login |

Pilot: Vagrant Queen

2020. 04. 03. 15:50 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Ha valakit érdekelne egy sci-fi paródiasorozat, ami a Star Wars és a The Fifth Element filmek megnézése után íródhatott, annak a Syfy segít. Komolyan ugyanis semmiképp nem gondolhatták ezt a képregény-adaptációt.

A sorozat középpontjában Elida áll, egy nemesi leszármazott, akinek lemészárolták a családját, és az űrben menekül, miközben rablással és portyázással tartja fenn magát. Egészen addig, amíg el nem kezdik üldözni, és kénytelen lesz talán mégis elfogadni a származását. Sőt, más titok is kiderül, ami miatt komolyabb, személyesebb küldetése lesz.

A lényeg úgyis az lenne, hogy a Killjoys sorozat utáni űrt betöltse valami még olcsóbban előállított dolog, nem? Tudom, hogy fenn miket emlegettem, de igazából ez már a másolat másolatának másolata, de… nem gondoltam volna: itt el fogom hinni a rajongókat. Még én is elvigyorodtam párszor, és nem is cinikusan.

Ne értsetek félre, a sorozat nem igazán jó, de bevallom, hogy a lelkesedés ezúttal átjön rajta. Persze 5 szobában forgott az egész “badass sci-fi”, és a díszletre sem volt sok pénzük, ahogy színészekre sem, viszont úgy el van vele mindenki, aki feltűnik. Elsőre az ugrott be, hogy valami vizsgafilmes munka, amatőr lelkesedéssel van tele. Aztán másodszorra is.

Nehéz eldönteni, hogy vajon tényleg stílusparódiának szánták-e a Vagrant Queent, mert ha komolyan vették esetleg, és a félsoros badass, meg vicces dumákkal akarták oldani a feszültséget, akkor ahhoz feszültség kellett volna, ami nem volt benne. Ellenben a sok klisés fordulat és ugye nagyobb művekből merítés mellett néha működik a rész.

Kicsit olyan az egész, mintha pár barát összejött volna, hogy forgasson valamit, és közben jól érezze magát, komolytalankodjon. Tudom, egy tévés sci-fi-re ilyet mondani nem túl biztató, és még egyszer kiemelem, mint sorozat nem annyira ajánlott, ellenben egy kis bája volt egy 6/10 résznyire.

12 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius06 - 2020. 03. 29. 01:59

Hát izé… Egyrészről egy percig sem veszi magát komolyan az első rész. A kommandósok/katonák kifakadásai meg társalgásai kurva jók, maguk a jelmezek röhejesek, de valahol a Star Wars rohamosztagosait idézik. Egyébként még több ponton is a Star Wars jutott az eszembe, de nagyon konkrét hasonlóságok nincsenek. Viszont másik oldalról meg vmi iszonyat gagyi. És a baj, hogy nem is akar több lenni annál. És itt most nem a spec effektekre gondolok. Lehet később ez jobban letisztul, de pl. a Killjoysnak volt egy bája, a hülyülés mellett azért volt egy hangyányit komolyabb vonal, nem tolták túl a faszságot. Nem vette komolyan magát, de nem ment el ennyire gagyiba. Voltak jó jelenetei, amin azért őszintén tudtam mosolyogni (fent említett rohamosztagos monológ).
Az akció jelenetek gagyik, de mivel kanadai meg valszeg low-budget, így ezen nem csodálkozom, de pl. a vége-akcióban a röpködő lézersugarakba rakott pause, mint vmi állógolyó jelenet, egyszerre volt komikus és kínosan gagyi. Most az alakításokba nagyon nem is kötök bele.
Még adok neki 1-2 rész esélyt, de ha kevésbé akarna gagyi lenni, akkor lehet jobban működne.

Khaal - 2020. 03. 29. 13:23

Megnéztem a pilotot.
OK, nem vár az ember sokat ezektől a sorozatoktól, alapvetően nem volt nézhetetlen, jobb egy Pandoránál például, de akkor már sokkal szívesebben néztem volna még egy évadot a Black Matterből, vagy valamelyik másik mindössze egy pilotot megért próbálkozásból. Úgy érzem később sem fogja felküzdeni magát, marad ezen a középfos színvonalon, akkor meg minek?
És nem az olcsóságával van baj, Firefly se volt egy drága sorozat, mégis ég és föld már így egy rész alapján is.

cherockee - 2020. 03. 29. 23:51

Ez kb. pont az, aminek látszik, se több, se kevesebb. Pandora-nál több a díszlet, és talán lendületesebb, de a Killjoys alatt volt így elsőre, lehet később javul, szerintem lesznek akik imádják majd, vannak jó díszletek, jó jelmezek, pár mókás jelenet, én nem folytatom.

human - 2020. 04. 03. 17:08

Tyberius06: szerintem a vezetők full 5. elem, a “rohamosztagosok” pedig az a harcos nép szintén 5. elem, de pl a deal módosítása tiszta birodalom visszavág volt, amikor Vader leoltja Lando-t

Alterego9 - 2020. 04. 03. 19:13

Soha nem olvastam bele az eredeti képregényébe, de határozottan olyan érzésem volt tőle mint ami akkor szokott ha szeretek valamit, és nem értem hogy miért kellett tök fölöslegesen képernyőre vinni egy gagyibb változatát.

Több jelenet képvilágánál is eszembe jutott hogy ez mennyivel jobban nézne ki egy hangulatos stílusban lerajzolva, mint hihetetlenül olcsó díszletekkel.

Néhány egysoros beszólásnál pedig szinte a lelki szemeim előtt lebegett hogy ez mennyivel jobban átjönne egy vagány póz mellé szóbuborékba írva, mint ahogy a színészek előadták.

Khaal - 2020. 04. 03. 19:14

Próbálok visszagondolni volt-e benne bármi amit még nem láttunk máshol, minőségibb megvalósításban, de semmi nem jut eszembe.

Zoli - 2020. 04. 04. 00:47

Khaal mondj bármelyik sorozatot mostanában amit nem láttál bárhol hol jobban hol …

human - 2020. 04. 04. 04:04

csak ma jött a Tales From The Loop, a legrosszabbkor vetetted fel ezt :)

winnie - 2020. 04. 04. 08:42

Khaal mondj bármelyik sorozatot mostanában amit nem láttál bárhol hol jobban hol …

ilyet szerintem csak az mond, aki nagyon nincs tisztában az új sorozatokkal, és aki rámondja a breaking badre a pilot után, hogy egy az egyben weeds, a how i met your motherre meg hogy friends. szerencsére olyan korban élünk, ahol annyi olyan “ilyet sem láttam még” sorozat van, amennyire korábban sosem volt példa.

btw, az mindig rosszul veszi ki magát, ha egy sorozat védelme nem azt jelenti, hogy az adott sorozatot húzzuk fel, hanem hogy egy vagy több másik sorozatot húzunk le.

Tyberius06 - 2020. 04. 05. 00:38

1×02

Oké ez a sorozat egy amatőrfilmes paródia tele utalással és nyúlással. Winnie az 5-dik elemet hozta fel, én most tovább megyek, a főszereplő faszi/karakter a FarScape-ből jött (vagy akár lehetne Star Lord a Galaxis őrzőiből is, de inkább FarScape). Véletlen egy másik galaxisba került és vissza akar térni a Földre. Egy az egyben (mennyire imádtam azt a sorozatot). Die Hard utalás, de még az ugrós jelenet is az első részből :D :D
Ezúttal a kipause-olt kép (ami most leesett, hogy egy képregényes ábrázolás akarna lenni valszeg) cool volt.
Beszólás a Star Trek Discoverynek, azon felvisítottam… Az a helyzet, hogy továbbra is gagyi, és itt most nem a képi megvalósításra gondolok, hanem úgy összességében. Hiányzik belőle az a hangyányi komolyság/komolyan vettség, ami megvolt a Killjoysban.
Ugyanakkor van neki egy abszurd humora. Karaokee életre-halálra… WTF??? Szerintem az elgondolás a DC’s Legends of Tomorrow darálása közben jött az íróknak pár g organic smartshop termék elfogyasztása után.
A helyzet az, hogy kíváncsivá tesz, hogy hova fokozzák még a hülyeséget, de egyébként a sorozat nem jó… de valahol meg szórakoztató… fura…

polovcev - 2020. 04. 16. 13:07

Megnézve az első három epizódot, azt hiszem maradok.
Iszonyatosan B a megvalósítástól kezdve, az alakításokon keresztül egészen a maszkokig, de abszolút nem zavar. Én még a 90-es években az RTL II-ön futó sci-fi-ken tanultam a németet és ez teljesen visszahozza azt az időszakot.
Amikor a nyúlfejű karakter menekülés közben külön megállt felvenni egy hősies pózt, azon szabályosan felröhögtem.

Egy ilyen sorozat belefér, ráadásul kétlem, hogy megkapja a második évadot. Meglátjuk.

winnie - 2020. 07. 13. 17:42

Nem volt jó, ellenben tök jópofa és erőlködéstől mentesen vicces. a 6/10 lehet, hogy sok lenne, de simán folytatom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz