login |

Survivor – 40×09: The only OG

2020. 04. 03. 20:00 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Á, az ilyen epizódoktól nagyon óvakodok, hogy bárminemű következtetést is levonjak. Merge volt, még vissza is tért valaki az EoE-ről, szóval káosz volt.

Elemezni sem nagyon fogom a részt, de azért belevághatunk a tovább mögött a spoilerekbe.

Wendell esett ki.

Na. Nem hittem volna. Most biztos, hogy nem voltam a rajongója, de valahogy bennem volt, hogy Wendell simán eljuthat a végéig. Gőzöm nincs, hogy miért, a játékával nem biztos, hogy rászolgált volna, de olyan, mint az angolna.

Tényleg nem nagyon tudok mit írni azon kívül, hogy Tyson lehajrázta Rob-ot, így visszajöhetett (Rob majd készül későbbre? – jut eszembe, kommentben már “tisztáztam magam”, de természetesen nem arra gondoltam két visszatérő alatt, hogy most térnek vissza ketten, hanem még a mostanin kívül valakit visszadobhatnak, kérdés, hogy érdemes-e), Ben big threat-nek mondta magát, Nick ólálkodott, Adam meg idegroncs volt.

Alapvetően rész közben nem is nagyon gondolkoztam azon, hogy mi lesz a szavazás kimenetele, éreztem, hogy annyi minden elhangzik, hogy úgy fog tűnni a nézőnek, mintha random kidobták volna az egyik szcenáriót. És így is lett?

Nem tudom, egy azonban biztos, hogy a zűrzavar miatt (ami lehet, hogy csak a fejemben volt?), semmi katarzis nem volt most bennem a kieső kihirdetésekor, ami azért elég ritka. Nem baj, majd a következő részben.

ui: a végszó után, amikor a képeket illesztgettem be, azért eszembe jutott pár pillanat (az esős nyomor, Denise felemelkedése, a nagy kedvenc oszlopon kapaszkodás és persze a fire token árlista, aminek nem tudom, hogy van-e komoly tétele, de ki tudja, lehet, hogy valamit lehet nyerni vele), és természetesen a rész is jó volt, csak annyit elemezni nem tudok.

   

8 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2020. 04. 03. 20:16

40×08(09)

Elég in medias res volt ez a kezdés, ahogy mindenki hirtelen a visszatérős challenge-re készül az EoE-n, idolokat meg előnyöket (öten a nyolcból) vesznek…jól nézett ki a felkészülős mix. És elég szoros is lett a verseny, de végül Tyson nyerte – mindenki más megy a zsűribe éééés lesz még egy visszatérő, jól tippeltetek.

Törzsi élet (Koru tribe):
– Hú, van új fire token menü, drágult minden, a két érdekes vehető dolog a reward helylopás 3-ért (ez annyira szemét, hogy tuti senki nem fog ilyet venni), és az üzenetküldés EoE-re 2-ért (ez nemtom milyen helyzetben érné meg?)
– Nekem nagyon különös volt, hogy Denise saját maga magyarázta el a Sandra-kiszavazást. Önként fest céltáblát a hátára, rögtön merge után, nooormális?
– Ben miért hiszi, hogy ő nagy célpont lenne? Olyan természetességgel vette oda magát Tyson, Jeremy, Tony mellé… (vagy csak a vágás áldozata, nemtom)
– Adam jól bírja az esős retek időt, még örül is neki, mindenki más érthető módon szenved.

Immunity:
Apropó eső, emiatt most jó nagy szívás volt, hogy pont ilyen egyhelyben levős kihívás jutott a játékosoknak. Az egyéni nyaklánc menőn néz ki, sőt most kettőt is láthattunk belőle a női/férfi védettség miatt – Denise és Jeremy nyerte, utóbbinál érdekes, hogy pont Nickkel csatázott a végén, akit ki akart túrni a “Wendell #1 spanja” pozícióból. Ja és 1-1 fire token is jár hozzá, csak hogy legyen mit számolni.
(Sophie amúgy megint challenge közben öltözködik? Az elején fázott, aztán került rá valami kabát meg nadrág…)

Maga a kiszavazás nem volt olyan emlékezetes vagy epikus, mint néha ebben a szakaszban szokott lenni (lehet a háromtörzses felállás is segít?), habár maga végeredmény azért meglepett, én inkább Adam vesztét éreztem. Mindenesetre megnéztem volna, hogy ki kire szavazott – persze Michele és Nick még ott megbeszélték, hogy “te se számítottál erre? én se” – amiből Adam nyilván tudhatja, hogy ők “rálőttek”.

Még pár (Nick-et tartalmazó) dolog:
– Ahhoz képest, hogy mennyire szóban forgott, Nick végül egyetlen szavazatot se kapott :O
– Mekkora volt már az a montázs, amikor beszélték, hogy Nick minden beszélgetésbe belesunnyog, és bevágtak vagy 5 ilyen jelenetet, hogy egyszer csak megjelenik :DD
– Wendell 1-1 tokent adott Michele-nek és Nicknek. (hehe, most visszakapta Michele, amit múltkor ki akart szedni a srácból)

Aurora - 2020. 04. 03. 20:27

Yulnak drukkoltam, hogy visszakerüljön, vagy Ethannek, esetleg Nathalie-nek. Tyson olyan semleges volt, csak Robot meg Parvatit nem akartam semmiképp!!!

Denise szerintem is hülye, hogy ilyen simán festegeti magára a bullseye-t, de végül nem is nagyon merült fel a neve. Wendell egy sunyi kis dög volt ebben az évadban, nem tetszett a stílusa, pedig amikor nyerte az évadát, akkor szimpibb volt.
A number one legutáltabb versenyzőm most már egyértelműen Adam. Nagyon okosnak képzeli magát, kavar jobbra-balra, arra hajlik amerre a szél fúj, és valamiért rengeteg sound bite-t kap. Remélem nem azért, mert döntős lesz…
Bennek is nagy a mellénye, de mire föl…?
Tony egyre lépdel felfelé a kedvelt játékosaim listáján :) nagyon visszafogott, és neki eddig egész jól bejön ez a shield taktika. Fel se merült a neve, és eddig szerintem jól lavírozik.
Kim kb egy non-entity, mintha ott se lenne. Van neki komolyabb szövetsége bárkivel? Ebben a részben még Sarah is elég háttérbe került.
Jeremy is nagyon hallgat, róla néha meg is feledkezem, hogy ott van.

Enzo, az nekem is nagyon tetszett, hogy Nick minden beszélgetésnél megjelent :D

Edete - 2020. 04. 04. 01:36

Basszus Enzo ellopta a gondolataimat :)

Maga a rész talán nem volt különösebben emlékezetes, de egynek simán elment. Érdekes volt ez a “nagy célpontok összefognak” gondolat többek részéről de örülök hogy megtörtént.

Wendell mehet a francba, beképzelt hólyag lett belőle, bár eleve nem tartottam túlzottan erős győztesnek sem, Domenick érdemelte volna meg a győzelmet a saját évadjában.

Tyson visszatért. Háááát…. oké. Legyen. Benne van játék potenciál, de a győzelemre teljesen esélytelennek tartom, így jobban örültem volna egy Yul vagy Nathalie visszatérésnek. Annak örülök hogy nem Rob vagy Parvati tért vissza, belőlük nekem már kicsit sok volt.

“Hú, van új fire token menü, drágult minden, a két érdekes vehető dolog a reward helylopás 3-ért (ez annyira szemét, hogy tuti senki nem fog ilyet venni), és az üzenetküldés EoE-re 2-ért (ez nemtom milyen helyzetben érné meg?)”

– talán lehetne írni valakinek az EoE-re hogy adjon előnyt, idolt vagy akármi mást, cserébe ha visszajön a játékba, garantálod neki a döntőt vagy vmi ilyesmi. Vagy ha Rob jött volna vissza, írhatott volna szerelmes levelet a feleségének :)

“Nekem nagyon különös volt, hogy Denise saját maga magyarázta el a Sandra-kiszavazást. Önként fest céltáblát a hátára, rögtön merge után, nooormális?”

– Ezt én sem értettem. Szinte ordít hogy HÉÉÉÉ MINDENKI LÁTTA MICSODA BIG MOVE VOLT ITT KÉT NAPJA?!! ÉN CSINÁLTAM EGYEDÜL!! Tuti hogy vissza fog ütni rá, már sokakon érződött is hogy gondolkodtak az ő kiszavazásán. Más kérdés hogy a fizikai képességei döbbenetesek. Azok voltak a saját évadjában is és az idő nem fogott rajtuk. A védettség jól jött neki.

“Ben miért hiszi, hogy ő nagy célpont lenne? Olyan természetességgel vette oda”
– Sikítottam a nevetéstől amikor Ben kitalálta hogy ő itt a nagy célpont. Atya ég!

Winnie: Ja bocs akkor én értettem félre amit mondtál. Így már világos mire gondoltál a 2 visszatérővel.

“Tony egyre lépdel felfelé a kedvelt játékosaim listáján :)”
– Üdv a klubban. Én mindig is imádtam őt.

“Kim kb egy non-entity, mintha ott se lenne”
– Sok szerepe eddig nem volt, de ez lehet az ő szerencséje is. Bár nem nagyon látom hogy kikkel tudna ő most tovább menni.

Michele, Nick és Wendell szavazott Adam-re, a többiek mind Wndellt írtak. Vajon kitart az egység és a köviben megy Nick?

Enzo - 2020. 04. 04. 13:36

én Parvatit akármeddig el tudnám nézni, úgyhogy leginkább neki drukkoltam a visszajutásnál :D

Tony tényleg jól nyomja a visszafogottságot (vajon meddig tudja tartani?), Kimről pedig gyakran elfeledkezem, hogy létezik…

“Basszus Enzo ellopta a gondolataimat” -> hehe, hát ja, mivel mindent felírok a részből, megeshet :P

“ha Rob jött volna vissza, írhatott volna szerelmes levelet a feleségének” :DDD (elképzelem, ahogy ellőne erre 2 tokent :D)

“Michele, Nick és Wendell szavazott Adam-re” -> ja tényleg, hát hármat kapott, és abból egy nyilván maga Wendelltől jött, a másik kettőt meg láttuk, hogy megbeszélték :D akkor nem szóltam :D

Thomas - 2020. 04. 04. 15:06

Én azt nem tartom valami igazságosnak, hogy az EoE-n szerzett tokeneken előnyt lehet venni a visszatérési challenge-re is, mert így épp azon vannak előnyben, akik hamarabb szavazódtak ki, pedig fordítva kéne lennie. Ennek ellenére valamiért sem Natalie, sem Rob nem a nagy előnyt választotta, hanem inkább az idolt, Robnak konkrétan ennyin múlott. Hát nem tudom, inkább visszajutás idol nélkül (lehet, hogy megint tehetetlen lett volna, mint legutóbb), vagy kockáztatni egy visszajutást az idolért… mondjuk még bejöhet neki, ha másodjára visszajut, gondolom az idolja megmarad.

Aztán az is elszomorított, hogy Amber gyakorlatilag feladta azzal, hogy átadta az előnyét a férjének. Ezzel szerintem kimondta, hogy ő a jobb játékos, menjen csak, ha tud… Mondhatjuk, hogy ez a lépés ütött vissza, mert ha nem adja át, akkor gondolom megvette volna a 3 előnyt és visszajut. Na mindegy, csak keserű vagyok ennek kapcsán, mert Natalie után sikerült a legunalmasabb embernek visszamennie, így végső soron az én szemszögemből nem nyert értelmet ez az egész EoE. Jó, még Parv visszajuthat másodjára is, de úgy nyerni, hogy az évad nagy részét a partvonalon kívül tölti, az nem méltó hozzá.

Wendell meg tényleg olyan, mint egy angolna, ez nagyon találó:) Örültem, hogy végre kiesett, bár Nicknek és Adamnek is örültem volna, szóval ezt megint csak bambán néztem. Tony tényleg egyre szimpibb, most úgy néz ki, hogy ők irányítanak, de lehet, hogy a jövő héten már másképp lesz.

Denise tényleg döbbenet, hogy megnyerte a kapaszkodós challenge-et, én azt hittem, hogy a csupa izom Sarah-t abban nem veri meg egyik lány sem, de végül még Kim is tovább bírta. Jól látszik, hogy az ilyenekben a testsúly éppen akkora tényező, mint az erő és az állóképesség. Ebben mondjuk Danni is jó esélyekkel indult volna.

“ha Rob jött volna vissza, írhatott volna szerelmes levelet a feleségének”
Én meg pont arra gondoltam, hogy Nick írhat szerelmes levelet Parvatinak:) Legalább csinálnak valami értelmeset is, nem csak ott lézengene:)

És akkor a múlt heti fire token listámhoz hozzáírhatjuk, hogy Jeremynek ismét 2 van (saját+Natalie-előny+nyermény), Denise-nek szerintem 3 (saját+Danni+nyeremény), Nicknek is 3 (saját+Tyason+Wendell), Michele-nek pedig 4 (saját+Amber+Rob+Parv-Wendell+Wendell).

polovcev - 2020. 04. 06. 16:33

Csak most jutottam el odáig, hogy megnézzem az epizódot. (Az extra szabad idő miatt elkezdtem újra nézni a régieket).

Őszintén szólva nekem az egész évadból hiányzik a wtf faktor. Az elején kiszámíthatóan kipöckölték a nagyobb neveket, és csak most kezdenek el igazán helyezkedni. Hiányolom belőle az igazi fordulatokat-leszámítva talán Sandra kiszavazását.

Sokáig azt hittem, hogy belefásultam a Survivorba és emiatt nézem csak félszemmel, de pl. az ausztrál All-Star-t sokkal jobban élveztem, pedig nem ismertem egyetlen versenyzőt sem.

Meglátásom szerint le kellene állniuk azzal, hogy 3 évente visszahoznak egy csomó régi arcot. Az első 20 évadban 3 ilyet léptek meg, azóta meg 5-öt. Ehhez jönnek még az olyan évadok , amikor 2/4 régi játékost hoztak csak vissza, de a résztvevők többsége új jelentkező volt. A nosztalgiába is bele lehet fásulni.

winnie - 2020. 04. 06. 16:57

attól, hogy utólag visszanézve kiestek a nagy nevek, nincs arról szó, hogy koordinálás volt, szóval nekem abszolút nincs szó kiszámíthatóságról. nem egy esetben megvolt az esély más kimenetelre.

Thomas - 2020. 04. 10. 14:17

Szerintem meg épp hogy gyakrabban kéne visszahozniuk régieket, engem már leginkább csak ezek az évadok tudnak felcsigázni:) Más kérdés, hogy most ez sem úgy alakult, ahogy szerettem volna, és fogalmam sincs, milyen játékosgárda kellene hozzá, hogy egy Robnak vagy Parvatinak újra esélye legyen a győzelemre, de próbálkozni lehet:) Ez nem lehet az utolsó szereplésük, olyan lehangoló lenne (mondom ezt úgy, hogy még mindig nyerhetnek, de az is milyen meh lenne ezek után…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz