogy nyert kétszer.)

I like revenge, but at the end of the day I love 2 million dollars even more,

Should we bury him?

Mi is volt még? Adam kanosszát járt, Rob és Parvati továbbra is célpont maradt, látszólagos harmónia honolt náluk, majd pedig Rob szervezkedett egyet Adam ellen, ami kapcsán megint eszembe jutott, hogy a képernyőről totál úgy tűnik, mintha azonnal elhitték volna Rob hamis szavait, de ezt annyira kizártnak tartom. A Sandra bench-et követően elég epic védettség játék volt nem semmi fordítással (megint csak lusta voltam visszanézni, hogy vajon már a kezdetek kezdetén is látszott-e, hogy a másik csapat eleve rossz úton indul el és mindent szét kell szedniük)

És persze a rész elején ott volt az az elég nagy Exile-szegmens, amit imádtak a készítők és… én sem utáltam. Nem mondom, hogy mindig ilyen kell, de jó volt látni az erőfeszítéseket, és engem leginkább azzal nyert meg magának a jelenetfüzér (amit nem semmi lehetett megvágni), hogy mennyire őszinte volt. Mármint arra gondolok, hogy a játékosok mennyire sebezhetőnek mutatta meg.

A végére slusszpoénnak zseniális volt a

So much firewood.

ui: Tyson fonott haja némi kontinuitás trükközést sejtet egyes jelenetekkel (most lusta vagyok visszanézni a múlt heti extra tartalmakat), vagy csak egyszerűen többször fonatta be.

          

11 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2020. 03. 08. 22:24

Nem mintha annyira sajnálnám Tysont, eleve ő volt az egyik, akitől gyorsan meg akartam szabadulni, de most így Kimnek végképp senkije sem maradt, egyelőre képtelen játékba kerülni. Mert Sandra dirigál, egyszerűen hihetetlen, hogy még csak fel sem merült a kiszavazása, meg hogy kisebb threatnek tartják a kétszeres győztest Tysonnál és Tonynál! Komolyan agyvérzést kapok, ha harmadszor is nyer… Eddig remekül áll.

Szóval most inkább annak szurkoltam, hogy Nick essen ki, akire Adam mellett szintén nem igazán emlékszem (de neki legalább az arca rémlik), szóval nem tett rám nagy benyomást az évadjában. Viszont azután, amiket mondott Parvatiról, most már nagyon szeretném látni a találkozásukat, szóval talán nem is olyan nagy baj az sem, hogy maradt:)

Amit még meg kell jegyeznem, hogy azt vettem észre, hogy Tony most nem is olyan idegesítő:) Sőt, inkább úgy fogalmaznék, hogy az idegesítő – szórakoztató skálán, most egy nagyon picit a szórakoztató felé mozdult ki a mutató nálam, ami igencsak meglep, mert eddig zsigerből utáltam a stílusát:) De hát van még ideje visszacsinálni.

A sziget nagyon epic volt, hússzor felmászni meg vissza, komolyan azt hittem, hogy senki sem fogja megcsinálni, vagy maximum Natalie. De hogy mind megcsinálták, le a kalappal! Már megijedtem, hogy Ethan elájul és elviszik kórházba, vagy leesik és megsérül, de szerencsére nem történt nagyobb baj, és ő is befejezte.

Rob ötlete tetszett, tényleg úgy tűnt, hogy Michele egyből elhitte, és készek lennének kiszavazni Adamet, így nem is tudtam, kinek szurkoljak a challenge-en. De igazán nem is volt miért szurkolni, mert hamar eldőlt, hogy esélytelenek, miután többen is elhibázták a kulcsot, elkönyveltem, hogy ennek vége (de komolyan ilyen rosszul vágták össze, vagy Parv tényleg csak kétszer ment fel, utána már csak Adam próbálkozott újra meg újra, amikor már felmászni is alig bírt?). Aztán néztem egyre nagyobb szemekkel, hogy honnan hozták vissza, és persze örültem, hogy most legalább Parv nem lesz veszélyben:) Nem tudom, hogy jót tenne-e nekik valami keverés, mert ha tényleg nem hitték el, amit mondott, akkor sok esélyük nincs ebben a felállásban.

Amúgy mintha már nem szólítanák Boston Robnak, igaz? Elköltözött, vagy mi?:)

Enzo - 2020. 03. 08. 22:46

Na, én is pont elfelejtettem elküldeni a kommentem eddig, de ezek szerint nem is lett volna hova :D
gyors posztreakció:
“azt sem tudom, hogy ki kire szavazott” -> öö, azt mutatták, hogy Nick Kimre, Tyson meg akkor Nickre, és ennyi, a többi szavazat Tyson volt.
az az Exile meg Extinction lesz inkább ;)

Szóval, 40×04(05).

Edge of Extinction:
Kemény volt a facipelős feladat, méltó a szezonhoz. Felmerült bennem, hogy vajon lehet-e dobni őket, de valszeg nem :D
Natalie-t amióta az EoE-n van, egyre jobban tisztelem, elképesztő melót lenyom és okosan is játszik. Most mondjuk végül mindenki megcsinálta a feladatot napnyugta előtt, még Ethan is a medicallal együtt – annyira megható jelenet volt, hogy elkísérték a többiek az utolsó körre :’)

Fősziget:
– Tetszett az “Adam megpróbálja jóvátenni a dolgot, ezért keményen dolgozik és mindenkivel jófej” összevágás :DD
– Tyson nagyon szépen rájött a Yul-Nick-Wendell-Sophie “unconnected” szövetségre.
– Jé, már a negyedik (vagy ha úgy vesszük, ötödik) rész, és még nem volt tribe swap :O

Immunity:
Parvati elnevezte a kiülős padot “Sandra bench”-nek…figyeltétek, hogy megfagyott a levegő egy pillanatra? :D De aztán Sandra mondta, hogy neki ez nem sértő. Mondjuk azért lassan kéne erre valami szabályozás, volt is ilyen, hogy back-to-back challenge-eket nem hagyhat ki ugyanaz az ember. (Durva, hogy Sandra ilyen hozzáállással is kétszeres nyertes.)
“Eh, megint kikap a Sele törzs, pedig már a pirosak is veszthetnének egyszer” – gondoltam naivan, amikor megláttam, ahogy szenvednek a kulcsok levadászásával a kékek, komolyan mintha a legalacsonyabb embereket osztották volna be ugrani (Adam, Parv és Denise se magas). Pláne ahogy a háttérzenével még ráerősítettek, hogy “na most megszerzi” és mégse, az nagyon vicces volt. Rob harmadszor is bevállalta a puzzle-t, és megváltotta magát: valami elképesztő comeback-et toltak, szerintem az egyik legdurvább hátrányból visszajövetel volt valaha!

Kiszavazás:
Ejjha, nem hittem volna, hogy ennyire egyöntetű Tyson-szavazat lesz: ő Nickre szavazott, Nick meg Kim-re (ez elég WTF még úgy is, hogy mondta, az idoltól fél)…pedig hogy belengették, hogy Tony meg akarja menteni Tysont, mert ő a “pajzsuk”.
Még pár érdekes momentum:
– Sandra nem változik, bakker, még be is mondja, hogy ő bizony nem megilletődött a sok másik sztár láttán. Meg tudom érteni, ha valakinek ellenszenves a stílusa, de valahol mégiscsak szórakoztató nézni és jól csinálja.
– Nick-nek Parvati volt a nagy szerelme középiskolában, lol :)
– Tyson hogy rácsodálkozott a sok tüzifára EoE-n :DD “ó, ha te azt tudnád…”
– Ami meglepett, hogy Nicknek adta a fire tokent :O

#hétidézete Dannié a facipeléssel kapcsolatban:
“[…]in childbirth, you at least get a baby afterwards…here you get a fire token.” :DD

Edete - 2020. 03. 08. 23:36

Nagyon korrekt rész volt.
Érdekes módon, számomra az EoE volt a fénypontja – nem tudom volt-e már valaha ilyen – a facipelős feladattal. Nehezen tudtam eldönteni kinek is szurkoljak, de végül inkább csak örültem hogy mindenkinek sikerült. Ethan jól megijesztett. Már azt hittem vége a játéknak, jön a medical evac. de szerencsére nem így lett.

Fősziget:
sok kis jó jelenet volt, én örülök hogy Sandra hozza a formáját, szerintem szórakoztató.
Tony nekem továbbra is a nagy kedvencem és nagyon meglep mennyire tudatosan visszafogta magát erre az évadra.

Tyson jó hogy búcsúzott, számomra az egyik legellenszenvesebb figura volt mindig is, bár ebben az évadban egész szórakoztató volt.

Következő részben elvileg jön a nagy keveredés… nem tudom hogy inkább örüljek vagy sírjak. Egyrészt Rob-Parvati duó miatt örülök, mert nem állnak jól, másrészt a keveredés után más kedvenceim kerülhetnek könnyen bajba.

winnie - 2020. 03. 09. 04:51

” “azt sem tudom, hogy ki kire szavazott” -> öö, azt mutatták, hogy Nick Kimre, Tyson meg akkor Nickre, és ennyi, a többi szavazat Tyson volt.”

mondom, hogy régen volt, de… tényleg csak 2 másik szavazat volt? nem volt egy harmadik nem tyson?

winnie - 2020. 03. 09. 04:52

“(de komolyan ilyen rosszul vágták össze, vagy Parv tényleg csak kétszer ment fel, utána már csak Adam próbálkozott újra meg újra, amikor már felmászni is alig bírt?)”

igen, ez nekem furának tűnt. mondjuk eleve esélytelennek vélhették, de amikor sokadjára szúrta el adam, gondolotam, aki nem fáradt, az is megpróbálja.

Kotleba - 2020. 03. 09. 08:01

Mióta nem mutatják ki kire szavaz, én a wikipedián ellenőrzöm a voting historyt :) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Survivor:_Winners_at_War

pity - 2020. 03. 09. 09:46

Az EoE nagyon a kárára megy a műsoridőnek. Majd 10 percet elvesz, így alig marad idő a többiekre.

Enci - 2020. 03. 09. 10:03

Az EoE miatt sajnos nem látjuk a szavazást, viszont a Youtube-ra feltöltik minden héten a kis videó részletet arról, hogy ki kire szavazott ezen a csatornán:

https://www.youtube.com/channel/UC9jd6CgaWedGVcQCq4GIZng/videos

Emellett egyébként még extra jelenetek is vannak fent a részekhez, érdekes megnézni azokat is :D

winnie - 2020. 03. 09. 10:18

pity: ezért utálták (én is) sokan az EOE-t anno is, meg minden Exile szigetet, de itt tudom vigasztalni magam azzal, hogy ismerem a játékosokat.

Hanadix - 2020. 03. 09. 13:58

Nekem ebben az évadban az EoE kimondottan tetszik, a fire tokenes dolog szerintem egy tök jó újítás, ebben a részben nekem is ez volt a fénypont. Bár az is igaz, hogy nekem Natalie az egyik kedvenc játékosom, és az elejétől neki szurkolok, úgyhogy remélem visszakerül a játékba. Ha valakinek nincs kiért izgulni, akkor úgy nyilván unalmasak lehetnek azok a szegmensek.

Thomas - 2020. 03. 10. 14:55

“Parvati elnevezte a kiülős padot “Sandra bench”-nek…figyeltétek, hogy megfagyott a levegő egy pillanatra? :D De aztán Sandra mondta, hogy neki ez nem sértő. Mondjuk azért lassan kéne erre valami szabályozás, volt is ilyen, hogy back-to-back challenge-eket nem hagyhat ki ugyanaz az ember.”

Hahaha, dehogynem volt neki sértő, csak lenyelte és vigyorgott hozzá:) De ha ezek egy törzsbe kerülnek Parvval, nem tudom, mi lesz. Szabályozás meg most is van szerintem, csak a reward challege-eket nem mutatják, amit más hagy ki (vagy ha éppen nincs, akkor amiatt nincs érvényben ez a szabály).

“Ejjha, nem hittem volna, hogy ennyire egyöntetű Tyson-szavazat lesz: ő Nickre szavazott, Nick meg Kim-re (ez elég WTF még úgy is, hogy mondta, az idoltól fél)…pedig hogy belengették, hogy Tony meg akarja menteni Tysont, mert ő a “pajzsuk”.”

De miért? Hát bejött, amit akart, ha Tyson idolozik, akkor 1-1, és kiszavazzák Kimet. Tony tervét meg Sandra húzta keresztbe, aki mindenáron ki akarta rakni Tysont, és már az egész törzset dróton rángatja, ez a hihetetlen számomra!

Ah, most a szigetes jeleneteket én sem bánom, hogy ott van Danni és Amber, meg ez a challenge most tényleg nagyobb dráma volt, mint bármi, ami a többiekkel történt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz