login |

Black Monday: kezdett a 2. évad

2020. 03. 22. 15:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Bedőlt a tőzsde, és mindenki elárult mindenkit? Hogyan lehet innen folytatni azt a sorozatot, ami egy megtörtént esemény, a Fekete Hétfő köré költött egy hatalmas baromságot?

A Showtime komédiája teljesen elszállt a folytatásra. Mo a legkeresettebb bűnöző Amerikában, Dawn igyekszik progresszíven bevenni a tőzsdét az árulása után, Blair pedig a bankokat akarja kikezdeni a segítségével. Bedönteni a becsületes emberek megtakarításait is. Gondolom, ez a jövőre kacsingatás.

Viszont mindezek mellé nagyjából ilyen képregényes gonoszos pillanatok akadnak (az a kaja-shake…!), meg olyan poénok, amik egy másodpercre sem vehetőek komolyan. A sorozat ledobta a maradék épelméjűségét is, de nem úgy harsány most, mint tavaly volt. Viszont valahogy túl gagyik a díszletek a digitális kamerák lencséi előtt, olyan színdarabosak, nem sorozatosak.

Az évadkezdés konkrétan egy flaskbackkel indított arról, hogy Mo és Dawn miképp indította el a cégét, mi húzódik a dokkoló ikrekkel való kapcsolatuk hátterében, és hasonlók. Igazából egyelőre csak az fogalmazódott meg bennem, hogy van-e benne elég kakaó még egy szezonra. Gondolom, a bosszú előre viheti, hiszen Mo azért valószínűleg pipa

Mert azt aláírom, hogy az első két részt a kor és a “ki-hol van” kérdés simán lepörgette. Amikor Keith begurult rövid farmerban a 2. részben akkor eléggé vigyorogtam, a nyitányban pedig a Jet dobott fel, de valami mégis kéne pluszba. Nyilván a bankoknál van valami főbb szál, de ez magában nem olyan szép keret, mint ami az első évadban volt, ahol végig ott kísértett a véres “Rolex”.

Összességében nem azt érzem, hogy kitartanék a sorozat mellett. Főleg, hogy azért tavaly sem új klasszikusnak tűnt, pedig basszus, a szereplőgárdája nagyjából összes tagját kedvelem különböző sorozatokból.

6 hozzászólás Ne habozz!

noinipo - 2020. 03. 22. 16:46

első évadot abba hagytam félúton, de most felhoztam magam és neki kezdtem második szezonnak,
még nem tudom, hogy most fentmarad az érdeklődésem vagy sem

bvr - 2020. 03. 29. 11:54

Hú, hát sajnos nagyon negatív tudok csak lenni… Anno szerettem volna megnézni csak elmaradt, így amikor olvastam hogy indul a 2. évad elkezdtem. Az eleje tök jó, be is rántott, de már egy-két résszel később is kimondottan fárasztóvá és repetitívvé vált. A pörgő lendület totál látszólagos, csupán egy hártyavékony papírmasé homlokzat ami mögött sajnos nincs semmi csak a totál üresség. A kerettörténet csak egy mézesmadzag volt, totál semmi kifutással. És akkor marad hogy egyrészt egy baromi unalmas magánéleti és törtetési drámázás, valamint a “poénhegyek”, csak sajnos kb 20 évvel ezelőtt a mozikban a paródia-vígjátékok voltak ilyen minőségűek, ami évente egyszer akár még működhetett is másfél órában de ez rohadtul nem visz el egy 10 részes sorozatot. Az úgynevezett popkultúrális utalásokat pedig olyan mennyiségben hordták össze az írók hogy ilyen töménységben ez eleve baromi fárasztó lenne de hát ráadásul ekkora mennyiségben törvényszerű hogy a nagy része még irtó gyenge minőségű is… (mondjuk ez úgy általában is igaz az itteni poénokra)

Kár érte, mert amúgy a színészek nagy része jó lenne (ripacskodással együtt is) , a flashback epizód is jó volt (már csak amiatt sem sajnáltam hogy nem kaszáltam két rész után), a cliffhangerek annnyira mindig ki vannak találva hogy érdekeljen mivel indul majd a következő rész. _Ha_ lett volna egy jó történet meg egy jobban kigondolt világ amit sok screentimeban ki lehetett volna bontani akkor lett volna tartalom és nem kellett volna ennyi ipari mennyiségű és sajnos ipari hulladék minőségű poénkodással meg drámázást(drámázásnak nevezett valamivel) kitömni a sok-sok időt és lehetett volna ez jó. De hát nem lett.

bvr - 2020. 03. 29. 13:43

(kiegészítés mert lehet hogy félreérthető volt. Szóval amit írtam az az 1. évadra vonatkozott, amit tegnap fejeztem be, és utána (azok miatt amit írtam) semmi kedvem nem volt belekezdeni a 2. évadba. Pedig a trailer ehhez az új évadhoz is tetszett, csak ugye most már ismerem a karaktereket, és még ha Don Cheadle karakterének sorsa még valamennyire érdekelne is, a többieké egyáltalán nem (de csak ismételni tudom magam, nem a színészekkel van a baj, hanem a karakterekkel és azok változási ívével amiket megírtak nekik. Pedig a pilotban még nem ez volt a helyzet, nem is tudom emlékszem-e sorozatra ami ilyen sebesen nullázott le kb. mindenkit (a szezonzáróban még egy addig fontos háttérkarakter is, egy totál értéktelen fordulat kedvéért)

noinipo - 2020. 03. 30. 11:37

teljesen más a második évad eddig, a 2×03 például szenzációs méretű ‘gengszeres’ marhaság

blasius_ - 2020. 04. 02. 07:28

4. részben lévő pincéres jeleneten sírva röhögtem.

Gergő - 2020. 04. 15. 14:38

Valószínűleg nem leszek elfogulatlan,mert nekem az első évad szinte tökéletes szórakozást nyújtott,a humor,a sztori,a karakterek és a köztük alakuló dinamika is mind-mind a helyükön voltak,ráadásul még a színészek is tudtak egyet lendíteni az amúgyis ötletes íráson,szóval nekem tényleg egészen kerek élmény volt már önmagában is.

Persze azt is értem,hogy nem mindenkinek jön be ha egy sorozat ennyire a hangulatra és öntudatos (self-aware?) poénokra és szituációkra játszik,az új részekben pedig pont ezt az oldalt csavarták fel többszörösen is,de így az évad közepe felé kezdem úgy érezni,hogy még ez a lassabb kezdés is beleférhet,mert az események is elkezdtek szép lassan összeérni és így talán medre is lesz a sok,korszakból kiszóló poénnak.

(Amúgymeg a két évad közötti kontrasztról -lehet h nem is véletlenül- kicsit Cheadle Captain Planet-je jut eszembe,úgy látszik ő nem bánja ha néha kicsit (nagyon?) megborulhat a vásznon)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz