login |

Survivor – 40×06: Just boring

2020. 03. 13. 20:00 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

(Az mindenkinek megvolt, hogy “titokban” berendelte a CBS a 41. és a 42. évadot? Persze ez csak abból derült ki, hogy elhalasztották a forgatáskezdést, így ki tudja, hogy lesz-e ősszel Survivor, de ha nyáron forgatnak, még akkor is lesz rá sansz.)

Sometimes you gotta trust the wink.

Nem, nem a rész volt unalmas. Ez a szezon még mindig amolyan telefonkönyv-jellegű, komolyan úgy érzem, hogy bármit csinálhatnának. Ergó megbízhatatlan narrátor kritikus vagyok ilyen szempontból, de persze ezek az írások sem általában azt tárgyalják, hogy jó-e az epizód, hanem inkább azt, hogy most épp mennyire volt jó.

Annak ellenére, hogy ezerrel csápolok mindig a full újonc szezonokért, már most előre rettegek attól, hogy mi lesz, amikor itt hagyjuk ezeket az all starokat. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Rob esett ki.

Na, szépen vagyunk. Felkészül Parvati? Sandra pedig lavírozik tovább? Nem egyszerű nagy névnek lenni, én Rob helyében gyanakodtam volna, és dupla vagy semmi alapon a két lánnyal szövetségre léptem volna. Most, hogy nincsenek nagyon kiesős interjúk, nem tudjuk, hogy miképp gondolkodott, de szerintem azért felmerült benne, hogy Adam és Ben ellene fordulhat. Akkor pedig csak egy esélye lehetett volna.

Más kérdés, hogy a lányoknak nem nagyon állt volna ilyesmi az érdekükben, hiszen az idollal eleve ők döntöttek a kieső személyéről. És itt adja is magát a kérdés: hogy lehet, hogy nem játszottak ki idolt és nem loptak szavazatot? Létezik, hogy ennnnnyire biztosak voltak abban, hogy bejön a tervük? Nyilván az nyer, aki mer, de nem túl nagy kockázat ez?

Rob-ot sajnálom, de a táskakiborítás után ez a régi, elég bully-s, “most akkor senki sem mehet sehová” stílus nekem visszatetsző, még akkor is, ha célra vezethet. De hiába hatékony, ha negatív energiát áraszt és rossz vért szül. És attól, hogy egyszer bejött a dolog, még nem lesz univerzális. Ráadásul mindig jó, ha képes váltani és alkalmazkodni az ember.

I don’t know anything about idols.

Jut eszembe, alkalmazkodás, az fel sem merült bennem, hogy Rob számára ennyire újdonság az idolvadászat. De teljesen igaz, és igen, azok akkor más idők voltak. És megint csak elhatároztam magamban, hogy megnézem azt a kimaradt S1-S2-t. vagy valamelyik korai évadot, hogy lássam, azoknál hogyan építették fel az epizódokat, hogy azok mennyire voltak kiszámíthatóak, és hogy férhetett beléjük sok minden más is, ami most nem, például a főcím.

És ha már régi évadok: őszintén bevallom, hogy teljesen elfelejtettem az evidenciát, miszerint Rob vagy Parvati korai szezonokban játszott – utóbbi esetében tényleg csak az all star szezonja van meg, de most újra felvéstem magamnak egy évadot, amit látni akarok, amikor még nem volt Parvati az a Parvati, aki ma.

Egyébként kaptunk egy “Drop your buff!”-ot, a képeken látszódnak az új törzsek, vannak érdekes dinamikák (akár egy final 2-szövetség is…, hmm?), de egyelőre ezekbe nem megyek bele. Mint ahogy abba sem, hogy hiányzott-e az EoE. Bár az felmerült bennem, hogy vajon unatkoztak-e a játékosok, mert így lett időzítve a száluk, vagy csináltak valamit, csak nem láttuk (gondolom nem, mert akkor ha eredménye lett, meg kéne magyarázni), vagy csak sikertelen feladatot kaptak. (Az mondjuk fura lesz, hogy Tyson megérkezése helyett azt látjuk majd, hogy már ott van pár napja.)

Szóval Sarah és Sophie akcióba lépett, és ha megint veszítenek, akkor szinte biztos, hogy repül egy újabb ex RobTörzse-tag. És nekik lehet, hogy ez az érdekük?

   

11 hozzászólás Ne habozz!

zolkó - 2020. 03. 13. 20:32

Adam egy kígyó! Sophie és Sarah mellett tutira ő szavazott még Robra (persze lehet, hogy Ben is), de az a vigyor Adam arcán beszédes volt, na meg a köv. rész előzetesben amit mondott, hogy _végre_ megszabadultak Robtól… És döbbenetes volt az is, hogy vezettek a challengeben, és végül ők bukták.

Thomas - 2020. 03. 13. 23:23

Sejtettem, hogy itt lesz a vége Robnak, nem tűnt valószínűnek, hogy ezt a hármast bármivel is össze tudná tartani:( Hogy a lányokkal lett volna-e esélye, ha nincs teleszórva ez az évad is idolokkal meg előnyökkel, franc tudja. De ha most azt hozzák ki tanulságnak ebből az egészből, hogy a régi játékosok felett eljárt az idő, nem tudják felvenni a fonalat és sorban esnek ki, az sem fog tetszeni. Ezek az idolok csak randomizálják a játékot, manapság azért nem születnek ekkora legendák. Vagy valaki szerint Nick, Wendell, Adam, Sophie vagy Ben vagy mittudomén annak számít?

Ez is túl van lihegve szerintem, hogy Robnak micsoda újdonság a nyomok nélküli idol keresés, mintha ahhoz valami extra tudás kéne, hogy valaki belenézzen minden bokorba meg faüregbe. Szerintem látta ő is a TV-ben, hogy milyen helyekre szoktál elrejteni, hogy néz ki, stb, innentől ha mindenki keresi, teljesen a szerencsén múlik, hogy ki találja meg.

Na mindegy, hát ő sem fogja a dicsőségfalára kitenni ezt az évadot, az tuti, hacsak nem jön vissza a szigetről és nem alkot valamit, mert az első kiszavazás után csak kapálózott, minden próbálkozása lepattant a többiekről. És igen, nem hittem volna, hogy összejöhet, de Parv is valószínűleg még rosszabb helyzetbe került, mint korábban volt, a 3 stabil szövetégest nem tudom, mi a nyavalyával tudná megbontani. Szóval ő max Michele kiszavazásával tudna egy kis időt nyerni, és remélni, hogy összevonják őket, mielőtt újra veszítenek.

Viszont legalább Sandra is rosszabb helyzetbe került, most nagyon azt sugallták, hogy Kim kész lenne átállni és kiszavazni, ezért szurkoltam nagyon, hogy ők veszítsenek, de sajnos ez már nem jött össze.

“Bár az felmerült bennem, hogy vajon unatkoztak-e a játékosok, mert így lett időzítve a száluk, vagy csináltak valamit, csak nem láttuk (gondolom nem, mert akkor ha eredménye lett, meg kéne magyarázni), vagy csak sikertelen feladatot kaptak”

Simán lehet az is, hogy olyan nyert fire tokent, aki nem kerül vissza, és nem lesz jelentősége. Mert szerintem csak azután tudja majd elkölteni az az 1 ember, aki visszakerül.

Ja igen, én is arra számítottam, hogy Sarah kijátssza a szavazatlopást, az úgyis csak speciális helyzetben ér valamit, és ez most tökéletes lett volna, de úgy látszik, hogy nagyon biztos volt vagy kockáztatott.

zolkó: Adam és Ben is Robra szavazott.

Edete - 2020. 03. 14. 00:17

Huh ez jó volt. Egyben tökéletesen bebizonyította hogy Rob agresszív taktikája lehet hogy működik pár új játékos ellen, de egy csupa győztesekből álló csapatot nem lehet csak úgy ledominálni. Alapvetően sajnálom hogy ő ment, mert vannak itt nála sokkal kevésbé érdekes játékosok (rád nézek Ben) de Robot már láttuk sokszor, szóval inkább ő mint mondjuk Sophie.

Apropó Sophie. Remélem sokáig megy a csaj. Rajongói körökben nem túl népszerű, pedig szerintem kifejezetten jó játékkal nyerte a maga évadát. Ha itt most jól szerepelne, azzal talán felértékelhetné magát.
Sarah továbbra is nagy kedven, örülök hogy jól jött ki az új törzsdinamikából.

Én az ő helyükbe (ha nem veszítenek maguktól) a merge közeledésével, direkt elszúrnék majd egy védettségi versenyt, csak hogy kidobjak a két srác közül az egyet, mert ez egy jó alkalom rá.

Winnie: “És megint csak elhatároztam magamban, hogy megnézem azt a kimaradt S1-S2-t”

Te nem láttad az első két évadot?

winnie - 2020. 03. 14. 04:36

pedig még dvd-n is megvannak. anno a hetedik évaddal kezdtem el, és akkor nem tudtam csak a 3-6. szezont megszerezni utólag, vagy hézagosak voltak a szezonok, vagy nézhetetlen SVCD-formátumban voltak, szóval rögtön nem néztem meg, utána meg egy ideig nem nagyon akartam, mert tudtam, kik nyertek, később meg nem volt nagyon időm ilyesmire. szóval még mindig nem láttam. illetve az ausztrálból talán a tüzes sérülésig eljutottam.

Enzo - 2020. 03. 14. 19:23

40×05(06)

Hopphopp, nemcsak hogy swap volt, de két törzs helyett 3! Ugyan Rob-Sandra egyesülés vagy Sandra-Parvati egybekerülés nem lett, de azért így is elég sok érdekességet szült az újrakeverés, lássuk:

Új Sele(k fújnak):
Parvati, Michele | Nick, Yul, Wendell
Én őket csak “awkward tribe”-nak hívom: ugye Michele exe Wendell, és a Nick-Parvati crush miatt is vicces, utóbbit el is árulta a csajnak, azon jót röhögtem :D

Új Dakal:
Tony, Sandra, Kim | Jeremy, Denise
Belőlük kaptunk a legkevesebbet, nem is írtam fel semmit, azon kívül, hogy szépen visszahozták az immunity-t hátrányból.

Új törzs (Yara):
Sophie, Sarah | Adam, Rob, Ben
Nem semmi, hogy a három törzsből kettőnél is sikerült kijönnie a “3 fiú ugyanonnan, 2 lány a másikból” felállásnak, csak itt jóval kevésbé egységes a három srác, és erre rá is mentek a szervezkedés során. Nagyon vicces volt, ahogy összevágták a sztorimesélést, hogy ki kit vágott át, meg hogy is történtek az egymás ellen szervezkedések :D Ahogy Sophie nagyon okosan megjegyezte: “There are so many cracks, they realize their best option is to stay together” – röviden legalábbis így hangzik, amit mondott, és nagyon találó! Ennek megfelelően az immunity elvesztése után úgy nézett ki, hogy Godfather Rob sikeresen belekényszerítette a másik két srácot abba a helyzetbe, hogy ne tudjanak elszivárogni a táborból a lányokkal szövetkezni, egészen szürreális volt, ahogy mindenki ott ült a tábortűz körül, elkerülve a stratégiázást. Viszont ettől függetlenül is megfogalmazódott a gondolat bennük (is), hogy csak ki kéne rakni a “keresztapát”, és így végül a lányoknak sem kellett egyik előnyüket sem ellőni (ami meglepő húzás, de bejött).

Rob legalább találkozhat Amberrel az EoE-n (hogy rákérdezett a swap után rögtön befenyítve mindenkit, hogy “egyhangúan szavaztátok a feleségemet, g*cik?” :DD), ja és just for the record: a fire tokenjét Parvatinak adta.
Amúgy ha már tokenek: abszolút nemtom követni, hogy kinél mennyi idol/előny/fire token van, néha kéne ilyen összegző lista vagy valami. Most is Sophie talált ilyen fura felezős idolt, amit a zsebürítésnél (megint ez…) nem mutatott meg, mert nem a zsebébe rakta :P

Még pár gondolat:
– Tényleg, tök jogos hogy Rob akármennyire ikonikus és jó játékos, hidden immunity idolok terén nincs sok tapasztalata, mert ahhoz túl rég játszott, ebbe én se gondoltam bele.
– Megható volt, ahogy Yul elmesélte, hogy Penner felesége ALS-es és milyen borzasztó nehézségekkel kell megküzdeniük :'(
– Az immunity végén a színes kockás rakosgatós feladatot szívesen kipróbáltam volna.
– Ahhoz képest, hogy a zöldeknek szurkoltam, és nem örültem, amikor utolsók lettek, mégiscsak élvezetes volt látni a tribal előtti dolgokat.
– Jé, most hogy mondjátok, tényleg nem volt EoE, fel se tűnt :DD (persze legutóbb meg extra adagot kaptunk belőle)

#hétidézete pedig egyértelműen Michele-é:
“Wendell right now is sending me the ‘U up?’ text…and I just wanna be like ‘New season, who dis?'” :DDD

Edete - 2020. 03. 14. 19:44

Thomas: “Ezek az idolok csak randomizálják a játékot, manapság azért nem születnek ekkora legendák. Vagy valaki szerint Nick, Wendell, Adam, Sophie vagy Ben vagy mittudomén annak számít?”

Egyrészt igen, az idolok és előnyök túltolása randomizálja a játékot, ez tény. Ez nekem sem tettszik, én is jobban kedveltem a kb 25-32 évadok szintjét, amikor volt is de nem is.

Másrészt viszont, régen is és most is voltak/vannak nagyon erős és kifejezetten gyenge győztesek.
Nick és Sarah például a legerősebb győztesek között van számomra. Végig erős és okos játékkal nyertek. Lehet nem lettek Rob szintű legendák, de ehhez az is hozzátartozik hogy ma már nehéz legendává válni, mert eleve nem is nézik 20 millióan a műsort.

Wendell meg Ben más tészta, nekik szimplán mázlijuk volt, nem tartom őket erős győzteseknek.

winnie: A 2. évad nem tudom mennyire élvezetes mai szemmel, mert taktikai szempontból nem sok minden történik benne – bár a sok kedvelhető karakter azért elviszi a hátán a műsort. Viszont az 1. évad minden gyermekbetegsége ellenére is nagyot üt szerintem és a korai évadok közül messze a legtaktikusabb. + Richard Hatch egy zseni volt.

winnie - 2020. 03. 14. 20:24

“Lehet nem lettek Rob szintű legendák, de ehhez az is hozzátartozik hogy ma már nehéz legendává válni, ”

de azért tegyük hozzá, hogy rob sem a 4. évad után lett legenda, hanem több szezonnal és sokadjára győzelemmel. ha már s2, colby nagyobb név volt nála, csak ugye ő az all starral rontott a renoméján.

Thomas - 2020. 03. 15. 12:39

Ez igaz, nem kéne olyanokat összehasonlítanom, akik másodjára játszanak, olyanokkal, akik negyedjére meg ötödjére. Csak arra akartam kilyukadni, hogy azok, akik úgy nyertek, hogy újra meg újra megtalálták a visszarakott idolt (nem is tudom már, ki volt ilyen, Ben? Nick?), azoknak nem valószínű, hogy ez újra össze fog jönni. Nem lehet minden évadban olyan mázlijuk, hogy senki más nem keresi, így mindig ők találhatják meg, nem? Aki meg tényleg jó játékos, az meg tud újulni, és mindig valami kiszámíthatatlant húzni?

Rob taktikáját már valószínűleg kiismerték, meg eleve tartanak is tőle, és nem úgy nézett ki, mint aki meg akar újulni. De azért ez durva egy legendától, hogy mintha nem is számított volna rá, hogy a két srác kiszavazza, pedig annyira nem voltak egy lapon a másik törzsben, hogy elég reménytelen volt ez a terv. Talán próbálkozott a lányoknál is, csak nem mutatták. Parvati talán annyiban van előnyben, hogy szerintem jobban tud az emberekben olvasni, rájön, ha hazudnak, az már más kérdés, hogy mit tud csinálni, ha senki sem akar vele játszani.

Sandra mondjuk ezzel a taktikával 10-szer is nyerhet, ha a többi hagyja. És nem úgy néz ki, hogy most is nagyon paráznának tőle, hogy még mindig bent van (csak én).

A régi évadok szerintem sokkal élvezhetőbbek a maiaknál, mondjuk lehet, hogy pont az 1-2. nem annyira, már elég régen láttam. Az S1-et én nagyon nem szeretem, az nem igazán tett függővé, amikor láttam egy magyar csatornán az ősidőkben. Nem is tudom, hogy akkor folytatták-e, és csak engem nem érdekelt, de csak jó pár évvel később találkoztam újra a Surviviörrel, amikor a 6. évad más sokkal inkább berántott, és akkor néztem meg visszamenőleg is a többit.

“ja és just for the record: a fire tokenjét Parvatinak adta.”
Sőt, tokenjeit, mert neki 2 volt, így Parvnak már 3 van:) Ha találni nem is fog, majd vesz egy idolt vagy előnyt?:) Talán lesz aukció a merge után fire tokenekkel. De amúgy tényleg követhetetlen már ez az egész. Pl. Sandra 3 alkalmas idolja még működik? Mert ő csak kétszer volt tanácson, és nem mondták, hogy lejárt volna, így felteszem, igen. Tehát hiába vesztenének, megint nem lesz kiszavazva:( De attól még veszítsenek csak, hogy kikerüljön a képből.

“– Tényleg, tök jogos hogy Rob akármennyire ikonikus és jó játékos, hidden immunity idolok terén nincs sok tapasztalata, mert ahhoz túl rég játszott, ebbe én se gondoltam bele.”

De még minidig nem értem, milyen tapasztalat kell ehhez? Nézte ő is a TV-ben, látta, hogy nagyjából hol kell keresni, mit kell figyelni, sőt, ott is volt az előző évadban, ahol hetente osztogatták ezeket, tehát számít rá, hogy pár embernél már biztos van, más kérdés, hogy kezdeni ezzel nem nagyon lehet mit.

winnie - 2020. 03. 15. 13:05

Aazt mondjuk érdemes beleszámolni, hogy a nem elismert játékosoknak simán lehet esélye radar alatt besurranni a top kevésbe, ahol pedig már bármi lehet. ld. ben, ha nem jelent fenyegetést, akkor megint ellavírozhat sokáig.

“De még minidig nem értem, milyen tapasztalat kell ehhez?”

pusztán a rutinra gondolok. akár napi rutinra, akár felderítősre. ha nincs benne, a viselkedésében ez, akkor időbe telik átállnia.

Aurora - 2020. 03. 15. 15:13

Wow, nem hittem volna, hogy Sarah meg Sophie megtartják mindkét előnyt, és nem játszák ki… Ráadásul Sarah-nak úgy van Steal-a-vote -ja, hogy arról senki nem tud. Remélem majd okosan használja fel, de az a magabiztosság a tribal-on erős volt… Én tuti féltem volna…

VÉGRE ROB ELMENT!!!!! Nem haza, de legalább egy szigettel arrébb… Ki nem állhatom az ürgét, és olyan jó érzés volt látni, hogy Jeff eloltja a fáklyáját :D
Az agresszív játéka nem való ide (utálom is a stílusát), itt szerintem olyan fog nyerni, aki finoman lavírozik.
Sarah a nagy kedvencem, neki drukkolok! Jeremy meg Denise annyira nem is léteznek… A legutóbbi két kiszavazásnál, amin jelen voltak, meg se mukkantak… Tony nagyon meglep, hogy ilyen visszafogott is tud lenni, mondjuk neki az őrült énje is szórakoztató volt :)

Parvati is elmehetne már, és akkor egész boldog lennék.

Ez az erőltetett “ő az exem, jaj” kicsit fáj. Egyik részről Michelle már közölte, hogy New Season, who dis? De ugyanakkor meg babe-nek meg Wen-nek szólongatja… Szerintem ő se tudja mit akar ebből kihozni, és ez fájdalmas.

Thomas - 2020. 03. 17. 00:29

“Aazt mondjuk érdemes beleszámolni, hogy a nem elismert játékosoknak simán lehet esélye radar alatt besurranni a top kevésbe, ahol pedig már bármi lehet. ld. ben, ha nem jelent fenyegetést, akkor megint ellavírozhat sokáig.”

Teljesen úgy néz ki eddig, hogy a legkevésbé érdekesek fognak bent maradni a végére. A nagyobb nevek sorban esnek ki, Sandra még valahogy megúszta, hogy igazán a kereszttűzbe kerüljön, de talán már nem sokáig. Majd a szigetről meg visszajön Natalie, az egyetlen, akit nem szeretnék egyáltalán, az lesz a kegyelemdöfés:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz