login |

Carol’s Second Act: vége az 1. évadnak

2020. 03. 18. 19:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

I got this on my own, if i disappoint anybody it’s gonna be myself.

A midlife crisis-komédia, amiben a főhős nem kocsit vesz, hanem új karriert kezd, méghozzá olyat, amit nehéz idősebb korban: orvos akar lenni. A sok fiatal gyakornok között 40 fölöttiként helyt állni nehéz.

A finálé viszont pont nem arra ment rá, hogy milyen nehéz idősen gyakornokoskodni, hanem egy általánosabb kérdésre: Carol miként tette más érdekeit a sajátja elé, pedig ugye ettől a szokásától, viselkedésétől igyekszik szabadulni.

Igazából nem tudom, hány olvasó van errefelé, aki célcsoport ennél a sitcomnál, annyira hagyományos minden benne. Olyan paneleket, felépítést, mindent használnak…, fenét, nem kerülgetem: teljesen öreges az egész. És ezt a poénokra is értem. Nyilván el lehet néha mosolyodni, de konkrétan hetiben nézni szerintem nem szabad, már más sorozatkort élünk!

Az el sem hiszem, hogy a “will they won’t they”-t hova csavarták ide az évad végére. Mármint a premier után nem gondoltam volna erre az irányra, de csak mert ilyen tipikus sitcomos felállásban már nem is gondolkozok.

— This is gonna be great.
— This is a nightmare.

Amikor jött befejezés, akkor csak ásítottam. De benne van a felállásban 7 évad simán ezek szerint, főleg hogy újabb rutinos sitcomos kaphat nagyobb szerepet a folytatásra.

Részemről semmiről nem győztek meg. Tényleg nem tudom ajánlani, nézzetek körbe inkább, tucatnyi jobb komédiáról írtunk mostanában (még országos színtéren is), vagy pótoljatok valami klasszikus sitcomot. Ez most azért is áll, mert a Carol’s Second Act-et semmi sem aktualizálja, teszi a modern korba, ennyi erővel mehetne egy sokadik Seinfeld-dara is inkább.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz