login |

Paradise PD: a 2. évad – írta Kissur

2020. 03. 26. 17:50 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Lehet, hogy rossz kedvem volt, amikor az 1. évadot néztem, de előfordulhat, hogy szimplán nem volt vicces, és Paradise rendőrei 2. évadja sokkal jobb lett, mint amit reméltem, szóval nekem megérte másfél évet várni. Elborult, néhol már alpári, és tudtam olyan őrült dolgokon nevetni, ami miatt a Brickleberry-t szerettem.

Persze az is lehet, hogy az írók nem mertek kockáztatni az S1-gyel, aztán amikor látták, hogy ez mégsem működik, akkor visszanyúltak a beteg fantáziájukhoz, és kiköszörülték a csorbát. Párszor szerintem túlságosan is átlépték azt a bizonyos hatásvonalat, és talán még ez sem ér fel az elődhöz, de mindenképpen kellemesebb és élvezhetőbb 8 rész lett, mint az előző szezoné.

A tovább mögött spoilerezek.

Az évadot három részre bontanám. Az első harmad, ami nálam az első 3 részt jelenti, hihetetlenül beteg humorral bírt, tele volt őrültebbnél őrültebb dolgokkal, és mindemellett vicces volt. Számomra a shit stick vitte a pálmát, de a Brooklyn Nine-Nine is kapott bőven hideget-meleget.

Ahogyan a Delbertes epizód sem mozdította előre a sorozatot. Biztosan szükségünk volt az eredettörténetére? Tény, hogy az 1. évadban pont ők voltak a fénypontok, de jobban áll nekik ha néha-néha csak felbukkannak. Egy picit most túl lettek tolva.

Aztán a második harmadban jöttek a nagyjából töltelék részek, ez a 4-6. és 8. részek voltak (igen, a finálé is, de erről később). Beszóltak mindenkinek, akinek csak lehetett. A Disney-s rész bármennyire is elborult volt, kicsit soknak tűnt számomra, ráadásul a történetet se vitte nagyon előre.

– Fuck you, Randall. You are dead to me. I never wanted to hear that stupid, annoying voice of yours again!

– You can expect a lot of these types of jokes.

Aztán az utolsó harmad az tulajdonképpen egyetlen rész, ami a Brickleberry-crossover epizód volt. Hát remélem, nem kell mondanom, hogy ha valamiért érdemes volt elkészíteni a Paradise PD-t, akkor az ez. Imádtam minden pillanatát, amit a vadőrök okoztak, és most ütközött ki igazán, hogy mennyivel jobbak voltak azok a karakterek, mint a rendőrök. Valahogy az jobban működött.

Mindazonáltal tetszett, hogy beszóltak a kritikusoknak amiért lehúzták a Brickleberry-t, a csatornát amiért elkaszálta, és a kikacsintásokat, hogy tisztában vannak vele, hogy mindkét sorozatban a bajszos főnököt ugyanaz a hang szinkronizálja.

Én a problémát ott keresem, hogy itt mindenáron bele kellett erőltetni az átívelő szálat, aminek a feloldását a fináléban…, hááát, mit ne mondjak, szörnyen oldottak meg. Féltem, hogy valami olyasmi lesz, hogy Fitz valójában csak beépült, hogy belülről végezze ki a drogbizniszt, de hogy a skizofrén szálat húzták elő a kalapból, az nagyon erőltetett volt.

A pizzás terv elismerem ötletes volt, már csak azért is, mert Paradise városa most tényleg úszik a paradicsomban. Reméltem, hogy nem lesz cliffhanger, de sajnos kaptunk.

Határozottan jobb lett tehát a Paradise PD 2. évadja, mint az előző, és az utolsó feliratokból (The End? NO) arra következtethetünk, hogy még nincs bejelentve, de ők talán már biztosra veszik, hogy lesz 3. szezon is, aminél mindenképp ott leszek. Erre a szezonra a pozitívumokat és negatívumokat mérlegelve összességében olyan 6,5/10-et adnék.

8 hozzászólás Ne habozz!

FG - 2020. 03. 26. 18:20

Reménykedtem benne, hogy vissza adják a stafétát a Brickleberrynek, de sajnos visszatértek Paradise-ba.. Tényleg sokat fejlődött a sorozat, kezdenek lelazulni a készítők. Így tovább!

Lackó - 2020. 03. 26. 18:52

A Brickleberryt humorát és magát a sorozatot nagyon szerettem, viszont ez nem jött be, az első két részt tudtam csak megnézni az első évadból. Változtattak akkor tényleg annyit, hogy érdemes a második évadot esetleg újra bepróbálni?

winnie - 2020. 03. 26. 19:09

az a baj, hogy ha valakinek (mondjuk neki) elég volt a változás, még nem biztos, hogy neked elég – ez nagyon emberfüggő. tudom, hogy mindig ezt mondom, de szerintem azt a 20 percet megéri rászánni a 2×01-re, hátha. vagy csak megnézni a 2×07-et:)

Necridus - 2020. 03. 26. 19:53

Én sokszor már az a bizonyos ló túloldalán éreztem magam, mert kínosan beteg, nem annyira humoros dolgok voltak. Nyilván mind azért nézzük, mert undorító és beteg, és ezt baromira élvezzük, de nálam már sok volt (mármint mennyiségileg is). És ez főleg a két mellékszereplő saját részében volt érezhető, ahol tényleg minden egyes másodpercben valami nagyon-nagyon beteg, de már nem annyira humoros dolog történt.

Ezt túltolták. Az biztos, hogy nem fogták vissza magukat, de lehet, hogy kellett volna egy kicsit, mert töménynek érződött ez a sok beteg dolog, és így könnyebben tudtam elszörnyedni, mint jót nevetni.
De azért akadtak bőven jó poénok, amiket nem éreztem soknak, inkább csak kellően betegnek ahhoz, hogy még tudjon szórakoztatni.

Viszont a Brickleberry rész valóban zseniális volt.

Gina egyébként csak szerintem tűnt el nagyon? Mintha az első évadban többet szerepelt volna.

Skizofrénia, neee… Ez nagyon rossz, mert félő, hogy -ha lesz 3. évad- már a 2. vagy 3. részben ott lesz a rendőrőrsön, teljesen természetesen a többiek közt. Az ilyen nagyon erőltetett és gagyi módja egy karakter(/élőszereplős esetben színész) megtartásának. Inkább írják ki, de ne rontsák el az összes többi karaktert is ezzel, hogy beleerőltetik egy ilyen mű helyzetbe őket – mondjuk jelen esetben pont el tudom képzelni, hogy elfelejtik az egészet, de egy ésszerűbb szériában azért elvárható, hogy az emberek a valós érzelmeik szerint működjenek, ahol egy ilyen után rengeteg harag, kétely és gyanakvás vegye körül őket.

Egyébként én úgy tudtam, hogy 10 részes lesz az évad (úgy is volt? A TvTime azt jelezte, úgyhogy abban a hitben éltem), és a 8. rész végén meglepődtem, hogy nem dobja a Netflix a következőt. Egy hangos “neeeee” elhangzott aznap nálunk itthon.

Saringer - 2020. 03. 26. 20:42

Volt egy két pillanat mikor fetrengtem a kanapén. Sajnos már nem emlékszem rá de nem rossz sorozat

humorpalanta - 2020. 03. 27. 22:55

Szerintem nagyon jó lett. Én az 1. évadot is imádtam, a második nagyon jó volt. Ajánlom. 9/10

quatro quatro - 2020. 03. 27. 23:15

Az az érdekes ebben a sorozatban, hogy folyamatosan próbálkozik, poénkodik és a nagy szórásban egy-egy poén nagyon beüt. Még akkor is ha a rész mondjuk 70-80 százalékban erőltetett poénokból, gyenge társadalomkritikából áll egy-két poén akkor is betalál. Gondolok itt az első részben arra, hogy van a Góré segítője, akinek úgy néz ki az a running gag jutott, hogy valamit elront, amit azzal kompenzál, hogy megölné magát. Elsőre, oké vicces, másodjára-harmadjára erőltetett lett, hogy aztán negyedjére, amikor előhúzza az időgépes poént, miszerint vissza menne egy idő géppel majd hogyan akadályozná meg az anyját, hogy megszülje őt, azon 5 percen keresztül könnyesre nevettem magam.
Ettől működik, van hogy nem jó vagy erőletett, de részenként minimum két olyan poén van ami nagyon betalál.
Nincs felépítve a poén, nem egy okos karakterépítésből jön vagy valami, hanem egyszerűen annyira szórják a főleg edgy poénokat, hogy a nagy szórás szabálya szerint lesz ami betalál. Nekem speciel ezért működött az első évad is.
Ami viszont ennek a hátulütője, ha az első percben nem jön olyan poén elveheti a kedved a további nézéstől.

quatro quatro - 2020. 04. 01. 23:54

Ok azt kell, hogy mondjam baromi idegesítő darálva nézni. Az a szomorú, hogyha van poén még azt is megismétlik. Minek kell túlírni az egészet?
Példa (nem emlékszem a pontos párbeszédre és nevekre sem)
A jelenet tűzgyújtás:
Főrendőr: úgy kell tüzet, hogy két péniszt össze kell dörzsölni
A fia: nem, két fabotot kell
Főrendőr: oké akkor a cserkész molesztált engem.

Itt nagyon nevettem

1 perccel később a jelenetben a főrendőr tüzet csihol a péniszével, meg valamelyik állat péniszével.

Ennyire nem bíznak a nézőkben, hogy leesik nekik a poén? Nem tesz a poénhoz semmit hozzá, hogy 1 percen belül megcsinálja.
A sorozat tele ilyen jelenettel: rengeteg ugyanolyan poén, amiben az a szomorú, hogyha valamelyik poén működik is, azt is az unalomig ismétlik.
Plusz erőltetett: Lance Reddick vendégszereplésének híre óra várható volt, hogy lesz Drót referencia, lett is belőle (nem is volt vicces)
Egyszerre végignézve szerintem nem vicces, sokat számít, ha nem egyszerre, hanem amikor idő jut a nézésére, mert úgy jobban működik a sorozat humora(de erre kinek van türelme valakinek is, ha netflixen nézi).
Szerettem volna szeretni, az előző kommentem még azt a harmadik rész utáni állapotomat tükrözi, de a közepétől inkább idegesítő lett, Brickleberry közös részestől.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz