login |

Hírpéntek – Messiah-kasza!

2020. 03. 27. 09:05 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: hírek,

 • A koronavírussal kapcsolatos sorozatos fejleményeket a vonatkozó, folyamatosan frissített bejegyzésben követhetitek.
 • Mai magyar premier: Hajsza az Aranysárkány után (Sárkányok: Mentőosztag-film) + Netflix: Ozark 3. évad (SZINKRON IS!), Kocsimágusok: Rozsdamarta gyöngyszemek 2. évad, Hölgyek a színpadon 1. évad + tévés premier: Zéró Zéró Zéró 1. évad + Holnapi magyar premier: Mellékhatás 1. évad
 • Premier: Tacoma FD S2, Keeping Up With The Kardashians S18, Mysteries of The Abandoned S7, Making The Cut S1, Be Our Chef S1, Child Of Our Time S12, Bondi Rescue S15, Selling Houses Australia S13, Mais pourquoi S1 + Finálé: The Sinner S3 (vendégblogger?), A Million Little Things S2 (vendégblogger?), Outmatched S1, The Bold Type S4 (tavaszi – vendégblogger?), Deputy S1 + elérhetővé vált a Dreamworks Dragons: Rescue Riders: Hunt for the Golden Dragon-film + 2 Indebted-epizód volt
 • Teljes évados premier: Ozark S3 (Netflix), Car Masters: Rust to Riches S2 (Netflix), Ladies Up S1 (Netflix)
 • Magyar premier – Nickelodeon: 04.02 Egy csipetnyi bűvölet (Just Add Magic) 2. évad
 • A 24.hu cikke a hazai szinkronizálás állapotáról: a világpremierekben utazó HBO és Netflix szinkronjainak frissessége meg fogja szenvedni az elkövetkező heteket, bár arról hivatalos infó még mindig nincs, hogy még mely hazai sorozatok érintettek. Ami azért nem jó pont a csatornák esetében, tényleg csak a HBO tájékoztatta a sajtót a késlekedésekről, bár lehet, hogy közösségi oldalakon volt egyéb infó is.
 • A Netflix elkaszálta a Messiah-t. Ahogy az valószínűsíthető volt, nem azért, mert nem lett sikeres, hanem a koronavírus miatt, így mondhatni az első valódi sorozatáldozata a járványnak. Több forrásból érkező, egybehangzó sajtóértesülések szerint egyszerűen a Netflix nem merte bevállalni a globális forgatást a bizonytalanság miatt, hiszen abszolút nem tudni, mikor normalizálódhat a helyzet annyira, hogy a sok nemzetközi helyszínen forgatni lehessen.
 • A New Amsterdam a rövidített szezonját tovább kurtítja, ugyanis az eredetileg 04.07-ére epizód nem kerül adásba a vírusos-járványos tematikája miatt.
 • Elkezdték kitűzni megkurtított évadok fináléit, így az FBI és a The Resident is zárni fog a következő epizódjával (utóbbi két hét múlva), a 2×19-cel és a 3×20-szal.
 • A CW esetében a Legacies tavaszra a 2×16-tal finálézik (de ezt nem nevezik még évadzárónak, csak tavaszi finálénak – itt nem írtak konkrétan arról, hogy a többi leforgatott epizóddal mi a “gond”, de az 15×13-mal egy időre, (7 részes mínuszban) elvonuló Supernatural esetében kiderült, hogy a sorozat vizuális effektjeit szállító vancouveri stúdió bezárása miatt nem tudnak dolgozni a már leforgatott részeken.)
 • Ha már FBI – 2×19, akkor ez különleges epizód lesz, hiszen csatornaközi crossoverre kerül sor az NBC-s Chicago PD-vel – Hailey karaktere, Tracey Spiridakos fog átugrani egy vendégszereplésre.
 • Paola Lazaro beugrik a The Walking Dead-be több részre (talán visszatérőként?), ő lesz Princess.
 • A Queer Eye nyári 5. évadja Philadelphia-ban forog/forgott, míg a 6. évad texas-i lesz
 • Az AMC Networks-höz tartozó streaming szolgáltatások (Shudder, Acorn TV, Sundance Now, UMC) felhasználó száma átlépte a 2M-t.
 • Lauren Iungerich, az On My Block készítője beszél a 3. évados zárásról.
 • Ben Mendelsohn (Ralph Anderson) beszél a The Outsider utolsó részéről.
 • Vendégszerep: Quincy Jones – Cherish The Day, JK Simmons – Brooklyn Nine-Nine,
 • Pilotszerep: Lulu Wilson – Valley Trash (ABC), Shelley Hennig, Alice Lee, Tiana Okoye, Nick Cafero – Crazy For You (NBC), Diana Maria Riva, Dale Dickey – Prospect (ABC),
 • Interjú: Nikki Toscano (a Hunters egyik showrunnerje), Alex Garland (a Devs készítője), Warren Ellis és Kevin Kolde (a Castlevania írói),
 • Új sorozat: Outer Banks – Netflix, 10 rész, készítő: Jonas & Josh Pate és Shannon Burke, egy észak-karolinai kisvárosról, ahol összetartó, a város szegényebb felébe született tinik egy csoport elindul, hogy megtalálják vezetőjük eltűnt apját. Eközben egy kincses térképbe botlanak, ami révén egy régóta eltemetett titkot tárnak el.
 • Új sorozat: Predateurs – francia, készítő: Alexandre Charlot és Franck Magnier – Maxime Chattam könyve alapján, a közeli jövőben játszódó történet, amikor is a világ a klímaváltozásnak és az erőszakos migrációs politikáknak köszönhetően háború szélére sodródik. A sorozat középpontjában egy katonai rendőrségi nyomozás áll pár brutális gyilkosság ügyében. Azonban a fiatal katonákat nem az ellenség csonkította meg, a nyomozást vezető tiszt szerint azt csak egy pszichopata tehette.
 • Adam Richman lesz a műsorvezetője a UKTV új műsorának, aminek címe: Adam Richman: Supperman. Itt Richman minden részben vendégül lát egy celebet, akik elhozzák kedvenc ételeiket, hogy utána előbbi remek alapanyagokból újrakreálja azokat.
 • A Quibi Bad Ideas with Adam Devine címmel rendelt be celebes reality-t természetesen Adam Devine műsorvezetésével, ami afféle idióta kalandsorozat lesz, amiben a komikus egy ismert emberrel utazik el valahova, hogy mindenféle veszélyes dolgot próbáljanak ki, amiket még szándékosan hozott rossz döntésekkel is súlyosbítanak.

16 hozzászólás Ne habozz!

Cole - 2020. 03. 27. 09:26

A Doktor Murphy jogok nem az RTL-nél vannak? Fura, mert nem rég egy interjúban elmondta Kolosi Péter, hogy tavaly elrontották, hogy más időpontban volt a sorozat, ezért valószínűsíthető, hogy az új részeket újra nyáron kezdik el adni.

winnie - 2020. 03. 27. 09:32

passz, vannak jogok és vannak exkluzív, illetve elsősugárzási jogok – nem tudjuk, hogy milyenekkel rendelkeznek, illetve, hogy megadják-e a lehetőséget a sonynak, hogy előttük folytassa a sorozatot, mert ugye ott mentek a korábbi szezonok. (ugyanez a helyzet az ncis: los angelesszel is.)

GYV - 2020. 03. 27. 09:34

Bár valóban nem adtak ki hivatalos a jékoztatást, mégis a kiadott műsortervezeteken és műsorváltozásokon már látszanak a szinkronszünet hatásai. Ezeket itt gyűjtöttem össze:

– Az Odaát 12. évada végül tényleg feliratosan került tegnap adásba.
– A Sony Pictures több premiert is levett a képernyőről: a New Amsterdam a 2×03, a Gyilkos elmék a 15×04, az Amerikai Horror Story: 1984 pedig a 9×03 után tart kényszerpihenőt. A Nagy Ő az édenben egyáltalán nem kerül egyelőre képernyőre.
– A MacGyver 4. évada is el lett halasztva.
– A Marvel’s Runaways 3. évada sem kerül még képernyőre.
– A Rólunk szól 4. évada is el lett halasztva.

winnie - 2020. 03. 27. 09:38

a sonynak még el is nézem, hiszen van némi idejük közölni a dolgokat, plusz a halasztások valóban olyanok, hogy látni fogjuk úgyis a műsorban (és azokat sokszor egyébként sem kommunikálják) – inkább a szinkron kontra felirat dolog tartozhatna a tájékoztatási közbe. de akkor az M2 nem mondott semmit, gondolom. és kérdés, hogy az rtl spike kommunikált valamit a walking deadről.

Shannen - 2020. 03. 27. 09:51

Azért a Messiah-ért kár, főleg amilyen cliff-el lett vége.

Cole - 2020. 03. 27. 09:52

A Marvel’s Runaways 3. évada sem kerül még képernyőre.

:(

24.hu cikke aggasztó, mert én szeretem a magyar szinkront, ezért remélem túlélik gazdaságilag, és ha nehezen is vissza tudnak térni.

dexike3 - 2020. 03. 27. 09:55

egyik szemem örül (hozta a nézettséget), a másik sír (elkaszálták). viszont ahogy a Messiah kibeszélőjében is írtuk, így is kerek a sztori, van lezárás és el lehet engedni ezzel a cliff-fel. baj és nem baj, hogy nincs folytatás.

GYV - 2020. 03. 27. 10:00

Az MTVA műsorváltozás által közölte az Odaát dolgot, majd rá is kérdeztem náluk, amire az jött, amire számítottunk: valóban felirattal kerül adásba. Tegnap meg már látható is volt az eredmény.

Az RTL Spikenál szintén rákérdeztem még a múlt héten a TWD dologra, de nem reagáltak azóta sem semmit. Most hétfőn még szinkronosan került adásba az új rész, de a következő már kérdéses lehet. Talán, ha te rákérdezel, nagyobb sikerrel jársz. :)

winnie - 2020. 03. 27. 10:13

a twd esetében én már azt is nagyon valószínűtlennek tartom, hogy a mostani rész szinkronos lesz, de nyilván van rá kis sansz. de mondjuk, ha ezt meg tudják csinálni szinkronosnak, akkor olyan alapon a jövő hetit is.

Chusi - 2020. 03. 27. 11:02

Ez az Doktor Murphy!!!

heidfeld - 2020. 03. 27. 11:45

Irgum-burgum, Messiah!
Egyik legjobb újonc sorozat volt idén, erre tessék.
Sikerült ismét csökkennie a nézhetőnek, Netflix kínálatban, számomra.
Mindegy. Barátnőm kapott ajándékba, ő elvan vele, erre a pár hónapra.
Úgy tudom, van pár sorozat, vagy sorozatok új évadjai, amik ilyen-olyan okokból, még nem voltak hazai televíziókban bemutatva.
Ezek bemutatására lehet esély, ebben a rendkívüli helyzetben.

JKJ - 2020. 03. 27. 11:46

Sajnálom a Messiah-t. Kíváncsi lettem volna merre viszik tovább a sztorit.

winnie - 2020. 03. 27. 12:39

“Ezek bemutatására lehet esély, ebben a rendkívüli helyzetben.”

így van, ez is lehetőség. de valószínűbb, hogy adnak majd konzerveket, ismétléseket, amik nézettebbek, mintha valami újat adnának (hiszen azért nem adták le eddig ezeket az újakat) – ha valami nem fog gondot okozni a tévéknek itthon, az a premierek hiánya:) amerika már más tészta.

Pribi - 2020. 03. 27. 12:55

Az RTL Spike facebookos közleményben szólt a feliratról.

winnie - 2020. 03. 27. 13:11

Pribi: köszi, akkor előkeresem, és megírom.

kiskiraly - 2020. 03. 28. 12:17

A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum), a Rádióarchívum és az m3.hu ingyenessé tette tartalmainak egy részét

https://index.hu/kultur/2020/03/28/mtva_m3_linda_archivum_lehet_nezni_online/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz