login |

Segítsetek nekünk!

2020. 03. 15. 22:00 - Írta: winnie

33 hozzászólás | kategória: szavazás, szolgálati közlemény

Az IRL-változások hatására némiképp a blog összetétele/tartalma is módosulhat, hiszen ha elhúzódik a mostani állapot, akkor idővel el fognak fogyni a hírek, az előzetesek, majd a premierek is, így nekünk is alkalmazkodni kell.

Ezért érdekelne minket, hogy nálatok mi a helyzet, változnak-e a sorozatnézési szokásaitok? Mert ha igen, akkor mondjuk jobban ráfekszünk majd a kritikákra, ajánlókra, visszamenőleg is (erre a célra ajánlom a Facebookos #emlékszelasorozatra? hashtaget is). Vagy…. ha van javaslatotok, hogy mire helyezzünk nagyobb súlyt, akkor jöhet kommentbe.

Hogy változnak az elkövetkező pár hétben a sorozatnézési szokásaid?

  • Nem nagyon fog változni semmi. (52%, 487 Votes)
  • Egy ideig több időt fordítok sorozatozásra. (46%, 429 Votes)
  • Inkább kevesebbet fogok egy ideig sorozatozni. (2%, 22 Votes)

Total Voters: 938

Loading ... Loading ...

33 hozzászólás Ne habozz!

Rumple - 2020. 03. 15. 22:06

Minekután az elmúlt hetekben munka miatt néha levegőt se volt erőm venni, nemhogy sorozatozni, így lemaradásaim bepótolása zajlik majd.

cherockee - 2020. 03. 15. 22:19

Szerintem sokan lesznek akik még most nem is tudják, de többet fognak nézni, én konkrétan ajánlókat szívesen látnék, kevés olyan sorozatom van (10 alatt), ami fel van írva, hogy nézzek bele, fele biztos, hogy nem fog bejönni, jól jönne pár ajánlás.

Ha ajánlhatok formátumot, hátha: “tetszik x? próbáld ki y-t!” Én pl. tudom, hogy a kémes sorozatok tetszenek, de nem tudom mit nem láttam még a műfajban, ami érdekes lehetne. Ha mondotok pár olyant, ami aktuálisabb és hasonló, simán megnézek egy 10 évvel ezelőtti sorozatot.

Flanker - 2020. 03. 15. 22:32

Az hogy elfogy a kontent ( híreket leszámítva), az több hónapos kifutás, ti tudjátok a legjobban mennyi sorozat van és fut. Ősszel fogjuk először “megérezni” szerintem.

Persze ettől még ötletelni szabad :)

zolij - 2020. 03. 15. 23:07

Mivel dolgozni ugyanúgy kell (csak otthonról), így az a sáv foglalt marad. A szabadidő egy része (plusz nyerek napi kb. 2 órát az ingázás hiánya miatt) valószínűleg át fog konvertálódni sorozatnézésbe, bár bőven van mit bepótolni, arról nem is beszélve, hogy vagy 10 könyv is szerepel a várólistámon.

Sigismundus - 2020. 03. 15. 23:17

Valószínüleg régi sorozatokat fogok darálni, ahogy mondják. Wire már előkészítve, de esélyes a Star Trek TNG is, mert a Picard-al nem vagyok kibékülve.

Szóval lehet hogy 10-15 éves, rég nem nézett kedvencek kerülnek elő sokaknak. Dexter, LOST ?

Thomas - 2020. 03. 15. 23:21

Winnie, én csak annak örülök, hogy végre lesz időd folytatni azt a rovatot, amiben régi országos sorozatokat próbálsz be:)

Shifty - 2020. 03. 15. 23:50

Az elmúlt 2 hònapban munka miatt nagyon lemaradtam…
Ùgyhogy
először a heti aktuàlisokat szeretnèm pótolni
Aztàn van pàr “bepróbàltam,tetszett de nem volt időm” kategóriàhoz tartozó sorozat… Animal kingdom, Power,stb.
Aztàn jön pàr most vagy a tavasz soràn kijövő vàròs, nèzős..
Egy darabig ezek eltartanak :-)

Hírek, èrdekessègek (ha kevesebb is) pedig maradnak, valamennyi tartalom biztos lesz.
S van mèg 1000000 dolog amit ha utòlèrtètek magatokat mèg megoszthattok.
Nem aggódom, hogy unatkoztok majd:-)

DarkEagle - 2020. 03. 16. 00:05

Én még mindig azt mondom hogy semmi sem fog változni sorozatos fronton. Mármint a tévé adók nem fognak leállni tudtommal ergo a sorozatok sem. Nyilván amiket jelenleg készítettek vagy azok az országosok amiknek még tartott a forgatása azok eltolódnak de ezeknek a hatását nem holnaptól fogjuk megérezni hanem hónapokkal később. És szerintem van legalább 100 új sorozat amit már rég bejelentettek az idei vagy a jövő évre és már letudták a forgatást is. Az utómunkákat meg meg lehet csinálni simán bárhol. Szóval én nem aggódok.
Igazából ha esetleg olyan durvaságok is bekövetkeznének hogy a tévé adók is szünetelnek amit erősen kétlek akkor tuti hogy meglépnék azt hogy felnyomják a részeket Online. Elvégre szinte minden országos csatornának, sőt szerintem mindegyiknek van saját platformja amire amúgy is felteszik a részeket már másnap.

Szóval ja, lesz bőven miről írni idén. Sőt szerintem fel sem fog tűnni hogy változott valami, nyilván azon kívül hogy XY sorozat más időpontra kerül vagy hogy azok az országosok amiket még forgattak előbb érnek véget vagy sokkal később.

Egyébként nálam annyi változik majd talán hogy végre beérhetem magam a lemaradásokkal.

Hallak65 - 2020. 03. 16. 00:36

Hát ha csak a netflix kínálatát nézzük, nem hiszem h ajánló posztokból kifuttok :D. Én személy szerint főleg azért járok fel és nem a napi hírekért.

Energiavampir - 2020. 03. 16. 00:54

Iszonyat lemaradás van, sok sok sorozattal..kinek van annyi ideje mint winnie-nek? :)..így nem aggódom hogy nem lesz néznivaló 4-5 hónapig :)
Hogy itt mi lesz a téma? Lehet elővenni régi témákat, vagy beszélgetős véleményezős témákat bedobni..vagy réges régi sorozatokat kivesézni pl: Pirx kapitány, vagy Alfa holdbázis, vagy Tenkes kapitánya :)

Scat - 2020. 03. 16. 01:18

Amíg nem fújják fel annyira ezt a mizériát, hogy megszűnjön a munkahelyem, addig nem változik semmi.

Tyberius06 - 2020. 03. 16. 01:35

Hát nekem valszeg nem sok fog változni. Mármint idővel elfogynak a most futó sorozataim és akkor elkezdek szép lassan régieket elővenni, de van egy kellően időigényes hobbim, ami mellett alig van időm sorozatozni összességében.

human - 2020. 03. 16. 03:26

““tetszik x? próbáld ki y-t!” ”

szerintem ezek a legrosszabbak, mert szinte sosem találnak be :)

“Az hogy elfogy a kontent ( híreket leszámítva), az több hónapos kifutás”

amúgy ezzel egyetértek, sőt, ha valami, akkor most durvábban kell tolniuk a trailereket meg ilyesmit, hiszen még nagyobb nézettséget lehet szakítani. Ha egy már leforgatott újonc most befut, akkor eléggé megalapozhatja a jövőjét.

ellenben a hírek simán elfogyhatnak.

Scat: pl az utazási idő simán felszabadul sokaknak, az minimum napi 1 pilotnyi.

winnie - 2020. 03. 16. 05:00

Energiavampir: időnk órára pontosan ugyanannyi van, napi 24 óra, csak nekem kevesebb a lehetőségem, mert sorozatozás helyett még blogolnom is kell napi sok órát:)

winnie - 2020. 03. 16. 05:03

DarkEagle: az hogy lesznek-e sorozatok, mindegy, a kérdés, hogy nálatok mi a helyzet, több időtök lesz-e. (a sorozatok kapcsán: vannak olyan áprilisi premierek, amiket nem tudtak leforgatni, így nem biztos, hogy bemutatásra kerülnek, és ez csak pár hetes ablakban hozhat halasztásokat, szóval a későbbiekkel még több gond lehet. de ez majd kiderül, puszta spekuláció, amíg nincs konkrétum.)

heidfeld - 2020. 03. 16. 06:35

Darabig még lesznek új sorozatok, emiatt nem aggódom, de el fog húzódni ez a járvány, sajnos. Akik lemaradtak, tudnak pótolni. November közepétől, én igazán sokat tudtam. De hiába vagyok fanatikus, meg lehet unni, napi 6-8 részt is.
Mondjuk ez egy teljesen új helyzet.
Igen, későbbiekben sok gond lehet, új sorozatokkal.
Iszonyú sok sorozatról nincs írás, ajánló a blogon, vagy új évadokról, amik régebben kaptak. Háromról már írtam. Goliath S4, és Get Shorty, amivel “lógok”. Utóbbiból még 3 rész van.
Pestis S2, Der Pass/Pegan Peak-ról írást küldök. Crash landing on you/ koreai sorozat/ is megoldható, de talán ketten is vannak, akik koreai szériákról írnak.
Gondolom, vannak még bent vendégírások, mert a Britannia második évadáról sem olvastam, például.
Ebben a kényszerű helyzetben, talán az egyik népszerű sorozat második évadáról is születhet kritika. Killing Eve-ről.
Nagyon várom már, hogy a földbe döngölhessem a készítőit..
Mindenkinek jó egészséget kívánok!
Ennél nincs is fontosabb.

szerintem - 2020. 03. 16. 06:57

Jó ideig nem lesz itt még hiány a sorozatokból hiszen annyi van. Igazából az emberek 90% sosem fogja tudni akár csak a nagyobb részét bepróbálni.
Sokat sorozatozom, de így se nézek pilotokat, leszoktam fullosan a heti nézésről, csak évadokat darálok és így is több sorozatom áll sorban.

Én is örülnék egy olyan ajánlgató résznek ahol ha ez tetszett akkor azt is próbáld ki. Ha nem is így akkor esetleg olyan formában hogy az utóbbi idők 10 legjobb nyomozós, horror, dráma, vígjáték..stb. sorozata. Esetleg olyat is csinálni hogy a felkapottabb, top nevek mellett egy olyan listát is amik méltatlanul vannak keveset említve és senki sem hallott róluk pedig jó sorozatok (esetleg ezek is kategóriák szerint bontva)

Tudom hogy sok engem érdeklő sorozatról lemaradok, de gőzöm sincs miként, hogyan akadjak rájuk, meg időm sincs ennyi tartalmat áttúrni. Valamint sok sorozatról csak pilot írás van, évad már nincsen így nem tudom mivé alakult, megéri-e bepróbálnom.

gebe2001 - 2020. 03. 16. 07:53

Szerintem tök érdekes rovat lehetne, ha az olvasók, vagy akár ti, az oldal szerkesztői saját sorozat ötleteket osztananátok meg, amit utána kommentben ki is lehet beszélni. Én kíváncsi lennék, hogy milyen ötletek vannak – ha egyáltalán vannak, nem tudom – és szerintem ez másoknak is érdekes lenne.

schray - 2020. 03. 16. 08:05

Mondjuk egy gyűjtemény a bevezett high concept sorozatokból jól esne. Valószínűleg lesz lehetőség pár sorozat ledarálására és olyanba nem kezdenék bele, aminek nincs vége, a heti részeseket meg nem szeretem darálni.

schray - 2020. 03. 16. 08:05

*befejezett

Kissur - 2020. 03. 16. 08:08

A Paradise PD 2.évadáról írok, amint befejeztem, de ha fogynak a hírek, akkor írhatok az évadkezdésről, és az évad feléről, mert épp ott tartok. Valamint régi sorozatokról is küldhetek ajánlót.

winnie - 2020. 03. 16. 08:23

kissur: köszi.

majd lesz vendégbloggeres poszt is, hogy minél több korábbi hiányt lefedjünk.

Sigismundus - 2020. 03. 16. 08:23

” gebe2001 – 2020. 03. 16. 07:53 – saját sorozat ötleteket osztananátok meg, amit utána kommentben ki is lehet beszélni. ”

Ez jó, ezt támogatom.!

Shannen - 2020. 03. 16. 08:49

Sok minden nem fog változni, mert home office van, szóval a munka nem áll. De lehet plusz 1-2 sorozatepizóddal több így is le fog csúszni, ami nem baj, mert, mint mindig, most is van mit néznem.

Én még lógok egy Kidding írással, meg lehet a Better Things-ről is írok szívesen, ha eljutok odáig.

winnie - 2020. 03. 16. 08:57

“” gebe2001 – 2020. 03. 16. 07:53 – saját sorozat ötleteket osztananátok meg, amit utána kommentben ki is lehet beszélni. ”

Ez jó, ezt támogatom.!”

milyen formában legyen?

gebe2001 - 2020. 03. 16. 09:52

Hát én arra gondoltam hogy lenne egy séma, hogy első bekezdés főbb szereplők bemutatása, utána az alapstory, majd a történetszálak részletesebb ismertetése, a fontosabb fordulópontok stb.,végül pedig megjegyzések, kérdések az olvasók felé.
Engem mindenképp érdekelnének ilyenek, és akkor egy ötlet lehetne egy teljes cikk. És attól függetlenül, hogy mennyi ötlet van, lehet hetente néhány, vagy naponta egy, akár több, 2-3 is.
Esetleg bónuszként olyan lehetőség is lehetne, hogy aki jóváhagyja külön megjegyzésben, annak a sorozatát 1-5 vagy 1-10es skálán lehetne pontozni szavazás formájában.
Másik ötlet, hogy lehetne havonta, esetleg hetente akár szavazás, hogy az adott időszakban melyik ötlet tetszett legjobban.
Ez a két utóbbi kiegészítés szerintem jobb, ha csak opcionális, mert sokan nem mernék bemutatni a kreativitásukat, félvén a kritikáktól.

Scat - 2020. 03. 16. 10:02

human: Elhiszem, hogy másoknak ez nagyon jó, de azt kérdeztétek, hogy magunkat hogyan érint. Engem (még) sehogy.

Sőt, rettenetesen irritáló ez a pánik. Lassan rosszabb lesz, mint a klímahiszti.

Enzo - 2020. 03. 16. 11:31

Szerintem tök jó, hogy így reagáltok az IRL helyzetre és az olvasói igényekre :)
Nekem nem fognak változni a szokásaim, nem lesz hirtelen annyival több időm, hogy több sorozatot nézzek. De az valóban tény, hogy sorozatok szintjén nem most rögtön fogjuk érezni a hatást, hanem hónapok múlva.
Mondjuk legalább lesz idő pótolni – értem ez alatt sorozatok nézését, de akár sorozatjunkie posztokat is (((nagyon zárójelben: úgy örülnék egy Good Omens és/vagy Umbrella Academy kibeszélőnek/kommentfogónak/bárminek)))
A saját sorozatötletes dologra +1, ilyeneket nagyon szívesen olvasnék :)

juhaszvik - 2020. 03. 16. 12:22

Én ugyanúgy dolgozom mint eddig, ezért sorozatozni is ugyanúgy fogok. Más kérdés, hogy a szigorításoknak még nincs vége, már amennyiben a külföldi országok helyzetét és intézkedéseit exponáljuk hazánkra, akkor erre lehet következtetni. Szóval még bejátszhat a home office, bár elég korlátozottak a lehetőségeim (például az asztalnyi méretű műszereket nem tudom hazavinni a laborból).

A sorozatok jövőjére vonatkozóan az az igazán lényeges kérdés, hogy mikor tudnak újból munkába állni, például mennyiben fogja mindez érinteni az őszi kezdéseket. Mondjuk szinte már semmit nem fogyasztok országosról, főleg a streaming megy, ott pedig bőven van tartalom-tartalék. 10 évvel ezelőtt jobban megviseltek volna a helyzet várható sorozatos következményei, így viszont inkább a hosszútávú következmények (például stúdiók/cégek csődjei) lehetnek zavaróak.

Sorozatos ötletem címe: “Home office”
Műfaj: dramedy
Rövid leírás: a sorozat egy olyan család életét mutatná be, ahol a szülők sokat dolgoznak, a tinédzser gyerekek alkalmazkodva ehhez, kialakítanak maguk számára egy, a korukhoz képest önállóbb életet. Minden működni látszik, mindenki jól elboldogul a maga kis életével, az esti, idilli vacsorák során úgy tűnik minden rendben van.
Ám egy nap a vállalat, melynél mindkét szülő dolgozik, határozatlan időre otthoni munkát rendel el minden dolgozójánál. Ennek, vagyis a szülők folyamatos otthoni jelenlétének hatására viszont a megszokott élet felborul, az eddigi családi dinamika tarthatatlanná válik. És persze ahogy várható, kiderül, hogy a látszólag rendes, szorgalmas gyerekekkel még sincs minden rendben. Egyikük drogfutárként próbál saját karriert építeni, míg másikuk nemi orientációjának felfedezése közben viszonyt folytat egy azonos nemű, idősebb tanárral. Ezek miatt pedig hamarosan mindkét gyerek hamarosan otthon találja magát, felfüggesztve iskolai tanulmányaikat.

(Tudom, elég béna, de friss, aktuális, országosra simán elmehetne.)

spy - 2020. 03. 16. 17:07

Szerintem egy gyorstalpaló/összefoglaló poszt jó lenne azoknak akik hirtelen rájönnek, hogy több idejük lesz és megtalálják az oldalt.

winnie - 2020. 03. 17. 04:52

Szerintem egy gyorstalpaló/összefoglaló poszt jó lenne azoknak akik hirtelen rájönnek, hogy több idejük lesz és megtalálják az oldalt.

milyen típusú összefoglaló.

m minnifield - 2020. 03. 17. 17:16

Tök jó, most mèg annyi időm sincs mint eddig, a túlórák miatt, plusz gyerek is itthon…

Bélabá - 2020. 03. 17. 22:30

Régebbi sorozatok ajánlóit én is szívesen olvasnám.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz