login |

The Walking Dead – 10×13: What We Become

2020. 03. 23. 17:50 - Írta: winnie

45 hozzászólás | kategória: kritika,

Akár jól is elsülhetett volna a Michonne-os filler rész, amiről tudtuk, hogy jönni fog, és tudtuk, hogy ebben fog Michonne elbúcsúzni a sorozattól. Naná, hiszen az efféle epizódok, amik bárhova beilleszthetőek a szezonban (azért egy jelenettel ráerősítettek arra, hogy ennek csak itt lehet a helye), gyakran emlékezetesek. Ez nem lett rossz rész, de sajnos emlékezetes sem.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Jé, Andrea.

Meg a többiek.

De előbb a negatívumok. Az a helyzet, hogy az béna húzás, hogy hirtelen kamuvá teszik azt, amivel kimozdították Michonne-t a közösségből. Nem azért zavar a néző szívatása, mert így feleslegesen agyaltam azon, hogy vajon mi várja Michonne-t Virgil közösségében (mert nem agyaltam), hanem egyszerűen azért, mert ócska. “Gyere, mert ez meg az.”. “Ja, nem is!”.

A fegyveres mézesmadzag egy dolog, de bármennyire is tartottam Virgil karakterét biztatónak, amikor először feltűnt (annak tartottam vajon?), az biztos, hogy most inkább idegesítő volt, és ahelyett, hogy egy izgalmas figurát teremtettek volna vele, inkább kiszámíthatatlan idiótává tették – mert akkor nem kell logikusan viselkednie? Adtak neki egy érzelmes háttérsztorit, ezt elismerem, kapott magának egy embert szíven ütő sorsot, de az az igazság, hogy addigra már egy fikarcnyit sem érdekelt a tragédiája, hogy mi lesz vele. (Mint ahogy az sem, hogy mit akart és mit tudott.)

Nemrég írtam arról, hogy valahol nem fair, hogy a szűz szemes elvárások a sorozat hosszú élete miatt már nem működnek. Arra gondolok, hogy most minden adott volt ahhoz, hogy izgalmas legyen az epizód eleje, a felfedezés, hiszen mégiscsak új terepen jártunk. De az már teljesen hatástalan a 10. évadban, hogy Michonne és Virgil óvatosan lépked és közben sasolnak, mert a néző nem fogja azon összeizgulni magát, hogy mi lesz akkor, ha rájuk tör egy zombi. A papírra oda lehet képzelni a feszültséget, de ezt nehéz átadni már.

Megkaptam még a részben a kriptonitomnak számító látomást is, amint szerencsére gyorsan túlestünk, és így elmondhatom, hogy az alternatív flashback-et kifejezetten jó volt látni, az ötlet is működött, az is, ahogy belekötötték a jelenbe, Michonne szálába. Ezért jár a piros pont, még ha bizonyos helyeken nem is tűnt annyira átgondoltnak.

Jé, karaván!

Ja, a végén sajnáltam, hogy pár másodperc alatt elintézték Michonne-t, ahogy felszerelte magát ismét két pórázzombival. Az epic-ebb jelenet is lehetett volna.

45 hozzászólás Ne habozz!

irgum76 - 2020. 03. 23. 18:29

ezt az utolsó képet nem sikerült értelmeznem
ezek emberek, zombik?
mi ez?

winnie - 2020. 03. 23. 18:33

sok ember vonul. gondolom. egy karaván. alakzatban, védő egységekkel.

Quantumleap - 2020. 03. 23. 18:47

Az elején azt hittem, rossz évadban járok. :) Aztán persze leesett, hogy a legelső felbukkanásakor még nem láthattuk Michonne arcát, és ott még nem is Danay Gurira játszotta. Kár, hogy a Kormányzót nem hozták vissza a látomásokban.

sepuku - 2020. 03. 23. 18:48

Ezt miért kellett kiírni? Én pl nem tudtam, és le is vagyok maradva kb 10 résszel. Most nagyon meg leszek lepve!

??????
Akár jól is elsülhetett volna a Michonne-os filler rész, amiről tudtuk, hogy jönni fog, és tudtuk, hogy ebben fog Michonne elbúcsúzni a sorozattól.

winnie - 2020. 03. 23. 18:56

sepuku: ebből semmit sem tudtál meg, csak azt, amit már sokszor leírtunk hírben, hogy kiszáll egy színész – tavaly is kiszállt több színész, akikről lehetett tudni (az egyik most vissza fog térni), de akár tudtál erről, akár nem tudtál, csak a kiszállás tényéből a világon semmi sem derül ki, hogy miképp szállt ki és hogy fog visszatérni.

mármint arra célzok, hogy a mondat nem csak azért nem lő el semmit, mert nem tudod, hogy mi fog történni a részben vagy vele (szóval 100%-osan meg leszel lepve), de ha teszem azt életben maradt, akkor azt sem tudhatja senki, hogy fog-e szerepelni még a következő részben.

(ezért is írunk meg hírben olyan szereposztási infókat, amikből nem derül ki semmi a történetre vagy a karakterre nézve. amikor andrew lincoln kiszállása volt hír, senkinek nem volt fogalma arról, mi lesz az utolsó részében, csak annyi volt biztos, hogy a következőben nem lesz benne. és abban a részben, amiben kiszállt, nem semmi meglepetések voltak.)

Quantumleap - 2020. 03. 23. 19:03

sepuku: Az, hogy belefutsz egy postba egy epizódról, amit még nem láttál, nem jelenti ám azt, hogy muszáj beleolvasnod.

winnie - 2020. 03. 23. 19:06

Quantumleap: de a tovább előtti rész az safe zone, ebben teljesen igaza van, erre én is oda figyelek, és itt nyilván figyelemfelkelteni akartam (és nagyon, nagyon bennem volt, hogy valamelyik tovább mögötti képet is kirakom, de még az első jelenet alanyát sem akartam ellőni) – viszont tényleg semmi sem derül ki abból, amit írok, hiszen én sem tudom, hogy mi lesz.

dexike3 - 2020. 03. 23. 19:31

egyet értek a rész kritikájával. nem is tudom mióta amúgy a legjobb filler lett szerintem. sajnálom Michonne-t, de eléggé megszürkült már. akkor ő már nem is tér vissza 1-1 részre, vagy filmre?
(kicsit furcsa, hogy hátrahagyja a gyerekeit.)
még egy észrevétel, a zeneszerzőnek nagy kedvence lehetett Requiem for a dream. legalábbis nekem áthallásos volt nagyon.

bob - 2020. 03. 23. 19:49

dexike3:

Ebben az évadban (a második felében legalábbis) én is észrevettem, hogy zenéket használnak, nekem is ‘Requiemes’ volt, párral korábbi epizódban meg szerintem a 28 Nappal későbbre hajaztak.
Számomra kihallatszanak ezek a koppintások, mármint ezek ugye olyan zenék, amik eléggé különböznek az inspirációtól, hogy ne legyen jogi galiba belőle, de azért felidézzésk az eredeti hangulatát.

Szóval plusz pont a zeneszerzőknek, de szerintem a sorozat továbbra is szar.
Mondom ezt úgy, hogy a 4. évad óta mi csak ‘hatewatcholjuk’. :D
És még mindig nem hagytuk abba.

Viktor - 2020. 03. 23. 19:50

Szerintem teljesen jó volt. Visszajött a régi twd feelingem, szerintem elkezdem ötödszörre is végig daralni 🤔

Janek - 2020. 03. 23. 20:50

Michonne személyében újratervezés volt a cél!

winnie - 2020. 03. 23. 21:14

bob: azért ihlet és koppintás nem ugyanaz, :) de mccreary esetében azért nem hiszem, hogy ilyesmi fenyegetne, meg egyébként is, az ennyire foglalkoztatott tévés komponisták nem így működnek. sőt, épp ellenkezőleg, kerülik az ilyesmit, de ha tisztelegni akarnak, mert valami ilyen inspiráció jön, akkor tény, hogy bevállalják.

a poén az, hogy pont ehhez a részhez rakott ki hosszú idő után először twd-s zenés videót: https://youtu.be/5RB9p5aoq0k (a régi videókat nagyon szerettem, amikor a 2. évadosrészekről mesél, hogy mit mi ihletett.

(nekem pl. nem ugrott be a film zenéje sem közben, sem most, de nyilván nem véletlen, hogy többen felfedezik.)

Lighter - 2020. 03. 23. 21:29

Ilyenkor orulok, hogy nem kovetem a szineszek mozgasat. Igy meglepetes volt, hogy mondjatok, hogy kiszall. Mondjuk a reszbol meg nem egyenesen kovetkezik, siman egy masik, hoszabb szal is lehet. De ha kiszall, akkor kiszall, en is untam mar a karakterét. Pont mint Carolt, mar regota nem szimpatikus. Alapvetoen nem volt rossz resz.

Gatts - 2020. 03. 23. 22:44

winnie: Pedig bob jól hallotta. Amikor Carol be akarja omlasztani a barlangot, az alatta szóló zene sem ihlet, sem koppintás nem volt, hanem konkrétan a 28 nappal később zenéjéből egy részlet (John Murphy – In a heartbeat).
Egyébként ezt a zenét sokszor használták már más filmekben (pl. Kick-Ass), sorozatokban, vagy trailerekben. Nagyon jellegzetes és hangulatos darab.

winnie - 2020. 03. 24. 05:13

Gatts: tény, hogy nem írtam le konkrétan, de én a requiemről beszéltem. annak a zenéjét ismerem, a másikat max hallottam egyszer, amikor láttam a filmet.

winnie - 2020. 03. 24. 05:14

“Igy meglepetes volt, hogy mondjatok, hogy kiszall. Mondjuk a reszbol meg nem egyenesen kovetkezik, s”

igen, pont erre céloztam, hogy bármi lehetne még a mostani rész után is. de ahogy írom, mivel így fejeződött be, ezért semmi plusz vagy mínusz élményt nem kapott az, aki tudott róla, és az, aki nem tudott, mert semmi olyan nem történt, ami a kiszállásra utalt volna.

numudal - 2020. 03. 24. 08:28

Nem volt ez rossz, de azért a jótól is messze volt sajnos. Mondjuk nekem az sem tiszta, hogy Virgil mióta tart “hobby állatként” 3 embert és miből.

Azt a bazi nagy horda amúgy érdekes, ilyenkor jut eszembe, hogy mi igazából egy kis területen mozgunk a sorozattal és azon kívül akár csillaghajók is lehetnének. Vagy rákemberek…

Michonne nekem hiányozni fog, Daryl van még és kb vége az érdekesebb/bad assebb karaktereknek. (Negan még bár vele így nem tudom mi lesz, illetve Carol mikor éppen bad ass vagy pityergő kisnyugdíjas).

Amúgy tényleg itt érezni, hogy van baj a sorozattal, hogy egy ennyire ikonikus karakter ennyire megszürkült, és a sorozatból való távozásának csak a ténye zavaró, mert amúgy sem ő, sem sorozathoz adott értéke, sem a távozás módja nem volt éppen érdekes…

Lehet itt lenne az ideje, hogy az írok nagyon összekapják magukat és a maradék karaktereket jól megírják.

Nézőke - 2020. 03. 24. 11:02

na ez most nem jött le.
Egyrészt, azt jó volt látni,hogy mi történt volna Michonne-al ha nem menti meg Andreát,hanem kirabolja.
Nade avége? az nem egy harmadik szál,ami : nem menti meg Andreát,de továbbáll? Nem értettem, mi ez, meg mikor ugye, nem valami Fearos összekapcsolás?(nem nézem) Valaki elmagyarázhatná mikor volt ez a “karaván” (és könyörgöm, milyen karaván?? ennyi embert etetni,stb..)

Egy másik dilemmám az idő. Hogy is volt ez? Michonne még Negan kimenetele előtt távozott? A jó öreg füttyöskedvűnek napokba,talán egy két hétbe is beletelt,mire beépült rendesen.

Itt meg Michonne elutazik (egy nap az út hajóval), aztán még aznap csapdába esik(mennyi időre?hetekre?)Aztán nem rohan haza,hogy vajon mi történhetett,ugyan már.
Aztán nyugodtan elhiszi amit a lánya mond,úgy,hogy “Alfával nem kell többé számolnod” mit jelent ez számára? tehát Judith már tudja,hogy Negan velük van,és hogy mi történt.
Látszólag amúgy egy rejtekhelyen vannak,tehát alapból nem egy nap telt el.
Egy anya SOSEM hagyná ott a gyerekét, lehet menni keresni meg stb, de ilyen vészhelyzetben előbb látni akarná őket.

Időközben partot is értek,és semmi nem utalt arra,hogy ne oceanside felé menjenek,hiszen csak a kikötés előtt döntött úgy,hogy kutatni fog.
Onnan meg gyerekjáték hazajutni egy kicsit.

Katyvasz, logikátlanság, csak hogy kiírják a szereplőt.

A halála jobb lett volna,az ütne.

ZENE: érdekes hogy ti is észrevettétek a stílusváltást,,de nekem végig Hans Zimmer “Lost but won” taktusai hangzottak fel ,mint koppintásgyanús dallamok.

winnie - 2020. 03. 24. 11:09

nézőke: szerintem csak az nem tiszta előtted, hogy mozgott és mennyit. mármint nem azt mondom, hogy előttem tiszta, egyszerűen csak nem foglalkoztam vele. az biztos, hogy pár feltevésed (nem az idővel kapcsolatosak) helytelen, és ebből a téves következtetés. válaszom nincs, csak ilyenkor ez a valószínű.

“Egy anya SOSEM hagyná ott a gyerekét, lehet menni keresni meg stb, de ilyen vészhelyzetben előbb látni akarná őket.”

itt sokat számíthat, hogy teljesen más az itteni család fogalma. igen, vérség RJ-nél van, de az efféle kommunális nevelés esetében biztos, hogy sokkal könnyebb szívvel hagyja őt a közösségre, amely egyébként is már sokszor vigyázott rá, amikor esetleg hetekre elment máskor. főleg, hogy a mérleg másik serpenyőjében a gyerekek apjának való prezentálása van.

“Valaki elmagyarázhatná mikor volt ez a “karaván””

mentek valameddig és kiszálltak a hajóból, erre szerintem nem nagyon volt utalás.

Nézőke - 2020. 03. 24. 11:27

winnie: most megnéztem még egyszer a végét.
Szerintem otthagyta a hajós csapatot, és így indult el keresni Ricket, és a régi módszerrel maga mellé állít két zombit.

DE a vége akkor se stimmel, szemre 2000 ember grasszol az úton, hol kötöttek akkor ezek ki a hajóval?
A hajósok csatlakoznak oceansidehoz, és ha viszontlátjuk őket később,akkor lesz értelme majd ennek a jelenetnek.

Amúgy olyat,hogy nem mondjuk el anyunak,hogy “leégett a házunk nincs hol laknunk,nincs kajánk.és nincs meg mindenki”, hát nem tudom mekkora felnőttnek kell lenni,de ezt még doktori értekezéssel a múltamban is közölném a csopvezzel sztem.

winnie - 2020. 03. 24. 12:38

“DE a vége akkor se stimmel, szemre 2000 ember grasszol az úton, hol kötöttek akkor ezek ki a hajóval?
A hajósok csatlakoznak oceansidehoz, és ha viszontlátjuk őket később,akkor lesz értelme majd ennek a jelenetnek.”

van arra utalás, hogy merre indultak el? én csak feltételeztem, hogy teljesen másfele, valami clue alapján, hogy ha a hajón volt az, amit talált, akkor a hajó honnan jött. szóval bennem nem merült fel, hogy oceanside felé mennek, de nem tudom, ha céloztak rá, akkor elment mellettem.

jerrycomovie - 2020. 03. 24. 13:31

Gatts: – A Kick/Ass, 28 nappal később és pl. a Napfény is, többek között, John Murphy keze munkáját is dicséri, és mindháromban felismerhetőek a lassan unásig koptatott dallamai, amiket olyan jól “kitalált”, hogy lépten-nyomon hozzá nyúlkál. Mondjuk engem nem zavar, mert kedvelem ezt a zenei motívumot.

jerrycomovie - 2020. 03. 24. 13:40

winnie -“itt sokat számíthat, hogy teljesen más az itteni család fogalma. igen, vérség RJ-nél van, de az efféle kommunális nevelés esetében biztos, hogy sokkal könnyebb szívvel hagyja őt a közösségre, amely egyébként is már sokszor vigyázott rá, amikor esetleg hetekre elment máskor.” – Nyilván úgy rajzolták meg a karaktert, hogy most, mikor tudja, hogy elindul egy olyan kutatásra, amelyről lehet, hogy vissza sem tér, előtte nem szeretné látni az övéit. Persze. (Biztos nem akarta, hogy ha meglátja őket, esetleg elmegy a kedve a kutatástól, vagy valami hasonló pszichés dolog, amit ki lehet rángatni valami pszichológiai könyvből.) Ez simán nem volt egy logikus húzás, de gondolom a forgatókönyvírók jobban tudják, hogy majd ezt is megesszük, mert valakinek lesz rá egy “elfogadható” elmélete.

winnie - 2020. 03. 24. 13:55

jerrycomovie: ha valami, akkor biztos nem szeretné látni, ahogy írod – de én nem erre reagáltam, hanem arra, hogy a közösség teljesen más ott, mint nálunk egy hasonló közösség. ott másképp viszonyulnak saját gyerekekhez, és másképp másokéhoz, mint ahogy másképp a társaikhoz. annyira nem tipikus társadalom.

és nyilván nem is védeni akarok senkit, csak adtam egy magyarázatot, mert van valami, amit érdemes örökre elfelejteni. azt, hogy “Ez simán nem volt egy logikus húzás” – ezt nem lehet hova tenni. ez nem valószínűségi verseny, hogy ami valószínűbb, azt kell cselekednie az embernek. van, aki így tesz, más úgy, megint más amúgy. számon kérni azt, hogy valaki nem azt teszi, ami te tennél, vagy amit a többség tenne, vagy amit ebben a nem logikus világban egy nem logikus fejlemény hatására tesz?

winnie - 2020. 03. 24. 13:58

a döntést eszembe nem jutott megkérdőjelezni (ő tudja, itt azért nincs olyan nagy karakterizáció, főleg nem michonne, a családanya kérdéskörben, aki hosszú éveket élt nap, mint nap a gyerekeivel (ő tudja, mi a szitu), mi meg láttuk őt 10 jelenetben – ez nyilván alibi válasz, mert mindenre be lehetne dobni), ezerszer inkább gáz a béna, teszetosza, odabiggyesztett búcsú judith-től, vagy az elejtett nyomot rickről. ezek sokkal erőltetettebbek, amolyan “írjuk bele, mert elmegy”-dolgok szerintem. egy sima döntést nem kell “megindokolni”, mert azt bárki meg tudja, ha akarja, akárcsak az ellenkezőjét.

irgum76 - 2020. 03. 24. 13:59

ha meg visszament volna elbúcsúzni akkor meg az lett volna, hogy “mit mászkál itt cikk-cakkban csak azért, hogy legyen egy felesleges nyálas jelenet”
elment aszt kész

Nézőke - 2020. 03. 24. 14:45

winnie: két dolog miatt mentek oceansidera
1. egészen a kikötésig nem döntötte el,hogy merre kell menni, hiszen ott derült ki,hogy nem haza akar menni.
2. azért vagyok tlaán olyan jó fej,hogy szólok a három csövesnek,hogy vannak még közösségek,ahol normális emberek élnek, mutatok ilyet (ráadásul biológusok ha jól értelmeztem)

Ez utóbbi magyarázat lenne,hogy miért van a végén egyedül. Mert lerakta őket az egyikbe.

Jimmie - 2020. 03. 24. 15:57

Elvileg Rick rajzolta le Michonne-t és Judith-ot. Ha ez tényleg így van akkor Rick honnan tudta,hogy néz ki pontosan Judith, mikor már 6 év eltelt azóta, hogy látta?

Lujzi - 2020. 03. 24. 16:59

Sziasztok!
Szeretnék egy kis szösszenetet “elejteni vagy utáltok majd érte vagy gondolkodóba estek ….” talán Danai megjelenik még de nem a TWD ben hanem Andrew Lincoln új 3 részes filmjében ami állítólag arról fog szólni hogy mi történt vele miután meghalt ….”

N5wrr7 - 2020. 03. 24. 22:21

Korrekt rész volt, de elmaradt a katarzis. Nem éreztem a zárójelenet súlyát. Kb ugyanannyira hatott, mint bármelyik másik, amikor elindultak portyázni. 2 dolog viszont kimondottan zavart:
1. Ahogy előttem is említették, Rick honnan tudta, hogy Judith hogy fog kinézni 6 évvel később?
2. A Virgil által fogvatartott 3 ember hogy maradt életben, ha Virgil napokra eltűnt? Otthagyott egy láda almát, azt jónapot?

Bbandi90 - 2020. 03. 24. 23:01

@winnie: Amikor Michone Judithal CB-rádiózik, akkor lezörögnek és szólnak, hogy a partnál vagyunk, mire Michone szól, hogy észak felé fog menni. A hajó után viszont jött egy snitt, nem tudni h mennyivel járunk utána, mekkora utat tett meg Michone. De én ebből azt veszem le, hogy nem Oceanside felé ment, hanem Északnak, és ott jutott el valameddig.

Azorixx - 2020. 03. 25. 04:58

Az még mindig csak az én szememet bántja, hogy a Michonne által levágott szájakkal rendelkező és kötéllel utánfutóként használt zombicskáknak sosem jut eszükbe megmozdulni eleségért? :D

winnie - 2020. 03. 25. 09:20

“talán Danai megjelenik még de nem a TWD ben hanem Andrew Lincoln új 3 részes filmjében ami állítólag arról fog szólni hogy mi történt vele miután meghalt ”

ez szerintem alap, hogy oda be akarják tenni, csak ugye az egésznek van olyan “logisztikai” gubanca, hogy ahhoz, hogy szerepeljen, az kell, hogy a filmek 6-7 évet öleljenek fel, vagy pedig ne rögtön rick eltűnése után kezdődjenek, és ez elég furcsa lenne. de gondolom, megvan rá a terv.

(a másik gubanc, hogy ha nem sok évet ölelnek fel a filmek, akkor ricket nem nagyon lehetne életben hagyni, mert ha megteszik, akkor nagyon nehéz lenne megmagyarázni, hogy az eltűnését követő években miért nem próbálta felvenni a kapcsolatot a családjával.)

winnie - 2020. 03. 25. 09:21

A The Walking Dead – 10×16 sem fog elkészülni, így a 10×15 lesz a finálé, a valódi zárás majd különkiadásként kerül adásba.

így lőttek a bereklámozott nagy cliffhangernek (tippre a eugene-féle stephanie-s találkának, de gőzöm sincs), de persze ettől még lesz cliffhanger, csak afféle vihar előtti, hogy “na, most mi lesz?”

csakegysrac - 2020. 03. 25. 10:10

winnie: Szerintem a legjobb lenne itt és most elvágni az egészet, most hogy ugyebár megkaptuk az évadzáróba illő cliffhangert Alpha kiiktatásával, illetve a filmeknek való megágyazást Michonne kiírásával. Kevésbé tűnne félbehagyottnak a dolog, elvégre tuti, hogy a Bétával való leszámolást már tényleg az évadfináléra tartogatták volna, meg ott van még az általad említett Eugene-szál is ugye.

winnie - 2020. 03. 25. 10:31

most, hogy mondod, igen, egyetértek, ez elég erős csúcspont lett volna.

Quantumleap - 2020. 03. 25. 12:15

Azorixx: Ez tényleg szőrszálhasogatás. Na meg ha megmozdulnak, akkor annyit gondolom, az elrohadt agyukkal is felfognak, hogy fölösleges, és nem próbálkoznak tovább.

Nézőke - 2020. 03. 25. 12:19

…aha..tehát hajóztak volna egy random partig,ahol majd Michonne közli hogy északra

de addig is HAJÓZTAK, mi okból?

-Köszönjük hogy kiszabadítottál ó Dzsinnshone, most hová menjünk? Vezess minket, vakon követünk, bár nincs indok rá.
-Nem tudom, otthoniak biztos rendben vannak,bár még nem rádióztam, csak random hajózzunk, hátha lesz vétel. Végülis csak fegyverekért jöttem volna.

-Rendben ó nagytudású amazon. Bár az előbb valami otthoniakat emlegettél,szerintünk is hagyjuk a jólétet ígérő kolóniát, szeretünk egy börtönben idióták által bezárva sínylődni. Hajót is tudunk vezetni, laborhoz is értünk, de lári-fári, ebben a világban ez nem érték. Ezzel mindhárman egyetértünk. Virgil,Te is egyetértesz?

– Van rendes és szervezett csapat – válaszolt halkan Virgil – ételt meg könyvet is loptam, de szerintem se arra menjünk, nincs értelme. Bár ne hallgassatok rám,én csak egy drogos idióta vagyok.

-Jó lesz így nektek.- szólt ekkor Michonne- Tudjátok a pasim is ugyanezt csinálja, bár eltelt 6 év, nem akar hazajönni foggal-körömmel, pedig anno még torkot is harapott a családja védelmében. Ebben egymásra ütöttünk. Lehet hogy rokonok vagyunk?

Dilla - 2020. 03. 25. 16:17

“Az még mindig csak az én szememet bántja, hogy a Michonne által levágott szájakkal rendelkező és kötéllel utánfutóként használt zombicskáknak sosem jut eszükbe megmozdulni eleségért? :D”

Valamikor a 3.évadban már Milton is mondta, hogy mivel fizikailag képtelenek táplálkozni, megszűnt náluk a késztetés, hogy táplálkozzanak.

Shred - 2020. 03. 25. 20:33

Technikai érdekesség, tudja valaki, hogy forgattak-e le jeleneteket az eredeti színészekkel az epizódhoz, vagy utólag hegesztették bele Michonne alternatív részeit a korábbiakba?

winnie - 2020. 03. 25. 21:30

laurie holdennel talán lehetett volna, de a többieknél a negan jelenetnél tuti, hogy alternatív snitteket használtak. esélytelen lett volna szerintem, anyagi és időbeli okok miatt is.

Nézőke - 2020. 03. 25. 22:51

konkrétan kilógott a lóláb a montírnál, mert bár a Michonne előtt térdelő férfi hátulról Rick lenne,de látszik a csapzottabb,hosszabb haja,meg a szélesebb feje. Amikor mutatják Rickéket,az mind korábbi jelenet, és ha Michonne közelebb hajol oldalról,látszik hogy nem is egymás szemébe néznek, ez már ősidők óta az ilyen montírok betegsége.

Egyedül Negan volt valós mellette, dehát nem nehéz a korábbi sármos , jóltáplált Negant és az aktuális őszes csontsovány Negant megkölönböztetni, látszik hogy mostani jelenete ez.
Meg a nyilazó Daryl is mostani Daryl volt.

Amúgy én egy konkrét részt is szenteltem volna ennek a what if szálnak, nem lett volna jobb rendesebben kibontva? szerintetek?

winnie - 2020. 03. 26. 15:34

“itt sokat számíthat, hogy teljesen más az itteni család fogalma. igen, vérség RJ-nél van, de az efféle kommunális nevelés esetében biztos, hogy sokkal könnyebb szívvel hagyja őt a közösségre, amely egyébként is már sokszor vigyázott rá, amikor esetleg hetekre elment máskor. főleg, hogy a mérleg másik serpenyőjében a gyerekek apjának való prezentálása van.”

ezt idemásolom most, a történelmi hűség kedvéért, hogy ez teljesen magamtól jött, amikor olvastam a kommentet, amire reagáltam, nehogy később vádak érjenek:)

Liv - 2020. 03. 27. 17:37

Jimmie , N5wrr7
A mobilon szerintem Carl van, nem Judith.

Enzo - 2020. 03. 28. 19:21

10×13

Michonne búcsúrészét illőn megszervezték, a furcsa “párhuzamos univerzummal” meg a rengeteg régi szereplő visszahozatalával, Andreától Heath-en(!) át Rick-ig, illetve a trippelős rész is érdekes volt. Remélem azért majd kapunk valami válaszokat erről a vonalból is, ahova most Rick nyomát követte…a hatalmas és jól szervezett menetoszlop különösen érdekelne. Virgilről nehéz bármit is írni azon kívül, hogy sokszorosan átverte Michonne-t – olyan nagyon se meglepőre, se szívhez szólóra nem sikerült a sztorija.

Darabkák:
– A telepen levő Group 1-2-3-4-5 feliratok azt hittem nagyobb világépítős infók részei, de így már nem vagyok benne biztos.
– Figyeltétek, hogy még az út szélén hagyott hátizsákos faszira is volt visszautalás?
– Persze a csodarádió ilyen távolságból is működik, naná :D Ez a Shoto/Daito álnév-használat nem is rémlett, hogy megbeszélték volan Judith-tal, úgyhogy elsőre csak néztem, hogy miről beszél Michonne :D
– Kár, hogy nem tartott tovább a második “láncon vezetett zombis” időszaka…

winnie – 2020. 03. 26. 15:34 – ezt a kommentedet abszolút nem értem sokadik olvasásra se… hát te írtad eredetileg is, milyen vádakra gondolsz?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz