login |

Westworld – 3×03: F**k the System

2020. 03. 30. 20:00 - Írta: human

66 hozzászólás | kategória: kritika,

A magyarázós rész! Míg a szezonpremier megalapozta Caleb karakterét, addig a rákövetkező két rész szépen kipakolta a cselekmény kártyáit az asztalra. Mellettük természetesen a filozofálgató részekhez is szórtak alapanyagot. Ilyen egy jó felvezetés a bonyodalomhoz?

Mielőtt belevágnék a kibeszélésbe, azért jelezném, hogy innentől spoilerek.

Egyrészt Dolores és a Charlotte testében levő host jelenlegi kapcsolatáról tudtunk meg többet, és arról, hogy mit is művel a Delos-nál a nő. Végre az Ed-209 (nem tudom mi a nevük amúgy, valaki mindjárt kommentben) robotokat is mutatták, a hadsereget, amire szükségük lesz ahhoz…

…amiről Calebnek beszélt Dolores. Bár a sok “beszélünk a levegőbe” megoldás kicsit az agyamra ment, a Person of Interestet is lehúzta ez a fajta kommunikáció a szereplők között, mert olyan mechanikus, ellenben Dolores elmondta, hogy miért szar a privacy teljes elengedése az emberiség részérről. Mit kapunk, ha az embereket is hostként kezeljük, előre eldöntjük a sorsukat.

Bár a képen látható social score a kínai social credit-re áthallás, ellenben tökéletesen elhangzik, hogy a szabad világban a cégek ugyanezt csinálják, mi meg nem teszünk semmit. Feladjuk a szabadságunkat a nem is tudom már miért, mert ez nem csak a biztonságunk manapság. Tényleg, már nem látszik tisztán. Érdekes, hogy a sorozat még a Clearview-botrány kirobbanása előtt íródott, annyira tisztán látszott már az irány. Le a techcégek hatalmával?

Végül mindkét oldal erős érveket kap amúgy, hiszen Maeve vonalán még Wintermu Serac tervei is emberközelibbek, csak több adatra van szüksége hogy jobban megjósolhassa a társadalom működését, de Dolores vérengzése is kellő alapokat kap. Csak a szabad döntést képviselő Caleb az érdekes, személyesíti meg az emberiséget, és kapja majd a filozófiai kérdéseket vele a néző idővel valószínűleg.

Visszatérve kicsit a rész végére: az mondjuk várható volt, hogy Charlotte volt a tégla, vagy lehet egyértelmű, csak most nem ugrik be már az adatokkal való machinálás puzzle darabja, amiről a hostok nem tudtak, így most aztán végképp szétszakadhat a személyisége.

És tessék, Serac-ot a “valóságban” (idézőjelek kérdőjellel:) hologramként láttunk, csak hogy bizonytalanságban tartsanak minket, legalábbis azokat akik szerint Maeve a valóságban találkozott vele, és nem lehet a nagy gömbben ő maga, hátrahagyva a fizikai kilétét. A jövő hét majd tisztázza lehet.

66 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 03. 30. 04:32

Tetszik, hogy a valós világot a parkok narratív logikájával állítják párhuzamba, és hogy ezzel együtt tud működni a kirakós is. Szerintem kevés részt élveztem eddig ennyire. Ramin Djawadi zenéjét most a szokásosnál jobban észrevettem, és ez jó is volt, Pom Klemeintieff nevére viszont felkaptam a nevem a stáblistán, nagyon vissza kellett keresnem a fejemben, hogy hol volt, mire megtaláltam, annyira nem tűnt fel.

Kérdés: nem emlékszem pontosan, megadták az előző évad végén, hogy kikhez tartozik a 3 gyöngy?

punyapapa - 2020. 03. 30. 16:30

Érdekes volt a 3. rész
Nem egy nagy durranás, de a felvetett irányvonalak már más megvilágításba teszik, akár Dolorest, akár Hale-t.

SPOILER

Az kifejezettem tetsztett, hogy Dolores megtapasztalta azt, hogy az emberek nemcsak a hostokkal, hanem saját fajtársaikkal is kegyetlenek. Egy program dönti el, hogy mennyire viheted az életben.
Azon meglepődtem, hogy a 2. évadban Hale nem a cégnek akarta kimenteni az adatokat, hanem Seracnak.

DarkEagle - 2020. 03. 30. 17:21

Hát eddig a 3. rész viszi a prímet nálam. Aaron Paul egyszerűen zseniálisat alakított. A jelenet a parton közte és Dolores között zseniális volt és tényleg brutális hogy még az emberek sorsát is mennyire eldöntik. Gyomorforgató.

Másról nem akarok írni mert mint mondtam találgatásokba nem akarok belefolyni hogy minél kevesebb olyan esetleges opciót lássak ami megtörténhet DE azt azért ki kell emelnem hogy egyre biztosabb vagyok abban hogy Doloresből kettő van.

Mármint fake Hale-nek azt mondta hogy ő ismeri a legjobban és hát Dolores kit ismerhet a legjobban saját magán kívül? Ráadásul egyszer már beültette magát Hale testébe ha emlékeim nem csalnak ugye. Lehet rosszul emlékszem rég láttam már az előző évadot. De abban elég biztos vagyok hogy van esély rá hogy Hale-ben most ott van hiszen miért ne lehetne egyszerre több Hostban is benne? Letölthette pl egy régebbi énjét azért akart kárt tenni magában. Na meg egyszerűen más nem jut eszembe akit Dolores magával hozna és annyira megbízna hogy hagyja hogy átvegye a cég irányítását.

zolij - 2020. 03. 30. 17:28

3. rész:

vajon ki lehet Haleben? Kivel volt ennyire meghitt kapcsolata Doloresnek? Nem hiszem hogy Teddy lenne.

Seracnak vajon mire kellhetnek a profilok? Tökéletesíteni Rehoboamot? Lehet hogy az adatvédelmi törvények utáni időszakról már nincsenek adatai? Esetleg arról szólhat az egész, hogy az emberek a parkokban egy alapvetően másabb, őszintébb énjüket mutatták? Végülis William is eléggé máshogy viselkedett Westworldben, mint a kinti életében.

Alma - 2020. 03. 30. 17:39

Edrick, az 5 gyöngyből eddig csak Bernard gyöngye a biztos.
Hale-ben lehet más van, nem mondták ki, szinte biztos vagyok benne hogy az egyik csavar az lesz benne, hogy valaki más lapul a testben

leslieb - 2020. 03. 30. 17:51

3×03:

ez a rész visszahozta a hitemet a sorozattal kapcsolatban.

lert234 - 2020. 03. 30. 20:10

ahhoz képest h azt nyilatkozták ebben az évadban nem idősikok közötti ugrálás… nem a faszt nem.

Platschu - 2020. 03. 30. 20:12

3×03

Szerintem Dolores és Wyatt van HostHaleben, fehér és fekete színek megint. A régi önmagát ismeri a legjobban. Esetleg lehetne még a fiatal William, mert őt ismerte ugyan, de szerintem sose szolgálná. Gondoltam még Clementine vagy Angelicára, de velük nem volt belsőséges a viszonya, aztán Angelika golyóval együtt felrobbantotta magát. Talán Abernathy papa lehetne még, de vele történt valami a 2. évadban. S persze ott van Teddy is jelöltként, hogy csak a testének egy másolata ment a Völgybe, de akkor meg az áldozatát nulláznák le. Az öncsonķítás rá utalna jobban.

Bernard pedig szintén “önmagával”, azaz Arnolddal ellenőrzi magát.

Tetszett Caleb története, mert a predesztinált öngyilkosság miatt esélyt sem kap a rendszertől. Bravó. Lehet ez hatotta meg Dolorest is, ha már Teddy is ebbe a megoldásba menekült miatta. Tetszett ez a motiváció, mert megleptek vele az írók. Kíváncsi leszek mi az a szájpadlásra tapasztott bigyó is, ha egyszer mondták az első részben, hogy Calebnek nincsenek implantátumai.

Az is szép átkötés volt, ahogy Caleb-Caleb mama illetve Hale-Nathan kommunikált az anya-fiú kapcsolatról.

Serac pedig azért nem követhető le, mert most is csak VRben látható. Egyszerűen ő egy avatár, ahogy ezt a csavart várhatóan előre kitaláltuk. Azt mondjuk nem teljesen értettem, hogy ha ennyire mindenki kiszámítható, akkor minek kellenének neki a park adatai? Látni akarja az emberek reakciót extrém nyomás alatt is?

Az is jópofa volt, hogy a gengszter app egyszer segített Calebnek, míg utána már a rendszer áldozataként elkezdték levadásztatni.

Amit még szintén nem értek, hogy mi a különbség a tarkóban lévő egység és a golyó között, ahogy ezt egy ismerősöm is felvetette egy fórumon. Vajon a golyó lenne a “lélek”, míg a tarkóban lévő a motoros egység a “test”? Nem teljesen egyértelmű, hogy miben is térnek el, mert mindkettőből újjá lehetett építeni a testet. Bár mondjuk Bernard kapcsán Dolores játszadozott vele, hogy tökéletesebb másolatként működjön az emlékei alapján, míg úgy tűnik Hale esetében csak a testét másolták le, de a személyiségét és az emlékeit nem és valószínűleg ehhez kell ez a golyó.

sledge - 2020. 03. 30. 21:36

Zseniális a sorozat, minden pillanata élvezet megint.

Spoiler/találgatás: Mi van, ha Serac valóban csak egy avatar és valójában Rehoboam az, Dolores pedig ellene fog harcolni Calebbel, míg esetleg Maeve jóhiszeműen a gonosznak kikiáltott Dolores ellen küzd HostCharlotte-tal együtt?

winnie - 2020. 03. 30. 21:38

lert234: az nem a witcher?:)

de ha azt nyilatkozták, akkor nem lesz. ha van, akkor nem azt nyilatkozták – hazudni nem nagyon fognak, szóval vagy elő kell bányászni az idézetet, vagy esetleg arról volt szó, hogy nem lesz a timeline összevissza szabdalva. sima idősík-váltás beleférhet elvileg.

Kissur - 2020. 03. 30. 22:07

Hát nekem ez a rész nagyon mellément. Csak Aaron Paul alakítása mentette meg. Charlotte karaktere baromira nem érdekel. Dolorest meg csak a badass kinézete miatt néztem. Ez a full gonosz, kinyírom az emberiséget karakter nekem túl két dimenziós. De lehet, hogy én látom rossul, vagy rossz hangulatban néztem ezt a részt.

Lenny - 2020. 03. 30. 22:16

De hol van már Ed Harris??!

lucas - 2020. 03. 30. 22:58

Kezdenek összeérni a szálak. Arról mondjuk fogalmam sincs, hogy Hale ki lehet valójában.

Viszont én is kezdek arra felé hajlani, hogy Engerraund Serac maga a Rehoboam. Gondolom a név se véletlen, végre volt időm egy kicsit kutakodni: “Enger raund” in Luxembourgish means “One Round.” És az se véletlen, hogy minden részben látjuk a fehér alapon megjelenő fekete kört, ami a Rehoboam “eseményköre” – vagy nem tudom, hogy mi a jó szó erre.

Python - 2020. 03. 30. 23:01

Dolores az Dolores+Wyatt lesz, míg Charlotte az most a gyerkőcöm van dologgal kvázi Doloreszé lesz szinte minden értelemben. Ha figyeltétek Dolores és Charlotte közös jelenetét akkor Dolores fekete szerkó, Charlotte pedig fehér ruházat. Megint a jó rossz, fény sötétség párhuzam!

A kínai pontrendszer jövőbeli változatára a múlt héten eléggé ráéreztem, sózóval ez nem a FW, hanem a való világ lesz.

Viszont ott van Serac…! Az előző epizódban fehérben, valószínű ő az élő ember Serac lesz. (Hogy most a jelenben, vagy esetleg pár hónappal korábban az már egy jó kérdés?!) Viszont ebben a részben VR -ben láthattuk a karaktert, és feketében. Tippre itt nem az embert láthattuk, hanem a Rehoboam az alkotójának képében kezd önállósodni a nem virtuális világban.

Caleb nem lesz mérleg nyelve Dolores és Maeve harcában, az első részben a fény és az árnyék határán tett séta a gyaloghídon valószínű az örlődését volt hivatott bemutatni, és a néha feltörő halál utáni vágyát a most megtudott információk alapján.

Bence - 2020. 03. 30. 23:01

Az az igazság, hogy picit homályosak az emlékeim, sok mindent felejtettem, így elképzelhető, hogy nem emlékszem, de valaki mégis magyarázza már el, hogy egy öntudatra ébredt host (Dolores), akinek csak Westworld-ból vannak emlékei (nem…?), hogyan lett egy több száz évvel fejlettebb világban otthonosan mozgó, szuperzseni karakter, aki épp a világ vélhetően legnagyobb, legfejlettebb tech cég AI-ja ellen kezd háborúba, különösebb probléma nélkül totálisan megértve mindenféle morális és vallási tényezőket, en bloc?

Az nem válasz, hogy az első részben párszor hosszasan a távolba nézett pár másodpercig. Esetleg ennyire, de ennyire evidens lenne az a párhuzam, hogy ha a hostok “tárolva” vannak, akkor az emberek is? Ha igen, nem szóltam. Nem mintha ez mindent magyarázna.

Mindenesetre engem zavar ez a jelenség, illetve, Serac reputációját érdemes lenne a helyén kezelni, mert könnyen komolytalanná válhat. Miért is nem tudta hogy Hale egy host? De ha mondjuk az lesz benne dupla lutz csavar, hogy amúgy tudta, csak nem szólt.., akkor nem szóltam. Érezhetően hülyére vesznek.

irgum76 - 2020. 03. 31. 00:24

Charlotte személyiségére az utal leginkább amikor a kutyás pedót fojtogatja és ezt mondja:
“Minél erősebben fojtogatlak,annál jobban dereng,hogy milyen érzés önmagamnak lenni.”
jelentsen ez bármit is
nekem MIB-en kívül nem rémlik fojtogatós karakter de őt számításba sem veszem
Charlotte szerintem eredetileg is nő volt a szex jelenetből kiindulva

irgum76 - 2020. 03. 31. 00:35

ja és f*sza a poszt cím :)

Python - 2020. 03. 31. 01:20

irgum76: MIB szerintem a 4. részben jön, nem csak a trailer miatt mondom. Ugye Dolores és Host Charlotte a szállodai párbeszédükben utalnak arra, hogy meg kell keresniük a régi “barátjukat” aki hatni tud a Delos elnökségére. Na az szerintem kb. 99%, hogy a MIB lesz! ;)

human - 2020. 03. 31. 03:01

“Viszont ott van Serac…! Az előző epizódban fehérben, valószínű ő az élő ember Serac lesz. (Hogy most a jelenben, vagy esetleg pár hónappal korábban az már egy jó kérdés?!) Viszont ebben a részben VR -ben láthattuk a karaktert, és feketében. Tippre itt nem az embert láthattuk, hanem a Rehoboam az alkotójának képében kezd önállósodni a nem virtuális világban.”

és mind a kettő ugyanazt akarja? dolorest?

dexike3 - 2020. 03. 31. 08:10

nekem abszolút megfelelt ez részt, mert sok mindenre választ adott, de sok kérdést is vetett fel ugyanakkor. nem tudom, hogy láthatjuk és értelmezhetjük ugyanazt másképp. két dolog jut eszembe Charlotte kapcsán. Dolorest lelőtte Bernard, Bernardot lelőtte Dolores, szóval? így simán lehet a suicid Teddy most Hale testben, nem is kérdés. bár én pont Connelst gondoltam volna neki. a könnyezése is árulkodó volt.
a világba való beilleszkedést szerintem simán egy adatcsomag integrálásával is elérhették. de látszik, hogy mennyire tudják a számítógép vezérelt dolgokat is irányítani.
Caleb implantátumát én sem értem (biztos katonai), de lehet ezért is kell Doloresnek, bár szerintem csak kihasználja.
Serac esetében továbbra is egy pénzügyi globalizációs AI-nek gondolom, annak a nagy “gömbnek”, ami a világot monitoringozza.

Petrow - 2020. 03. 31. 09:48

Felülírom a múltkori Teddy-s elméletet. Host Charlotte-nak volt egy momdata Bernie-t látva: “he tried to kill us”. Csak Dolores/Wyatt emlékezhet erre, és Bernard senki mást nem próbált megölni a hostok közül.

DarkEagle - 2020. 03. 31. 10:29

@Bence: Dolores már járt a valódi világban, többször is. Ne feledd, hogy ő az első Host. Anno ugye Arnold/Bernard is elvitte megmutatni neki a világot, aztán MIB-nél is járt a partin szóval elég jól kiismerte ott az embereket.

Más:

Szerintem Serac-ot itt sokan túlagyalják. Ő is csak egy gazdag barom mint a többiek semmi több. Tuti hogy nem ő lesz az AI ami mindent irányít egyszerűen csak nem akar személyesen megjelenni érthető okokból. Azt el tudom képzelni hogy nem ez a valódi külseje de hogy ő lenne az AI azt egyáltalán nem. Főleg azért mert az AI egy gép és egy gép nem gondolhat úgy mint egy ember, mert ha úgy gondolkodna mint egy ember alapból nem csinálna olyanokat mint amit pl Calebbel is csinál hogy megjósolja hogy meddig élhet, hogyan kell meghalnia stb. Hatalmas csalódás lenne ha Serac lenne az AI. Ja és azt se felejtsük el hogy Hale kezdet óta elvileg az ő téglája és tudtommal akkor még nem volt ez a fekete gömb AI dolog és alapból egy AI-nak mi szüksége lenne téglára?

Python - 2020. 03. 31. 11:11

human: Csak egy gondolatkísérlet a részemről. Akarhatja Dolores -t az emberi alkotó, és a veszélyt & behatolást felismerő MI is, csak más-más végső céllal.

De tőlem jelentheti Serac B&W megjelenítése azt is, hogy ő maga a “antikrisztus” mint a mindent uralni és irányítani akaró MI és mindenkinek azt a “szerepet” játssza el VR -ben, ami az adott személy vagy Host megnyeréséhez a legcélravezetőbb. Egy két résszel később szerintem jobban összefognak állni az információ morzsákból építkező egész ezen a területen is.

irgum76 - 2020. 03. 31. 13:58

gondolkoztam ezen a Dolores és Wyatt dolgon
most ha ez igaz lenne akkor Dolores kiszökik a szigetről Charlotte testében
majd kreál magának egy Dolores testet amibe visszaköltözik
azután kreál egy Charlotte testet Wyatt számára
kissé macerás procedúra
és nem hinném, hogy Dolores Wyatt-et szeretné a világon a legjobban
ráadásul most a kinti világban Dolores inkább Wyatt-ként funkcionál nem mint a farmer lánya

walaki - 2020. 03. 31. 15:51

3. rész: határozottan jó irányba fordult a történés. Nem hiszem, hogy ezek után ne Doloresnek drukkolnának a nézők.

Most már én is kiváncsi vagyok, ki van Charlotte testében, bár lehet nem is számít, mivel úgyis amnéziás a jelek szerint. Mondjuk Dolores feltölthetett volna egy narratívát az eredeti Charlotte alapján, hogy jobban játszhassa a karaktert. Igazából nem is értem, hogy nem bukott le eddig, annyiszor elszólta már magát (Delosnál éppúgy, mint Serac előtt).

@Bence: “valaki mégis magyarázza már el, hogy egy öntudatra ébredt host (Dolores), akinek csak Westworld-ból vannak emlékei (nem…?), hogyan lett egy több száz évvel fejlettebb világban otthonosan mozgó, szuperzseni karakter”

Hát úgy, hogy egyrészt járt már kint, másrészről meg az összes Westworld látogató ember összes emlékét kiolvasta a könyvtárban. Ezek tipikusan gazdag fejesek voltak, akik nagyon is képben voltak a világgal, így nem meglepő, hogy az emlékeiket megismerve Dolores is képbe került.

sledge - 2020. 03. 31. 17:05

Továbbra is azt mondom, h Dolores a végén a világot irányító Rehoboam ellen fog küzdeni az emberiség megmentőjeként és Caleb lesz a segítője, Maeve pedig Rehoboamot fogja segíteni, mert Serac képében megtéveszti az AI.

Alma - 2020. 03. 31. 18:29

Sledge: Gratulálok összeraktad a 3 részt történetét
Nyíltan ki van mondva hogy ez lesz de sebaj

Enzo - 2020. 03. 31. 19:03

3×03

Ez a Hale-centrikus epizód tényleg egy meglepően értelmes-magyarázós rész lett, kezd alakulni a két szembenálló oldal: Dolores és az általa a rendszer immoralitásáról meggyőzött Caleb, illetve Serac (valszeg Maeve-vel az oldalán), na meg a kettő között FakeHale, aki mintha tudna váltani a beépített személyisége és eredeti Hale között (vagy ahhoz kellett a speckó szemüveg?). Dolores is át akarja venni a Delos irányítását, Serac viszont a kis mikrotranzakcióival szépen észrevétlenül fel is vásárolta a cég egy részét, ügyes!
Szóval örülök, hogy megint lehet hétről-hétre kattogni ilyen kérdéseken, hogy például melyik host van Hale testében (én is végiggondoltam sok lehetőséget, de még nincs erős tippem – @Petrow kommentje mondjuk elgondolkodtatott), vagy hogy Serac akkor most miért volt csak hologram (tetszik ez a fekete-fehér-fény-árny motívum, remélem hogy tényleg jelent valamit és konzisztensen végigviszik). Utóbbi kérdésben én egyelőre hajlok afelé, mint amit @DarkEagle írt, hogy ő valós személy, csak biztonsági okokból nem akart megjelenni élőben.

Darabkák:
– Jé, Bernard “gyöngye” más színű, mint a többi, pirosas-fekete (csak nem a rászáradt vértől, remélem :D)
– Hale flashback és backstory a fiával érdekes volt (de igaziHale fiának üzenős videója az mikor készült? ez nem teljesen jött át)
– Jól van, azért a Delosnál is rájöttek, hogy hiányoznak vezérlőgyöngyök :D
– Azt hittem, a robotja megmenti Calebet, de így csak egy szentimentális önfeláldozós jelenet lett.
– Milyen kutyája van már a Thomas nevű gyerekmolesztálós fickónak, hogy meg se védi a gazdit?
– Meglepett, hogy Serac rendelte meg eleve az előző évados adatlopást, örülök, hogy bekötötték ezt a szálat.

Platschu - 2020. 03. 31. 20:51

Nathan dínókkal játszik, mintha csak utaltak volna vele az előző részre.

A pedofil pali is bizarr volt, aztán ez párhuzamba állítható, ahogy Hale is anyaszerepét keresve fekteti le a fiát miközben kvázi idegenként érzések nélkül megérinti. Tetszenek ezek a párhuzamok.

Serac kapcsán még eszembe jutott, hogy milyen poén lenne, ha a végére kiderül, hogy Ford az. Ha tényleg VR avatár, akkor bárkinek a testét felveheti.

Az étteremben van egy lóanatómiás kép a falon. Persze nem kell mindig mindennel összefüggenie, de ilyen utalás is lehetett a WestWorldre.

Két éve voltam Valenciában, majd érdemes egy hétvégére elugrani a járvány után nektek is. Nagyon hangulatos és tiszta város. Éjszaka én is megcsináltam ugyanezen fotókat és beállìtásokat, mint ők.

Janka - 2020. 03. 31. 20:54

Nem semmi rész volt. Charlotte testében szerintem Dolores van, az a naiv westworld host. Míg Dolores testében Wyatt van. Valahogyan szétválaszthatta magát.

spamdog - 2020. 03. 31. 22:22

@Petrow : Nem lehet Dolores testben szerintem Angela egyik mentése lesz benne. A második évadban amikor Dolores beszabadul a laborba lemásol egy agyat szerintem az egyik legrégebbi gazdák közül Angela lesz az, és most ő van Charlotte testében.
– Emlékszem, ki vagyok.
– Helyes.
– Most megmutatom, kinek kell kiadnod magad.
– Charlotte Hale. De hát mindannyiunkat meg akart ölni.
Miért nem lehetek önmagam? Mint te.
– Mert át kell vennünk a Delos irányítását.

Petrow - 2020. 03. 31. 23:09

Spamdog: megkövetlek, rosszul emlékeztem, Bernardra azt mondja csak, hogy “why did you bring him back, he tried to stop us”.
Viszont ez megint érdekes kérdés, mert Angela addigra már halott volt, mire Bernie nyíltan Wyatt/Dolores ellen fordult. Ők ketten csak a Forge-ban konfrontálódtak, mert a Confed-es erődben a foglyuk volt, és segítenie kellett Abernathy-t megjavítani, utána pedig egészen Elsie haláláig a tech csajjal volt. Sőt, az ő halála mozdította elő, hogy elkészítse a Charlotte hostot Doloresnek

Tom - 2020. 04. 01. 00:15

Szerintem Hale testében a madame(Maeve vagy hogy írják) lánya van. Meg kell majd látogatnia a közös “barátjukat”, aki MIB. Ezért mondja neki, hogy senki nem ismer úgy, mint én, mindketten megtapasztalták MIB-et. Meg kéri, hogy aludjon vele, mint a gyerekek, hogy megnyugodhasson. És nem tudja, hogyan kell bánni egy gyerekkel, Nathan levágja, hogy nem az anyja. Szóval szerintem Hale testében a madame lánya van. Tudta, hogy ő keresztül húzhatja a számításait és ezért hozta ki magával, hogy majd felhasználja ellene.

Platschu - 2020. 04. 01. 02:06

Tom : őt feltöltötték a digitális Völgybe, tehát semmiképpen nem lehet. Nathan csak nagy általánosságban mondta, hogy szeretné a régi, kevésbé elfoglalt anyját visszakapni az új helyett, aki elhanyagolja a munkája miatt.

Valószínűleg Dolores-Wyatt kettéválás lesza megoldás. Ha a MIB lenne, akkor nem így reagálna.

A megoldás egyébként lehet a sebek mintája lesz, de őszintén szólva nekem az a két kötőtű forma semmit nem mondott.

Python - 2020. 04. 01. 11:19

Esetleg ha valakit érdekel, hogy mi van Dolores fülén…, nem, nem ékszer, de nem is telefon kiegészítő. ;)
https://inciteinc.com/#virtual

Python - 2020. 04. 01. 11:34

Pár érdekesség:

Caleb – Charlotte gyermek-szülő párhuzam :
https://preview.redd.it/6xrs8atm8zp41.png?width=960&crop=smart&auto=webp&s=471b502cfe9f4e104e21f2c069f65b236de7912e

Tükör világ teória…:
https://i.redd.it/q8ijs20muzp41.png

Dolores – Charlotte kérdéskörnél szerintem ez az egymással szembefordított, de távolodó ikerszimbólumú szobor az ablakban (fényben) beszédes azon túl, hogy Dolores a sötétség (fekete, gonoszság), míg Charlotte a fény (fehér, jóság). Ikrek, de egymás tükrei…, Dolores-Wyatt és a tiszta eredeti (Wyatt mentes…) Dolores párhuzamra utalhat. ;)
https://i.redd.it/2cpqevhfftp41.png

Yahel - 2020. 04. 01. 11:51

Hmm..hát érdekes ez a 3. évad, az első rész rettentően tetszett, modern, cyberpunk, szuper zene és látvány. Azóta sajnos számomra meredeken zuhan a 3. évad színvonala, sztem ez a 3. rész volt eddig a leggyengébb :(Borzasztó üres járatok, vontatott jelenetek, pláne a Dolores-FakeHale hotelos jelenet, egyszerűen látszott h valamivel ki kellett tölteni az időt, de a párbeszédek és a színészi játék is semmitmondó..Sajnos kezd hasonlítani a helyzet a GoT-hoz, ld. amíg a “nagy öregek” besegítenek, addig jól megy, utána meg már nem, igaz ott a GRR Martin, mint író adta a klasszis tehetségét a showhoz, itt viszont egyre érezhetőbb Anthony Hopkins is Ed Harris kínzó hiánya, akik igazi drámai mélységet tudtak adni az első két évadhoz, Ford filozófiai fejtegetései, William, mint mániákus anti-hős cinizmusa – ezek olyan színészi játékok voltak, amik már inkább egy nagyvolumenű, valójában egy “hosszú mozifilmmé” tudták emelni ezt a sorozatot minőségileg. Sajnos itt ez nincs meg eddig, a francia fickó, “Serac” szörnyen B movie feelinget hoz az akcentusával. Maga az alapötlet nem rossz – gonosz Facebook, közösségi média, AI – ha belegondolunk, tényleg ez a jövő és nem túl fényes. Szerintem a készítők se számítottak rá, hogy mire megjelenik az új évad, olyan helyzet áll elő, mint ami jelenleg van, előtérbe kerülhetnek diktatórikus törekvések is, ez ad egy ütős adalékot a dologhoz, de hogy ezt hogyan fogják kibontani a 8. rész végéig..Csak reménykedem, hogy előkerül William, akiről – ha jól értelmeztem a 2. évad stáblista utáni jelenetét – kiderült, hogy már valójában ‘humanhost’-ként létezik, ld. lányával a testing-chamberben folytatott rövidke párbeszédet. Folyamatos utalások történnek a 3. részben egy “old friendre”, aki majd meggyőzi a cég igazgatótanácsát, ez gyaníthatóan William lesz, mivel ő a többségi tulajdonosa a Delos Corporationnek, de el tudnám képzelni az öreg Fordot is humanhostként visszatérve…Kell, hogy legyen egy ütős csavar ebben a storyline-ban, legalábbis nagyon remélem, hogy lesz :)

Bikuci - 2020. 04. 01. 17:37

Ez a Serac dolog nem hagy nyugodni. Szerintem is a megfejtés a nevében van, hiszen a Serac visszafelé Karesz.

Fairplayer - 2020. 04. 01. 18:02

Dexike3 – MIB-nek is van olyan implantatuma…
ebben a videoban (hidden trailer) 8:21-nel lathato…
https://www.youtube.com/watch?v=O2S6yxPTdFY

Haksi - 2020. 04. 01. 23:12

Zuhan a színvonal, de a látvány pöpec. Bár akciójelenetet még mindig nem tudnak rendezni. (megint mi volt ez mentőnél?!?! a robot-os jelenet?) Filózni lehet rajta (vajon érdemes is?), és a kérdések/témák amiket felvet még érdekes is lenne, viszont közben a sorozat annyira bárgyú hogy az hihetetlen, pl: Caleb bevonása az eseményekbe, épp amikor Dolores utánanézetne Caleb-nek hát nem akkor jelennek meg nála “barátai” és így persze erről Dolores azonnal tudomást szerez és már siet is a segítségére, hogy utána hosszasan rágja a férfi és a néző szájába hogy mit is kellene tennie.
Charlotte-ról is jól a szánkba rágták hogy Ő nem Charlotte, de mégis percenként elkövet valamit amiről a környezetében lévőknek minimum gyanakodni kellene, hogy itt valami nem stimmel. Na jó a kisfiú tudja…
Ami még nagyon hiányzik (ahogy már mások is említették) az emlékezetes karakterek, mert Aaron Paul-t gondolom annak szánták csak éppen nemaz… (imádom a színészt, de ez nagyon gyenge) a női szereplők eddig ugyancsak nem brillíroznak az előző két évadhoz képest. Véleményem szerint ez egy tipikus felejtős rész volt, remélem viszont hogy javulni fog…

Yahel - 2020. 04. 02. 00:10

Hát igen. Azt meg külön mondja már meg valaki, hogy Dolores, a gyilkos T1000es, aki a világ elpusztítására tört, most hirtelen miért érez empátiát az emberek iránt és akarja őket felszabadítani?! Totális hülyeség!

Platschu - 2020. 04. 02. 08:33

A főcím szerintem nagyon szép.

A Napba szálló madár, ami elveszíti a tollait – Ikarosz története, tehát Dolores valószínűleg bukni fog.
A zongora, amely egy idő után már magától is játszik – Ford elengedte a saját teremtését
A víztükör – a hostok kilépnek a valóságba önmagukat keresve, míg a régi host hátra marad és lesüllyed.
A gömb – a Mindeng Látó Szem, ahol egy stilizált bolygó körül futnak az adatok szélességi fokként (kis Mátrix áthallás), illetve a papíron lévő kör is egy szem keresztmetszete (ahol sugaras az adatábrázolás) és ahogy írtátok Serac (Scare esetleg Szeráf) keresztneve szintén a kört jelenti luxemburgi nyelven
Az új dronehost átveszi az ember helyét a Da Vinci tanulmányt idéző körben, de vérbe fordul – előrevetíti a lázadást az AI ellen

Divide - 2020. 04. 02. 13:02

Én ezzel a résszel búcsúzom.
Sajnos egyetlen karakter sem tud érdekelni, a felvázolt sztori még kevésbé – bár ott lehetnek még meglepetések, de annyira nem izgat, hogy cserébe láma akciójelenetek és túlnyújtott nyáladzások során kelljen átvergődnöm magam. Vagy elfogyott a puskapor, vagy megint a trollkodás megy.
(Ezt a sorozatot nekem a 2. évad elején kellett volna elengedni, amikor bizarr módon PLL 3. évad utánérzéseim támadtak, olyan szinten néztek hülyének.)
Mindössze az birizgálja a fantáziámat, hogy Engerraund Serac neve vajon minek az anagramája lehet. Anger and rescuer? Anger under scare? DNA Rescuer Anger? :D
De ezt majd a fanok megfejtik.

bananahint - 2020. 04. 02. 16:01

nekem az volt végig az érzésem, h Hale testében Caleb van. ez eléggé hozná az idősíkokkal machinálós csavart, ami kb minden évadban el lett sütve.

Sheen - 2020. 04. 02. 17:35

bananahint: Hale testében kizárt dolog hogy Caleb lenne. Charlotte Hale meghalt a parkban, aki pedig a testét viseli, a tükörbe nézve kimondta hogy Hale “mindannyiunkat meg akart ölni”. Vagyis ismerte a parkból. Caleb lószart se tud a parkban történtekről. Egyébként meg a Hale replika mindennek kinéz csak nem egy háborús veterán rebootnak.

lock - 2020. 04. 02. 22:22

Nincs igazán jó tippem ki lehet Hale testében de nem tartom valoszínűnek a két Dolores teoriát. Dolores 5 gyöngyöt hozott el a 2. évad végén és most amikor életre keltette Halet akkor már csak 4 volt szóval valakit abból az ötből rakott bele. Ezen felül szerintem testeket tud csak készíteni új gyöngyöket nem mert akkor már rég gyártott volna magának egy hadsereget és csak egy “Dolores gyöngy” volt ha ez így értelmes.

Secret - 2020. 04. 03. 07:45

Engem inkább az érdekel, hogy Dolores hogyan került át egyik testből a másikba… Ehhez segítség kell, mert a gyöngy nem megy át magától és ugye Bernhard gyöngye még megvolt…

Sheen - 2020. 04. 03. 08:49

Secret, ez jó kérdés bár lehet hogy nincs túlzott jelentősége (átrakatta egy karbantartó robottal pl). Bár akár Bernard is lehetett, elvégre Dolores hozta vissza, ki tudja hogy kavarta meg annak a szerencsétlennek a kódját.

Amúgy azt nem figyeltem hogy hány gyöngy volt még meg, de az is lehet hogy tud gyöngyöket gyártabi aztán copy/paste, csak új személyiségeket nem tud létrehozni? Valószínű hiszen van már egy Doloresünk, egy Bernardunk, egy Hale impostorunk, valamint az őszülő pali aki mindig mondta hogy “ne aggódj senkinek nem fogsz hiányozni” (fene tudja mi volt a neve). Ez már kapásból 3 gyöngy Dolorest nem számítva. Annyi meg nem hiányzik…

lock - 2020. 04. 03. 14:01

Én direkt figyeltem és 4 gyöngy volt még Hale előtt az asztalon amikor felkelt ebből egy Bernardé. Értelemszerűen a Hale imposztor volt az első visszahozott abból az öt hostból mert az ő teste már megvolt és Dolores nem is engedhette meg hogy Hale eltűnjön. Utána hozta vissza Bernardot majd az ősz csávót cserélte le ami azt jelenti hogy még mindig van két gyöngy Doloresnél.

Tom - 2020. 04. 04. 23:08

Platschu: Igen feltöltötték. De nem lettek kimenekítve a műholddal az adatok? Doloresnél van a kulcs az adatokhoz. Nem férhetett hozzá? És elvileg bárkit belerakhatott Hale-be? Fene se tudja. Újranézem majd az első kettő évadot. Túl sok idő telt el a második és a harmadik között már nem emlékszem mindenre pontosan.

irgum76 - 2020. 04. 06. 10:34

4. odaba*ós volt rendesen

Python - 2020. 04. 06. 19:33

irgum76: Ja, ja. És ugye, hogy Charlotte az Dolores. ;) Na de a többi poént most nem lövöm le, majd az epizód kibeszélője alatt.

Python - 2020. 04. 07. 16:46

Westworld S03E03 Explained
https://www.youtube.com/watch?v=pds8-PptoOQ

irgum76 - 2020. 04. 08. 10:49

úgy tűnik nem lesz poszt a 3×04-ről
szerintem hatalmas epizód volt
egy ziccert hiányoltam csak, mégpedig ezt:
https://coub.com/view/2bv7e9

Python - 2020. 04. 08. 12:49

Mivel nincs kibeszélő, akkor megírom az észrevételeim.
Jó rész volt! Sok a képi jelenetbeli kikacsintás a Szárnyas fejvadászra, így már értem a 3. évad totális cyberpunkos fordulatait. ;) :)
https://i.redd.it/yq387jtc38r41.jpg

Viszont kíváncsi vagyok, hogy akkor elmennek -e a készítők a hátralévő 4 epizódban a Szárnyas fejvadászban feszegetett kérdéskörök irányába, vagy mi is lehet az évad mondanivalójának végcélja?!
Nem tudom, hogy Maeve halálánál (persze Serac csapata megint összerakja egy új testbe, szóval vissza fog térni…) látható jelenet, ahol keveredik a vér és a Hostokat alkotó fehér lötty, az akár beszédes képsor is lehet, hátha utalás a gyermeke lehet egy androidnak dologra. Ha nem, akkor is utalni akartak a készítők valamire, ebben biztos vagyok!
https://i.redd.it/76pj2z5ak6r41.jpg

Ugye Charlotte Dolores, meg még ketten is Doloresek. Viszont 5 gyöngyöt nyúlt le anno a parkból, szóval ki vagy mi lehet az 5. gyöngy tulajdonosa? Vagy még fel sem használta, és esetleg Seracnak tartogatja? Ugye most 4 db másolt Doloresről tudunk: Dolores, Charlotte, Musashi, Connels. Bernard az ötödik akit megépített, de Charlotte (Dolores-Wyatt) a parkban készült és csak átmásolta magát Dolores új testébe, így egy gyöngy még hibádzik.

Mondjuk az a jelenet amikor Charlotte megborotválja MIB -et, eléggé beszédes volt és utalás az S01E10 -ben látott Dolores megborotválja az öreg Williamet jelenetre. Szóval akinek a 3. részben nem esett le, hogy Charlotte Dolores, az már itt rájöhetett ha jól figyelt. ;)
https://i.redd.it/fffahapr14r41.png

Serac gyermekkori párizsi emlékképében a tinédzser Serac elégég hasonlít Ford gyermekkori énjét megtestesítő Hostra az előző két évadból Westworld eldugott szegletében lévő házban. Talán rokonok voltak, vagy mi?!

MIB azaz William kissé kezd becsavarodni. Azt a 2. évad utolsó részének stáblista utáni jelenetéből tudjuk, ami jóval a 3. évad eseményei után játszódik; hogy MIB -ből Hostot csináltak, akit a lányát megjelenítő Host tesztel le, hogy ép és stabil tudatú Host lett -e Delos után szabadon. És nekem itt az a meglátásom, hogy az epizód végén a “diliházban” látható William (aki itt már nem MIB hanem fehér ruhában van, szóval Men in With lett.) már nem az élő ember, hanem egy William Host. Ugye eddig a fehér képi megjelenítés az évadban azokat a Hostokat emelte ki fontos jelenetekben, akik Dolores ellen harcolnak, vagy fognak harcolni a 3. évad során. És a nyitó főcímben is vannak erre erőteljes utalások a tüköruniverzum elmélet és az Ikarosz mitológián túl.
https://i.redd.it/mye1tfp4u7r41.png

Ez is egy érdekes motívum, szerintem ez is jelent valamit, de passzolom, hogy mire utalhatnak vele.
https://i.redd.it/4kq4v5xgy7r41.png

Nálam eddig 9/10 a 3. évad a Westworldből. Tetszik ez a cyberpunk vonulat, némi Mátrix és Szárnyas fejvadász beütéssel. ;) :)

irgum76 - 2020. 04. 08. 13:33

“hátha utalás a gyermeke lehet egy androidnak dologra.”

már a főcímben is van utalás egy android magzat képződmény képében
illetve a Sixtusi kápolna festményre ahol Ádám nyúl a teremtője Isten felé csak itt folytatják a képsort ahogy átesik a teremtőn és lehullik a droid álarc
jelentsen ez bármit is…

Python - 2020. 04. 11. 11:03
Python - 2020. 04. 13. 21:03

Person Of Interest kapcsolatot az 5. részben Caleb kapcsán mindenki kiszúrta?!
https://preview.redd.it/ioouaatd5is41.jpg?width=960&crop=smart&auto=webp&s=ab0b2a2fd40bd04abdcee293ac0962a864ad7542

Calebra lenne egy tippem, hogy Serac bátyjának tudata lehet…?! De, hogy Host vagy egy másik emberbe ültették valahogy át, azt ne kérdezzétek. Vagy esetleg maga a MIB? Az biztos, hogy Caleb nem az akinek hisszük, az szinte 98% -ban tuti biztos az 5. epizód után. Szerintem megint játszanak az idővel a készítők, lásd a 6. epizód trailerét:
https://preview.redd.it/os6lxuqxyis41.png?width=640&crop=smart&auto=webp&s=8d506ea2386e2c86027f62a63a81a2a7dc7191a0
De ki tudja…?!

Na de ki lehet Berlinben, vagy Jakartában Dolores kapcsán? Kaptunk rá utalást, mármint az 5. Doloresre, de ebből kitalálni?! :P ;)
https://preview.redd.it/xv48qungpjs41.png?width=960&crop=smart&auto=webp&s=af1577d55f97a7978c0326c4c35425ec61b6cb0d

Ez a kép pár is beszédes:
https://preview.redd.it/hya9mch0ams41.jpg?width=960&crop=smart&auto=webp&s=1a8c50fe4fd281c6c510c2a53c66ff44a23986f0

És az egyik tableten láthattuk a “diliházat” ahol a MIB van a 4. rész alapján, amikor Martin Connells-Dolores mutatja Bernardnak, hogy látnia kell az “átnevelő” intézményeket a renitens embereknek.

Egyre érdekesebb ez az évad, nagyon várós a hátralévő 3 epizód!!! ;) :)

A drogos Caleb fázisnál a klasszikus filmzenék…, a mólós jelenetné a Ragyogás zenéje szólt…!
Vincent Cassel Serac -ként meg valami baromi jó alakítást nyújt! :)

Mazsola - 2020. 04. 14. 09:53

Én “elvesztettem” ezt az évadot.. Már egyáltalán nem értem mi Dolores motivációja, célja… A 2. évad végén úgy jött ki a parkból, hogy leuralja a világot, és a saját fajtájával népesíti be. Erre itt meg most nem csinál mást, csak magát szaporítja, és úgy tűnik, mintha ő lenne az emberiség felszabadítója, megmentője. Jó, lehet később kiderül, hogy csak a káosz teremtés a célja, amiben könnyebben tud majd uralkodni… nem tudom.
A társai motivációit sem értem, pl. a két fekete bűnöző miért is csatlakozott hozzájuk? Egyáltalán nem éreztem a kapcsolódás okát, egyszer csak odaverődtek.

A másik bajom, hogy szinte semmi kapcsolódás nincs az előző évadokhoz, olyan ez a 3. évad, mintha egy teljesen új sorozatot néznék. Volt egy nagyon erős első évados történet a parkkal, majd egy ezt árnyaló és jól összekuszáló második évad, több parkkal. Most meg mintha ezek nem is léteznének, kaptuk ezt az egész Rehoboam-os kavarás Vincent Cassell-al, aminek mintha semmi köze nem lenne a parkok világát felépítő előző évadokhoz. Persze itt is lehet, hogy majd bejön a “futureworld” park csavar, ami az egészet visszahelyezi az eredeti medrébe… de ha nem így lesz, akkor számomra kissé túlságosan elmentek más irányba.
Meglátjuk. Önmagában is jó, és emészthető az évad, csak szerintem túl kevés a kapcsolódás az eddig felépített világhoz.

Python - 2020. 04. 14. 12:44

Mazsola: Ez megvolt? Kikockázták, és tényleg…! Amikor Calebnél beüt a szintetikus drog az aluljáróban, és Dolores ébresztgeti, hogy jól van -e, Caleb nézőpontjából látjuk Dolores arcát, és néha bevillan Ford arca is a drogos hmályban…! Szóval szerintem lesznek még itt igen érdekes meglepetések a hátralévő 3 epizódban, nem is kicsik!
https://i.redd.it/i1od2h54iks41.png

Elnar - 2020. 04. 14. 14:44

Python:
“ahol keveredik a vér és a Hostokat alkotó fehér lötty, az akár beszédes képsor is lehet, hátha utalás a gyermeke lehet egy androidnak dologra.”

És az opening képsorban egy osztódó sejt az egyik új elem

Ford arcát észre sem vettem, azért ez elég szép csavar!

mamikám - 2020. 04. 14. 18:58

Szerintem minden mögött Ford van.
Én mindig is Ford beszédét vártam,az ő gondolatmenetét akartam hallani minden részben mert imádtam.Mit is akart elérni Ford?Az örök életet.A testet már le tudták másolni tökéletesre, (a sorozat kedvenc jelenetem,mikor a Delos papa fiának rendeznek egy bemutatót egy partin,hogy találja ki,ki a robot)de az emberi elmét még nem.Vagyis Ford ezen ügyködik,hogy miként lehet másolni egy embert.
Ezek a kisérletek amiket láttunk Delos papánál,vagy MIB-nél hogy nem tudják feldolgozni azt ,hogy valójában nem önmaguk,ez az irány valószínű Fordnak sem jó.Volt egy mondat a sorozatban:az elme nem tudja feldolgozni azt az állapotot,hogyha egyszer ujra egy testben ébred.
Ha a fizikális térben ez nem működik,akkor a virtuálisban ez talán megoldható,és Ford erre jött rá szerintem.
Tehát elmét csak szoftveresen lehet létrehozni,ahhoz meg virtuális tér kell.
A zongora erre a jó példa..Egyszer fizikálisan lyukkártyás papirral üzemel,aztán robot játszik rajta,majd jön a digitális lejátszás.Mi a lényeg ebben?
Az ember működése szimbolikája.
Ha becsukod a szemed,és hallod a zongora hangját,dallamát,hogyan tudod megkülönböztetni,hogy ember vagy gép vagy program játszik a zongorán?
A zongora az ember.A zongora ha nem játszanak rajta akkor csak egy tárgy a sarokban.Az ember is akkor ember ha célja van,és itt a Westworld “mi a mano ez az egész” lényege.
Kell aki a zongorát működtesse,vagyis az elmét,egy külső valami.Egy program,ami vezérel.Na de a programot ki írja meg?
Hát majd Ford….Isten?
Miért látsz utalásokat különböző filmekre,akár a Trónok Harcára vagy Szárnyas Fejvadászra vagy zeneileg beugranak ismerős dallamok?Mert a program része,mert te vagy a programban,mintha már ezt láttam hallottam volna.
Vagyis ha úgy nézzük host-ok vagyunk mind.
Én személy szerint Lost-os befejezést várok,hogy amit eddig láttunk az csak díszlet….

Python - 2020. 04. 14. 22:26

Zenék a Zsáner drogos trip alatt, amelyek egyben utalások filmekre is:
(Jonathan Nolan azt nyilatkozta, hogy ezt a zsáneres dolgot a Willy Wonka és a csokoládégyár ihlette.)

1, Out of the past és a Hitchcock féle Vertigo. (Ez a fekete-fehér rész az epizódban. Ezeknek a zenéjéből kreált egy új zenét Ramin Djawadi.)

2, Apokalipszis most c. film, A valkűrök lovaglása c. zenéje. (Autós üldözés.)

3, Love Story zenéje. (Autós üldözés utáni lövöldözésnél.)

4, Trainspotting zenéje, Iggy Pop – Nightclubbing (A metróba lemenet jelenet.) Továbbá David Bowie – Space Oddity c. zenéje is adott zenei alapokat amikor feljönnek a napfényre a metróállomásról.

5, Stanley Kubrick Ragyogás c. filmjének zenéje. (Tengerparti, mólós jelenet.)

mamika - 2020. 04. 16. 01:27

Na ilyeneket én sem figyelek,de mások kiszúrták !
Dolores árnyéka valamit sejtet !

https://preview.redd.it/b2k2u7qe7pr41.png?width=960&crop=smart&auto=webp&s=92d00afb65d51a10f6267d77223c6aa5c5fe35f6

AbyssR - 2020. 04. 17. 08:24

Halihó! Lesz még a továbbiakban részenkénti értékelés, vagy ez marad a kibeszélő?

winnie - 2020. 04. 17. 09:47

A kibeszélő linkje mindig ki van emelve oldalra, ez az: https://www.sorozatjunkie.hu/2020/03/16/westworld-kezdett-a-3-evad/

Nem tudom, hogy lesz-e epizódkritika, szerintem ez függ a résztő is, de arra számítok, hogy nem lesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz