login |

Pilot: Motherland: Fort Salem

2020. 03. 26. 19:50 - Írta: human

21 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Live a little!

Alternatív történelem, so hot right now. A The Man in The High Castle utáni közelmúltban nem csak a The Plot Against America indult a témában, vagy ugye tavaly a For All Mankind, hogy csak az újakat említsem, de még a boszorkányüldözés új iránya alapján átváltozó Amerikáról is nézhetünk sorozatot. Ezúttal tiniset a Freeformról.

A Motherland: Fort Salem onnan indít, hogy a salemi boszorkányperek tényleges természetfeletti képességű nőkről szóltak, viszont a kivégzésük helyett összefogott velük Amerika, hogy felvegyék a harcot a természetfeletti gonosz oldalával.

A sorozat persze a “jelenben” játszódik, sok évvel a perek után, és az akkori boszorkák leszármazottait képezik ki benne valami háborúba, amit a Spree ellen vív az ország, akik terroristaként ölnek meg rengeteg embert. Konkrétan a pilot 16 ezer áldozattal indít, ami még jobban felszítja a hazafiasság tüzét a besorozott fiatal boszorkányokban.

Ami tényleg érdekes lehet a sorozatban, hogy tényleg a katonaságot keverték a természetfelettivel, a lányokat kiképzik, szigorú rend van, szóval nem két fiú járja az országot, és akadályozza meg az apokalipszist, hanem A Katonaság, sokkal nagyobbak, vagyis inkább másmilyenek az arányok.

Viszont a nézőponton kívül más pozitívumot nem igazán tudok felhozni. Egy helyenként borzasztóan fényképezett, olcsónak ható tinisorozatról van szó, ami valójában egy középiskolában is játszódhatna a kezdés alapján. Olyan klikkesedős az egész, áskálódós, egyáltalán nem érződik komoly katonaságnak, akárhogy is izzadnak némelyik jelenetben.

Az egészet meghintik társadalmi különbségekkel, csak a vagyon helyett a származásra, vérvonalra koncentrálva? És a felmenők közvetlen problémákat is okoznak, hiszen “anyád ezt csinálta”-módon veszekednek a az egy osztagban egymásra utalt lányok néha, csak hogy előregördüljön a konfliktus.

A legrosszabb, hogy mintha nem tudták volna hova helyezzék a fő hangsúlyt. Kicsit random mozdulnak elő a karakterek, és fednek fel dolgokat, amin a vágás sem segít. Olyan, mintha a rejtélyt találták volna ki előbb, aztán köré mozgatták volna a történetet és a karaktereket.

Igazából sokkal hosszabban már nem akadnék ki a Motherland: Fort Salemen. Nekem ez “tipikus Freeform”-szint, amolyan 5/10, tényleg nem tudom javasolni, konkrétan még a tinisorozatok között sem, hiszen ennél a Chilling Avdntures of Sabrina is jobban megcsinált, még ha nem is jobban megírt. Mondjuk az első részes cliffhanger bejött valamennyire, és a következő részekben mintha a napra is mennének néha.

21 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2020. 03. 26. 20:35

Volt egy olyan érzésen, hogy ezt nem kell kötelezően, “túszként” megnéznem. És csodák-csodájára, így is lett.
Boszorkányság, női ármánykodás, varázslás tényleg nem kedvencem, de valahogy működött a pilot. Igaz, nagy elvárásaim nem voltak. Fényképezés, vágás tényleg nem a legjobbak között van, de ezzel az ellenséggel, pár egyéb dologgal, meghozták a kedvem. Egy-két csinosabb lány is akad.
Simán elfér a heti programban, remélhetőleg. Kellemes volt a pilot. 7/10.

cherockee - 2020. 03. 26. 21:13

Szokásos módon human ellenvéleménye vagyok :), nekem bejött, mostanában kevés dolog fogott meg, ez működött. Nekem tetszett némelyik kép hangulata is, a történet arányai is, szerintem jó bevezető rész volt, mindent megtudtunk, milyen konfliktusok, feszültségek vannak a rendszerben. A jelmezek és a díszletek nekem külön bejöttek, a tini dráma se lett a szokásos, ebben sem értek egyet human-al, mert nem egy lord bitch szivatja a többieket, nem egy anyu / igazgató kedvence van, pont hogy az volt a nagy pofára esés, hogy itt katonai logikában gondolkodnak, nem akarnak pofátlan alfákat, hanem vezetőket keresnek, és csapatokat.

“Olyan klikkesedős az egész, áskálódós, egyáltalán nem érződik komoly katonaságnak, akárhogy is izzadnak némelyik jelenetben.”

Azért a középiskolásokkal mást nem nagyon tudsz csinálni, attól, hogy katonaság, vagy amerikai focis középsuli, attól még különböző célú / akaratú emberek, akik még nem tudnak konfliktusokat kezelni. De ahogy írtam fentebb, nem a klisék jöttek szembe.

Én maradok, most indítom a második részt.

(A freeform szint eddig nekem a shadowhunters volt, na, az tényleg ponyva, és b kategóriás, ebben egyrészt sokkal jobb látványvilág volt, másrészt nem b filmes karakterek voltak.)

human - 2020. 03. 26. 21:35

“Azért a középiskolásokkal mást nem nagyon tudsz csinálni,”

bármit csinálhatsz velük, arról a tinisorozatok tehetnek, hogy ez a mondat elhangzik bárki szájából :)

“a tini dráma se lett a szokásos, ebben sem értek egyet human-al, mert nem egy lord bitch szivatja a többieket”

ehelyett a másik szokásos van, ahol a pedáns bizonyítani való diák és a hanyag kiválasztott össze van kényszerítve.

Mom - 2020. 03. 26. 22:51

Volt benne üresjárat. És a látvány is helyenként tényleg elég olcsónak hat.
De az alapötlet nagyon megfogott, és a lányokkal sem volt baj. Sokkal jobban felcsigázott a folytatásra, mint a For All Mankind pilotja, amit tegnap néztem.

miles - 2020. 03. 27. 07:30

Szerencsére most nincs hiány a fantasy sorozatokból.(Carnival Row-t darálom, nagyon tetszik)

Humannal sok mindenben egyet tudok érteni, nem volt hibátlan ez a rész.

De, az alapötlet, a mágia megléte, ezzel a militarista Harry Potter iskolával kiegészítve valahogy emészthetővé teszi.
Van benne potenciál, de simán lehet egy zagyvaság is belőle. Nézem, amíg leköt.

Mert most szabadidőm, az van bőven.

cherockee - 2020. 03. 28. 09:31

@human:

“bármit csinálhatsz velük, arról a tinisorozatok tehetnek, hogy ez a mondat elhangzik bárki szájából :)”

Az a helyzet, hogy egy iskolába összekényszerítesz egy marék vagány csajt nem hozhat ki olyan sokféle történetet, főleg nem filmen könnyen bemutathatót. Szerintem sikerült a belerakni a military csavart, miszerint nem, nem egy summa cum laude kell nekünk hanem egy alakulat.

“ehelyett a másik szokásos van, ahol a pedáns bizonyítani való diák és a hanyag kiválasztott össze van kényszerítve.”

Ezt én jóval kevesebbszer láttam, de ilyen alapon mindent leforgattak már 3x oda-vissza. Lehet lesz majd “korrepetálás”, ahogy a klisé is hozná magával, de nekem nem úgy tűnik, hogy ez lesz az irány.

Milka 78 - 2020. 03. 28. 20:54

Nem is volt rossz a kezdésnek, hogy simán nézős.

i.am.grid - 2020. 04. 02. 22:43

3. részen vagyunk ugye túl a héten, én nagyon-nagyon szeretem már most ezt a sorozatot, a világépítés része, a karakterek és az őket játszó színészek is marha erősek szerintem.

K. - 2020. 04. 09. 14:33

Sziasztok,

túl a 4.részen továbbra is tetszik a sorozat.
Kicsit lassúnak érzem az alapozást eddig de végül is minden részben kaptunk valami kis pluszt úgyhogy nem panaszkodom,bár az éved promót elnézve bőven fel fog pörögni a történet.
A karakterek mindegyikével találkoztatok már biztos más sorozatokban,ebben nem hoz újat,mégis mindegyik főbb szereplőben van valami szimpatikus(nekem) és már jellemfejlődést is mutatnak ilyen kevés rész alatt ami ritka,valamint a casting is nagyon jól sikerült szerintem. #girlpower :D
Várom hogy jobban kibontsák ezt a boszorkányos világot a képességeikkel,történeteikkel,erőviszonyaikkal,van benne potenciál.
Így tovább!

Katy - 2020. 04. 10. 11:49

Túl vagyok az első részen, más volt, mint amire számítottam.
Nem értem, ennyi nagyhatamú boszi, hogy nem veszi észre a gonoszt? Ha meg valaki irányítja, az csak a felső körökből lehet. A legnyilvánvalóbb tetszene a legjobban, még pedig, hogy Bellweather mama a ludas :D

heidfeld - 2020. 04. 13. 08:33

Továbbra is teljesen korrekt. Tényleg kényelmesen építkeznek. Amanda Tapping rendezte a 3. részt. Jó munkát végzett.

sil - 2020. 04. 30. 09:56

az 5. részre teljesen CW szintre süllyedt a minőség. élvezhetetlen “picsáskodásba” csapott át a sorozat. és akkor az egyre erőszakosabban adagolandó amerikai homoszexuális propagandáról már ne is beszéljünk… :(

heidfeld - 2020. 04. 30. 13:16

Igen. 5. rész, utolsó negyede értékelhetőbb volt, és innen lehet érdekes.
Első 3 rész többet adott, mint vártam. Aztán klisék, drámázás, színészi játék korlátai, és még a kémia is, mintha eltűnt volna. És a rendezés… Most komolyan: Valaki nyereményjátékon kapott lehetőséget?:D
Viszont Amanda Tapping rendezése nagyon rendben volt.

Enzo - 2020. 05. 02. 13:49

1×01 (pótlás)

Alapvetően tetszett a kezdés: erős cold open a Spree “munkásságával” (amit már a trailerben láthattunk); jól elmondják a boszorkánykiképzés alapjait (basic training, utána war college); és izgalmas volt a fantasy része is a történetnek, a hanggal irányítással, jósmentával, tornádókkal…
Főszereplő triónk kissé még fura együtt, három nagyon más típusú lány, de olyankor hangulatos az egyvelegük. Igazából tiszta Harry Potter-feeling, ha jobban belegondolok: Raelle=Harry mint főszereplő és mindenfele elmászkál, Abigail=Hermione mint szabálykövető okoska, Tally=Ron mint a csapat kis visszafogott ügyetlenkéje :D de nem?
Raelle viselkeedése egyébként nem igazán szimpatikus, ennyi szabályszegéssel kezdeni…nem igazán értem, mit keres itt a csaj, Taylor Hickson viszont nagyon bejön, fura ez a kettős érzés. Ja és hát igen, a leszbi szál se rossz ;)
Ami viszont nagy feketepont:
a világ legkiszámíthatóbb húzása, hogy pont a főszereplő szerelme az arcváltós Spree-s csaj. Meeeh.

Darabkák:
– A főcímben tetszik a térkép meg a családfa…
– …és tanultam is belőle új kifejezést, van egy ilyen “The Cession” rész ott középen, ami valami rezervátumnak lett fordítva asszem.
– A bosziknak hogy működik ez a hosszú élet dolog? Mert Alder tábornok már az Egyezmény óta, többszáz éve él, de közben másoknál meg több nemzedék született és halt meg.

#hétidézete:
“-Let me see your mark.
-It changes when you have
sex for the first time. It gets better, shinier.
[…]
-Where’s yours?
-Literally an inch from my vagina, so maybe when we get to know each other better.
-But is it… is it shiny?” :D

1×02 (pótlás múlt keddről)

Pozitív oldal:
– Örülök, hogy a mellékszereplők a saját jogukon is érdekesek (behozzák pl. Tally magánéletét), vagy hogy egyáltalán bővítik az ismerősi kört, illetve hogy bemutatják a “főboszik” és az USA vezetés (elnök) kapcsolatát.
– Apropó főboszik, rohadt creepy az öregek fogcsattogtatása, amikor valaki valami necceset mond.
– Milyen oltásokat toltak már Abigail meg Libba egymásra, te jó ég, csak kapkodtam a fejem :D Lásd lent.
– Ötletes, hogy színielőadással mutatják be (kvázi a nézőnek) a salemi egyezményt.
– A piálós jelenet nagyon cuki a végén :)

Negatív oldal:
– Az nem gyanús, hogy Scylla szüleit megölte a hadsereg, és akkor valszeg nem jószándékból csatlakozott? (Bár, mivel ezt a Helennek álcázott Scyllától tudjuk, lehet hogy nem közismert dolog, Raelle-t meg elvakítja a szerelem)
– Kicsit erőltetett, hogy mindig felgyújtja az arcát a csaj :D
– Na ne már, főszereplő egységünk a múltkor még tök szarul állt a toplistán, most meg hirtelen top 5 lett? Mondjuk mikor bemondták, hogy lesz ez a parádé, már akkor tudtam, hogy erre fut ki a dolog, bugyután kiszámítható húzás ez is.

#hétidézete:
“-Libba Swythe. Daughter of misfortune. I thought I smelled sulfur and defeat.
-Abigail Bedwetter. I mean, what happened to her? All that careful breeding and a face like a spider abortion.
-You’re a contagion, Libba. You’re a dumb noodling nay-nayhorse from a dumb noodling nobody family. You’re the kind of stupid that spreads.
-You are malice, Abigail. I heard about your little meeting with Alder.
-Maggots will reject your fetid corpse!” :O

Enzo - 2020. 05. 16. 15:19

1×03 (pótlás)

– Jé, ez a Witchfather ez Cotyar az Expanse-ből :O
– Tally hogy ki van éhezve már a srácokra :D
– Érdekes, hogy van ez a Porter nevű srác, aki ismeri Scyllát korábbról, ezek szerint vagy régóta használja ezt az arcot a csaj, vagy ez az eredeti arca.
– Tetszett a hágai tanácskozás által kapott kitekintés a világba – tehát máshol is hasonló boszorkány-hadtestes felállás van.
– Furcsálltam a rész címet, de aztán mondták, hogy a Biddy az a vén boszit (Alder segítőit) jelenti, akik – mint kiderült – azért vének, mert táplálják az életerejükkel Aldert, aki így maradhatott életben évszázadokon át. Ügyes!
– Végre megtudtuk a Bellweather-Swythe ellentét eredetét is, illetve Scylla is elmondta (immáron saját alakjában) a szülei sztoriját Raelle-nek.

#hétidézete:
“Close your mouth” :D /Abigail Tallynek/

1×04 (pótlás múlt péntekről)

Ideje volt már, hogy kezdjenek felborulni a dolgok Raelle és Scylla közt, konkrétan az alakváltó csaj titka 3 különböző “irányból” is veszélybe került a rész során, de mindegyiket megúszta…
A Beltane-es tánc és össznépi szexparti nagyon feelgood jelenet volt, durván Sense8 utánérzéssel, és persze eyecandy faktorral :) Külön tetszettek a kis apróságok benne: ahogy Tally kinézett pasija elejti a partnerét a lányt látván, vagy épp Abigail és Libba táncba átvitt faceoff-ja.

Még pár gondolat:
– WTF, ebben a világban a “dickpic”-eket rajzolva, kismadárral küldik? lol :D
– Raelle csak szerintem egyezett bele meglepően könnyen a Bellweather-esküvőn való részvételbe?
– Elég menő az ostorozás is, amit gyakoroltak edzésen a csajok.
– A végén meglepődtem, hogy egy Spree-s nő fojtogatja Scyllát, csak abban nem vagyok biztos, hogy ő szerepelt-e már, és ha igen, mikor – nem jegyeztem még meg az arcát.

Mom - 2020. 05. 23. 07:43

Nem tudom, hogy jön-e évadkritika, gondolkoztam,h ogy írok egyet, de mivel nem tudom, hogy maradok-e a következő évadra, inkább ide írom:

Az utolsó rész kb háromnegyedéig bejött a sorozat. Nem mondom, hogy nem voltak benne fura dolgok… mert voltak!
Például többször sikerült teljesen kispórolni az expozíciót. Jött a jelenet, mutogattak dolgokat, beszéltek emberekről amiknek bennem rémületet kellett volna ébreszteniük, én meg csak ültem és azon godnolkoztam, hogy ezek mik, azok kik és volt erről egyáltalán bármi említés korábban??

A másik nagy gond szerintem az ellenséggel volt. A Spree, akitől baromira tartottak végig, pedig olyan nagyon hajmeresztő húzásaik szerintem nem voltak, de ez még annyira nem is zavart volna. Erre a legutolsó részben már ők figyelmeztették a katoákat, hogy az ősellenség visszatért. WTF? Mindössze 10 részről beszélünk!!! Hogy sikerült a 10. részben behozni egy teljesen új ellenséget anélkül, hogy az első évadéval akárcsak egyszer is szembenéztek volna?? Ráadásul fel sem volt építve, egyetlen ködös utalásra emlékszem rájuk az utolsó előtti részből, majd a semmiből felbukkannak az utolsó 3 percben.

De ha az utolsó pár percre gondolok, akkor leginkább azt tudom mondani, hogy a világon semmi értelme nem volt. Tele volt olyan WTF eseményekkel, amik nálam egyenként is kiverték volna a biztosítékot, de így egyben nagyon durva volt nézni.
Jaj, de rossz volt!

Hát az biztos, hogy számomra az utolsó rész felnagyította a már meglévő hibáit a sorozatnak, így nem fest olyan jó színben, mint előtte. El is vette a kedvemet a folytatástól. Nem kizárt, hogy bele fogok nézni a második évadba, de kár, hogy ilyen nyomot hagyott bennem az első…

Enzo - 2020. 06. 03. 01:02

1×05 (pótlás)

Hú, eléggé sötétbe fordult a sorozat az esküvőn. Sejthető volt, hogy valami fontos történni fog… RIP Charvel, Scylla eltűnt, és mindennek a tetejébe még egy Spree-s lufitámadás is, hogy szegény Tally pofára eséséről ne is beszéljek. Utóbbi egyébként eléggé fölöslegesnek érezhette magát a bulin, de megérte elmennie, mert egy fontos titok tudója lett (bizonyítéka van Scylláról), és így legalább haladunk a nagy leleplezés felé – most már Anacostia is tud az esetről.

Darabkák:
– A Spree-nek ez a lufis tükrös kommunikációja még mindig baromi furán néz ki, nem igazán lehet megszokni.
– A taps helyett mindenféle szituációban (izgatottság, öröm, tiszteletadás) használt lábdobogás viszont határozottan aranyos.
– Scylla mit kínlódott ennyit az esküvő témával? Későn szólalt meg a hang a fejében, hogy “alakváltó vagy baszki, egyszerű odamenned”? (végül így is tett, de na :D)
– Aminek nagyon örültem: ilyen apróságokra odafigyelnek, hogy Tally anyajegye tényleg csillogósabb lett (mondták ugye az első részben, hogy megváltozik az első szex után).

1×06 (pótlás)

Furcsa Tally-t látni hármójuk közül “józan hangként”, de hát Abigail érthető módon van maga alatt, Raelle meg egyre jobban beleőrül Scylla bekamuzott elvesztésébe (lásd jósmenta túladagolás). Először nem értettem, miért mondta neki a nekro-tanárnő, hogy meghalt a csaj, de így akarja elvenni a kedvét a kutatástól – miközben Scyllát valójában pont ő vallatja Anacostiával és Alderrel, hoppá!
Ami szívás, hogy így most Tally nem mondhatja el, hogy Scylla Spree-s, sem kegyeleti okokból, sem pedig mert már mindegy lenne.

Mi volt még? Abigail új testőrcsaja (Bridey) engem full Indrára emlékeztet a The 100-ból… de nem? :D
A sivatagi boszisejt (Tarim) szálról még nehéz bármit mondani, a nekro-bázison levő gombaszerű izé (amit Raelle megérintett) viszont érdekel, hogy mi lehet.

Enzo - 2020. 06. 12. 00:15

1×07 (pótlás múlt keddről)

1. Necro tanci keményen tolja az órát, kezdésnek nyakelvágás :D
2. Megint itt vannak a srácok – fura, azt hittem csak Beltane-kor van látogatás.
3. Elég ijesztő a betegség, ami a kislányban van (még Aldert is legyengítette). És tényleg sanszos, hogy nem lett teljesen elpusztítva: Raelle most nem vette át a betegséget a gyógyítás során, illetve az az alagsori gombaszerű izé is befeketedett, nagyon gyanús…
4. Nyeh, a Tally-Gerit “se veled, se nélküled” románca mellé most kaptunk még egy hasonlót Abigail és Adil között.
5. Nemtom mi az a Citydrop, de izgalmasnak hangzik, jó kis cliffes zárás.

1×08

Hát, ez egy jóval drámaibb és feszültebb rész is lehetett volna, ha mondjuk egy fokkal kevésbé kiszámítható, és kevesebb olcsó húzás van benne.
Na de előbb a kezdésről:
Raelle vajon Tally törött(?) lábának meggyógyításakor átveszi a törést legalább egy kis részben? Ahhoz képest nem bicegett utána, ez így eléggé win-win. Továbbá az se volt teljesen tiszta, hogy a gyógyítás során Tally elméjében a mosdós-lufis jelenetet Raelle véletlenül látta meg, vagy Tally tudatosan adta át? Na mindegy, legalább a rész végére eljutottunk oda, hogy Raelle is vééégre meg van győzve arról, hogy Scylla a Spree tagja, még ha ehhez az igazi Helen Graves segítsége is kellett.

És akkor a kiszámítható dolgok:
– Amikor először említette a vezérkar, hogy nincs Boston közelében elérhető egység a teherautók megállítására, nyilvánvaló volt, hogy a kadétokat küldik oda.
– Amikor Raelle elment levadászni az első teherautóból megszökött sofőrt, pont arra gondoltam, hogy ha a sofőr tudja, ki ő, akkor tuti Scylla alakját fogja felvenni – éééés, bingó! (Látszólag gyorsan túltette magát az érzelmein, de fog ő még az igazi Scyllával is szemben állni, úgy érzem.)
– A boszorkányok hadi képességeivel felvértezve túl egyszerűnek tűnt az a feladat, hogy pusztítsanak el két kocsit, úgyhogy mondom tuti lesznek benn túszok….éééés így is lett.
– Az is érezhető volt, hogy az az 1 halott az Libba lesz, pont kibékültek előtte Abigaillel. Egyébként kár érte, én csíptem a párosukat.

Az meg, hogy utólag mutatták csak a második teherautó által okozott dolgokat, nagyon olcsó húzás. De komolyan, jön, jön, jön a száguldó bomba, elkezdik szétpusztítani, snitt, és egy helikopterbelsőben beszél 2 szereplő arról, hogy mi történt? Ennyire spórolni kellett a CGI-on? Mennyivel drámaibb lett volna, ha Abigail mondjuk a becsapódás után ébred zúgó füllel, és botorkálva felfedezi a pusztítást. (Jó, ez se túl eredeti, de legalább egy normális jelenet.) Maga a kocsi-megállítás egyébként elég kemény és merész terv, pláne a 2.esetben, ahol még a bombának a felrobbanását is el kellett volna viselniük olyan közelről??

Még pár gondolat:
– Bridey amúgy el lett felejtve? Csak mert nem rémlik, hogy bármikor is mondták volna, hogy most már nem kell testőrködnie Abigail körül.
– Apropó Abigail, Adillal az előző részben szerintem nem így váltak el, hogy most rögtön kiskifli-nagykiflizéssel folytassák… (persze Bellweather kisasszony nem szokott prűdként viselkedni, az is igaz :D)
– Alder nyilatkozata szép PR-fogás, de morálisan minimum megkérdőjelezhető. Tuti lesz még valami ezzel kapcsolatban, hogy tudott a túszokról és ennek ellenére kiadta a megsemmisítési parancsot Anacostiának.

Enzo - 2020. 07. 10. 00:27

1×09 (pótlás)

1. Kemény kezdés, a Tarim-sejt nagy része leölve, pentagramma alakba rendezve és a gégéjük kivágva. Okééé :O
2. The Camarilla, ilyenek is léteznek ezek szerint, csak hogy ne legyen egyszerű, és a Spree-n kívül legyen egy másik ellenség is – Alder hevesen tagadja, hogy még létezne ez a csoport, szóval valszeg létezik :D
3. Bírom ezt a felgyógyult kiscsajt, rendesen kiosztotta megint Aldert, nincs megilletődve vagy ilyesmi :D
4. Abigail búcsúbeszéde elég eredetire sikerült, de tény, hogy hatásos lett.
5. Hoppá, Wade elnök kirúgja Aldert! Már elkezdtem fantáziálni, hogy mennyire megnézném a 2.évadot egy ilyen “rogue” boszorkánysereggel, amikor tisztázta a sorozat, hogy nem az egész boszorkány-hadviselés szűnik meg, hanem kifejezetten csak Alder lesz leváltva (és Mrs.Bellweather a helyettes).
6. Tally bekeményített Gerittel rendesen :D az ő száluk ellensúlyozta a többi komoly történést, mert hát mi ez már, hogy Gerit nője rájuk nyit és édeshármast javasol, aztán kiderül, hogy a srác rendezte így :DD
7. A végén rohadt jó volt az a jelenet, amikor Alder és a biddy-k irányították (Puppeting) Wade elnök beszédét, hogy bejelentse a Spree elleni háborút, Alder leváltása helyett… durva, hogy ilyen képesség is létezik :O és ugye az egészet az indította el, hogy Raelle-ék beszéltek Petra Bellweather-nek Scylláról, úgyhogy bajban van az egységük…

#hétidézete:
“I confess! I am a witch!” :DD /Scylla/

Enzo - 2020. 08. 04. 22:24

1×10 (pótlás)

Elsőre meglepődtem, hogy egyik lány se jutott be és helyette csatába mennek, mert azt hittem, hogy csak War College és bukás a két opció. Aztán persze világos lett, hogy a Tarim-sejthez küldik őket. Abigail kimaradhatott volna, de tetszőleges összeget feltettem volna rá, hogy utánuk megy.

A Camarilla egy érdekes hozzáadott dolog – van valami kicsit oda nem illő, de mégis misztikus az öltözékükben, egyelőre még elég titokzatosak (és igen, illett volna előbb behozni őket). A harc brutálisra sikerült, a védekező boszorkánysereg is durván véres támadásokat tolt. Sajnos egy (két?) biddy kilőve, és ezek szerint Alder nem engedhet meg ennyi életerő-elvesztést, így Tally (aki előtte hogy felkérdezte Aldert a tábortűznél!) vállalta magára az önfeláldozást (vagy hát biddy-vé válást), amit őszintén sajnáltam :((

Amikor még Raelle-t is leszúrták, kezdtem azt hinni, hogy antológia lesz a sorozatból, aztán… hát, jobb híján úgy fogalmazok, hogy _valami_ történt és Abigaillel túlélték…_valahogy_. Majd megmagyarázzák, de az kemény, hogy még Alder se tudja :D

Darabkák:
– Az elején azt hittem, rossz sorozatot nézek, furcsa volt ez a “Spree a focipályán” jelenet. A Camarilla visszatérésével hárompólusúvá bővül a felállás? Az nem lenne rossz…
– Szinte el is felejtettem, hogy Raelle-nek és Tallynek is van családja, jó ötlet volt behozni most őket :)
– Múltkor hiányoltam Bridey-t, most meg csak így random odakerült a csapathoz…
– Azon picit húztam a szám, hogy Anacostia elkezd lelkizni Scyllával, aztán még ki is engedi, meh…
– Kicsit gagyi lett a CGI a részben (főleg a tüzes jelenetek).
– Na ne már, hogy Raelle anyja is Spree, miért kell ellőni ezt a jellegű klisét minden sorozatban?

Összességében tetszett a sorozat, kellemes meglepetés volt, néhány apróbb klisé és rossz döntés ellenére jól felépítették ezt a világot – nem öntötték nyakon a nézőt a misztikummal, de nem is tartanak a homályban mindent, plusz az erős alapötlet azért viszi a hátán a dolgot. Az évadzáró kissé felemás lett (és határozottan nem egy boldog zárás), de azért én biztosan ott leszek a második évadnál! :)

heidfeld - 2020. 08. 06. 19:42

Kicsit féltem tőle, hogy túlzásba viszik a misztikumot – nem így lett, szerencsére.
Igen, a CGI. Pestis első évad végénél, azért sokkal jobban meg lett oldva. Értem én, hogy véges a büdzsé, de orosz-indiai sorozatokban is láttam már, jobban megoldva. Ez, bizony kemény…
Pár dolog nem állt össze. Adlert, most minek kellett megmenteni, ha előtte ezt tette? Scylla – Anacostia lelkizgetés, utána meg…Oké, Anyu klisés, de így érdekesebb.
Kedden voltam kint futni, a mellettünk lévő erdőben. Favágók, pont így voltak öltözve, ahogy az új ellenség:D Lehet, holnap nem is megyek, mert így már félek, kicsit:D
Nem volt ez rossz. Alap, pár extra eladja. Kicsit több pénzt, még áldozhatnának rá! Következő évadnál, én is ott leszek, ha a vírus másként nem gondolja. Egy jó 6.5/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz