login |

Pilot: Council of Dads

2020. 04. 02. 16:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

A sorozat, aminek az első 4 percét, a cold opent elég megnézni, hiszen az mindent elárul a hangulatáról. Tovább folytatódik a This is Us által megragadott emberek átcsábítása máshova? Ezúttal nem is kell csatornát váltaniuk, hiszen ez is az NBC-n megy. Legalábbis a sírásmennyiség hasonló.

It’s okay to cry.

A történet középpontjában egy eléggé összetett család áll, több gyerekkel. Az apa megtudja, hogy rákos, egy ideig küzd ellene, már ennek is hatása van mindenkire, de aztán kiderül, hogy menthetetlen. Hogy erre miképp reagál? A legjobb barátait beszervezi, hogy legyenek pótapák a “a nehéz keddeken”, amikor szüksége van rájuk a családnak.

Igazság szerint már a felvetés is sok nekem, egy férfit csak három tud pótolni. Persze mindegyiknek megvan a saját élete, szóval érthető, de kicsit olyan, mintha a tulajdonságait szétszórná 3 felé, és azok utána ezeket az értékeit megtanítják majd a gyermekeinek is. Gondolom, később majd bonyolítva a halála utáni életet

Érdekes amúgy, hogy a pilot a bandát hozná össze, de azt át is ugorja maga a rész. Fél éveket lép előre többször a történet, és közben összejön a Council of Dads, beleegyezik mindenki, vállalja, hogy segít a barátja családjának a halála után. Van itt szigorú, van szétszórt művészlélek, és van komoly orvos. Vagyis utóbbit nem tudtam rendesen összefoglalni egy jelzővel, ő komplexebb?

Az a helyzet, hogy oké, aki oda van az ilyen érzelmes sorozatokért, az esetleg megtalálhatja a számítását, de amikor már 5 perce csak hegyibeszédek mentek, mélynek szánt mondatok szomorú dalokkal aláfestve, akkor én kicsekkoltam.

Tény, hogy hatásvadászatban jeles, amit kitűztek azt el is érték, de valahogy túltömték a pilotot. Hiába lenne jelen, hogy a szomorú dolgok az élet részei, és azok mellett sem kell teljesen elkeseredni, meg kell találni a jót, ha itt a keserédességből csak a keser volt igazán jelen. A sírás, a szomorúság. Lehet, hogy a folytatás jobb?

Bár valószínűleg nem jutok el a 2. részig (talán majd winnie felhúzza), annyira nem az én sorozatom ez. A témája ellenére lehet furcsán fog hangzani, de egyszerűen túl könnyen fogyasztható az egész, csak mahinál az érzelmeimmel, nem úgy söpri fel velem a padlót, mint mondjuk egy Manchester By The Sea. Konkrétan ez a zsáner az egyike azoknak, amik szerintem nem működnek sorozat formában igazán, nem lehet sok részben megtalálni az egyensúlyt. Tudom, hogy némelyiknek rengeteg nézője van, de akkor sem.

Működött a szomorúság rajtam, szóval sima 7/10 a pilot, tudják hogy kell az érzéseket kihozni a nézőből, de vajon mi értelme ebbe elmerülni?

2 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 04. 02. 16:55

akkor miről is fog szólni a sorozat? nekem hiányzott egy fix irány, mert így csak sima családi drámának (szappannak?) tűnik, amiben az epizodikus problémák mellett lesznek mini, pár részes szálak, és ennyi. kellene valami fővonal. vagy nem tudom. de nem is ez a lényeg, hanem, hogy arra a kérdésre nem tudok igennel válaszolni, hogy “érdekelnek-e a karakterek?”. és itt csúszik el nekem a sorozat. 5,5-6/10?

nyilván teljesen rendben van a pilot egyébként, működik, nagyon érzelmes (de itt, a this is us-szal szemben) egy pillanatig nem érzékenyültem el. és nyilván az ilyen pozitív hangnem is elkélhet annak, aki meg van szorulva, de ettől még nem fogott meg. az mondjuk jó volt, ahogy négy évszakra bontották a pilotot, imponált, hogy meg merték lépni.

az meg nem annyira tetszett, hogy agyonzenélték az egészet – a végén a full giccs már nekem is sok volt, de íróként, ha már ilyesmik eszükbe jutnak, akkor kár lenne nem megjátszani, inkább érdemes vállalni a kockázatot.

goodjohnwin - 2020. 04. 03. 12:13

2016-2020: a könnyeztetős drámák tündöklése és bukása.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz