login |

Délelőtti videó 3.: Freud

2020. 03. 12. 11:30 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, video,

Az ORF jövő héten a Netflix-re is érkező osztrák-német sorozata egy modern stílusban tálalt thriller lesz. Már most látom, hogy winnie be akarja írni kommentben, hogy ezt várta legjobb az idén. UPDATE: Ez hozzánk nem fog felkerülni, idővel tévés premiert fog kapni.

1886, Bécs, Sigmund Freud és az a kor, amikor a pszichoanalitikus forradalmi elméleteit a kollégái, valamint az osztrák társadalom nagy ellenkezéssel fogadta. Ekkor ismerkedik meg Freud egy háborús veterán rendőrrel, Kiss Alfréddal, valamint egy hírhedt médium nővel, és részévé válik egy sorozatgyilkos utáni hajszának.

Ez a koncepció… Előzetes a tovább mögött, az segít. Szereplők: Robert Finster, Ella Rumpf, Georg Friedrich, valamint Christoph Krutzler, Mercedes Müller, Rainer Bock, Philipp Hochmair, Anja Kling, Heinz Trixner, Lukas Miko, Aaron Friesz, Brigitte Kren, Martin Zauner, Johannes Krisch és Mathias Stein.

10 hozzászólás Ne habozz!

zoliszekely - 2020. 03. 12. 12:04

Állítólag nem kap magyar lokalizációt. :(

winnie - 2020. 03. 12. 12:07

ezt vártam legjobb az idén! (meg még egy két hasonló krimit, mondjuk az arsene lupint.)

winnie - 2020. 03. 12. 12:08

zoliszekely: én azt látom, hogy nem látom:) mármint a magyar felületen. akkor lehet, hogy fel sem kerül?

winnie - 2020. 03. 12. 12:10

igen, a “coming soon”-ban sincs. akkor elsőre azt mondanám, hogy eladták tévére, de mivel némelyik spanyol nyelvű premier sem kerül fel hozzánk (meg a koreaiak némelyik csak késéssel), passzolok.

Hádész - 2020. 03. 12. 13:32

Így elsőre van egy kis The Alienist utánérzés.

heidfeld - 2020. 03. 12. 13:33

Ember legyen a talpán, aki nyomon tudja követni, melyik európai sorozat, hol elérhető.
Nem kedvencem a műfaj, de kap egy esélyt.

winnie - 2020. 03. 12. 13:40

heidfeld: ??? az amerikai sorozatokra gondolsz. az amerikai sorozatok esetében random, hogy mi hol érhető el, hogy ki csap le a jogokra, az amerikai sorozatok azok, amiket meg akarnak szerezni OLYKOR a szolgáltatók – de pont pár napja írtam arról, hogy milyen ritka manapság az ilyesmi (ld. star trek picard, walking dead: world beyond – amazon, dare me – netflix). ökölszabály, hogy az európaiak zöme nem érhető el sehol, csak az adott országban, mivel értelemszerűen nagyon kevés európai sorozat kerül globális forgalmazásba, az nem túl kapós portéka. (ld. az hbo europe, az amazon és a netflix nagyon kevés tévében adott európai sorozatot vett meg az elmúlt két évből – az amazonra az indulása óta nem is került fel semmi talán, ami nem saját, az hbo vett azért tavaly-tavalyelőtt egy-kettőt.)

de ez a freud esetében irreleváns, hiszen ez elsősorban nem európai sorozat, hanem netflix-sorozat és a netflix saját gyártású sorozatai per definitionem a netflixen érhetőek el. ahogy az hbo europe sorozatai az hbo europe-on és az amazon európai sorozatai az amazonon (mint most a carronte). kivétel a koprodukciós dreamworks animációk egyes piacokon, ahogy írtam, pár dél-amerikai darab itthon, és a jelek szerint ez is.

gromit - 2020. 03. 12. 14:06

Pontosítsunk: nem Netflix-sorozat, hanem ORF/Netflix sorozat.

Az osztrák tévében lesz a premierje, aztán utána felkerül a Netflixre*, akik valamilyen szinten már a sorozat létrehozásában is részt vettek, nem a kész terméket vették meg
(pl a flamand Undercover is ilyen, a helyi közszolgálati és Netflix közös produkciója hivatalosan)

* egyrészt a tévés vetítés miatt lehetnek eltérések az egyes országok között Netflix-elérés szempontjából (hol-mikortól), másrészt azt is írják (ORF sajtóközlemény németül), hogy a nemzetközi értékesítést a ZDF Enterprises vette át, úgyhogy innentől aztán tényleg lutri, hogy melyik más országban mikor, hol és milyen platformon lesz elérhető.

gromit - 2020. 03. 12. 14:23

mármint úgy lutri, hogy én mint mezei néző nem tudom előre megmondani :)

“nagyon kevés európai sorozat kerül globális forgalmazásba, az nem túl kapós portéka”

ez így tényleg igaz, de ha kicseréljük arra, hogy mim kerül nemzetközi forgalmazásba, úgy már egyre több európai sorozat játszik, és tényleg sokkal nehezebb követni, hogy mi kinek mikor hogyan elérhető

(én nyilván az én merítésemből tudok irogatni, de ez nem ugyanaz, mint ami az átlag junkie-olvasónak is elérhető)

winnie - 2020. 03. 12. 15:12

igy van, majd pontositok. a deadline ker eve csak arrol irt, hogy a netflix beszall koproducerkent, de a hollywood reporter cikket mar nem olvastam el, amiben konretan szerepel is, hogy

Netflix will launch Freud internationally outside Austria, Belgium, Finland and Hungary. Austria’s public broadcaster ORF is the commissioning network on the eight-part series, which begins production this fall.

azaz, hogy teves a sorozat, es partnerseg van csak, mint mondjuk az eheti egyik europai premiernel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz