login |

Friday Night Dinner: kezdett a 6. évad – írta Sherlock20

2020. 04. 01. 20:02 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Visszanéztem, mikor született utoljára írás a sorozatról: hat éve, amikor a 3. évadját taposta. És ajánló azóta se született, pedig mennyire megérdemelné ez az angol széria, hogy még többen felfedezzék.

Az alapkoncepció hat szezonja változatlan: a két felnőtt fiú, Johnny és Adam péntek esténként hazalátogat vacsorára a szüleikhez, a nem kissé bogaras Martinhoz és az enyhén neurotikus Jackiehez. Egy-egy rész során egy-egy vacsorát láthatunk, amit mindig valami melléktörténettel dobnak fel, ami megadja az alap helyzetkomikumot, amiből aztán szépen fakadnak a szituációra alapozó poénok.

A karakterek maguk hat éve lényegében változatlanok, de kellőképpen frappánsak ahhoz, hogy könnyedén szállítsák a poénokat.

Egy állandó szereplője van még a sorozatnak, a csupaszív, de valamit mindig elrontó szomszéd Jim, és a kutyája – az idei évadtól Milson.

– I couldn’t keep calling her Wilson, so I’ve come up with a completely different name for her.
– And what is it?
– Milson.

Volt már példa korábban, hogy 1-1 rész erejéig más karaktereket is behozzanak (pl. a nagyi), jellemzően se a helyszín, se a szereplők nem változnak.

Az évadnyitó rész (8/10 – kisebb kilengésekkel majdnem minden eddigi rész tudja is hozni ezt a szintet) komikumát egy Martin által titokban vásárolt régi és ronda caravan adta. Célja volt a család becsábítása a lakókocsiba, hogy ott fogyasszák el a vacsorát, ám érthető módon ettől mindenki ódzkodott.

– Sorry dad, I don’t actually know if my girlfried likes caravans.
– You don’t know, if your girlfreind likes caravans? Oh, what the hell you talk about?

Nem mellesleg kiderült, hogy mindkét fiúnak barátnője is lett – Lucy One és Lucy Two – ami kapcsán Jackie már egyből az esküvői harangokat vizionálta persze. Jim pedig… Jim volt. 

Szerintem a sorozat szépségét és nagyszerűségét adja, hogy jó néhány jelenetben fedezheti fel a néző a saját családi életével is a párhuzamot, sok-sok apró ismerős momentum fedezhető fel, és így nem csak a sorozaton, de picit a saját életünkön, családunkon is tudunk jókedvűen nevetni.

1 hozzászólás Ne habozz!

humorpalanta - 2020. 04. 03. 11:52

Túl sokat nem lehet írni erről a sorozatról. Aki kíváncsi, nézzen meg egy részt. Tök mindegy melyiket, mindegyik ugyanolyan. Vagy bejön, vagy nem.
Én szeretem. Aranyos. Valódi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz