login |

Írjuk újra Hollywood történetét?

2020. 03. 27. 13:15 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kampány,

Ryan Murphy új sorozata, a Hollywood, bár a korai leírásokból ez nem derült ki, de mintha alternatív történelmes széria lenne, a plakát is erre utal, nem? Az outsiderek előretörésére.

Mert az egy dolog, hogy kiemelt, filmes melókra hajtó karakterekről fog szólni, akik révén bepillantást nyerhetünk a 40-es évekbeli hollywoodi aranykorba, és az is, hogy kiemelik annak meglehetősen unfair rendszerét, mely faji, nemi és szexualitással kapcsolatos elfogultsággal bírt, amely hatása máig érezhető. De mintha az lenne a csavar, hogy azt fogjuk látni, hogy mi történne akkor, ha ezt a történetet újjá lehetne írni, ha már akkor felszámolásra került volna az elfogult rendszer.

11 hozzászólás Ne habozz!

ThomassLord - 2020. 03. 27. 13:51

Nem ez az, amiben már a 40-es években elkezdődik a mostani PC őrület, egyenlő fizuk, faji egyenlőség miegymás? Black Oscars Matter :)

winnie - 2020. 03. 27. 14:00

ld. a posztot, de a pc nem az egyenlőséget jelenti, az teljesen más – az egyenlőség evidenciának tűnik szerintem a többség szemében. az, hogy nem volt egyenlőség pedig megihlette a készítőket.

Alterego9 - 2020. 03. 27. 14:37

Annyi az alternatív történelmi sorozat manapság, hogy csodálozom hogy még egy olyan sorozat sem jött ki aminek az alternatív történelmek közötti ugrálás a high conceptje.

Ezt a sorozatot például, vagy akár a tegnap kirakott Fort Salemet is, simán el tudnám képzelni egy megkomolyított, nagyobb költségvetésű Sliders reboot egyik epizódjaként.

Hádész - 2020. 03. 27. 15:08

Alterego9: De hiszem ott a The Man in the High Castle

winnie - 2020. 03. 27. 15:13

Hádész: az már nincs, meg egyébként is egy 5 éves sorozat.

de szerintem épp arra céloz, hogy mivel az elmúlt fél évben indul/indult legalább 5 alternatív történelmes széria, hogy igazán lehetne egy olyan is, amiben minden részben alternatív világok között ugrálnak.

Hádész - 2020. 03. 27. 15:21

winnie: oké, hogy 5 éve indult, de nemrég ért csak véget, Alterego pedig nem említette, hogy pont most jelenhetne csak meg.

speranza - 2020. 03. 27. 17:07

Sajnos az alternatív valósággal/történelemmel kapcsolatos koncepciók nem tudnak érdeklődést generálni bennem.
Egy olyan sorozat viszont, ami Hollywood valódi aranykorának kiemelkedő személyiségeit, jeles eseményeit mutatná be, egyenesen odaragasztana a képernyőhöz. :)

heidfeld - 2020. 03. 27. 18:54

Alternatív történelem?? Jöhet, minden mennyiségben!

Mate4182 - 2020. 03. 28. 00:40

Annyi az alternatív történelmi sorozat manapság, hogy csodálozom hogy még egy olyan sorozat sem jött ki aminek az alternatív történelmek közötti ugrálás a high conceptje.

Ez a Legends of Tomorrow alapkoncepcioja bar ugy sejtem nem dz az amire te gondolsz :D

Masreszrol: Hollywood aranykora? Alternativ valosag? Szamolom a napokat!

Jence4 - 2020. 03. 28. 10:50

Lehet hülyeséget írok, de úgyérzem ezek a sorozatok igazából ameriakaiaknak készültek , nekik , mi ezeket sosem fogjuk tudni olyan szemmel nézni mint ők, az ő múltjuk , az ő jelenük keveredik ezekben a fikciós filmekben, az ő kérdéseikre adott válaszok , amik segítenek nekik helyezkedni a jelenben, szerintem azért is ilyen sikeresek. Persze mi is élvezhetjük ezeket , de azért nagy a szakadék egy fikciós kaliforniai tömegsír, és a Szeged-Rókusi pláza/focipálya helyén a téglagyárban lévő deportáltak tömege között , nekünk ez a múlt , nekik csak egy alternatíva (persze itt menjünk el azok mellett akik szerint az oktatott, tapasztalt történelem a fikció ) Hasonló gondolatokat olvastam az Összeesküvés Amerika ellen index kritikájának végén , a mi szemszögünkből mindez komolytalannak tűnik. Persze ott volt a zseniális Liza a rókatündér , ami egy “alternatív” kapitalista Csudapesten játszódik , mi is hajlamosak vagyunk erre , csak mi a másik irányba tekingetünk (pedig egy lengyelhez hasonló német megszállás itt is izgalmas lett volna).

winnie - 2020. 03. 28. 11:47

Jence4: igen, az amerikai sorozatok amerikaiaknak készülnek, főleg a saját történelmet feldolgozók. minden nemzet elsősorban a sajátjainak készít sorozatot – de ez szerintem csak annyit jelent, hogy közel sem mindenki fogja élvezni azok közül, akiknek nem készült. de mások nemamerikaiként is oda lehetnek érte. és nem csak azért, mert lehet benne univerzális üzenet vagy ilyesmi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz