login |

Pilot-mustra: Twenties – 1×01 People React To “Twenties – 1×01”

2020. 03. 25. 15:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ez tudom, hogy egy szinte senkit sem érdeklő sorozat, de a poszt sem kritika, inkább csak elmerengtem egy jelenségen, mint tavaly egy másik, hasonló sorozatnál. Érdekelne a véleményetek a témáról.

Már nagyon régen terveztem írni a Gogglebox című műsorról, mely egy igen népszerű kortárs trendet lovagol meg, hiszen benne azt nézzük, ahogy mások néznek valamit – és kommentálják azt. Engem komolyan mondom, hogy már az is lenyűgöz, amikor valaki nem játszik egy videójátékkal, hanem csak nézi, ahogy másik játszik vele, de az, hogy képesek vagyunk egy videó vagy sorozatepizód játékidejének többszörösét elverni arra, hogy nézzük, ahogy mások nézik azt a videót vagy sorozatepizódot, végképp nem fért a fejembe.

Mostanáig.

Illetve helyesbítek, valójában még most sem fér bele, mert hivatásszerűen nem fogom űzni, nem fogok keresni ilyen videókat, de a BET új sorozata már az első tíz percével brutális érdektelenséget váltott ki belőlem, viszont a 20 perces részhez hivatalosan kiadott KickBack Couch-reakcióvideó, a Different Generations Hilariously React To The First Full Episode Of ‘Twenties’, melyben kiválasztott emberek lereagálták a pilot pár kulcsjelenetét, tényleg lekötött, mint ahogy az is sokkal jobban tetszett így, amit a sorozatból láttam.

Írhatnék most vicces kritikát a reakcióvideóról, kitérve a benne lévő karakterekre és jó szövegekre, de azért kezeljük komolyan a szitut, bár jól tudom, hogy nem nagyon fog senki itthon BET-sorozatokat nézni (oké, a Being Mary Jane kivétel volt), pedig a készítő, Lena Waithe mostanság nagyon fel lett kapva az amerikai tévés berkekben. És nyilván azt sem kell ecsetelnem, hogy miért fordulhat elő, hogy pár szórakoztató ember (elvileg mind ismert, nem csak random senki) kommentárját viccesnek tartom, illetve komolyan érdekel, hogy mit fognak reagálni a következő percben.

Inkább arra térnék ki, hogy mindebben az volt az érdekes, ahogy a kommentár sokkal jobbá tette számomra magát a sorozatot. Főleg azért, mert (számomra) nagyon érdekes volt látni azt, hogy az, mit gondol a Twenties-ről, akinek tetszik a sorozat, aki értékelni tudja nem csak önmagában, hanem olyan apróságok tekintetében is, amiket én észre sem veszek. És bár nyilván nem fog ettől bejönni, amit láttam, de rögtön más fényben tűnt fel. És még oktatójelleggel is bírt.

Maga a sorozat három jóbarátról szól, akik közül az egyiket kidobják a lakásából, mert elmaradt a lakbérrel, és megpróbál melót találni, és végül elszegődik egy sorozatkészítő asszisztensének. Komédiáról van szó, ami pont az utóbbi, az insider aspektus miatt komolyan érdekelt, de sajnos sem a humor, sem a túlzottan is léha huszonéves főszereplő, sem pedig a stílus nem fogott meg. Nem utáltam, amit látok, egyszerűen csak elment mellettem, és detektáltam, hogy “na, ez sem nekem szól”, ami valahol fura, mert aki beavatott, annak azért szól, aki meg nem, annak pont azért szólhat, mert számára sok újat tud mondani olyasmiről, amit nem annyira ismer.

Szóval csak azt akartam elmondani.

Ha azt nézem, hogy egy pillanatig nem érdekelt a sorozat, akkor 1/10-re is belőhetném (amiről tudom, hogy objektíve marhaság, de a véleményműfaj nem az objektivitásról szól), de másokkal együtt már szórakoztatóbb volt – és nem csak a “mások” miatt, hanem tényleg azért, mert jobban felnyílt a szemem. És az egész élmény, a tágabb perspektíva nyerése tök pozitív volt számomra, más kérdés, hogy szerintem sosem fogom felváltani a látóköröm szélesítésére a kedvenc sorozataim nézését. Ahogy mostanság, az iskolapadból jó régen kikerülve tanulni sincs nagy kedvem kötelező jelleggel, maximum annak kapcsán, amivel nap, mint nap foglalkozom.

Nyilván van létjogosultságuk a reakcióvideóknak, főleg, ha szórakoztatóak, hiszen az ember mégiscsak azért néz valamit, hogy szórakozzon, de ettől még nem fogok nézni ilyesmit, mint ahogy random YouTube-cuccokat sem nézek, mert pontosan tudom, hogy bár imádnám a cuki, a bakis vagy állkoppantós videókat (vagy legalábbis szórakoztatnának), valahol mégiscsak időkidobásnak érezném, és inkább néznék az “előadóművészek” helyett egy profi írógárda által létrehozott sorozatepizódot.

ui: Ajajj, azt hittem, hogy ez ilyen egyszeri móka, de most, hogy kijött a 2. és a 3. részhez is egy reakcióvideó, nem tudom, mit tegyek. Akkor most elvesztem?

1 hozzászólás Ne habozz!

Joncsi - 2020. 06. 01. 11:38

Én a rendes sorozatot néztem meg és egy szó van rá: Semmilyen. Szó szerint a nagy semmi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz